Dodaj do ulubionych

upppssssss

13.05.06, 16:03
ej słuchajcie a mam takie pytanie...nigdy wczesniej tego nie robiłam dlatego
pytam :) a więc chciałabym pójść do lekarza aby zrobił mi badania czy jestem
w ciąży? czy za takie badanie się płaci? i w jakim czasie po zapłodnieniu
można wykryć ciąże?
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: upppssssss 13.05.06, 16:17
      Moja droga, nie musisz isc do lekarza, zeby sprawdzic, czy jestes w ciazy.
      Jezeli w terminie spodziewanej miesiaczki nie dostaniesz jej - zrób apteczny
      test ciazowy. Kosztuje okolo 10 zl i w terminie miesiaczki wykrywa ciaze.
      Mozesz tez zrobic test z krwi - idziesz do przychodni czy jakiegos laboratorium
      i prosisz o badanie BETA HCG (to hormon ciazowy). Pobiorą ci krew i po kilku
      godzinach lub nastepnego dnia masz wynik - dokladnie dzieki temu bedziesz
      wiedziala czy jestes w ciazy i jezeli jestes - to w ktorym tygodniu ciazy.
      Koszt tego badania okolo 20 - 40 zl ( w zaleznosci od wielkosci miasta i od
      tego, gdzie robisz badanie).
      Do lekarza mozna isc najwczesniej oklo 6 tygodnia ciazy - wtedy dopiero
      cokolwiek widac w macicy.
      • Gość: katarzyna Re: upppssssss IP: *.azartsat.pl / *.azartsat.pl 13.05.06, 17:20
        zrob zwykly test ciazowy i juz.A jezeli pekla wam gumka czy cos takiego sie
        stalo to masz zawsze te 72 godziny pamietaj o tym
    • Gość: MILKA Re: upppssssss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 11:10
      U PRYWATNEGO LEKARZA SIE PLACI A W SZPITALU NIE.LEKARZ MOZE WYKRYC CIAZE PO
      TYGODNIU OD CHWILI ZAPLODNIENIA
      • agatka_to_ja Re: upppssssss 14.05.06, 11:33
        milka, po pierwsze : nie pisz wielkimi literami! tu nie ma sie o co drzeć!!

a twoje tekst "LEKARZ MOZE WYKRYC CIAZE PO TYGODNIU OD CHWILI ZAPLODNIENIA jest
        bzdurą! jak lekarz moze to wykryc?badaniem? USG? to ZA WCZESNIE! jezeli juz to
        nie lekarz, ale test z krwi! a po to NIE TRZEBA isc do lekarza, wystarczy isc
        do przychodni lub laboratorium i zaklacic kilkanascie zlotych za badanie krwi
        na beta HCG.
    • Gość: kali Re: upppssssss IP: *.ztpnet.pl 05.06.06, 00:23
      I co? Urodzisz bachora?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka