12.03.06, 00:40
Witam. Malutkie pytanko do wszystkich zmotoryzowanych.

Dostalem mandat :/ teren zabudowany 50+45km=95km/h - 400zl / 8pkt ;(
Czy wlasciciel auta, dowie sie o tym wykroczeniu?
Jesli tak to w jaki sposob i po jakim czasie? O zgrozo :D
Obserwuj wątek
    • Gość: erni Re: Mandat. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.03.06, 01:14
      no a na kogo wypisany mandat?
      chyba dokumenty wozu naleza do wlasciciela, nie?
      jasne, ze sie dowie i to szybko, gdy przyjdzie mu za to zaplacic:P
      • stefex Re: Mandat. 12.03.06, 01:34
        Mandat na mnie. W koncu na kierowce sie wypisuje nie :)
        Ale pytanie takie bo kiedys uslyszalem ze wlasciciel auta [nie ja] dostaje info
        o tym ze jego autem bylo dokonane wykroczenie. Szukam juz pare h w necie i nic
        na ten temat nie moge znalezc. Jesli ktos mial podobna sytuacje to prosze o
        rozjasnienie moich czarnych mysli :)
        • Gość: misiek Re: Mandat. IP: *.lodz.mm.pl 12.03.06, 01:54
          co do ilosci punktow i kasy wszystko sie zgadza bo za przekroczenie o 100% do
          ktorego niewiele Ci brakowalo jest 10 punktow i 500zl co jest najwyzsza kara za
          przekroczenie predkosci... -wiem bo juz dwa razy sie wymigalem :P
          co do informowania wlasciciela auta to musi byc on poinformowany o tym fakcie
          (nie jestem pewien czy przez odpowiednie sluzby "chlopcow radarowcow" czy tez
          ubezpieczyciela) bo na pewno zwiazane jest to z jakims wzrostem skladki
          ubezpieczeniowej za samochod... jezeli to byla sluzbowka to olej cala sprawe -
          tych z gory guzik obchodzi to czy dostales mandat czy nie, albo potraca Ci go z
          wyplaty albo powiedza zebys sobie sam zaplacil
          Pozdrawiam :) i sie nie lam nie pierwszy i nie ostatni mandacik :P
          • stefex Re: Mandat. 12.03.06, 02:04
            Nie za bardzo rozumiem co to jest sluzbowka? Moze jakies male wyjasnienie :)
            • Gość: erni Re: Mandat. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.03.06, 02:09
              słuzbowka - czyli słuzbowy samochod:)
              mnie potracił tir:( i za kolizje odpowiadał własciciel a nie kierowca
              • stefex Re: Mandat. 12.03.06, 02:36
                Aaa no tak :) Kompletnie nie w tej kategorii myslalem :) A wracajac do
                samochodu, to, niestety, nie sluzbowka. Lecz auto rodzicow :(
                By to szlag czy inne cos trafil :/
                • Gość: misiek Re: Mandat. IP: *.lodz.mm.pl 12.03.06, 23:18
                  to najlepiej olej, jak cos to powiesz ze juz zaplaciles i nie chciales ich
                  denerwowac :P ja kiedys rozbilem wypieszczony samochod ojca ;) (jakis nawalony
                  gosc zgarnal mnie na zakrecie i caly tyl skasowal) wyobraz sobie co ja wtedy
                  przezywalem jak musialem spojrzec starszemu w oczy.... mandaty sie niestety
                  zdarzaja :) ale nie lam sie i jak to mawiaja "pedal to the metal" =]
        • krokiecica Re: Mandat. 12.03.06, 11:41
          hmm. a może sprawdź na serwisie internetowym www.poradaprawna.pl
          Swego czasu znalazłam tam kilka odpowiedzi na nurtujące pytania:) Są tam już
          gotowe pytania i odpowiedzi, może któreś jest podobne do Twojego, można też
          szukać po hasłach:)
    • Gość: amac Re: Mandat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 07:58
      wydaje mi się, że się nie dowie o ile zapłacisz za ten mandat. ja miałam taki
      przypadek. zapłaciłam i cicho sza, nikt się nie doweidział.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka