Dodaj do ulubionych

Pierwszy taniec pary mlodej

18.09.06, 19:43
W niedalekiej przyszłosci wychodze zamąż i tak sie zastanawiamy nad pierwsza
piosenka przy ktorej bedziemy tanczyc. Własciwie to nie wiem jaka pasuje na
ta okolicznosc dlatego prosze o pomoc
Przy jakim utworze wy tanczyliscie badz wasi znajomi?
Obserwuj wątek
    • pavlaczka Re: Pierwszy taniec pary mlodej 18.09.06, 19:45
      Dla mnie najpiękniejszy jest walc :-)
    • Gość: kika1987 Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 20:15
      Windą do nieba :) 2+1
      • Gość: testartix Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 20:27
        do jakich utworów tanczyli -> "złoty krążek", "windą do nieba", "wieeelka
        miiiłość nie wybieraaa".

w sumie nie rozumiem czemu ludzie wybieraja "windą do nieba" przeciez to jest o
        kobiecie, która kocha aktora a wychodzi za mąż z rozsądku (mój piękny panie/ ja
        go nie kocham/ taka jest prawda)...

fajnym pomysłem na piosenkę do pierwszego tańca wydaje mi się Leonard Cohen -
        "Dance Me To The End Of Love".
        • Gość: DIDI Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: 80.51.79.* 19.09.06, 17:32
          Ostatnio bylam na weselu i bardzo ladnie wygladal taniec przy piosence Katie
          Melua- nine million bicycles:) sliczna rumba:) pozdrawiam
    • Gość: mmaupa Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.chello.pl 18.09.06, 21:13
      "Love is all around" - Troggs
    • agatka_to_ja Re: Pierwszy taniec pary mlodej 18.09.06, 21:46
      Najpopularniejsza w POlsce podobno jest piosenka "Przetanczyc z Toba chce całą
      noc" Anny Jantar..

Moim zdaniem albo ona albo WALC :)
    • strawberry111 Re: Pierwszy taniec pary mlodej 18.09.06, 22:50
      bardzo popularne kawałki to własnie windą do nieba(chociaz, zgadzam si ez
      przedmówcą, ze zupełnie nieslusznie) sama polecałabym np "wszystkie chwile"
      zepołu magma, moze "biały latawiec" wawele, zetknełam si ejeszcze z piosenka
      "chce tu zostac" taki jest chyba własciwy tytuł.
    • daphny1 Re: Pierwszy taniec pary mlodej 18.09.06, 23:00
      "Wielka Miłość" - Seweryna Krajewskiego.Piękna piosenka.A taniec - w sercu
      ułożonym s bukietów kwiatów... :)
      • Gość: blue Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 23:07
        ale tandeta
        • Gość: aga Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 23:17
          a ja bym wybrała Queen - I was born to love you :) a co?! :
          "I was born to love you...
          with every single beat of my heart
          I was born to take care of you...
          every single day of my life..."

ALBO Van Halen - I can't stop loving you

Nie wiem czemu wszyscy wybieraja badziewne winda do nieba...:/
          • Gość: sss Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: 91.223.85.* 18.07.13, 12:18
            Ja tez jestem za Boskim freddiem. I was born to love you doskonały wybór:D
        • daphny1 Re: Pierwszy taniec pary mlodej 18.09.06, 23:31
          Gość portalu: blue napisał(a):

> ale tandeta

Tandeta to może jest, ale dla osób niewrażliwych i nie mających pojęcia czym
          jest prawdziwa miłość.
          • Gość: Marta Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 23:38
            ja kocham i jestem kochana, ale tez uwazam, ze "wielka milosc" to potwornie
            tandetna piosenka itypowy wyciskacz łez dla skretynialych nastolatek.
            • Gość: n.e.o Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 23:45
              2+1 iść w stronę słońca
          • Gość: blue Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 00:39

> Tandeta to może jest, ale dla osób niewrażliwych i nie mających pojęcia czym
            > jest prawdziwa miłość.
            no proszę cie ,kiczowata piosenka i taniec w koleczku z roz -a nie lepiej
            zrobic zwykle przyjecie bez głupich tancow ,a reszte kasy zainwestowac w podroz
            poslubna do jakis cieplych krajow? i nie mow mi tu o
            niewrazliwosci ,wystarczy ,ze sie wywnetrzasz na okraglo natym forum
            • Gość: czerwona_truskawki Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 20:09
              Gość portalu: blue napisał(a):

no proszę cie ,kiczowata piosenka i taniec w koleczku z roz -a nie lepiej
              > zrobic zwykle przyjecie bez głupich tancow ,a reszte kasy zainwestowac w
              podroz
              >
              > poslubna do jakis cieplych krajow?

Nie, nie lepiej ja jestem tradycjonalistką i bede miala prawdziwe wiejskie
              wesele na 200 osób ze wszystkimi jak powiedziałaś "głupimi" tancami
              • Gość: blue Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 22:03
                i rownie kretyńskimi zabawami ,no ale co kto lubi w miastach zreszta juz sie
                tak nie sprasza ludzi z łapanki
                • Gość: mordokleika Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: 193.59.36.* 28.09.06, 19:59
                  Bardzo zle ze te zwyczaje zanikaja bo to była niepowtarzalna polska tradycja.
                  Nie raz byłam na weselach w wiekszych miastach zwłaszcza w Wawie i myslałam ze
                  umre, ani zjesc, ani wypic, muzyka do kitu -wielka porazka

i nierozumiem twojego stwierdzenia łapanka
        • Gość: limonka Re: Wielka miłość IP: *.chelm.mm.pl 26.09.06, 15:27
          nie jestem fanką tej piosenki, ale nigdy nie powiem, że to tandeta i jeśli ktoś
          czuje tak lecą słowa "Wielkiej miłości" to dlaczego nie?
          • Gość: blue Re: Wielka miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 21:13
            no wiem! ja np.tak sie wzruszam gdy Madaryna spiewa:Stej togeder laaaaaaaaaaa"
            • Gość: limonka Re: Wielka miłość IP: *.chelm.mm.pl 26.09.06, 21:52
              a mnie najbardziej wzrusza a raczej śmieszy porównanie "stej together" do kogoś
              kto autentycznie umiał śpiewać i należy do polskiej klasyki (nie
              barachołki) :)))
      • Gość: A. Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.chello.pl 18.09.06, 23:57
        a nie s bukietóf kfiatóf?

btw. widzieliście 'Wesele'Smarzowskiego? bo niektóre propozycje idealnie w tym
        klimacie. może od razu polecieć po całości: 'biały miś', a później hop na ludowo
        'więc warto żyć'.
        • Gość: heloł Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.06, 00:02
          ja tam bym wybrała cos oryginalnego, cos co byloby wazne dla mniei dle nigo a
          nie jaka spopularna szmire typu winda do nieba, ta piosenka jest w ogole nie na
          temat. mi sie podoba "Bo jestes TY"Krawczyka z ta piosenka wiążesie wiele
          naszych wspomnien
    • ek1984 Re: Pierwszy taniec pary mlodej 19.09.06, 08:01
      walc wiedeński - mój wymarzony i ukochany taniec
      • myszka243 Re: Pierwszy taniec pary mlodej 19.09.06, 09:54
        My zatanczymy do "Carlles Whispers" (nie wiem dokładnie jak to sie pisze :) )
        Jorge Michaela, piosenika sliczna, i mamy do niej ogromny sentyment:)
        • Gość: ?Anula Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.algo.radman.pl 19.09.06, 15:41
          Kancelaria Zabiore Cię właśnie tam...moja ulubiona :)albo walc :)
          • Gość: Maja Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.pronet.lublin.pl 19.09.06, 15:54
            A ja bym chciała zatańczyć salsę... Dlaczego ma być smętnie i nudno??
    • nikitka78 oczarowanie 19.09.06, 16:19
      My tańczyliśmy to "oczarowania" Wodeckiego. Ale ładne jest też "o Tobie"
      Krawczyka (to było wykorzystane na zakończenie filmu)
    • fiona_76 Re: Pierwszy taniec pary mlodej 19.09.06, 16:36
      Ja do piosenki "Hungry Eyes" z filmu "Dirty dancing"
    • kleo006 Re: Pierwszy taniec pary mlodej 19.09.06, 18:14
      Kancelaria"Zabiorę Cię właśnie tam"
      Krawczyk"Bo jesteś Ty"
      2+1"Windą do nieba"
      Anna Jantar"Moje jedyne marzenie(przetańczyć z Toba chce całą noc)"
      Perfect"Kołysnaka dla nieznajomej"
      Lady Pank"Zawsze tam, gdzie Ty"
      no i przede wszystkim piekna piosenka o miłości Farba"Chcę tu zostać":)
    • kffia_tusek Re: Pierwszy taniec pary mlodej 19.09.06, 23:53
      a ja byłam ostatnio na weselu mojego kuzyna i oni tńczyli swój pierwszy taniec
      do pisenki Skaldów " Ktoś mnie pokochał"... super wyszło!
    • Gość: Romantyczna ja Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.um.warszawa.pl 20.09.06, 08:19
      Ja z mężem tańczyliśmy walca z filmu "Noce i dnie", było przecudownie naprawdę
      polecam....
    • Gość: Wrecekrzepki Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: 195.136.112.* 20.09.06, 10:23
      The Troggs "Wild thing"
      Blur "Song 2"
      The Hives "A.K.A. I.D.I.O.T."
      The Hives "Diabolic scheme"
      Arctic Monkeys "When the sun goes down"
      • szu-lim Re: Pierwszy taniec pary mlodej 20.09.06, 11:20
        Obyscie byly dla swych partnerow tak dobre i uczciwe i na dobre i na złe jak te
        wymarzone tańce.Szkoda ze to sie pozniej w życiu nie sprawdza.
    • Gość: mmaupa Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.chello.pl 20.09.06, 11:33
      Acha, jeszcze do polecenia: Simply Red "If you don't know me by now", piekny
      walc angielski.

Jakbym teraz miala wychodzic za maz, to na pewno wybralabym cos Bregovica, ale
      to ze wzgledow balkansko-sentymentalnych. Np. macedonski Cocek, albo
      bregoviczowskie tango, albo po prostu zatanczyc pajduszke razem ze wszystkimi
      goscmi weselnymi. Ech...
    • Gość: aaaa Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.85-237-185.tkchopin.pl 24.09.06, 15:41
      Marysia Sadowska - "tylko tu i teraz"
      • qwerty99995 Re: Pierwszy taniec pary mlodej 24.09.06, 15:43
        wedlug mnie to cudny jest motyw "noce i dnie" piekny walc moze z tego wyjsc
    • Gość: kali Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.ztpnet.pl 24.09.06, 16:32
      'Zdobywac swiat' czy cos takiego Pudzian Bandu.
      • Gość: lol Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.zyrardow.mediaclub.pl 26.09.06, 21:17
        pocałuj mnie w d, jak g poczuj sie
    • Gość: kama Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.ists.pl 27.09.06, 13:07
      Procz Ciebie nic-Kayah i Kiljanski
      • Gość: anja Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: 212.160.156.* 29.09.06, 16:17
        My tańczyliśmy "Kochać" Szczepanika
        • Gość: ania Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 17:14
          Nasz pierwszy taniec - Czeslaw Niemen "Mimozami jesień się zaczyna..."
          • Gość: Esyld Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 09:35
            Walc angielski. Pięknie wygląda przy piosence z filmu "Uwierz w ducha".

Righteous Brothers - "Unchained Melody".
    • Gość: dronka Re: Pierwszy taniec pary mlodej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 10:35
      A my tańczyliśmy do piosenki Urszuli "Dmuchawce, latawce, wiatr"...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka