Dodaj do ulubionych

CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ...

14.02.06, 13:06
mam pytanie dziewczyny , zawsze po goleniu nog pojawiaja mi si ejakies
krostki , skora jest czasami czerwona , nigdy nie sa taki pomaranczowe i
jednolite zawsze jakies defekty:( no a z kolei w okoliahc bikini bardzo
szybko odrastaja :/ macie jakies sposoby na to zeby wolniej rosly i zeby
skora byla tak agładka i bez wyprysków? piszcie jakich metod uzywacie.
Obserwuj wątek
    • czekoladka_84 Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... 14.02.06, 13:09
      Sposobu na wolniejsze odrastanie raczej nie ma. Ja używam sudocrem.
    • agatka_to_ja Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... 14.02.06, 13:20
      wejdz na forum URODA
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=211
      i wpisz w wyszukiwarke DEPILACJA... jest wiele watkow o tym.
      • cienmotyla straszne golenie 14.02.06, 17:40
        ja ci powiem ze z tym jest najgorzej....
        nogi jakos normalnie znosza depilacje...
        tzn
        najpierw maszynka a potem od razu balsam do ciała spowalniajacy odrost włosków
        polecam AVON
        a okolice bikini...
        ja tam gole Tanitą z tym ze nie trzymam 15min a 25... inaczej nie chca
        schodzić....
        masakra...
        ptem jeszcze trzeba troche poprawić maszynka...
        ale delikatnie...
        no i najlepiej kremem posmarować...
        dla dzieci....
        odrastaja szybko fakt ale na to to juz nie ma sposobu...
        • Gość: SmErFeTkA Re: straszne golenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 18:03
          Woskiem jest najlepiej, bo nie ma chrostków i na długo gładka skóra,tylko jeden
          feler boli w trakcie wyrywania....
          Pozdrawiam:)
          • agatka_to_ja Re: straszne golenie 14.02.06, 20:09
            nie "chrostki" tylko KROSTKI!
          • gonia28b Re: straszne golenie 16.02.06, 12:24
            Z tymi krostkami to różnie bywa. Ostatnio właśnie przestawiłam się z depilatora
            na zwykłą maszynkę do golenia. Po depilatorze krostki mam do tej pory.
            Po maszynce, nawet jeśli się pojawią, to znacznie szybciej znikają.
            Ale faktem jest też, że odrastanie włosków po pierwszych kilku goleniach jest
            masakryczne. Skóra w tym miejscu musi się po prostu przyzwyczaić.
            Szybkie odrtastanie włosków też jest dobijające :-(
    • d_znajomy Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... 14.02.06, 19:26
      uzywaj plynu po goleniu :P
    • siulaczek Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... 14.02.06, 19:36
      Najlepiej depilować.
      Boli, ale są efekty, na dłużej.
      • agatka_to_ja Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... 14.02.06, 20:09
        depilowac? hih.. no wlasnie dziewczyna pyta jak sie pozbyc wlosków.. golenie to
        tez depilacja... wiec twoja rada to brak rady.

depilacja to moze byc zarowno golenie, jak i wosk, jak i krem do depilacji, jak
        i wyrywanie wlosow pesetą, jak i laser.
        • Gość: ********* Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... IP: *.smstv.pl 14.02.06, 23:54
          ja polecam depilator! nie ma taniej, rownie skutecznej metody! fakt ze za
          pierwszym razem boli jak cholera ale pozniej to juz zadnych objawow-
          przynajmniej ja tak mam!!!
        • Gość: :) Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... IP: *.gdynia.mm.pl 15.02.06, 16:23
          golenie to nie depilacja!!!!
        • zwyczajna-niezwyczajna Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... 15.02.06, 16:32
          depilacja = golenie??? a kto ci takich bzdur naopowiadal?? mamusia...???
          golenie to golenie, depilacja to depilacja.....
          jak ja nie lubie jak ktoś zbija sie z kogos, a sam nie wie co mowi... boshe....
          uchroń.....
          • Gość: :) Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... IP: *.gdynia.mm.pl 15.02.06, 16:59
            popieram :)
        • Gość: siulaczek Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:19
          Wiesz, depilacja, to jest jak usuwasz z cebulką. Golenie to NIE depilacja!!!!!
          • agatka_to_ja Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... 16.02.06, 10:44
            depilacja
            depilacja ż I, DCMs. ~cji, blm
            1. «usuwanie owłosienia w celach leczniczych lub kosmetycznych za pomocą
            środków mechanicznych (np. pincetą), fizycznych lub chemicznych; epilacja»

wiec golenie tez sie w to lapie!
            • Gość: Zwyczajna-niezwycz Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 21:36
              boshe, jaka glupia laska, wspolczuje Twojemu facetowi.....
              jak robisz mu dobrze, to tez korzystasz ze slownika???
              ''lod''... na patyku,lub robiony swojemu facetowi- instrukxcja obslugi- .....
              matko skad takie laski sie biora??????????
              • agatka_to_ja Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... 16.02.06, 21:42
                chyba ty potrzebujesz slownika kretynko!
              • agatka_to_ja Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... 16.02.06, 21:44
                no i widze, ze nie masz idiotko innych zainteresowan jak robienie loda..
                widac to twoje jedyna hobby....
        • Gość: Czarnulka22* Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... IP: *.autocom.pl 16.02.06, 12:29
          Golenie to nie depilacja!!!!Skoro tak lubisz udzielać dobrych rad sama wpisz w
          wyszukiwarkę depilacja i przekonasz sie ze jest różnica..
          • agatka_to_ja Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... 16.02.06, 12:31
            wpisalam!!!!! ponizej masz wynik moich poszukiwan.. i moim zdaniem nie mylilam
            sie!
            • Gość: :) Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... IP: *.gdynia.mm.pl 16.02.06, 20:31
              Oj Agatko...
              mogłabyś chociaż przyznać się do pomyłki
              to nie boli, gwarantuję
              pozdr. :)
    • czerwony_fiutek Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... 15.02.06, 19:39
      nie golcie sie dziewczyny. Nie ma to jak ladnie zarosniete nozki i cycuszki
    • gosia_kka Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... 16.02.06, 16:37
      Jak dla mnie jedynym rozwiazaniem jest wosk. Niestety sporo kosztuje.
    • nimwstaniedzien Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... 04.11.14, 19:36
      na pewno nie maszynką, bo włosy szybko odrastają, no i podrażnienia są też nieprzyjemne. Jak dla mnie najlepszym sposobem na to, żeby się pozbyć włosów jest laser.
      • adrian2014 Re: CZYM i JAK golić nogi i okolice bikini by ... 13.01.15, 12:08
        Polecam nowy produkt wchodzący na polski rynek. Maszynka TIDY, jedno ostrze, super wyprofilowana rączka i możliwość golenia na sucho, bez żadnych pianek i kremów - rewelacja! Z tego co wiem, to maszynki te stosowane są w szpitalach i gabinetach zabiegowych, a więc maja przeznaczenie stricte medyczne, co oczywiście nie wyklucza ich z użytkowania przez zwykłego Kowalskiego/Kowalską, cena w zakupie też przystępna, a nawet śmiesznie mała

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka