10.02.07, 11:34
Mam takie pytanie czemu ludzie mają takie uprzedzenia do Sosnowca i do osób
które tam się urodziły???? Wiem co kiedyś tam bylo ale pytam się czemu do tej
pory ludzie mają takie uprzedzenia........ moim zdaniem jest to bezsens,
przecież to już minęło...
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: Sosnowiec 10.02.07, 11:45
      ????????????????????????????

pierwsze slysze...
      • Gość: Nonsens Re: Sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 11:56
        No nie pamietasz? w Sosonowcu przeciez wyladowalo UFO, obcy zgwalcili wszystkie
        kobiety i teraz dzieci zrodzone po tym wydarzeniu a takze kolejne pokolenia
        maja po dwie glowy.
        • Gość: ollo Re: Sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 12:06
          O ile wiem to jedynie ślązacy mają uprzedzenia do Sosnowca czyli tzw. Zagłębia.
          Historia się kłania, zabory itp.
          • svenja1 Re: Sosnowiec 10.02.07, 13:23
            ekhem... mieszkam w Rudzie Śląskiej i nic do Sosnowca nie mam. Swego czasu
            miałam tam nawet nadzieję studiować ;)
            Te niby uprzedzenia to jakieś dawne zaszłości wynikające nie wiadomo z czego...
            • Gość: ollo Re: Sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 13:40
              svenja1 napisała: Te niby uprzedzenia to jakieś dawne zaszłości wynikające nie
              wiadomo z czego...>>

Wiadomo z czego, oczywiście dla tych którzy znaja historię własnego kraju, a nie
              tylko własnego kompa:)))
              • svenja1 Re: Sosnowiec 10.02.07, 14:48
                historia... - dla mnie te uprzedzenia (obecnie), to właśnie "nie wiadomo co"...
    • Gość: kokon Re: Sosnowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 15:18
      sosnowiec to ostatnia wiocha, obraz nędzy i rozpaczy, siedlisko przestępców,
      prostytutek i narkomanów, dlatego nigdy tam nie byłem i nie zamierzam jechać
      • Gość: ... Re: Sosnowiec IP: *.chello.pl 10.02.07, 15:38
        skoro nigdy tam niebyłeś to skąd te uprzedzenia?? niewidziałeś jak tam żyją
        ludzie przecież to są zwykli ludzie a w każdym mieście są narokomani
        prostytutki....
    • Gość: mmmm Re: Sosnowiec IP: *.net 10.02.07, 16:42
      Ja studiuje w Sosnowcu i jest duzo prawdy w tym co ludzie mówią o tym
      mieście.......trzeba tam pomieszkać i zobaczyc
    • Gość: Pan Dobra Rada Re: Sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 18:17
      Wiesz co.. Powiem, że ten problem nie jest mi obcy i wydaje mi się, że
      największy w tym problem widzą właśnie ludzie z Sosnowca.. ;) :P Przewrotne,
      wiem.. :] Ale jak się bliżej przyjrzeć, to żarty o Sosnowcu i drobne
      uszczypliwości są traktowane przez ludzi spoza Sosnowca jako żart porównywalny z
      dowcipami o blondynkach, czyli mocno tendencyjny i raczej "pusty" w swoim
      przesłaniu, także nie ma się specjalnie czym przejmować.. ;) Tak jak mówię,
      największy problem stanowią ludzie z Sosnowca, którzy, mimo upływu lat nie
      potrafią się pogodzić z tym, że żarty o Sosnowcu należą do tej samej kategorii,
      co żarty o PRL'u.. Jaka jest ich wartość odpowiedzcie sobie sami.. ;)
    • zloteslonko Re: Sosnowiec 10.02.07, 19:55
      A mogę spytać jakie uprzedzenia?
    • Gość: senshru Re: Sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 11:22
      Kiedyś sie spytałam koleżanki dlaczego Sosnowiec nazywany jest "zagranica" i mi
      wyjasniła to tak:
      w Sosnowcu była rusyfikacja(nie wiem czy sie to tak pisze :()
      a np Katowice-germanizajca
      i chyba stad cała taka afera o goroli i hanysów :)
      totalna głupota jak dla mnie :) każde miasto ma swoj urok i klimat :)
      • Gość: hanys Re: Sosnowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 11:50
        bo tam sa gorole,i juz,a wiadomo ze gorole to wredny narod,wiekszego hama nie
        ma pod sloncem
    • aaaaa56 Re: Sosnowiec 11.02.07, 14:05
      Boshe ręce opadają jak czytam niektóre wypowiedzi, jak możecie tak wszystkich wsadzać do jednego wora!!! Urodziłam się w Sosnowcu i mieszkam tu od 21 lat i jakoś nie zauważyłam żeby ludzie mieszkający tutaj specjalnie różnili się od innych...kupa śmiech, ludzie, którzy w swoich poglądach kierują się stereotypami są jak marionetki, które same myśleć nie potrafią. Studiuje w Katowicach i też jakoś nie widze żeby ludzie nienawidzili mnie za to, że jestem z Sosnowca i obrzucali jajkami autobusy jadące z Sosnowca. szkoda słów.
    • silverjoan.z Re: Sosnowiec 11.02.07, 14:16
      Nie pochodzę z Sosnowca, ale tam studiuję. Początkowo byłam przerażona
      perspektywą mieszkania w tym mieście ze względu na te wszystkie stereotypy
      dotyczące Sosnowca i inne, mrożące krew w żyłach opowieści, ale po prawie trzech
      latach studiów i mieszkania tam stwierdzam, że to wszystko jest dość przesadzone.
      To miasto naprawdę nie jest takie straszne, a ludzie są tacy, jak wszędzie :-)))
    • Gość: satt Re: Sosnowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 14:59
      mieszka;lam w sosnowcu, terazladniej tam jest niziedys, obecnie jestem w DG
      tez mam uprzedzenia co do sosnowca jesli chodzi o imprezy, jest to totalna
      porazna sosnowcas DYSKOTEKA IMPERIUM, gdzie ochoronabije nawet laski i potrafi
      je skopac( mojakolezanka) same dzieci FAMA totalny kicz znastolatkami, nie ma
      powaznego pubu studenckiego mimo iz saakademiki na Pogoni. Gdyby tego bylo
      malo,ciagle jakies morderstwa tam byly itp.......ogolnie do SC to tylko do
      Plejady a na imprezy do K-ce omijac SC szerokim lukiem i nie jest to tylko moja
      opinia ( satacyco uwazaja,ze tam cholota mieszka)ale o ty sie nie wypoaidam
      • Gość: Martunia Re: Sosnowiec IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.07, 19:21
        Hmm dziwi mnie to co napisalyscie do tej pory. Co prawda nie mieszkam w
        Sosnowcu, ale bardzo czesto w nim bywam i znam wiele osob z tego miasta. Niczym
        nie roznia sie od ludnosci z innych miast. Jesli chodzi o zycie nocne to
        faktycznie co do dyskotek wyboru nie ma zbyt wielkiego. Jesli natomiast chodzi o
        puby i kawiarnie to jest kilka bardzo milych miejsc:)Obsluga mila, nie ma
        takiego tloku jak w moim miescie(Wroclaw), ceny duuuuzo duzo nizsze:) Jedyny
        minus to godziny otwarcia, bo wiekszosc knajp jest zamykana w okolicach polnocy.
        Sosnowiec jest napewno miastem duzo czysciejszym niz Wroclaw, duzo w nim
        zieleni. Wg mnie jest rowniez bezpieczniejszy:)
        A jedyne komentarze co do Sosnowiczam z jakimi sie spotykam sa mowione w formie
        sympatycznego zartu:)
    • Gość: pomaranczowacytryn Re: Sosnowiec IP: *.tvk.torun.pl 13.02.07, 01:11
      A czy moglu mi ktos powiedziec jakie to sa konkretnie stereotypy i uprzedzenia?
      Ja w zyciu o niczym takim nie slyszalam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka