Dodaj do ulubionych

godne traktowanie !

05.06.06, 22:22
Dzisiaj wybralam sie na zakupy i musze przyznac, ze w paru sklepach o dosc
znancyh renomach zostałam potraktowana jak intruz ! Panie w obcislych
bluzeczkach na szpileczkach nawet nie pofatygowały się, żeby mi w czyms
doradzic, o pomocy w poszukiwaniu czegos mowy nie bylo ! Tak jakby
oczekiwały, że kupie coś bez zbędnych pytan. Raz dwa i juz, a jak nie to
wypad. Wkurzyła mnie jedna taka baba i napisałam na nia skarge do szefostwa.
To tylko ja tak mam czy wam tez sie kiedyś tak wydarzyło ?! Chyba istnieja
jakies prawa konsumenta, a jesli nie, to chociaz zwykly szacunek do klienta ?!
Obserwuj wątek
    • cala_w_kwiatkach Re: godne traktowanie ! 05.06.06, 22:25
      podchodzisz i sie pytasz: dzien dobry, czy moglaby mi pani pomoc w...
      jak bedzie babka chamska albo odmowi to skarga do szefa i tyle
      a gdy pani jest mila, to szczerze podziekuj, usmiechnij sie i pochwal
      profesjonalna obsluge
      ja lubie jak ekspedienci mowia 'dzien dobry' gdy zobacza ze weszlam do sklepu,
      to taki mile, jakby zaproszenie do srodka;)
    • selan Re: godne traktowanie ! 05.06.06, 22:26
      Fakt, zdarza się. Zwłaszcza w sklepach renomowanych marek. Do takich sklepów
      lepiej nie wybierać się w zwykłych dżinsach i koszuli. Nie mam pojęcia na czym
      polega ten fenomen, ale rzeczywiście panienki z obsługi zachowują się jakbyś
      przyszła coś ukraść, bo bez wielkiej metki na wierzchu, potwierdzającej
      odpowiednią cenę twoich ciuchów, zostaniesz potraktowana jak uboga krewna ze
      wsi... szkoda słów.
      • kfoczunia Re: godne traktowanie ! 05.06.06, 22:28
        w takim razie niech napiszą wywieszkę "bez ubrania za min.1 000 pln nie
        wpuszczamy" to jest chore !!
    • blueska3 Re: godne traktowanie ! 05.06.06, 23:04
      Ja jestem sprzedawcą, co prawda nie w renomowanym sklepie, ale jestem. I powiem
      Wam, że ja mam ogromny szacunek do klienta, traktuję go tak, jak sama chciałabym
      byc traktowana. Niemniej zgodzę się z Waszymi wypowiedziami.. bardzo często
      zdarza się tak, że klient traktowany jest jak największe zło.. Szkoda, że nikt
      nie zastanawia sie nad tym, że to właśnie dzięki klientom taka "pani w obcisłej
      bluzeczce na szpileczkach" ma pracę. Pozdrawiam
    • squirrel22 Re: godne traktowanie ! 05.06.06, 23:14
      Heh, to ja mam odwrotny problem. jest taki fajny sklep z ekstra ciuchami, ale
      rzadko tam zachodzę z powodu.. nachalnej ekspedientki. Dziewucha z kolczykiem w
      nosie, w bojówkach moro etc. Jak tylko wchodzę ona odrazu napada na mnie i
      nawet jak mówię ze "dziekuje, tylko sie rozgladam" to ona zaczyna wyciagac
      rozne ciuchy mowiac co pasuje do mojego koloru oczu, wlosow etc "w tym byloby
      ci fajnie, to pasuje do twojegop stylu, albo zobacz ta bluzke tez ja sobie
      wzielam, o , a to bedzie ci pasowalo do glanow!" :/ nie pytajc dowiaduje sie co
      jest jeszcze ze starej kolekcji a co z nowej i innych rzeczy niekoniecznie na
      temat ciuchow. Tak wiec wejscie w celu rzucenia okiem co gdzie, moze skonczyc
      sie wepchnieciem na sile do przymierzalni :D
      • Gość: kfoczunia Re: godne traktowanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 11:17
        Już wole jakaś nachalną babke, która lata koło mnie w te i we wte, niż jakąs
        niemowę, która tylko patrzy na mnie jak na conajmniej ufoludzia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka