Dodaj do ulubionych

Prezent na bierzmowanie

19.03.07, 15:48
Zostalam wybrana na świadka na bierzmowaniu i zastanawiam się co powinnam
kupic kuzynce z tej okazji,dodam ze ma 15 lat.Jak drogi powinien byc taki
prezent?
Obserwuj wątek
    • Gość: satt Re: Prezent na bierzmowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 15:57
      ja na biezmowanie od przyjaciolki nic nie dostalam ktora byla takze moim
      swiadkiem wiec nie wiem czy sie cos daje,nigdy nie zwracalam na to uwagi.
      • Gość: satt Re: Prezent na bierzmowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 15:59
        aha,ja dostalam od babci pierscionek zloty na bierzmowanie ale dlatego,ze mama
        nie pozwolila dac babci pierscionek na komunie bo uwazala,ze zgubie wiec babcia
        stwierdzila,ze da na bierzmowanie( nie byla swiadkiem)
    • Gość: sundry Re: Prezent na bierzmowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 16:39
      Ja na bierzmowanie dostałam złoty wisiorek-krzyżyk,wydaje mi się to dobry prezent.
      • Gość: ////////////////// Re: Prezent na bierzmowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 19:38
        krzyżyk to nie wisiorek!!! Ja, gdy byłam świadkiem mojej dobrej koleżanki,
        dałam Jej srebrny medalik i książkę:)
    • Gość: hanula Re: Prezent na bierzmowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 17:31
      mozesz kupic jakas ładna ksiazke o papiezu... albo wisiorek (krzyzyk)
      niekoniecznie zloty.
    • Gość: Taka jedna babka:) Re: Prezent na bierzmowanie IP: *.crowley.pl 20.03.07, 15:41
      Ja dostałam od świadka srebrne kolczyki.
    • flora80 Re: Prezent na bierzmowanie 20.03.07, 15:51
      J dałam np srebrny pierścionek.Można tez dać np Pismo Świete, z doświadczena
      wiem, ze mało osob ma np.Stary Testament. U mnie w rodzinie i wsród znajomych
      istnieje przekonanie, ze sie nie daje w prezencie krzyżyków. traktuje sie to
      dosyć poważnie.
      • flora80 Re: Prezent na bierzmowanie 20.03.07, 16:26
        Chyba nadużywam np...:-))
    • cienmotyla Re: Prezent na bierzmowanie 20.03.07, 16:47
      Hihihi zabawne:P
      Ciekawe kiedy jeszcze daje się prezenty:P
      • Gość: ////////////////// Re: Prezent na bierzmowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 19:45
        nie dość, ze krzyżyk nazya się wisiorkiem:/ to jeszcze jakieś głupie przesądy:/
        Ludzie!!! symbol wiary, o ile tak się krzyż traktuje, nie powinien być
        porównywany do czarnego kota przebiegającego drogę!!! Też słyszalam pogłoski,
        że dawanie krzyżyka jest niejako zsylaniem zyciowego krzyża na osobę... ale to
        wymysły, nawet nie wiem kogo!!! Uważam, ze jest to dobry prezent, tak samo jak
        Pismo Święte, czy dobra ksiażka, oczywiście madra i dobra ksiażka!!!
    • Gość: ona21 Re: Prezent na bierzmowanie IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 20.03.07, 19:42
      Prezent na bierzmowanie? Chyba nie robi sie prezentow.
      Mysle ze wystarczylo by dobre slowo, uscisk, czy blogoslawienstwo.
    • aquira Re: Prezent na bierzmowanie 20.03.07, 20:22
      Ja niczego nie dostałam... Dla mnie to żadna okazja.
    • lizzan Re: Prezent na bierzmowanie 20.03.07, 20:25
      Co kupic - Biblie

Albo cos skromnego

Lizzan
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka