Dodaj do ulubionych

soczewki kontaktowe

27.12.06, 22:46
mam taki problem mam nadzieje ze mi ktoś pomoże. nosze soczewki od 2 tygodni i
mam wadę -1,5. jak zakładam soczewki niby jest wszystko dobrze dopóki... nie
chce czegoś przeczytać po prostu nie widze literek:( a z daleka za to widze
super co ja mam zrobić wiecie czemu tak się dzieje?? a soczewki dobierał mi
okulista.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa9616 Re: soczewki kontaktowe IP: *.chello.pl 27.12.06, 23:37
      Myśle,że powinnaś jeszcze raz poradzić się okulisty,bo nie powinno tak być. Ja
      nosze soczewki 2 miesiące i od początku dobrze widze z bliska i daleka(mam
      wade -3,25).Może masz poprostu źle dobrane.
      • anka8329 Re: soczewki kontaktowe 28.12.06, 01:29
        też tak myślę, że źle dobrane:( ewentualnie może masz mniejszą/większą gałkę
        oczną i potrzebny ci inny, niestandardowy rozmiar soczewki??
        albo masz problem z akomodacją?? wtedy może lekarz zaleci ci proste ćwiczenia
        na jej poprawę- najpierw patrzysz gdzieś w dal, starasz się dojrzeć jak
        najwięcej szczegółów, potem tak samo z bliska. i na odwrót.
        jak by nie było radzę jak najprędzej iść do okulisty:)
        • Gość: vegeta100 Re: soczewki kontaktowe IP: *.mofnet.gov.pl 28.12.06, 11:30
          Albo za krótko je nosisz albo lekarz ci je źle dobrał.Ja też noszę soczewki od
          4 lat i na początku były rożne problemy;swędzenie oczu, problemy z widzeniem z
          bliska. Idz do okulisty i powiedz mu o swoim problemie.
          • Gość: nassty_Izunia;) Re: soczewki kontaktowe IP: *.icpnet.pl 28.12.06, 11:37
            Mi sie wydaje ze nie powinnas sie przejmowac zawczasu:) Ja na poczatku tez
            mialam problemy z widzeniem, wszytsko mi sie zamazywalo (tymbardziej wlasnie jak
            patrzalam z bliska), draznily mnie, mialam jakies mgielki itp. , i w ogole
            poczatkowo czulam sie taka wymeczona noszeniem tych soczewek, ale teraz wszystko
            jest ok a nawet bardzo a soczewki nosze przez caly dzien:)
            Wg mnie powinnas odczekac jeszce troszke i dac czas oku aby sie przyzwyczailo.
            Jakby nie patrzec jest to cialo obce w nazym oku, ktore ono musi zaakceptowac:)
    • Gość: Monika Re: soczewki kontaktowe IP: *.timplus.net 28.12.06, 13:49
      > mam taki problem mam nadzieje ze mi ktoś pomoże. nosze soczewki od 2 tygodni i
      > mam wadę -1,5. jak zakładam soczewki niby jest wszystko dobrze dopóki... nie
      > chce czegoś przeczytać po prostu nie widze literek:( a z daleka za to widze
      > super co ja mam zrobić wiecie czemu tak się dzieje?? a soczewki dobierał mi
      > okulista.

A wcześniej widziałaś z bliska a z daleka nie, prawda?
    • Gość: iga Re: soczewki kontaktowe IP: *.it-net.pl 28.12.06, 14:32
      Oczy się męczą bo masz złą akomodację, po jakimś czasie wyćwiczysz ją tak,że
      będziesz widziała dobrze i blisko i daleko. Trzeba się przyzwyczaić bo z wiekiem
      akomodacja słabnie..
      • Gość: agoola Re: soczewki kontaktowe IP: 195.136.174.* 29.12.06, 10:16
        najprawdopodobniej masz za małą/za duża krzywiznę - czyli zle dobrane soczewki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka