Dodaj do ulubionych

Dieta Kopenhaska :))

10.03.07, 12:18
Czy ktoś ją stosował, ile schudliście?? J azamierzam zaćząc, ale ubolewam nad
tym , że nie można żuć nawet gumy:(( Dlaczego???? Podzielcie sie swoimi
doświadczeniami!! :)) Może i ten temat już kiedyś był, ale nie wiem o tym a
nie bede szukać w archiwum - interesuje mnie tu i teraz :))
Obserwuj wątek
    • farelkaa Re: Dieta Kopenhaska :)) 10.03.07, 14:49
      Na forum fitness jest długaśny wątek na ten temat, na forum odchudzanie pewnie
      też coś znajdziesz.
    • Gość: Pan Dobra Rada Re: Dieta Kopenhaska :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 15:12
      Na prawdę nie rozumiem dlaczego kobiety TAK BARDZO lubują się w oszukiwaniu
      samych siebie.. Czy to jest na prawdę aż tak przyjemne..? NIE MA INNEGO SPOSOBU
      NA UZYSKANIE UPRAGNIONYCH KSZTAŁTÓW NIŻ CIĘŻKI TRENING I HARÓWKA PRZEZ KILKA
      MIESIĘCY! NIE MA I NIGDY NIE BĘDZIE! JEŻELI KTOŚ URODZIŁ SIĘ Z NIESAMOWITYMI
      PREDYSPOZYCJAMI DO POSIADANIA IDEALNYCH PROPORCJI CIAŁA TO WCALE NIE OZNACZA, ŻE
      INNYM PRZYJDZIE TO RÓWNIE ŁATWO! Ba! Można śmiało twierdzić, że jedni mają
      idealne ciało "po prostu", a innym pozostała tylko żmudna praca nad swoim
      ciałem! INNEJ DROGI NIE MA! Czy to tak trudno zrozumieć..?!
      • zbuntowany_aniol2 Re: Dieta Kopenhaska :)) 10.03.07, 15:14
        wystarczyloby gdybys tyle nie zarla slodyczy i intensywnie uprawiala jakis
        sport.ale ty wolisz diete cud
        • Gość: Pan Dobra Rada Re: Dieta Kopenhaska :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 15:35
          <wręcza Nobla> :D
          • czekoladka23 Re: Dieta Kopenhaska :)) 10.03.07, 15:52
            Siemka :) Powyższe osoby mają rację, a szczególnie Pan Dobra Rada :P
            Przekonałam się o tym na własnej skórze :( Stosowałam tę dietę 3 razy !!!
            Owszem, daje szybkie rezultaty, bo po tych 13 dniach zeszło mi 9.5 kg, jednak
            jest ona bardzo wyczerpująca i 2 razy zemdalałam stosując ją :/ Wizualnie sie
            bardzo zmieniłam, ale już po miesiącu, mimo iż ćwiczyłam i jadłam ok. 1500 kcal
            dziennie to troszkę przytyłam :( Dieta ta rozregulowała mi cały organizm -
            miałam kłopoty z koncentracją i wypróżnianiem się, bo kaloryczność w tej diecie
            nie przekracza 500 kcal na dzień, a to już głodzenie się :/ Teraz dopiero wiem,
            jaka bylam lekkomyslna stosując ją :/// A tak jak Pan Dobra Rada powiedział,
            albo ktoś się rodzi z idealnym ciałem albo musi na nie ciężko pracować :)
            Dlatego nie stosuj jej, tylko mniej jedz, unikaj słodyczy, fast - foodów,
            gazowanych i słodzonych napoji, alkoholu :), jedz 5 malutkich posiłków
            dziennie - gotowane na parze , nie smażone, nie popijaj w trakcie posiłków,
            tylko po nich, pij duzo wody mineralnej i przedewszystkim DUŻO ĆWICZ !!! Basen,
            aerobik, rower, spacery - lekkie a przyjemne :P Owszem gubisz ok. 1-2 kg na
            tydzień, ale efekty są długotwałe :) Co najważniejsze - jeżeli już schudniesz
            nie zmieniaj juz swoich nawyków żywieniowych. Od czasu do czasu możesz sobie
            potem pozwolić na coś słodkiego, bo wszystko jest dla ludzi, ale w
            ograniczonych ilościach :) Ja tak zrobiłam i dzięki temu schudłam ok. 35 kg :D
            I jestem z siebie naprawdę dumna :) Czuję się dobrze i dobrze wyglądam :)
            Powodzenia :)
        • enelka Re: Dieta Kopenhaska :)) 10.03.07, 17:52
          a CZY JA SIĘ CIEBIE PYTAM CO MAM ROBIC, ZEBY SCHUDNAC???????? Chyba nie!!! Wiec
          daruj sobie te rady, bo skad niby mozesz wiedziec co jem i jakie sporty
          uprawiam, wiec odpowiadaj na temat.
      • enelka Re: Dieta Kopenhaska :)) 10.03.07, 17:50
        nie rozumiem o co Ci chodzi!!! Ja nie użalam sie nad swoim cialem i nic na ten
        temat nie mowie. PYTAM TYLKO CZY KTOS STOSOWAL TA DIETE!!!!!!!!!! Nie szukam
        rad co mam robic zeby schudnac, bo dobrze wiem co sie powinno robic a czego nie
        jak sie tego chce!!!! Chcialam , żeby mi powiedzieli ludzie, ktrorzy stosowali
        tą diete - jakie przyniosla efekty - I TYLEE.....
        • czekoladka23 Re: Dieta Kopenhaska :)) 10.03.07, 19:08
          Jak sie nie użalasz sie nad swoim ciałem to po jaką cholerę chcesz stosować tą
          dietę, skoro to jest dieta odchudzająca ??? Myslalam ze chcesz skutecznie
          schudnąć poprzez tą diete dlatego Ci napisałam że nie warto jej stosować i
          chcialam tylko doradzić jak skutecznie sie pozbyc zbędnych kilogramów :P Nie
          denerwuj sie tak dziewczyno, nic złego przecież nie napisałam :/ A skoro chcesz
          wiedzieć coś o tej diecie to Ci gadam, ze działa, ale na krótką metę i bardzo
          osłabia organizm - czujesz się stale zmęczona i przedewszytskim głodna !!!
          Dlatego jej osobiście nie polecam, bo ją stosowałam :) A jak chcesz ja zacząć
          to powodzenia i wtrwałości Ci życzę :)
          • jeszcze5 Re: Dieta Kopenhaska :)) 10.03.07, 19:45
            pipieram enelke:P, alcze czekolada madrze sie wypowiedziala:), udzielila moim
            zdaneim super pomocnej informacji:)
        • Gość: Agula 78 Re: Dieta Kopenhaska :)) IP: *.starnettelecom.pl 12.03.07, 14:59
          Stosowałam, wytrwalam 6 dni i nigdy więcej!! Chodzilam głodna, zła, po 3 dniach
          bylo mi kilka razy słabo: ciemno przed oczami, bóle głowy, brzucha... Nie
          polecam. Schudłam 3 kilo, ale nie jest to warte tak złego samopoczucia jak
          mialam!! Polecam za to diete jogurtową - trwa 14 dni, je sie głównie jogurty
          ale też inne "normalne" rzeczy i można schudnąć ok.5 kg. Polecam!!
          • Gość: Ania Re: Dieta Kopenhaska :)) bardzo prosze zajżyj tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 15:16
            co to za dietka jogurtowa bo ja jeszcez nie słyszałam a już mi ślinka leci jak
            słysze słowo jogurcik bo ja moge na tym życ :) bardzo prosze o jakies wskazówki
            albo link na stronke gdzie jest opracowana

Jeżeli chodzi o dete kopenhadzko to mimo waszych opini ja sie czulam w trakcie
            i po niej świetnie schudłam 5kg żadnych zawrotów głowy żądnych dolegliwości i
            przemiana materii po niej dziaąłała jak niszczarka :)ja byłąm strasznie
            zadowolona ale myśle, że to zależy od organizmu i zależy z jakiego sposobu
            odżywiania przechodzi sie na kopenhaska :)
    • cienmotyla Re: Dieta Kopenhaska :)) 10.03.07, 21:44
      To była jedyna dieta, której zaufałam.
      Nigdy więcej.
      Męczyłam się przeokropnie.
      Dotarłam do 10 dnia. Czułam się słaba, pozbawiona energii i chęci na cokolwiek.
      Wszystkie witaminy i żelazo poszło w las. Nabawiłam się anemii.
      Fakt schudłam 4 kg, ale to była tylko woda w organizmie. Nie było tego po mnie
      widać. Zaraz wróciłam do normalnej wagi.
      Nie polecam.
      Już lepiej przestać jeść słodycze i kolacje.
      Jestem na tym od trzech tygodni i już mam 1kg mniej.
      • Gość: Nietykalna123 Re: Dieta Kopenhaska :)) IP: *.net 11.03.07, 10:40
        Na pewno schudniejsz stosując tę dietę, stracisz np. 5 kg, w tym 4 kg mięśni i kg tłuszczu. Będziesz chuda i obwisała, a efekt jojo masz zapewniony. Dlatego zastanów się nad tym, co inni mądrzy ludzie Ci tu radzą.
    • agatka_to_ja Re: Dieta Kopenhaska :)) 11.03.07, 17:33
      polecam fora
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11182
      i

kopenhaska.com/news.php
      tam sie prowadzi takie dyskusje.
    • Gość: enelka Re: Dieta Kopenhaska :)) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.03.07, 21:37
      Agatka to ja - dziekuje bardzo :)) Nie wiedziałam, że jest takie forum :)
      • Gość: Asiczka Re: Dieta Kopenhaska :)) IP: 195.160.252.* 14.03.07, 10:33
        ja wytrzymałam 5 dni ale za słaba jestem i .... .
        Moja siostra wytrzymała całą i to 2 razy z odstępem 2 tygodniowym schydła
        bardzo dużo, jakieś 10 kg, ale jak tylko wróciła do normalnego odrzywaiania
        wróciła do swoich poprzednich kształtów 164 cm / 58 kg:-(
        • Gość: Nietykalna123 Re: Dieta Kopenhaska :)) IP: *.net 14.03.07, 11:06
          No własnie! Nadarmo się kobieta katowała, pewnie straciła masę mięśniową, a podczas efektu jojo nabrała tłuszczu i wygląda jeszcze gorzej niż przed odchudzaniem.
          Nigdy się nie odchudzałam, ale o odchudzaniu wiem dużo, a zasady sa proste. Jeśli chcecie schudnąć bez utraty mięśni i efektu jojo, to wybijcie sobie z głowy wszelkie diety, które mają jakąś nazwę. Odchudzanie musi trwać, w ciągu tygodnia najlepiej tracić 1/2 kg, nie wolno głodować,nalezy jeść co dwie godziny w małych porcjach, bo duże odstępy spowalniają przemianę materii (organizm zaczyna robić zapasy- mądra bestia:)), niektórym wystarczy zrezygnować z tłuszczu, cukru i późnej kolacji, a poza tym dużo ruchu, razowe pieczywo, otręby, ewentualnie herbata pu-er (jedna dziennie). Polecam zieloną herbatę, zapobiega celulitisowi i utrzymuje poprawność przemiany materii.
          Wpadam czasem na forum fitness. Powiem wam, że kulturyści wiedzą wszystko o utrzymaniu ciała w przyzwoitej kondycji i wyglądzie.
    • monika9710 Re: Dieta Kopenhaska :)) 14.03.07, 12:33
      ja schudłam w tej diecie 3,5kg, robiłam ja po raz pierwszy- na początku
      stycznia. znajmoma robi ją od paru lat i bardzo chwali. w przyszłym roku na
      pewno ją powtórzę.
      • Gość: Nietykalna123 Re: Dieta Kopenhaska :)) IP: *.net 14.03.07, 17:13
        Dieta, do której ciągle się wraca. Chudniesz- tyjesz... i można tak do śmierci. :)
    • jakub_234 Re: Dieta Kopenhaska :)) 14.03.07, 17:02
      Uwaga! To nie jest dieta, na schudniecie tylko na lepsza przemiane materii! Nie
      mylcie jednego z drugim. Diete mozna przerwac w ktorym dniu tylko sobie
      zyczycie...
      • karolka2607 Re: Dieta Kopenhaska :)) 14.03.07, 18:07
        Aby schudnąć wystarczy ograniczać ilośc posiłków i wyznaczyć na nie regularne
        godziny zbliżają się ciepłe dni proponuje rónież pobiegać jazde na rowerze jeden
        dłuższy spacer ze swoim pupilem i będzie dobrze:)
    • Gość: laurijka Re: Dieta Kopenhaska :)) IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.07, 16:32
      Stosowałam, jako pierwszą w życiu dietę. NIe byłam w ogole głodna na niej, no,
      może na początku troszeczkę. Fakt, że mięśnie na niej slabną, ale wzrasta
      wytryzmałość aerobowa, można dołączyć do niej lekki aerobik albo łażenie po
      górach (naprawdę łaziłam z marchewką i jajem w ręce). Dobrze łykać witaminy i
      mikroelementy. Schudłam 6,5 kilo na diecie, potem jeszcze 1,5. Po diecie długo
      uważałam i trzymałam wagę, ostatnio się opuściłam i przybyło znów 3. Ale tak to
      jest z organizmem, że będzie próbowal dobić do poprzednich kilogramów:)
      Ogólnie polecam dietę. Warunek: te jedzone porcje muszą być naprawdę duże, tak,
      żeby się najeść, wtedy nie ma żadnego problemu ze słabnięciem! Pozdrawiam
      • Gość: Nietykalna123 Re: Dieta Kopenhaska :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 17:22
        Główna zasada odchudzania brzmi: jeść często w małych porcjach. laurijka, wybacz, ale Twoje rady mogą zrobić komuś krzywdę.Zresztą nie roumiem dlaczego polecasz komuś dietę, po której dostałaś efektu jojo. Prawda jest banalna: "co nagle to po diable". Odchudzanie musi trwać i nie może być drastyczne, by było trwałe i by zachować jakiś wygląd, a nie przypominać kawał flaka.
        • Gość: mycha Re: Dieta Kopenhaska :)) IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 21.03.07, 21:30
          na szczescie nikt nikogo do niczego nie zmusza, ja stosowalam te diete i
          generalnie chcialam zrzucic tylko 3kg, zrzucialam 5 (w tym 2kg wody zwiazanej
          wczesniej min. przez glikogen, ktore mi wrocily po diecie co bylo naturalna
          sprawa) miesni chyba raczej za duzo nie stracilam bo najbardziej schudlam w
          okolicach brzucha gdzie mialam najwiecej nadprogramowego tluszczu, po diecie
          wrocilam do aktywnego uprawiania sportu. Zrzucilam po prostu zimowa oponke, na
          diecie zle sie czulam tylko przez pierwsze dwa dni ale to normalne jak sie
          wchodzi w ketoze:) i ogranicza cukier ale jak juz mowilam nie kazdy lubi to
          samo wiec to tylko moje zdanie:)po diecie mialam mniejsza ochote na slodycze,
          tore wczesniej byly moja zguba:)
          • monikaw31 Re: Dieta Kopenhaska :)) 25.03.07, 21:59
            Sobota i niedziela o droga przez mękę... na wadze nie widzę aż takiej dużej
            różnicy, ale przed lustrem moje ciało wygląda o wiele lepiej... chyba spadek
            wagi zależy od tego jak duża jest nadwaga , tak myślę... tak się pocieszam :P
            • Gość: Nietykalna123 Re: Dieta Kopenhaska :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 00:37
              "chyba spadek wagi zależy od tego jak duża jest nadwaga"
              Czyli co, większy grubas wolniej lub szybciej chudnie? :)
              Ciekawa teoria, bardzo ciekawa. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka