Dodaj do ulubionych

Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ?

• orzyna.cin mam nadzieje ze sprowadze Was na ziemie 19.01.06, 18:11
      Do tej pory tez uwazalem ze ganja jest ok [pomimo ze nigdy nie jaralem], ale jakos ostatnio zawitalem na strone - narkotykibodek.patrz.pl/ *** POLECAM - WEJSC KONIECZNIE *** , czlowiek sporo opowiada o mary i light'ach.
      Po co nam jebbane haluny?
    • Gość: djmojastara mara? a i owszem, pale IP: *.crowley.pl 19.01.06, 18:45
      Jezeli marihuane chcecie nazywac narkotykiem to nazywajcie tak tez papierosy,
      alkohol, leki i tysiac innych rzeczy. To uzywka jak kazda inna np. kawa, ktora
      tak jak mara wyrasta z ziemi - jest naturalna
    • Gość: kp Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.magma-net.pl 19.01.06, 20:55
      Marihuana zabija...wbrew pozorom/choc sie wydaje, ze dopiero teraz mysli sie
      taqk jak powinno sie myslec...wyzsze uczucia/choc sie wydaje, ze czuje sie
      wiecej...intelekt/choc sie wydaje, ze wie sie wiecej...milosc/choc wydaje, ze
      nigdy sie tak mocno nie kochalo...
      To prawda, ze niektorzy pala wiele lat i "normalnie funkcjonuja", ale sa tez
      tacy/i jest ich zdecydowana wiekszosc/, ktorzy swiata poza tym nie widza i nie
      sa "zdrowi", "nieomylni", "wszechwiedzacy" jak im sie wydaje...
      Sa chorzy...
    • Gość: Nie wazne Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:20
      Serdecznie bym prosił administratoró gazety.pl o zrobienie sądy na temat
      leagalizacji. Z gory dzieki :P
      • agatka_to_ja Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 19.01.06, 21:34
        Gość portalu: Nie wazne napisał(a):

> Serdecznie bym prosił administratoró gazety.pl o zrobienie sądy na temat
        > leagalizacji. Z gory dzieki :P

sądy? a moze sądu? a moze jednak SONDY? buahahahahahahahahaha
    • Gość: kp Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.magma-net.pl 19.01.06, 21:38
      narkotykibodek.patrz.pl/
    • Gość: GIBON TAK TAK TAK IP: 217.153.60.* 19.01.06, 21:39
      TAK TAK TAK LEGALIZACJA DLA WSZYSTKICH !!!!
      • Gość: gość Re: NIE IP: *.it-net.pl 19.01.06, 22:50
        (NIE) x nx10xn=27
    • krecilapka Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 20.01.06, 08:43
      Dziecko drogie, jak tak duzo ksiazek przeczytalas to powinnas dostrzec pewna
      rzecz. Zdecydowana wiekszosc podanych przez Ciebie przykladow pozytywnych nie
      jest w pelni potwierdzona medycznie. Np. nie ma zadnych badan ktore
      wskazywalyby ze pomaga na jaskre. Ale kazdy "trawkowicz" bedzie o tym powtarzal
      jak skonczony idiota ;). Leki przyjmuje sie pod opieka lekarza, a nie
      plantatorek z Rosji. Kaszpirowskiego i Rasputina chcesz wskrzeszac, Ty wiesz
      jaki mamy wiek???
      Gdyby ludzie byli madrzy, to w ramach wolnosci wszyscy mogliby dostac wszelkie
      uzywki, bron, samochody pedzace po 400 km/h, i nikt nie powienien miec obaw.
      Ale nie zyjemy w kraju ludzi madrych. U nas pies bez zachety wlasciciela gryzie
      sasiada, a jakbysmy mieli rewolwery w domach, to one same by strzelaly. TAki
      narod jestesmy :).
      • brombee Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 20.01.06, 08:54
        Ale jest chyba więcej naukowych dowodów na szkodliwość wódki niż marihuany. A
        nie znam żadnego schorzenia, które alkohol leczy, lub choćby leczenie wspomaga.
        Dlaczego nie podaje się go terminalnie chorym, zastanowiliście się, jego
        zwolennicy?
        JESTEM ZA OGRANICZENIEM SPRZEDAŻY W POLSCE ALKOHOLU!!! JAK DLA MNIE MOŻE BYĆ
        NAWET CAŁKOWITY ZAKAZ!!!
        • niezapominajka19_86 ---===TAK===--- : ) 20.01.06, 09:27
          Ci którzy palą marihuanę są za legalizacją,a Ci którzy nie palą są za tym aby
          nie legalizowano jej.I w tym momencie do tych drugich...przecież przez to że
          marihuana będzie zalegalizowana nie będziecie musieli jej palić...każdy ma
          wolny wybór i robi co chce.Przez to że w naszym kraju trawka jest nielegalna
          niektórzy sądzą,że w Polsce tylko nieliczni ją palą...guzik prawda!!!Marihuana
          jest doskonale dostępna!!!Więc po co jest ten zakaz?!?!?!Bezsensu!!!Zakazany
          owoc lepiej smakuje...i coś jest w tym powiedzeniu:] Niektórzy napewno zaczeli
          palić trawkę aby sprawdzić co jest w tym aż takiego że jest nielegalne!!!Jestem
          za LEGALIZAJĄ!!!!!! :):):) Dobra trawka nie jest zła :):) Pozdrawiam :)
          • krecilapka Mi sie zdarza przysmarzyc, 20.01.06, 21:35
            i jestem przeciwny legalizacji.
        • krecilapka Chuopie, 20.01.06, 21:38
          alkohol jest w kazdej placowce zdrowia, od wielu wiekow. Nie wiedziales tego???
          I nie chodzi mi o łyskacze w barku pana doktora ;).
    • fnoll TAK !! 20.01.06, 11:15
      powód jest jeden - wolę spotkać w ciemnej ulicy trzech kiboli po chmurce, niż po
      wódce...
    • ala-a Re: Legalizacja Marihuany....NIE! 20.01.06, 11:54

• Gość: misia Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:07
      oczywiście że TAK. marihuana nie uzależnia, wbrew temu co mówią lekarze.
      marihuana, to natruralny środek odprężający, wyrosła z ziemi wiec jest naturalan
      prawda?? a poza tym rozwija nasze zainteresowania w sumie to nie posiada skutków
      ubocznych, bo oczywiście wszystko jest dla ludzi, tylko w odpowiednim wieku
      • kanassa Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / 20.01.06, 12:41
        tak tak tak :)
    • szpak_zam NIE! 20.01.06, 22:30
      spróbujcie bawic sie bez alkoolu i drugów. odkryjecie że i bez wspomagaczy można
      sie wyszaleć - i jaką sie ma później satysfakcje :D
      • khaki3 NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.06, 00:34
        Jak bardzo trzeba byc zalosnym zeby potrzebowac jakichs dragow,alkoholu,do
        imprezy???? Jak bardzo trzeba byc ograniczonym zeby twierdzic,ze marihuana to
        nie narkotyk?TAK MARIHUANA TO NARKOTYK!I nic tego nie zmieni!osoba
        uzalezniona,palaca,nazywajcie to jak chcecie ale prosciej bedzie taka osobe
        nazwac NARKUSEM ciagle,wiecznie,zawsze i wszedzie bedzie pisac,ze marihuana to
        lek( taaak jaaasne oczywiscie co jeszcze?),ze nie ma uzaleznienia(oczywiscie ,a
        ja jestem matka teresa) i ze jest nieszkodliwa( aha jasne,no pewnie nie szkodzi
        tylko niszczy uklad nerwowy,zwoje mozgowe,pluca etc etc).wiecznie beda mowic ze
        to takie fajne,ze agresji nie ma.pewnie,ze nie ma bo jestescie
        OTUMANIENI,ODUZENI,SKOLOWANI jednym slowem OGRANICZENI umyslowo co za tym idzie
        ruchowo.Marihuana takie ma dzialanie,spowalnia reakcje,uszkadza osrodek nerowy
        i mozg czyli wprowadza czlowieka w otepienie.i czlowiek ktory zechce mi
        wmawiac,ze marihuana jest lepsza od piwska to ja zapraszam takiego czlowieka do
        osrodka pomocy spolecznej od uzaleznien na dzial narkomanii.albo do poczytania
        fachowej literatury.wy maluczcy ludzie nic nie wiecie.wyksztalcone osoby,badaly
        wplyw marihuany na organizm wiec nawet nie podwazajcie ich teorii.BO NIE MACIE
        wyksztalcenia i nie macie prawa podwazac teorie,poparta badaniami,rzetelnymi
        wynikami tychze badan osob WYKSZTALCONYCH w tej dziedzinie.

PALCIE!STACZAJCIE SIE!ROBCIE CO CHCECIE ale poki ludzie madrzy kieruja tym
        krajem legalizacji NIE BEDZIE!

AMEN!
        • maczores Re: NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.06, 04:55
          Mnie nie interesuje legalizacja tylko niekaralnosc.Ja nie chce nic kupowac w
          coffeshopach , dostawac na recepte , itp. . Chce tylko posadzic sobie rosline,
          zeby nikt mi nie zabral owocu moje hodowli i nie poszedl za to do
          wiezienia .Tylko tyle.
        • Gość: marcin Re: NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.b-ras1.chf.cork.eircom.net 21.01.06, 07:01

> PALCIE!STACZAJCIE SIE!ROBCIE CO CHCECIE ale poki ludzie madrzy kieruja tym
          > krajem legalizacji NIE BEDZIE!

przepraszam, ze sie wtracam, ale od kiedy tym krajem kieruja ludzie madrzy? nie
          dosc, ze nie madrzy, to jeszcze nie kieruja.

• Gość: wiedźma Re: NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 14:31
          Szkoda, że nie wspominasz o badaniach na temat wpływu alkoholu prowadzonych
          przez wykształcone osoby od wielu lat i o jego destrukcujnym wpływie na ludzki
          organizm, a w szczególności mózg! Alkohol to też narkotyk! A jaka skala
          uzależnienia! I jakoś to Wam, wrogom marihuany nie przeszkadza, że staczaja się
          miliony ludzi, w tym kilkuletnie dzieci!!!
          TAKIE TO WŁAŚNIE (W POGLĄDACH TOŻSAME Z WAMI) TUMANY RZĄDZĄ TYM KRAJEM!!!

A z tym "amen", to lekko przesadziłaś! Czyżby alkohol zniszczył Ci szare
          komórki??
        • Gość: z Re: NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 22:47
          kim ty wogule czlowieku jestes profesorem sam kpisz z siebie a czytajac twój
          tekst mialem nizly ubaw zreszta to samo moglbym powiedzie o piwie niby piwo a
          wypijesz dwa masz smaka na 3 i tak dalej efekt po 10 piwie lezysz w wlasnych
          wymiocinach i jestes OTUMANIONY,ODUZONY,SKOLOWANY. I jeszcze jedno uwazasz ze
          naszym krajem zadza modrzy ludzie? loooooooooooooooooooooooooooooooooooooool
    • Gość: marcin Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.b-ras1.chf.cork.eircom.net 21.01.06, 06:49
      moje zycie. moje ziolo. moj kult. moj wybor. legalize! peace
    • Gość: kajka Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 00:26
      jasne że TAK ;)
    • dorota-czekolada Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 22.01.06, 00:33
      moim zdaniem tak bo i tak jest w uzyciu.gorsze sa papierosy i alkohol a nikt
      ich nie zabrania....
    • cyberrafi Państwo już od dawna sprzedaje narkotyki 22.01.06, 12:54
      Wyroby alkoholowe są przecież z fizjologicznego punktu widzenia typowymi
      narkotykami. Dlaczego więc państwo zabrania używania marihuany, która w
      porównaniu z alkoholem jest stosunkowo bezpieczna? Odpowiedź jest prosta:
      Sprzedaż alkoholu przynosi gigantyczne zyski. Państwo boi się panicznie wyparcia
      wódy przez marihuanę, którą każdy mógłby sobie hodować w doniczce. Wyobrażacie
      to sobie? Za co urzędasy z rządu kupowałyby sobie wypasione limuzyny? A wy
      śmieszni moralizatorzy myślicie może, że rząd troszczy się o wasze marne
      zdrowie? Nie miejcie złudzeń. Tu chodzi tylko o opróżnienie waszych portfeli.
      • ciupazka Re: A gdyby tak zalegalizować...? 22.01.06, 13:50
        Dyskusja odżyła, bo niektórzy z PO dopiero teraz zastanawiają się skąd
        wziąść na "becikowe", z kolei LPR - na dodatki dlo seniorów, ciekawe, co
        jeszcze wymyślą. Szara strefa to narkotyki, które już i tak co drugi
        ćpa. A państwo z tego tytułu nic nie ma. Zarabiają tylko dealerzy... i tu
        cały problem. Kiedy nie wiadomo o co chodzi to napewno o pieniądze. A skoro
        tak to zalegalizować i działaność na tym polu odpowiednio obwarować
        przepisami, tylko nie martwymi... Już sama mamn mieszane uczucia...
    • Gość: czytelnik Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.finemedia.pl 22.01.06, 19:53
      Żadnej legalizacji narkotyków !!!
    • Gość: buba Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.ostrowiec.com.pl 23.01.06, 00:32
      chcecie znac cala prawde o dragach???posluchajcie bodka on wam prawde
      powie.goraco zaczecam do wysluchania calego wystapienia mimo ze jest dlugie ale
      naprawde warto bodek.i.narkotyki.wixa.patrz.pl/
    • maggot777 Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 23.01.06, 09:09
      jestem za legalizacją. Marihuana jest tak samo szkodliwa jak papierosy czy alkohol. Podobno trudniej rzucić papierosy niż marihuanę właśnie. jak ktoś bęzie chciał palic ganję, to będzie palił, policja nie jest w stanie tego powstrzymać. rząd powinien się skupić na uświadamianiu, jakie skutki niesie palenie marihuany, a nie bawić sie w zakazy, bo to i tak nic nie da. Żyjemy w wolnym kraju, więc jak ktos chce się truć, to jego wybór, powinien mieć do tego prawo. I tyle.
    • beztabu.com Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 23.01.06, 15:35
      Jestem na nie !
    • Gość: karateka głupie pytanie!!!!!! oczywiście że NIE!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 20:55
      CO ZA DURNE PYTANIE! NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: steryl TAK -oczywiście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 01:29
        oczywiście, że tak,
        kto przegina niech się truje,
        kto ma łeb na karku niech kuruje

;]
    • Gość: tr Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.telpol.net.pl 24.01.06, 12:18
      nie!!!
    • abmiros Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 25.01.06, 03:10
      Tak.
      • eliza42 Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 26.01.06, 20:13
        Rozmawiałam dzisiaj z byłym narkomanem. Na pytanie zadane w poście odpowiedział
        mniej więcej tak:" Z perspektywy czasu, uwzględniając konsekwencje swoich
        marichuanowych odlotów mówię NIE. Nie ma człowieka który umiałby poprzestać na
        małych, powiedzmy rozsądnych dawkach. Człowiek aby się dobrze czuć potrzebuje
        więcej, więcej... To świństwo daje regularną, ciągłą schizofrenię bez remisji.
        Człowiek popada w ciągły stan psychotyczny Po odjazdach z marychą ja inteligent
        miałem problemy z najprostszą logiką. W tych schizofrenicznych stanach
        człowiekowi się wydaje, że 2 razy dwa jest napewno 7. Dla porównania
        nerwicowiec / tylko/ wie , że 2 razy dwa jest 4, ale nie ma pewności czy tak
        naprawdę jest". Jeżeli chcemy mieć jeszcze bardziej chore społeczeństwo to
        twórzmy nadal fkcje wokół tematu " Legalizacja marichuany...TAK/NIE?!"
    • Gość: anta1111 Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.netia.piekary.net 25.01.06, 08:47
      nie!!!!!
      sorka ale nie przeczytalam wszystkich postow bo brak czasu, ale ludzie nie!
      przyznaje sie mialam okres ostrego palenia, owszem to wciaga, ale kiedys
      podczas takiej imprezy mialam typowe objawy zlego dzialania - drgawki, raz sie
      gotowalam raz zamarzalam, bol glowy, cos okropnego, bylo mi niedobrze marzylam
      tylko o swoim lozku. ale jak wiadomo efekty takiego palenia mozna zobaczyc
      nawet za 10 lat! jeden facet palil przez pewein okres czasu. potem mial
      dziecko. urodzilo sie bez jednej raczki. ROZPIE..L SWOJ KOD GENETYCZNY W
      DROBNY MAK!!!! i z jakim on ciezarem zyje?? ze zniszczyl zycie swemu dziecku?
      jeden koles sie upalil i opowiadal wszystkim ze przyszla ekipa na impreze i
      wszyscy mieli piwa i sie swietnie bawili. a jego matka powiedziala ze idiota
      narobil herbat porozkladal na stole, wlaczal muze i gadal sam do siebie!
      dla mnie to jest juz przesada
      i gowno prawda ze roslinka ktora leczy
      gowno
      pozdrawiam i jestem jak najbardziej na nie
    • alicia_kiss Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 26.01.06, 20:21
      TAK! niech palą Ci co chcą. bo tak czy inaczej będą to robić. a ci co nie chcą
      niech się tym nie interesują! oni na tym nie ucierpią... LEGALIZE IT!
    • Gość: kubex Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: 217.153.82.* 31.01.06, 17:54
      Tak!!!!!!!!!i jeszcze raz tak LEGALIZE IT ziolko rzadzi :)
      • Gość: bartek Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: 217.153.82.* 31.01.06, 17:56
        Tak!!!!!!!!!nie namawiam lecz powtarzam w kolko pal ziolko pal ziolko pal ziolko:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka