Dodaj do ulubionych

SESJA....<wnerw>

01.02.07, 16:58
jutro ostatni egzamin a ja jestem na skraju załamania nerwowego i wyczerpania:
(((( po prostu mama juz dość!!!egzamin za egzaminem, do nauki jakies bzdurne
regułki, które i tak zaraz po zdaniu ...zapomnę:(
już wszystko mi się meisza w głowie, jeden podział za drugim, mieszam
kryteria....ehhhh....nie mam już sił...
jutro o 14 proszę trzymać kciuki!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kali Re: SESJA....<wnerw> IP: *.ztpnet.pl 01.02.07, 17:11
      Zjazd dziewucho. Wyzsze wyksztalcenie nie jest obowiazkiem.
      • zloteslonko Re: SESJA....<wnerw> 01.02.07, 17:51
        Jasne, że nie jest. Jednak sa ludzie, którzy wolą mieć papierek świadczący o
        tym, że choć troche mają pojęcie o czymś innym niż zostali nauczeni w szkole
        ponadgimnazjalnej.
        • Gość: kali Re: SESJA....<wnerw> IP: *.ztpnet.pl 01.02.07, 18:10
          No to niech nie marudzi tylko wkuwa zeby ten papierek byl wypelniony dobrymi
          ocenami, bo wtedy moze, ale nie musi, to o czyms swiadczyc.
          Jak jest wypchany trojami tzn. ze ludz ten gowno wie.
          • zloteslonko Re: SESJA....<wnerw> 01.02.07, 18:14
            Tak, ale zyjemy w kraju gdzie brak papierka to jakby brak czlowieka.
            Co innego za granicą. My i tak mamy wysoki poziom nauczania.
            W Ameryce dzieci do 12 roku zycia nie wiedzą, gdzie Ameryka lezy...
            • Gość: kali Re: SESJA....<wnerw> IP: *.ztpnet.pl 01.02.07, 18:19
              > Tak, ale zyjemy w kraju gdzie brak papierka to jakby brak czlowieka.

Papierek jest nic nie wart wlasnie przez to, ze pelno tepakow go posiada.

> Co innego za granicą. My i tak mamy wysoki poziom nauczania.
              > W Ameryce dzieci do 12 roku zycia nie wiedzą, gdzie Ameryka lezy...

Tak sobie tlumacz.
              Dlatego to ich uczelnie sa w czolowkach.
              Dlatego to Polacy klepia biede, a oni zyja jak ludzie.
              Nie wazny poziom tylko co czlowiek po nauczaniu umie.
              • zloteslonko Re: SESJA....<wnerw> 01.02.07, 18:27
                > Nie wazny poziom tylko co czlowiek po nauczaniu umie.

No i dobrze, zgadzam się. Tyle, że to nie wina tego, co kto umie, bo jednak
                trzeba sie troche pouczyc by takie egzaminy zaliczyc. Nie powiesz mi, że ludzie
                po polibudzie są tepi. To nie wina piapierka tylko systemu rządów.
                • Gość: kali Re: SESJA....<wnerw> IP: *.ztpnet.pl 01.02.07, 19:49
                  > trzeba sie troche pouczyc by takie egzaminy zaliczyc. Nie powiesz mi, że ludzie
                  > po polibudzie są tepi. To nie wina piapierka tylko systemu rządów.

Nie powiedzialem tego.
                  Sa i na poziomie, sa sredniacy, sa i tepaki. Jak wszedzie.
              • Gość: blue Re: SESJA....<wnerw> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:59
                Tak sobie tlumacz.
                > Dlatego to ich uczelnie sa w czolowkach.
                > Dlatego to Polacy klepia biede, a oni zyja jak ludzie.
                > Nie wazny poziom tylko co czlowiek po nauczaniu umie
                piedoły jak zawsze ,nie wiesz ,ze ich siłą sa emigranci? najlepszy dowod -
                wegierski zyd wymyslil bombe atomową ,juz na terytorium USa ,rzecz druga -ci
                ludzie z wyzszym wyksztalc.to garstka ludzi ,reszta spol.to dno,malo wie ,zyje
                plastikowym zyciem
                • Gość: kali Re: SESJA....<wnerw> IP: *.ztpnet.pl 01.02.07, 19:46
                  > piedoły jak zawsze ,nie wiesz ,ze ich siłą sa emigranci? najlepszy dowod -

Gdzie jest wyzszy poziom zycia? Co Ci po tym domniemanym wyzszym poziomie
                  ksztalcienia jesli nic to nam nie daje.

> wegierski zyd wymyslil bombe atomową ,juz na terytorium USa ,rzecz druga -ci
                  > ludzie z wyzszym wyksztalc.to garstka ludzi ,reszta spol.to dno,malo wie ,zyje
                  > plastikowym zyciem

Ktos broni Polsce sciagac ludzi z zewnatrz zeby miec zyski?
                  Wyzsze powinna miec gastka. Wiekszosc powinna miec srednie i zawodowe.
                  Niech bedzie dnem, ale to dno _zyje_. My _jakos_ zyjemy.
                  • Gość: blue Re: SESJA....<wnerw> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 20:08
                    Wyzsze powinna miec gastka. Wiekszosc powinna miec srednie i zawodowe.
                    > Niech bedzie dnem, ale to dno _zyje_. My _jakos_ zyjemy.
                    z tym sie zgadzam ale nie opwiadaj tez rzeczy w stylu ,ze jesli ktos ma troje
                    to sie nie nadaje ,zapewniam cie ,ze na samej politechnice ,w dużym
                    miescie ,nie na zadupiu -3 coś znaczy ,juz sam fakt uzyskania tej
                    oceny ,zreszta w pracy nikt cie nie pyta o oceny,a dlaczego bo liczy sie to
                    jakie masz wykszt. ,czy masz dosw. ,czy znasz jezyki ,czy masz ewentualnie
                    uprawnienia itp.poza ty jeszcze jedna tzecz piatka na uczelni prywatnej a
                    piatka na renomowanej to nie to samo -taka prawda.
                  • Gość: blue Re: SESJA....<wnerw> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 20:10
                    > Niech bedzie dnem, ale to dno _zyje_. My _jakos_ zyjemy.
                    żyje i to całkiem niezle ale nie porownuj gospodarki swiatowego mocarstwa z
                    biednym ,poskomunistycznym krajem ,ktory ma luki w prawie i zyje glownie
                    rozliczaniem z przeszłoscia .
      • dorritt Re: SESJA....<wnerw> 01.02.07, 17:51
        ...MOże nie jest obowiązkiem, ale pasuje je mieć ;]A dla pocieszenia powiem Ci,
        że ja miałam w zeszłym semestrze 6 poprawek + awans i dałam rade. Wiara czyni
        cuda:DD
        Oby do przodu -> powodzenia!
    • Gość: jaaa... Re: SESJA....<wnerw> IP: *.srg.vectranet.pl 01.02.07, 18:29
      hej:) u mnie ten sam problem :/ zakuwam juz od miesiaca bo egzamin za
      egzaminem :/ dawno mi takiego wycisku na uczelni nie dali :/ teraz zostal
      jeszcze jeden egzamin w poniedzialek a ja juz nie mam sily normalnie myslec :/
      wszystko mnie juz denerwuje :/ wybucham czasem nawet bez powodu :/ masakra :/
      ale zycze powodzenia jutro <trzymam kciuki> :) a wy trzymajcie za mnie bo
      jeszcze jutro mam egz na prawko o 8 :|
      • Gość: anka8329 Re: SESJA....<wnerw> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 22:40
        będę trzymać kciuki:)))dzięki za zrozumienie i współczuję:( studia powinny być
        inaczej zorganizowane moim skromnym zdaniem. a nie taka parodia powstaje jak
        teraz- egzamin za egzaminem i ciekawe jak masz to spamiętać???już nie mówię o
        tym, żeby to wszystko zostało w głowie na dłużej:)
        POWODZENIA WSZYSTKIM STUDENTOM:)))
    • Gość: szmeksik Re: SESJA....<wnerw> IP: *.lan.net.pl 01.02.07, 18:29
      pociesze Cie tym ze ja mam w te sobote i niedziele 3 egzaminy???:(
    • Gość: iga Re: SESJA....<wnerw> IP: *.it-net.pl 01.02.07, 21:15
      To co robisz na forum?...do nauki:)!!!
      • Gość: szmeksik Re: SESJA....<wnerw> IP: *.lan.net.pl 02.02.07, 14:42
        iga ile mozna:)a jak sie uczy blisko komputera to trzeba wejsc chociaz na chwile
        na forum i poczytac co w trawie piszczy
    • Gość: blue Re: SESJA....<wnerw> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 22:37
      > No i jest to wynikiem tego naszego wysokiego ksztalcenia.

sorry ale uważasz ,ze II wojna swiatowa oraz dwubiegunowy podzial świata plus
      nasze niezbyt szczęsliwe polozenie w kotekscie geopolityki jest powiazane z
      naszym wyksztalceniem ,a raczej naszych przodkow? to temat na zupelnie inna
      dyskusje
      • Gość: kali Re: SESJA....<wnerw> IP: *.ztpnet.pl 01.02.07, 23:06
        Nie, nie uwazam :)
        Chodzilo o te luki i o rzadzenie krajem czego nie napisalem.
        Generalnie to chodzilo mi o to, ze uwazam za glupie wysmiewanie poziomu
        nauczania w USA i wywyzszanie Polski wzgledem nich.
        I tyle.
        • Gość: blue Re: SESJA....<wnerw> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 23:21
          problem w tym ,ze polski program jest calkowicie archaiczny i nie ma wiele
          wspolnego z praktyką,a jest to tez zwiazane z brakiem dofinansowania
          nauki :niecaly 1 % na nauke co to jest..
    • Gość: b;ue Re: SESJA....<wnerw> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 22:40
      > Sa pracodawcy, ktorzy ustalaja minimalna srednia ocen dla kandydatow.
      >
      serio? ja o czyms takim nie slyszalam ,ewentulanie ocena na dyplomie ,zadne
      srednie
      > Nie jest to regula.
      zalezy gdzie w Krakowie jest,zreszta wymien mi jakies dobre uczelnie prywatne
      wPolsce?
      > Znaczy to tyle, ze sie slizga :) Sa troje zasluzone i dane na odczepne.
      >
      ślizga sie czy nie ,mam sporo znajomych ,ktorzy sie slizgali po AGH a wiedzie
      im sie bardzo dobrze ,a praca zgodna z zawodem jak najbardziej

• Gość: kali Re: SESJA....<wnerw> IP: *.ztpnet.pl 01.02.07, 23:06
        > serio? ja o czyms takim nie slyszalam ,ewentulanie ocena na dyplomie ,zadne
        > srednie

Znam jeden przypadek. No, ale to rzadkie.

> ślizga sie czy nie ,mam sporo znajomych ,ktorzy sie slizgali po AGH a wiedzie
        > im sie bardzo dobrze ,a praca zgodna z zawodem jak najbardziej

AGH nalezy do czolowki.
        Nie powiedzialem nigdzie, ze trojkowicz skazany jest na prace w tesco za 800zl.
        I wystarczy.
    • Gość: kali Re: kali.... IP: *.ztpnet.pl 01.02.07, 23:12
      > jak ci temat nie pasuje sam zjeżdzaj:P

Pasuje mi.

> czytając twoje (niestety często chamskie)wypowiedzi dochodzę do wniosku,że
      > niestety nie doświadczyłeś uroków studiowania, czyli m.in.wkuwania zupełnie

To nie ma nic do rzeczy.

> niepotrzebnych rzeczy, w ogóle nie związanych z kierunkiem, który się wybrało.

To czy niepotrzebnych przekonasz sie w przyszlosci. Madrzejsi od Ciebie ustalaja
      program.

> oczywiście nie ma obowiązku posiadania wyższego wykształcenia, co nie znaczy
      że> mam poprzestać na średnim i żyć od 1do 1 albo od zasiłku do zasiłku.

Zapewniam Cie, ze posiadajac srednie wyksztalcenie nie jestes skazana na zycie
      od pierwszego do pierwszego.

> niektórzy mają ambicje na coś więcej, jak ci coś przeszkadza to twój problem.

Mi nic nie przeszkadza. Wiedz, ze sa ludzie z zawodowym czy srednim i tez maja
      ambicje cos osiagnac. Nie musza miec do tego wyzszego.

> i do twojej wiadomości-tępakiem nie jestem i nie slizgam się przez studia.

Spoko.

> bardzo zadko się zdaża 3 za obecność na zajęciach, przynajmniej u mnie.nerwica
      > mnie bierze to dałam jej upust na forum.co zabronisz??

Nie zabronie. Ty mi tez nie.
    • Gość: anka8329 Re: kali.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 07:48
      Gość portalu: kali napisał(a):
      > Dobra, a Beger natrzaskala troche kasy i bez wyzszego.

no nie wiem czy to taki świetny przykład jak zarobić kasę???

> pozatym isnieje cos takiego jak bezrobocie, bardzo
      > > zresztą powszechne wśród młodych ludzi- chyba że nie zauważyłeś???
      >
      > Zauwazylem. Ale widze tez oferty pracy.

jakie oferty pracy???mówisz o pracy kasjerki w Tesco???produkcji zniczy???pracy
      w sklepie CCC???bo faktycznie takie i podobne oferty są.
      ale spróbuj za to: dorobić się własnego lokum(nie wynająć), urządzić je, a do
      tego jakoś wyglądać i jeszcze fajnie żeby było cię stać na taki luksus jakim są
      dzieci.
      założyć firme to też nie taka prosta sprawa.kredyty a nawet dotacje z róznych
      funduszy często nie wystarczą
    • Gość: anka8329 Re: kali.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 07:59
      i tu się zgodzę, że ilość nie ma przełożenia na jakość wiedzy. właśnie o to mi
      chodziło, że na studiach zcęsto uczymy się rzeczy zupełnie nie powiązanych z
      tematem. a zamiast tego można by było znacznie rozszerzyć wiedzę fachową z
      danego kierunku, specjalnośći.

fakt, że teraz prawie wszyscy po skończeniu technikum/liceum wybierają się na
      studia. nawet jak mają zamiar pracować w sklepie osiedlowym, czy jako
      kierowca.uprzedzając fakty- nikogo nie obrażam! ale znam przypadki np.ludzi po
      inżynierii chemicznej pracujących jako kasjerzy w supermarkecie. są
      wykształcenii ale co z tego???
      dlatego głupotą jest studiowanie dla samego papierka, albo dlatego że wszyscy
      znajomi studiują. ale jesli ktoś świadomie podejmuje decyzję o studiach i wie
      do czego dąży studiując to chyba inna para kaloszy?
      gdyby faktycznie tylko garstka ludzi studiowała srodki, które są teraz
      przeznaczone na szkoły wyższe wystarczyłyby w zupełności.i poziom tej wiedzy
      napewno byłby wyzszy:)
      • Gość: cała ja:) Re: kali.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 12:58
        Zdałam, zaliczyłam:) Nie mam na nic siły. Muszę wszystko odespać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka