Dodaj do ulubionych

Imię- Jadwiga

03.08.06, 20:31
Chcę dać córeczce na imię Jadwiga, jednak zaczęłam sie zastanawiać czy nie
będzie miała do mnie pretensji, że dałam jej takie "staroświeckie" imię?? co
o tym myślicie?? Proszę wypowiedzcie się;)
Obserwuj wątek
    • oliwka202 Re: Imię- Jadwiga 03.08.06, 20:33
      a dlaczego chcesz Jej dac na imie JADWIGA?
      jezeli nie masz dobrgo powodu to moze lepiej jak znajdzisz inne ladne imie...

:)
      • Gość: graf Re: Imię- Jadwiga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 20:36
        Teraz "państwo" snobuje się na takie staroświeckie imiona aby odróżnić się od
        hołoty pełnej Nicoli, Andżelik i innych obciachowych Brajanów;))
      • little_vampire Re: Imię- Jadwiga 03.08.06, 20:36
        mnie dali Katarzyna i sie rzucam

nie masz zielonego pojęcia jak Twoje dziecko za 10 lat będzie chciało mieć na imie
        i szansa że nie trafisz, jest prawie zawsze taka sama
        no, może że dasz Euzebia albo jakoś tak.
        • milusidopodusi Re: Imię- Jadwiga 03.08.06, 22:26
          boze tylko nie jadwiga!oszalalas kobieto?!
    • iron_wanienka Re: Imię- Jadwiga 03.08.06, 20:38
      wg mnie to imie jest strasznie 'ciezkie'...znam dwie jadwigi-na jedna mowia
      danusia na druga marysia(tak im sie nie podoba to imie)...ja myslalam o tym,
      zeby nazwac corke nel albo..amelka:)
    • monawrona Re: Imię- Jadwiga 03.08.06, 20:47
      Pomyl tez by imie mialo zdrobnienie, bo od Jadwigi to ciezko:
      - jadwiś
      - jadwi
      no nie wiem czy to dobre nawet zdrobnienia.
      Imie jest w porzadku a wiadomo, ze sie samemu nie wybiera.
      Ja jestem Monika bo przyjaciolka mamy tak ma na imie i chyba to mnie
      satysfakcjonuje :)
      Musisz sie zastanowic nad tym, ale szczerez mowiac to lepsza Jadwiga niz jakas
      Nicole czy Andżelika.
      • Gość: ja Re: Imię- Jadwiga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 21:36
        zdrobnienie od jadwia to jadzia. ale mnie tak czy tak sie nie podoba. ja dam
        corce Róża. a niech tam
        • olianka Re: Imię- Jadwiga 03.08.06, 21:41
          Piękne imię wybrałaś. Jadwigi wcale nie trzeba koniecznie zdrabniać na Jadzię,
          więc nie bierz do siebie tych komentarzy. Wedle gustu możesz nazywać córeczkę
          Jadwinią, Wigą, Igą albo Jadzią właśnie.
          Pozdrawiam serdecznie i gratuluję świetnego wyboru!
      • kotek_vel_lol2 Re: Imię- Jadwiga 03.08.06, 21:39
        lub coca-cola
      • katja_24 Re: Imię- Jadwiga 04.08.06, 11:33
        Te zdrobnienia, ktore wymienilas, to jeszcze pol biedy. A jak beda na nia mowic
        JADZIA?! To dopiero kleska :)
      • Gość: Gość Re: Imię- Jadwiga IP: *.chello.pl 13.11.06, 15:38
        Jest prostsze zdrobnienie niż Ty wymyśliłaś poprostu Jadzia .
    • kotek_vel_lol2 Re: Imię- Jadwiga 03.08.06, 21:10
      Malgorzata, Agnieszka lub Magdalena :)
    • Gość: .... Re: Imię- Jadwiga IP: *.chello.pl 03.08.06, 21:15
      Jadźka- super.daj jej drugie jakieś ładne żeby mogła sobie zmienic
      • takie_dziewcze_czyli_td Re: Imię- Jadwiga 03.08.06, 21:46
        osobiscie... nie podoba mi sie to imie, ale w duzej mierze wplynely na to 2
        Jadzki, ktore mialam nieszczescie poznac ... glupie jak but ... i o jednej i o
        drugiej z kazdej strony slyszalam zazalenia typu "O jaka ta Jadzka jest glupia..."

pomysl moze nad jakas alternatywa...
        • diablica880 Re: Imię- Jadwiga 03.08.06, 22:34
          ufff ot chyba nie najlepszy pomysl
          no ale kwestia gustu;P
    • Gość: monika Re: Imię- Jadwiga IP: *.plock.mm.pl 04.08.06, 07:46
      trochę takie staroświeckie imię wybrałaś, moja mama ma na imię Jadwiga i mówią
      na nią przeważnie Jagoda
      • Gość: agatka-inna Re: Imię- Jadwiga IP: 213.241.34.* 04.08.06, 10:29
        W przyszlosci jak bede miala corke..
        sama chce ja nazwac jadwiga
        a jesli bedzie mialo o to pretensje do mnie
        to jej po prostu wytlumacze od czego to sie wzielo

moja swietej pamieci babcia miala na imie jadwiga
        byla wspaniala osoba i wlasnie na jej czesc chcialabym corce takie imie dac
        :)
    • katja_24 Re: Imię- Jadwiga 04.08.06, 11:31
      Szczerze mowiac, to mi to imie troche zalatuje moherem...;)
    • jagodagozdek Re: Imię- Jadwiga 04.08.06, 13:43
      mam 17 lat i za sobą 3 sprawy w sądzie żeby zmienić sobie imię z Jadwigi na
      Jagodę. Twoje dziecko będzie obiektem szykan będzie odstawało od grupy Kacprów
      Amelek i innych dzieci. jeżeli Twoja babcia była taką wspaniałą osobą to wybuduj
      jej pomnik. nie wiem czy oglądałaś kiedyś w telewizji był reportaż o małej
      Jadwidze, która dzień w dzień dostawała wpie..za swoje imie i się dziecko na
      depresji skończyło. rób co chcesz ale nigdy sie temu dziecku nie odwdzięczysz za
      to imie! moja prababcia tez była wspaniałą Jadwigą tyle że już nie w tych
      czasach.powodzenia
      • Gość: agatka-inna czy wy sie dobrze czujecie????? IP: *.chello.pl 04.08.06, 16:02
        woowww..
        to teraz pojechalas
        wiec kazda jadwiga jest bita szykanowana gwalcona mordowana
        ranny LUDZIE!!!
        porąbało WAS!!!???
        imie jak kazde inne
        jak sie ktos zawezmie to moze tez kazda Kasie czy Basie mlotkiem napi***
        w glowe bo mu sie to imie nie podoba
        to nie chodzi o imie
        to ludzie sa porabani

ta dziewczynka ktora bito.. rowie dobrze mogla byc tereską
        czy zosią
        tyle ze miala pech trafiajac na takich matolow..
        ktorych niestety rodzi sie coraz wiecej na swiecie...

Wracajac do tematu.. Jadwiga to piękne imię
    • Gość: P.S.J. Re: Imię- Jadwiga IP: *.itpp.pl 04.08.06, 16:12
      Dość mało rozrywkowe imię. Dla osób lubiących ostrą jazdę po bandzie i większą
      niż zwykle dawkę ryzyka poleca się imiona takie jak Prakseda, Agrypina,
      Blandyna* oraz Klotylda.

* - www.imiona.net.pl/pokaz.php?id=405&litera=B&jacy=all
      • Gość: blue Re: Imię- Jadwiga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 18:26
        Gość portalu: P.S.J. napisał(a):

> Dość mało rozrywkowe imię. Dla osób lubiących ostrą jazdę po bandzie i
        większą
        > niż zwykle dawkę ryzyka poleca się imiona takie jak Prakseda, Agrypina,
        > Blandyna* oraz Klotylda
        aż dziw ,że u ciebie na osiedlu nie leja wszystkich tych
        Dżesik,Pamel,Kacprów,Patryków itp.normalnie dziwne, moja babka Klementyna
        powinna była zginąć we wczesnej mlodości;p
    • Gość: xxx1985 Re: Imię- Jadwiga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:11
      Jejku ale na mnie najechaliscie... no to teraz mam wątpliwości czy dac jej tak
      na imie....ale bynajmniej nie chodzi tu o to że mogłaby być z tego powodu bita
      przez rówieśników, w takie bujdy nie uwierze... jak można zlac kogos bo ma "tak
      i tak" na i imię...
      • Gość: agatka-inna Re: Imię- Jadwiga IP: *.chello.pl 04.08.06, 17:37
        " jak można zlac kogos bo ma "tak
        >
        > i tak" na i imię..."

dokladnie
        kompletna bzdura
      • katja_24 Re: Imię- Jadwiga 04.08.06, 18:15
        Nie w tym rzecz...Po prostu brzmi niezbyt ciekawie. Sorry, ale autentycznie
        kojarzy mi sie ze stara, wredna baba
        • Gość: blue Re: Imię- Jadwiga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 18:24
          za to Kaśka ( przerobione na niby to Katja)( jest takie oryginalne,że szok
          • katja_24 Re: Imię- Jadwiga 04.08.06, 18:26
            A czy ja mowie, ze jest oryginalne? Dziewczyna pyta o opinie, to jej
            odpowiadam. Czep sie kogos innego
            • Gość: blue Re: Imię- Jadwiga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 18:27
              ok.ok. ,nie przejmuj się ,gdybys przeczytała słownik Rymuta moglabyś oszaleć;)
    • elamodela Re: Imię- Jadwiga 04.08.06, 19:57
      Wiesz co, moim zdaniem jeśli chcesz tak nazwać córeczkę tylko dlatego, że
      chcesz oddać komuś hołd, a nie jesteś przekonana do tego imienia, to dobrym
      wyjściem będzie dać jej tak na drugie imię:) A jeżeli wybrałaś to właśnie imię,
      bo Ci się autentycznie podoba, to nikomu nic do tego. Niech będzie Jadwiga, a
      póki mała wołać możesz na nią Iga:)) Bardzo ładny skrót.
      • lilekk Re: Imię- Jadwiga 04.08.06, 21:13
        Jadwiga..bardzo ładne imię.. Nie powinniśmy robic swoim dzieciom krzywdy dając
        im udziwnione imiona..czasami aż sie w głowie nie mieści jaką ludzie mają
        inwencję.. Daleko szukać..mam w rodzinie Arisę, Fatimę, Denisa, Kryspina..a
        niedawno mój sąsiad dał swojemu synkowi na imię Natan..
        Po prostu ręce opadają..
        • elamodela Hehehe 04.08.06, 21:25
          No, ja znam jednego Ariela. Ile razy go widzę myślę sobie: tylko Persil, zawsze
          Persil;)) Albo ostatnio słyszałam: Aaron kochanie chodź tu. Myślałam że to do
          psa. Najgorzej jak ma potem taka Dżesika na nazwisko np. Kiełbasińska czy coś
          takiego. Jak można to dziecku zrobić???
          • Gość: babcia Re: Hehehe IP: *.bel.vectranet.pl / 80.51.227.* 04.08.06, 21:32
            Nie dawaj dziecku na imię Jadwiga.
            Ja jestem babcią Jadwigą.
            Na codzień babą-jagą.nie jest to miłe.
            Rodzice mojego wnuka cieszą się nie wiedzieć czemu???
          • lilekk Re: Hehehe 04.08.06, 21:40
            elamodela napisała:

> No, ja znam jednego Ariela. Ile razy go widzę myślę sobie: tylko Persil, zawsze
            >
            > Persil;)) Albo ostatnio słyszałam: Aaron kochanie chodź tu. Myślałam że to do
            > psa. Najgorzej jak ma potem taka Dżesika na nazwisko np. Kiełbasińska czy coś
            > takiego. Jak można to dziecku zrobić???

Ariela jestem jeszcze w stanie zaakceptować... Ale z Aronem masz rację....mój
            pies się tak wabi :D tak samo jest z nazwiskiem...Imię musi do niego pasować..
            • Gość: bqbcia Re: Hehehe IP: *.bel.vectranet.pl / 80.51.227.* 04.08.06, 22:13
              A może by tak, Ala(Alicja), Maria, Dorota, Elżbieta ...itd
              Moja wnuczka ma imię Zosia, po prostu Zosia..
              Żenua??????????

Babcia prześlicznej Zosi.
              Wanda
              • Gość: #Wanda Re: Hehehe IP: *.bel.vectranet.pl / 80.51.227.* 04.08.06, 22:23
                No to jak z imieniem mojej wnuczki?
                Wanda, czy Zosia?
    • Gość: ktoś***^^^*** Re: Imię- Jadwiga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 23:11
      Boże czytając treść niektórych postów można zwątpić...
      Jeżeli Tobie podoba się to imię to nadaj je swojej córce i już... ;)
      • jagodagozdek Re: Imię- Jadwiga 05.08.06, 11:28
        tak Was dziwi moja opinia?? która z Was ma na imie Jadwiga i była Jadźką pośród
        wszystkich miłych Kasi Oleniek i innych słodkich dziewczynek? ile razy moje imie
        wyczytywane było przy większym gronie osób słyszałam tylko śmiech z czasem
        "tylko" ciche parsknięcia. Czy zastanowiliście się, że dzieci (ich imiona) o
        których mówiliscie moga być równie dobrze też wyśmiewane w szkole? a to przez
        chęć wyróżnienia się błyszczenia w tłumie bycie indywidualnościa lub poprostu
        ładowanie jakiejś nienaturalnej osobowosci w małe potem starsze dziecko. pomysl
        sobie, ze twoja córeczka bedzie musiała wszystkim ładnie się przedstawić w
        pierwszej klasie podstawówki gimnazjum potem liceum i jak będzie bała się
        reakcji rówieśników. może wydaje Ci się, ze przesadzam ale to tylko marna
        cząstka tego, co przeżyłam do 17-tego roku życia dopóki nie stałam się tylko JAGODĄ
      • Gość: sarna Re: Imię- Jadwiga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.14, 08:50
        nie tobie ma się podobać imię dziecka tylko dziecku jak juz podrośnie ,przemyśl jakie do niej pasuje , Jadźka to straszne imię i nigdy bym je dziecku nie nadała , tym bardziej w tych czasach , ono tak odbiega od obecnej młodzieży ,ze nie będzie lubiana taka osoba wśród młodych i zostanie stara panną , bo jaki chłopak chce mieć dziewczynę o imieniu Jadźka
    • Gość: Jadzia Re: Imię- Jadwiga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 12:10
      Boże dziewczyno daj sobie na wstrzymanie!! Ja mam na imie Jadzia i jakoś nigdy
      nie zaznałam jakichs szykan z tego powodu... ludzie naprawde mają większe
      problemy niż to że rodzice nadali im na imie np. Jadwiga!! A ciekawe co bys
      zrobiła gdyby rodzice dali Ci na imię np. Kunegunda, Delfina oczywiście nie
      wysmiewam sie z tych przytoczonych imion jednak uważam że Jadwiga jest od nich
      mniej wymyślne... Ja coprawda przez długi czas miałam pretensje do rodziców o
      to imię ale gdy poszłam na studia okazało sie że jestem jedyną Jadźką spośród
      grona zwyczajnych Anek, Kasiek, Asiek, itp.
      A dla wnikliwych: wcale nie jestem babcią :P mam 21 lat i cieszę z tego jak mam
      na imię;)
      • Gość: BRAVO ;) Re: Imię- Jadwiga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 13:04
        amen... ;)
        • Gość: matylda Re: Imię- Jadwiga IP: 212.160.86.* 05.08.06, 18:04
          Jadwiga, Wanda, Helena to są piękne imiona, bardzo kobiece. Gratuluje wyboru.
          Mam koleżankę Jadwigę, śliczna dziewczyna, mądra i pełna kobiecości. Wołamy też
          na Nią Jagienka, Jagna, Jadwinia. Teraz pełno jest Kacprów i Julek to oni będą
          mieć kiedyś pretensje, że ich rodzice poszli za krzykiem mody, a nie Twoja
          córka. Jeszcze raz gratuluję bez względu na to czym się kierujesz.
    • jadwinia77 Re: Imię- Jadwiga 05.08.06, 23:10
      hmmmm...piekne imie;)
    • Gość: dagmara Re: Imię- Jadwiga IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.06, 18:05
      Mam koleżankę Jadwigę, która nie przyznaje się do tego imienia i przedstawia się
      jako Jagoda (do tego stopnia, że omały włos dostałaby świadectwa maturalnego
      wypisanego na Jagodę :). Radzę się jeszcze zastanowić, imina typu Antonina,
      Józefina, Zofia są ostatnio trendy, ale dzieci wcale nie muszeą być zadowolona z
      takiej fantazji rodziców (podobnie Vanessy, sandry itp)

pozdrawiam

klik
    • Gość: właśnie Jadwiga Re: Imię- Jadwiga IP: *.mpi-magdeburg.mpg.de 11.11.06, 21:05
      Rany ludzie, czytam i nie wierzę własnym oczom w to, co niektórzy tu wypisują!!
      Mam na imie JADWIGA i nigdy, ale to przenigdy nie zamieniłabym tego imienia na
      żadne inne!! W zyciu nie czułam się źle z tym imieniem, wręcz przeciwnie -
      cieszę się, że mam takie wyjątkowe, "królewskie imię", inne niż te wszystkie
      Anie, Kaśki i Anety :) Osobiście, zawsze przedstawiam się jako Jadwiga, nigdy
      nie uzywam zdrobnień, czasem rodzice wołają na mnie "Dziunia" lub "Dziuniek" ale
      generalnie jestem "Jadwigą". I wcale nie jestem starą babą i nie wieje ode mnie
      moherem :P
      A do tej szykanowanej "Jagody" - a pomyślałaś że może to nie byla kwestia
      Twojego imienia tylko np. wyglądu lub sposobu ubierania sie??
      • zbuntowany_aniol2 Re: Imię- Jadwiga 11.11.06, 22:50
        blagam cie nie krzywdz swojego dziecka..jest tyle ladnych imion np
        Magda,monika,Olenka,
        • picobello Re: Imię- Jadwiga 11.11.06, 22:53
          o magda to ladne imie ale monika juz nie-a jadwiga ta takie nie nasze
          • zbuntowany_aniol2 do picobello 12.11.06, 00:05
            jestes kobieta czy mezczyzna?:)pozdrawiam
          • moon_isia Re: Imię- Jadwiga 18.12.06, 22:00
            > o magda to ladne imie ale monika juz nie-a jadwiga ta takie nie nasze

:\
            • Gość: picobello Re: Imię- Jadwiga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 22:17
              nie zalamuj sie,bo to tez ladne imie jest,nie lubie z powodu pewnej osoby co
              dziwnie wymawia to imie:)
        • Gość: Axa Re: Imię- Jadwiga IP: *.aster.pl 15.11.06, 16:10
          Jadwiga nie jest złe. Ani jednego z nich nie lubię; minika i ola i magda, są
          nieładne, nieoryginalne.
          To kwestia gustu!Moja córka ma na imię Kinga!
    • zbuntowany_aniol2 Re: Imię- Jadwiga 12.11.06, 00:04
      kwestia gustu: mi sie podoba jeszcze Ofelka,Liliana takie dosc nietypowe ale
      ladne imiona
    • khaki3 Re: Imię- Jadwiga 12.11.06, 00:09
      Jadwiga to sliczne imie. Jesli sie Tobie podoba to smialo mozesz tak nazwac
      coreczke:) Ja swoja nazwe Wiktoria, syna Gabriel ( patronat mlodzierzy ) Wiktor.
      Jadwige juz jedna mam w rodzinie, nie chcialabym :kopiowac: dziewczyna ma teraz
      17 lat i jest zadowolona ze swojego imienia. I nie widze powodow,zeby mialaby
      szykanowana czy bita bo ma na imie Jadwiga a nie Dzesika jak reszta podworka.
      • Gość: blue Re: Imię- Jadwiga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 00:11
        normalne imie ,Ofelia jest dośc pretensjonalne
      • Gość: sarna Re: Imię- Jadwiga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.14, 18:13
        Jadwiga , Jaćka, Jadźka , no naprawdę piękne, aż się nie chce mówić , nie rób dziecku krzywdy
    • Gość: bibis to moze zamiast Jadwigi dasz IGA ? IP: *.telnet.krakow.pl 12.11.06, 11:03
      bedzie troche z Jadwigi :) a tak bardziej nowoczesnie :)
    • Gość: senshru Re: Imię- Jadwiga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 15:33
      > Chcę dać córeczce na imię Jadwiga, jednak zaczęłam sie zastanawiać czy nie
      > będzie miała do mnie pretensji, że dałam jej takie "staroświeckie" imię?? co
      > o tym myślicie?? Proszę wypowiedzcie się;)

serca nie masz...dzieci sie beda z nij smiały :| Jadwiga, jadzia, Jagna buu..
      chcesz staroswieckie?? np: Wiktoria, duzo ladniejsze i nie takie "ciezkie"
      • zbuntowany_aniol2 Re: Imię- Jadwiga 12.11.06, 16:05
        dokladnie!!!!zachcialo ci sie jadzi brr:/
        • Gość: zwykła kasia :) Re: Imię- Jadwiga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 23:06
          hej, ja znam 2 Jadwigi - z jedną chodziłam do podstawówki 10 lat temu, nikt nie
          zwracał się do niej inaczej niż Jagoda, nawet się wręcz ukrywała z ta
          Jadwigą :), a druga to siostra mojego dziadka zwana u nas "ciocią Jagą" :)))
          zresztą przesympatyczna osoba
          może jeśli chcesz uhonorować babcię (babcię, tak ?, a sama nie jesteś na 100%
          pewna Jadwigi to może pozostaje np. Iga powiedzmy jako "cząstka" imenia
          JadwIGA, inną propozycją jest nadanie 2 imienia po babci :)

a co do wspomnianej przez kogoś Amelii, to niedawno się dowiedziałam, że Amelia
          jest medycznym określeniem braku kończyn u noworodka :( i trochę to imię
          straciło dla mnie na uroku, pomimo mojej przeuroczej przyjaciólki Amelii :)
          • Gość: blue Re: Imię- Jadwiga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 23:11
            a Marika to gej po hiszpansku
      • Gość: sarna Re: Imię- Jadwiga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.14, 18:10
        Błagam , będą na nią mówić Jaćka, o Boże straszne , nienawidze imienia Jadwiga , brzydkie , jest wiele pięknych imion ale nie Jadwiga
    • kalmia Re: Imię- Jadwiga 13.11.06, 14:08
      Jeżeli Jadzia wyrośnie na śliczna i przemiłą dziewczynkę, która będzie lubiana
      w towarzystwie to imię się przyjmie i na pewno nie będzie nikomu przeszkadzało.
      Natomiast jeżeli Jadzia wyrośnie na samotnika, nie będzie zbyt lubiana i co
      gorsza będzie brzydulą to imię będzie przybiciem gwoździa do trumny.
    • Gość: Monika Re: Imię- Jadwiga IP: 80.238.90.* 13.11.06, 16:32
      Nie dawaj jej na imie Monika , ja tego imienia nienawidze, a tak mam. Wcale mi
      sie nie podobaja te wszystkie imiona rodem z amerykanskich seriali, a Jadwiga
      jest bardzo ładnie. Myślę, że twoje dziecko będzie sie dobrze czuło z tym
      imieniem. Ja chcę swoja córeczkę nazwać Maria.
      • oczko5 Re: i tu jest pomyłka 15.11.06, 12:41
        Imię Monika nie pochodzi z amerykańskich seriali. Nie pamięta dokładnej genezy
        imienia ale:
        Monika - imię prawdopodobnie pochodzi z afryki lub grecji, najsłynniejszą
        Moniką jest św. Monika patronka kobiet i wdów miała troje dzieci i męża
        awanturnika który poświęciła swoje życie. Św. Monika poświęciła się opiece nad
        starszym synem który poszedł w ślady ojca chcac go uchronić od zguby. Trochę to
        chaotycznie napisane ale tyle zapamiętałam.

Mam na imię Monika bardzo lubię swoje imię i uważam, że jes jedny z
        ładniejszych jakie można dać dziewczynce a im jestem starsza tym bardziej je
        lubię.
        Pozdrawiam

• vanilia891 Re: Imię- Jadwiga 13.11.06, 16:59
      Według mnie imię jest ohydne i na miejscu córeczki byłabym wkurzona na mamę, że
      takie mi wymyśliła, ale to przecież kwestia gustu, a o gustach się nie
      dyskutuje. I tak zrobisz, jak będziesz chciała. :)
    • Gość: hanula Re: Imię- Jadwiga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:55
      Mi się nie podobaja takie imiona staroswieckie, jak np franciszek, antonii
      jadwiga, helena, felicja,wanda itp... ale jeszcze gorsze ja angeliki i te inne
      zbyt nowoczesne :) powodzenia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka