marysia982 17.03.06, 13:24 no właśnie... jakie one są?? jak działają? bo właśnie dostałam receptę na nie. do tej pory brałam logest ale nie czułam sie po nich dobrze dlatego lekarz mi zmienił. czy któraś z Was brała microgynon?? jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinia2505 Re: microgynon 17.03.06, 13:30 temat był juz poruszany przy wątku innych tabletek.... Każdy organizm jest inny i każdy reaguje inaczej na dane tebletki!!!!! Więc co ci z tego przyjdie że napisze że ja akurat czuje sie ok i nie mam skutków ubocznych, a ty zaczniesz barć i bedziesz się czuła fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia982 Re: microgynon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 14:56 wiem i nie chcę na podstawie tych zebranych tu informacji wnioskować że są złe lub ok. chcę jedynie poznać opinie różnych osób:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kinia2505 Re: microgynon 17.03.06, 15:05 wystarczy przeczytać ulotke dołączoną do tabletek.... Odpowiedz Link Zgłoś
matyldka22 Re: microgynon 17.03.06, 15:27 hej, używam microgynon od ponad roku, przy pierwszym opakowaniu miałam bolesny okres i okropny ból głowy:/ trwało to jakieś 3 dni i wszystko przeszło, teraz jest czuję się świetnie, okresy mam bezbolesne i trwają 3-4 dni, żadnych skutków ubocznych:) Odpowiedz Link Zgłoś
elle2006 Re: microgynon 17.03.06, 19:18 Zgadzam się ze to indywidualna sprawa. Ja po Cilescie ,Microgynonie czulam sie bardzo zle. Nie dosc ze zrobilam sie humorzasta to jeszcze mialam zawroty glowy. Zmienilam tabletki na Yasmin i jest super. Cena okolo 30zl. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_cookie Re: microgynon 17.03.06, 19:39 dzisiaj jest 3 dzień moich początków z Microgynon 21:) troche się naczytałam o skutkach ubocznych,ale sie nie załamuje i zobaczę,co będzie dalej. moja siostra bierze je juz długo i sobie chwali. ale wiadomo,kazdy organizm jest inny,ona ma 25 lat a ja 18;) boję się tylko o wage,bo od zawsze miałam skłonności do szybkiego tycia. ale czas pokaże:) pozdrawiam i napisz,jak już zaczniesz brać i zauwazysz jakies objawy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: microgynon IP: *.chello.pl 17.03.06, 19:47 biorę microgynon juz pół roku.raczej nie zauwazyłam żadnych skutków ubocznych.okres zaczyna sie zawsze tego samego dnia i trwa 3 dni, wogóle niebolesne.tedencja do tycia nie ma tu nic do rzeczy , tu chodzi o zatrzymywanie wody w organizmie.a ostatnio przeczytałam ze tabletki oprócz badań powinno sie dobierac na podstawie typu kobiety.na strobie chyba www.amwaw.edu.pl/antykoncepcja jest tabelka do której sie mozna porównać.microgynon polecany dla kobiet o typie androgenicznym.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia982 Re: microgynon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 19:48 dzięki wielkie za wszystkie opinie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss sauron Re: microgynon IP: *.dsV.agh.edu.pl 17.03.06, 21:45 forum antykoncepcja - microgynon forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=31162759&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
owca492 Re: microgynon 19.03.06, 11:05 ja bralam chyba ponad pol roku i libido spadlo mi do zera ;[ zmienilam na logest i bylo to sama. teraz mam yasmin i jak po tym nic sie nie polepszy to rzucam to swinstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> takie samo świństwo jak i inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 10:09 Odpowiedz Link Zgłoś
violatress Re: microgynon 19.03.06, 13:49 Przedtem bralam stediril i mdlalam, serce mi kolatalo, zle sie czulam, caly czas bylam zdenerwowana, mialam wilcy apetyt. potem przeszlam na microgynon: 1. Miesiaczki mam nieco krotsze (5 dni), ale mniej obfite i troche mniej bolesne (ale bolesne) 2. biore je od roku i w pewnym momencie zaczelo mi spadac libido, ale potem sie poprawilo 3. swego czasu mialam czeste zawroty glowy i omdlenia, ktorych przyczyn nie udalo sie ustalic, wiec mozliwe, ze to przez Microgynon, ale poniewaz dolegliwosci sie skonczyly, wiec dochodzenie przerwalam. 4. nie utylam, a mam tendencje do tycia. 5. troche powiekszaja piersi. 6. ogolnie sa w porzadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronka Re: microgynon IP: *.chello.pl 20.03.06, 14:11 ale stediril ma taki sam skład co do joty zawartości hormonów jak microgynon więc jak moze ci byc lepiej.proponuje sprawdzic inne tabletki Z INNYM SKłADEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: violatress Re: microgynon IP: *.tvk.torun.pl 20.03.06, 20:32 owszem, sklad hormonow jest ten sam, ale inne sa "skladniki uzupelniajace" tabletki, ktore moga miec wplyw na samopoczucie. tak mi powiedziala moja ginekolog, moja siostra otrzymala identyczna informacje od swojego ginekologa, wiec cos w tym byc musi. Odpowiedz Link Zgłoś
misiorybka Re: microgynon 19.03.06, 14:43 Od ponad 5 lat (z dwiema 3 miesięcznymi przerwami)biore Microgynon. 1.Nie przytyłam (raczej mogę powiedzieć że schudłam lub trochę mi się zmieniła budowa). 2.Libido jak najbardziej w porządku. 3.Regularnie, co roku robię badania krwi (ogólne + krzepliwość krwi + próby wątrobowe).Takie badania są konieczne i jeśli gin sam nie daje skierowania, to koniecznie trzeba się "dopomnieć".Jeśli chodzisz do prywatnej przychodni, to niestety pewnie trzeba będzie za nie płacić:( O cytologii to chyba nie ma co pisać,wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
marysia982 Re: microgynon 19.03.06, 16:23 oczywiście że nie trzeba:)) już mam zrobione wyniki. trochę się martwię cerą... żeby się nie popsuła bo mam tendancje do trądziku:((( ale ogólnie jestem dobrej myśli:)) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia982 Re: microgynon 19.03.06, 16:24 bardzo dziękuję Wam wszystkim za podzielenie się swoimi doswiadczeniami z zakresu microgynonu:)))))) cieszę się że przeważają te pozytywne:)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś