Dodaj do ulubionych

Zabić dziecko!

08.03.06, 14:20
Czy któraś z was poddała się zabiegowi aborcji?Jak bardzo jest on niebezpieczny
dla zdrowia kobiety i do którego miesiąca ciąży można go wykonać?No i
najważniejsze ile to kosztuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: ..... Re: Zabić dziecko! IP: *.arcnxx21.adsl-dhcp.tele.dk 08.03.06, 14:23
      Narazie negatywnych skutkow nie odczuwam a bylo to 4 lata temu.2 miesiac
      najpozniej i raczej nikt nie chce sie tego podjac dlatego tez jest dosyc drogo 2
      tys.
    • Gość: zet Re: Zabić dziecko! IP: 212.33.64.* 08.03.06, 14:28
      po co ci to nie lepiej urodzić i zostawić do adopcji zrzekając sie praw.
      Aborcja jet nielegalna (poza ustawowymi wypadkami), więc masz szansę na zabieg
      jedynie na lewo bez gwarancji że nie przypłacisz tego zdrowiem. Nigdy nie jest
      tak źle by nie było gorzej. Do trzech miesięcy podobno można go przeprowadzić
      ale nie nie wierzę by nie było jakiś skurczysynów którzy to zrobią w kazdym
      miesiącu. Pomyśl czy psychicznie sobie podołasz po czymś takim. Zastanów się
      czy warto.
      • cudenko85 Re: Zabić dziecko! 08.03.06, 15:09
        Ja nie podjęłam jeszcze żadnej decyzji,bo nawet nie wiem czy jestem w ciąży,to
        tylko takie spekulacje,wizyte u lekaża mam dopiero w przyszłym tygodniu,ale po
        prostu chciałam wiedzieć.Adopcja w moim przypadku nie wchodzi w grę,jakbym
        urodziła dziecko to napewno bym je pokochała...
    • patama Re: Zabić dziecko! 08.03.06, 14:29
      Skoro masz takie podejście, że to zabijanie dlaczego zastanawiasz się nad
      aborcją ? Jakbyś żyła z taką swiadomością ?
      Nie lepiej urodzić i oddać do adopcji, czyli zrzec się praw już po urodzeniu ?
    • patama Re: Zabić dziecko! 08.03.06, 14:29
      zet pomyśleliśmy o tym samym... :)
    • czekoladka_84 Re: Zabić dziecko! 08.03.06, 14:34
      Cudenko, no co ty?????
      • cudenko85 Re: Zabić dziecko! 08.03.06, 15:11
        no widzisz czekoladko,tak czasem w życiu bywa...
        • czekoladka_84 Re: Zabić dziecko! 08.03.06, 15:33
          Zastanów się dobrze nad tym co chcesz zrobić.
          • cudenko85 Re: Zabić dziecko! 08.03.06, 15:37
            Napewno się zastanowie,zresztą może nie będe musiała(oby),no i decyzja musiałaby
            należeć nie tylko do mnie a i do tatusia,który chce mieć to dziecko.
            • czekoladka_84 Re: Zabić dziecko! 08.03.06, 15:40
              Zawsze masz rodziców (mam nadzieje), którzy ci pomogą. A decyzja o aborcji to
              chyba najgorsza rzecz jaką można zrobić.
              • cudenko85 Re: Zabić dziecko! 08.03.06, 15:50
                mam mame,napewno w razie czego moge na nią liczyć,ale to tak niespodziewanie na
                mnie spada,taka odpowiedzialność...ale może dam jakoś rade...aborcja to ostateczność
                • czekoladka_84 Re: Zabić dziecko! 08.03.06, 16:05
                  Na pewno dasz radę, tylko jakby ojciec dziecka nie zaakceptował tego fakt, że
                  będzie tatą, to nie odpuszczaj płacenia alimentów. To naprawde ważne. Ciesz
                  się, że będziesz mamą.
                  • cudenko85 Re: Zabić dziecko! 08.03.06, 16:49
                    Dzięki za wsparcie!Ze strony partnera nie będzie żadnych problemów,tak jak mówie
                    on nawet chce tego dziecka,cieszy sie...to ja mam wątpliwości.
                    • czekoladka_84 Re: Zabić dziecko! 08.03.06, 16:59
                      Każdy ma jakieś wątpliwości, ale jak urodzisz to od razu ci przejdą.
    • mpingo Re: Zabić dziecko! 08.03.06, 14:51
      Chyba poupadywałyście na głowy ! Ten temat podpada pod nawoływanie
      do łamania prawa.

MODERACJA ??? Chcecie mieć kłopoty ?
      • cienmotyla Re: Zabić dziecko! 08.03.06, 14:54
        1000 zł w prywatnym gabinecie ginekologicznym u dobrego lekarza. Po zabiegu nie
        ma komplikacji. Co do ceny mozna sie targować...
        • Gość: uwaga Re: Zabić dziecko! IP: *.csk.pl 08.03.06, 19:26
          jest w prywatnych forum "aborcja".
          a na nim placz i lament kobiet ktore sa juz po. ja oszczedzilabym sobie tego lamentu, predzej czy pozniej psychika siada po czyms takim, to zwyczajne morderstwo przeciez. i to ogromne ryzyko ze zabieg zostanie wykonany na tyle dobrze zeby nie bylo pozniej ciezkich komplikacji po latach, bezplodnosci i stanow zapalnych. no i te wszystkie cierpiace kobety ktore tak czekaja na to dziecko, ustawiaja sie w kolejce i maja nadzieje ze moze w tym roku osrodek adopcyjny zadzwoni, ze jest dziecko, ktoremu mama pozwolila zyc. i miec rodzine.
          • Gość: ??? bedziesz mordercą111 IP: *.devs.futuro.pl 08.03.06, 21:02
            albo to tandetna prowokacja albo... nie nie bede chamska no moze trochę.
            Kobieto ty masz watpliwosci a nie mialas ich bzykajac się??? ile masz lart masz
            wszystko co potrzebne mamae partnera a pozatym sorrki myslisz o aborcjio a
            nawet nie wiesz czy w ciazy jestes???
            Jak mozna defydowac za niewinna istote nie badz mordercą lepiej oddaj do
            adopcji ma szanse znalezc kogos godnego a wbacz ty nie jestes tego dziecka godna
            • misscraft Re: bedziesz mordercą111 08.03.06, 22:22
              Jeśli dziewczyna BOI SIĘ, że jest w ciąży, czyli wolałaby nie być teraz, to
              chyba oczywiste,że zastanawia się co dalej zrobić i że rozważa aborcje, bo to
              jest jena z możliwości, dramatyczna ale jednak. Kiedy decydujesz sie na dziecko
              musisz dojrzeć do myśli, że jesteś odpowiedzialna za kogoś poza sobą, i żyjesz
              nie dla siebie ale dla kogoś i to jest moim zdaniem największa rozterka- czy
              jestem w stanie poświęcić siebie dla dziecka i stawiac jego dobro przed swoim?
            • Gość: kati Re: bedziesz mordercą111 IP: 80.48.21.* 09.03.06, 21:48
              Gość portalu: ??? napisał(a):

> albo to tandetna prowokacja albo... nie nie bede chamska no moze trochę.
              > Kobieto ty masz watpliwosci a nie mialas ich bzykajac się??? ile masz lart masz

Kobiety z długoletnim stażem małżeńskim, co za tym idzie mające dużo lat (pytasz
              autorke o wiek) decydują się na taki krok. Sądzę, że wiedzą co to "bzykanie" i
              nie mają wątpliwości idąc z mężem/innym facetem do łóżka. Ach te stereotypy...
              Pozdrawiam.
              • Gość: kati Re: bedziesz mordercą111 IP: 80.48.21.* 09.03.06, 21:49
                do wcześniejszego postu: taki krok czyli aborcja
    • Gość: Srubka_87 Re: Zabić dziecko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 21:51
      Na tej stronie masz wszysko co chcesz wiedziec:

www.womenonwaves.org/set-1020.191-pl.html
      • stefex Re: Zabić dziecko! 08.03.06, 23:20
        A wlasnie mialem wrzucac tego linka :)
        Aborcja do 9 tygodnia za 50zl... fajnie nie?
        W aptece opak. tabletek mozna kupic za 50 - 20 tabletek, a w ogloszeniach po
        min. 20zl za sztuke wolaja, a trzeba ich min. 8 co rowna sie 160zl :D

W polsce na wszystkim da sie zarobic...
      • zbuntowany_aniol2 Re: Zabić dziecko! 09.03.06, 16:51
        Sa kobiety ktore sa gotowe umrzec dla dziecka...ale sa tez kobiety ktore same
        potrafia je zabic...sa sama mysl o aborcji powinni cie zamknac u czubków mala
        zdziro!(wybaczcie wulgaryzm ale nie rozumiem jak mozna byc az takim podlym)
        • Gość: misscraft Re: Zabić dziecko! IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.03.06, 21:17
          Ale są kobiety które chcą mieć dzieci i są takie które nie chcą.
    • Gość: blanka Re: Zabić dziecko! IP: *.top.net.pl 08.03.06, 22:43
      ja brałam tabletki,uzywalismy z chłopakiem dodatkowo prezerwatywy i kiedys gumka
      pękła-zdarza sie,mimo iz bylam zabezpieczona tabsami kupiłam postinor...do dzis
      mam wyrzuty sumienia i bije sie z myslami,ze...a co by było po aborcji?
      • Gość: smutek w sercu Re: Zabić dziecko! IP: *.it-net.pl 09.03.06, 17:35
        ja tez zażyłam kiedyś postinor, płakałam 2 tygodnie, nigdy nie poddałabym się
        aborcjii, wolałabym oddać dziecko rodzinie,która wychowa gdyby była taka
        konieczność, kocham dzieci:)
    • Gość: ona@ wykonuje sie do 3m-ca najpóżniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 18:25
      a kwota zalezy od regionu w którym mieszkasz poza granicami miasta w małej
      miejscowosci 1000zł w miescie i na obrzezach 1500/2000zł
    • Gość: ce Re: Zabić dziecko! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 18:30
      Morderca i ocene pyta, Najtaniej udusić własnymi rękami
      • nan24 Re: Zabić dziecko! 09.03.06, 18:56
        kobieto zastanow sie co ty wypisujesz!!!!! jestes zalosna!!!!!!
        • Gość: ja Re: Zabić dziecko! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 19:48
          Ja zaplacilam 2 tys, nie mam wyzutow,wogole o tym nie mysle, bylo minelo.
          Jestesmy ze soba juz 7 rok, czasem to wraca, ale...na wszystko jeszcze bedzie
          czas.
          • Gość: kl Re: Zabić dziecko! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 08:18
            Aby mieć wyrzuty trzeba urzywać sumienia czli analizować swoje postępowanie

>czasem to wraca, ale...na wszystko jeszcze bedzie czas.

Ciekawe co wraca czasami, wspomnienie zamordowanego dziecka?
            Nie wiem o czym piszesz że jeszcze będzie czas, ale skąd ta pewność że zrobisz
            to pzed śmiercią jak nie masz pewność czy doczekasz jutra
      • Gość: Monisiaaaa Re: Zabić dziecko! IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 19:51
      • Gość: Monisiaaaa Re: Zabić dziecko! IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 19:54
        Ja bym Tez radziła własnymi ekami skoro chcesz je zabic to juz z
        satysakcja!!!!!!!!!!!!!!
        Kretynka nie wiesz co to antykoncepcja???? Mam 17 lat i w mojej klasie co krok
        słysze "chyba jestem w ciąży" az RzyGac sie chce. Ja kilka miesięcy temu
        poroniłam i oddałabym wszystko aby to sie nie stało!!!!!!!
        • cudenko85 Re: Zabić dziecko! 10.03.06, 20:44
          wyobraż sobie,że wiem co to antykoncepcja i się zabezpieczam,ale tak czasem
          bywa,że nawet najlepsza metoda może okazać się zawodna...jestem według ciebie
          kretynką-ok,każdy ma swoje zdanie,ale według mnie fakt zastanawiania się nad
          aborcją nie świadczy o braku inteligencji...ja nie powiedziałam,że zabije własne
          dziecko,chcę tylko mieć jakiś wybór,szukam różnych rozwiązań...jesteś chyba za
          młoda,żeby to zrozumieć,ja w twoim wieku też myślałam,że życie jest proste,że
          poradzić sobie można ze wszystkim,obyś nigdy nie musiała być na moim miejscu...
          • Gość: Monisiaaaa Re: Zabić dziecko! IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 11:02
            Tak tylko postaw sie na miejscu matek które chca miec to dziecko a nie moga.aty
            chcesz je po prostu zabic !!!!!!!!! DAj szanse mu zyc ale nie zabijaj go moze
            ktos inny je pokocha.
    • jurek_dzbonie Re: Zabić dziecko! 10.03.06, 10:27
      To jak wyrwanie zeba. Szybko, milo i pozbawia problemow.
    • Gość: xxx Re: Zabić dziecko! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 15:11
      ja zaluje czasami ze tego nie zrobilam, to nie jest morderstwo, nie mozna zabic
      czegos co nie jest zdolne do samodzielnego zycia.. kocham moje dziecko bardzo,
      ale boli mnie to ze kiedys bedzie sie meczylo. zal mi go bo ojciec sie nie
      interesuje, nie mamy pieniedzy, ani nie mozemy na nikogo liczyc, dajemy jakos
      rade ale nie wiem jak dlugo to jeszcze wytrzymam..
    • Gość: Dusia01 Re: Zabić dziecko! IP: *.telsten.com / *.telsten.com 10.03.06, 17:21
      Zastanow sie!!! Chcesz zabic nic niewinna istotka?? Jest tyle srodków
      antykoncepcyjnych wiedz mogłś ich uży. Lepiej daj dziecku szanse sie urodzic i
      np. zostaw je w szpitalu
    • cudenko85 Re: Zabić dziecko! 10.03.06, 20:52
      Dziękuje wam wszystkim za opinie i rady,wiem,że poruszyłam temat
      kontrowersyjny,ale bardzo chciałam wiedzieć...myśle,że niebyłabym w stanie
      poddać się takiemu zabiegowi,ale czasem chodzą człowiekowi po głowie
      najtragiczniejsze z rozwiązań a poza tym warto wiedzieć o każdej istniejącej
      koncepcji,aby podjąć decyzję najwłaściwszą...
      • Gość: kati Re: Zabić dziecko! IP: 80.48.21.* 10.03.06, 23:08
        a swoją drogą, u mnie najczęściej tuż przed wizytą u ginesa (np. dzień przed)
        miesiączka się pojawia;) dodam jeszcze, że w styczniu nie miałam miesiączki i w
        sumie cykl trwał ok 50 dni, uważam, że to jest związane z sesją i stresem, wiec
        może i u Ciebie jest podobnie.
        3maj sie cudenko!
        Pozdrawiam.
    • cienmotyla Re: Zabić dziecko! 10.03.06, 23:26
      Ale wy wszyscy mądrzy jesteście....
      Zawsze sa plusy i minusy jednej i drugiej strony..
      • Gość: cd Re: Zabić dziecko! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 08:19
        Prosze napisać jakie sa plusy oceniając sytuację z punktu widzenia mordowanego
        dziecka
    • Gość: Jennifer Re: Zabić dziecko! IP: *.wola.net.pl / *.is.net.pl 11.03.06, 10:56
      nie wiem co pisali ci w wczesniejszych odpowiedziach ale te pytania mnie przerazily!!!ewidentnie z nich wynika ze chcesz usunac ciaze,powiem ci tylko jedno jak szlas do lozka to moglas podejrzewac skuytki a nie myslec o rozwiazaniu po.dla mnie ktos tko usowa ciaze jest poprostu morderca.ktos dal ci zycie to ty nie odbieraj go komus kto nawet jeszcze sie nie urodzil!!
    • zbuntowany_aniol2 Nigdy nigdy nigdy 11.03.06, 18:46
      przenigdy tego nie robcie !jest to najgorsze co mozecie zrobic
      • kol.3 Re: Nigdy nigdy nigdy 11.03.06, 21:11
        Boże ile walczących antyaborcjonistek, ciekawe kto te ciąże usuwa, jeśli w
        Polsce rocznie ilośc zabiegów oblicza się na ok.200 tys.
        • zbuntowany_aniol2 Re: Nigdy nigdy nigdy 11.03.06, 23:16
          gdyby wiecej bylo porzadnych facetow to by mniej bylo aborcji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka