orzyna.cin mam nadzieje ze sprowadze Was na ziemie 19.01.06, 18:11 Do tej pory tez uwazalem ze ganja jest ok [pomimo ze nigdy nie jaralem], ale jakos ostatnio zawitalem na strone - narkotykibodek.patrz.pl/ *** POLECAM - WEJSC KONIECZNIE *** , czlowiek sporo opowiada o mary i light'ach. Po co nam jebbane haluny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djmojastara mara? a i owszem, pale IP: *.crowley.pl 19.01.06, 18:45 Jezeli marihuane chcecie nazywac narkotykiem to nazywajcie tak tez papierosy, alkohol, leki i tysiac innych rzeczy. To uzywka jak kazda inna np. kawa, ktora tak jak mara wyrasta z ziemi - jest naturalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.magma-net.pl 19.01.06, 20:55 Marihuana zabija...wbrew pozorom/choc sie wydaje, ze dopiero teraz mysli sie taqk jak powinno sie myslec...wyzsze uczucia/choc sie wydaje, ze czuje sie wiecej...intelekt/choc sie wydaje, ze wie sie wiecej...milosc/choc wydaje, ze nigdy sie tak mocno nie kochalo... To prawda, ze niektorzy pala wiele lat i "normalnie funkcjonuja", ale sa tez tacy/i jest ich zdecydowana wiekszosc/, ktorzy swiata poza tym nie widza i nie sa "zdrowi", "nieomylni", "wszechwiedzacy" jak im sie wydaje... Sa chorzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie wazne Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:20 Serdecznie bym prosił administratoró gazety.pl o zrobienie sądy na temat leagalizacji. Z gory dzieki :P Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 19.01.06, 21:34 Gość portalu: Nie wazne napisał(a): > Serdecznie bym prosił administratoró gazety.pl o zrobienie sądy na temat > leagalizacji. Z gory dzieki :P sądy? a moze sądu? a moze jednak SONDY? buahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.magma-net.pl 19.01.06, 21:38 narkotykibodek.patrz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GIBON TAK TAK TAK IP: 217.153.60.* 19.01.06, 21:39 TAK TAK TAK LEGALIZACJA DLA WSZYSTKICH !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krecilapka Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 20.01.06, 08:43 Dziecko drogie, jak tak duzo ksiazek przeczytalas to powinnas dostrzec pewna rzecz. Zdecydowana wiekszosc podanych przez Ciebie przykladow pozytywnych nie jest w pelni potwierdzona medycznie. Np. nie ma zadnych badan ktore wskazywalyby ze pomaga na jaskre. Ale kazdy "trawkowicz" bedzie o tym powtarzal jak skonczony idiota ;). Leki przyjmuje sie pod opieka lekarza, a nie plantatorek z Rosji. Kaszpirowskiego i Rasputina chcesz wskrzeszac, Ty wiesz jaki mamy wiek??? Gdyby ludzie byli madrzy, to w ramach wolnosci wszyscy mogliby dostac wszelkie uzywki, bron, samochody pedzace po 400 km/h, i nikt nie powienien miec obaw. Ale nie zyjemy w kraju ludzi madrych. U nas pies bez zachety wlasciciela gryzie sasiada, a jakbysmy mieli rewolwery w domach, to one same by strzelaly. TAki narod jestesmy :). Odpowiedz Link Zgłoś
brombee Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 20.01.06, 08:54 Ale jest chyba więcej naukowych dowodów na szkodliwość wódki niż marihuany. A nie znam żadnego schorzenia, które alkohol leczy, lub choćby leczenie wspomaga. Dlaczego nie podaje się go terminalnie chorym, zastanowiliście się, jego zwolennicy? JESTEM ZA OGRANICZENIEM SPRZEDAŻY W POLSCE ALKOHOLU!!! JAK DLA MNIE MOŻE BYĆ NAWET CAŁKOWITY ZAKAZ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niezapominajka19_86 ---===TAK===--- : ) 20.01.06, 09:27 Ci którzy palą marihuanę są za legalizacją,a Ci którzy nie palą są za tym aby nie legalizowano jej.I w tym momencie do tych drugich...przecież przez to że marihuana będzie zalegalizowana nie będziecie musieli jej palić...każdy ma wolny wybór i robi co chce.Przez to że w naszym kraju trawka jest nielegalna niektórzy sądzą,że w Polsce tylko nieliczni ją palą...guzik prawda!!!Marihuana jest doskonale dostępna!!!Więc po co jest ten zakaz?!?!?!Bezsensu!!!Zakazany owoc lepiej smakuje...i coś jest w tym powiedzeniu:] Niektórzy napewno zaczeli palić trawkę aby sprawdzić co jest w tym aż takiego że jest nielegalne!!!Jestem za LEGALIZAJĄ!!!!!! :):):) Dobra trawka nie jest zła :):) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
krecilapka Mi sie zdarza przysmarzyc, 20.01.06, 21:35 i jestem przeciwny legalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
krecilapka Chuopie, 20.01.06, 21:38 alkohol jest w kazdej placowce zdrowia, od wielu wiekow. Nie wiedziales tego??? I nie chodzi mi o łyskacze w barku pana doktora ;). Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll TAK !! 20.01.06, 11:15 powód jest jeden - wolę spotkać w ciemnej ulicy trzech kiboli po chmurce, niż po wódce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:07 oczywiście że TAK. marihuana nie uzależnia, wbrew temu co mówią lekarze. marihuana, to natruralny środek odprężający, wyrosła z ziemi wiec jest naturalan prawda?? a poza tym rozwija nasze zainteresowania w sumie to nie posiada skutków ubocznych, bo oczywiście wszystko jest dla ludzi, tylko w odpowiednim wieku Odpowiedz Link Zgłoś
szpak_zam NIE! 20.01.06, 22:30 spróbujcie bawic sie bez alkoolu i drugów. odkryjecie że i bez wspomagaczy można sie wyszaleć - i jaką sie ma później satysfakcje :D Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.06, 00:34 Jak bardzo trzeba byc zalosnym zeby potrzebowac jakichs dragow,alkoholu,do imprezy???? Jak bardzo trzeba byc ograniczonym zeby twierdzic,ze marihuana to nie narkotyk?TAK MARIHUANA TO NARKOTYK!I nic tego nie zmieni!osoba uzalezniona,palaca,nazywajcie to jak chcecie ale prosciej bedzie taka osobe nazwac NARKUSEM ciagle,wiecznie,zawsze i wszedzie bedzie pisac,ze marihuana to lek( taaak jaaasne oczywiscie co jeszcze?),ze nie ma uzaleznienia(oczywiscie ,a ja jestem matka teresa) i ze jest nieszkodliwa( aha jasne,no pewnie nie szkodzi tylko niszczy uklad nerwowy,zwoje mozgowe,pluca etc etc).wiecznie beda mowic ze to takie fajne,ze agresji nie ma.pewnie,ze nie ma bo jestescie OTUMANIENI,ODUZENI,SKOLOWANI jednym slowem OGRANICZENI umyslowo co za tym idzie ruchowo.Marihuana takie ma dzialanie,spowalnia reakcje,uszkadza osrodek nerowy i mozg czyli wprowadza czlowieka w otepienie.i czlowiek ktory zechce mi wmawiac,ze marihuana jest lepsza od piwska to ja zapraszam takiego czlowieka do osrodka pomocy spolecznej od uzaleznien na dzial narkomanii.albo do poczytania fachowej literatury.wy maluczcy ludzie nic nie wiecie.wyksztalcone osoby,badaly wplyw marihuany na organizm wiec nawet nie podwazajcie ich teorii.BO NIE MACIE wyksztalcenia i nie macie prawa podwazac teorie,poparta badaniami,rzetelnymi wynikami tychze badan osob WYKSZTALCONYCH w tej dziedzinie. PALCIE!STACZAJCIE SIE!ROBCIE CO CHCECIE ale poki ludzie madrzy kieruja tym krajem legalizacji NIE BEDZIE! AMEN! Odpowiedz Link Zgłoś
maczores Re: NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.06, 04:55 Mnie nie interesuje legalizacja tylko niekaralnosc.Ja nie chce nic kupowac w coffeshopach , dostawac na recepte , itp. . Chce tylko posadzic sobie rosline, zeby nikt mi nie zabral owocu moje hodowli i nie poszedl za to do wiezienia .Tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.b-ras1.chf.cork.eircom.net 21.01.06, 07:01 > PALCIE!STACZAJCIE SIE!ROBCIE CO CHCECIE ale poki ludzie madrzy kieruja tym > krajem legalizacji NIE BEDZIE! przepraszam, ze sie wtracam, ale od kiedy tym krajem kieruja ludzie madrzy? nie dosc, ze nie madrzy, to jeszcze nie kieruja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedźma Re: NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 14:31 Szkoda, że nie wspominasz o badaniach na temat wpływu alkoholu prowadzonych przez wykształcone osoby od wielu lat i o jego destrukcujnym wpływie na ludzki organizm, a w szczególności mózg! Alkohol to też narkotyk! A jaka skala uzależnienia! I jakoś to Wam, wrogom marihuany nie przeszkadza, że staczaja się miliony ludzi, w tym kilkuletnie dzieci!!! TAKIE TO WŁAŚNIE (W POGLĄDACH TOŻSAME Z WAMI) TUMANY RZĄDZĄ TYM KRAJEM!!! A z tym "amen", to lekko przesadziłaś! Czyżby alkohol zniszczył Ci szare komórki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 22:47 kim ty wogule czlowieku jestes profesorem sam kpisz z siebie a czytajac twój tekst mialem nizly ubaw zreszta to samo moglbym powiedzie o piwie niby piwo a wypijesz dwa masz smaka na 3 i tak dalej efekt po 10 piwie lezysz w wlasnych wymiocinach i jestes OTUMANIONY,ODUZONY,SKOLOWANY. I jeszcze jedno uwazasz ze naszym krajem zadza modrzy ludzie? loooooooooooooooooooooooooooooooooooooool Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.b-ras1.chf.cork.eircom.net 21.01.06, 06:49 moje zycie. moje ziolo. moj kult. moj wybor. legalize! peace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 00:26 jasne że TAK ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-czekolada Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 22.01.06, 00:33 moim zdaniem tak bo i tak jest w uzyciu.gorsze sa papierosy i alkohol a nikt ich nie zabrania.... Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Państwo już od dawna sprzedaje narkotyki 22.01.06, 12:54 Wyroby alkoholowe są przecież z fizjologicznego punktu widzenia typowymi narkotykami. Dlaczego więc państwo zabrania używania marihuany, która w porównaniu z alkoholem jest stosunkowo bezpieczna? Odpowiedź jest prosta: Sprzedaż alkoholu przynosi gigantyczne zyski. Państwo boi się panicznie wyparcia wódy przez marihuanę, którą każdy mógłby sobie hodować w doniczce. Wyobrażacie to sobie? Za co urzędasy z rządu kupowałyby sobie wypasione limuzyny? A wy śmieszni moralizatorzy myślicie może, że rząd troszczy się o wasze marne zdrowie? Nie miejcie złudzeń. Tu chodzi tylko o opróżnienie waszych portfeli. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: A gdyby tak zalegalizować...? 22.01.06, 13:50 Dyskusja odżyła, bo niektórzy z PO dopiero teraz zastanawiają się skąd wziąść na "becikowe", z kolei LPR - na dodatki dlo seniorów, ciekawe, co jeszcze wymyślą. Szara strefa to narkotyki, które już i tak co drugi ćpa. A państwo z tego tytułu nic nie ma. Zarabiają tylko dealerzy... i tu cały problem. Kiedy nie wiadomo o co chodzi to napewno o pieniądze. A skoro tak to zalegalizować i działaność na tym polu odpowiednio obwarować przepisami, tylko nie martwymi... Już sama mamn mieszane uczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.finemedia.pl 22.01.06, 19:53 Żadnej legalizacji narkotyków !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.ostrowiec.com.pl 23.01.06, 00:32 chcecie znac cala prawde o dragach???posluchajcie bodka on wam prawde powie.goraco zaczecam do wysluchania calego wystapienia mimo ze jest dlugie ale naprawde warto bodek.i.narkotyki.wixa.patrz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
maggot777 Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 23.01.06, 09:09 jestem za legalizacją. Marihuana jest tak samo szkodliwa jak papierosy czy alkohol. Podobno trudniej rzucić papierosy niż marihuanę właśnie. jak ktoś bęzie chciał palic ganję, to będzie palił, policja nie jest w stanie tego powstrzymać. rząd powinien się skupić na uświadamianiu, jakie skutki niesie palenie marihuany, a nie bawić sie w zakazy, bo to i tak nic nie da. Żyjemy w wolnym kraju, więc jak ktos chce się truć, to jego wybór, powinien mieć do tego prawo. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
beztabu.com Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 23.01.06, 15:35 Jestem na nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karateka głupie pytanie!!!!!! oczywiście że NIE!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 20:55 CO ZA DURNE PYTANIE! NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steryl TAK -oczywiście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 01:29 oczywiście, że tak, kto przegina niech się truje, kto ma łeb na karku niech kuruje ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tr Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.telpol.net.pl 24.01.06, 12:18 nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eliza42 Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 26.01.06, 20:13 Rozmawiałam dzisiaj z byłym narkomanem. Na pytanie zadane w poście odpowiedział mniej więcej tak:" Z perspektywy czasu, uwzględniając konsekwencje swoich marichuanowych odlotów mówię NIE. Nie ma człowieka który umiałby poprzestać na małych, powiedzmy rozsądnych dawkach. Człowiek aby się dobrze czuć potrzebuje więcej, więcej... To świństwo daje regularną, ciągłą schizofrenię bez remisji. Człowiek popada w ciągły stan psychotyczny Po odjazdach z marychą ja inteligent miałem problemy z najprostszą logiką. W tych schizofrenicznych stanach człowiekowi się wydaje, że 2 razy dwa jest napewno 7. Dla porównania nerwicowiec / tylko/ wie , że 2 razy dwa jest 4, ale nie ma pewności czy tak naprawdę jest". Jeżeli chcemy mieć jeszcze bardziej chore społeczeństwo to twórzmy nadal fkcje wokół tematu " Legalizacja marichuany...TAK/NIE?!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anta1111 Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.netia.piekary.net 25.01.06, 08:47 nie!!!!! sorka ale nie przeczytalam wszystkich postow bo brak czasu, ale ludzie nie! przyznaje sie mialam okres ostrego palenia, owszem to wciaga, ale kiedys podczas takiej imprezy mialam typowe objawy zlego dzialania - drgawki, raz sie gotowalam raz zamarzalam, bol glowy, cos okropnego, bylo mi niedobrze marzylam tylko o swoim lozku. ale jak wiadomo efekty takiego palenia mozna zobaczyc nawet za 10 lat! jeden facet palil przez pewein okres czasu. potem mial dziecko. urodzilo sie bez jednej raczki. ROZPIE..L SWOJ KOD GENETYCZNY W DROBNY MAK!!!! i z jakim on ciezarem zyje?? ze zniszczyl zycie swemu dziecku? jeden koles sie upalil i opowiadal wszystkim ze przyszla ekipa na impreze i wszyscy mieli piwa i sie swietnie bawili. a jego matka powiedziala ze idiota narobil herbat porozkladal na stole, wlaczal muze i gadal sam do siebie! dla mnie to jest juz przesada i gowno prawda ze roslinka ktora leczy gowno pozdrawiam i jestem jak najbardziej na nie Odpowiedz Link Zgłoś
alicia_kiss Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 26.01.06, 20:21 TAK! niech palą Ci co chcą. bo tak czy inaczej będą to robić. a ci co nie chcą niech się tym nie interesują! oni na tym nie ucierpią... LEGALIZE IT! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubex Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: 217.153.82.* 31.01.06, 17:54 Tak!!!!!!!!!i jeszcze raz tak LEGALIZE IT ziolko rzadzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: 217.153.82.* 31.01.06, 17:56 Tak!!!!!!!!!nie namawiam lecz powtarzam w kolko pal ziolko pal ziolko pal ziolko:) Odpowiedz Link Zgłoś