aaniolek1 19.03.07, 15:48 Zostalam wybrana na świadka na bierzmowaniu i zastanawiam się co powinnam kupic kuzynce z tej okazji,dodam ze ma 15 lat.Jak drogi powinien byc taki prezent? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: satt Re: Prezent na bierzmowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 15:57 ja na biezmowanie od przyjaciolki nic nie dostalam ktora byla takze moim swiadkiem wiec nie wiem czy sie cos daje,nigdy nie zwracalam na to uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satt Re: Prezent na bierzmowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 15:59 aha,ja dostalam od babci pierscionek zloty na bierzmowanie ale dlatego,ze mama nie pozwolila dac babci pierscionek na komunie bo uwazala,ze zgubie wiec babcia stwierdzila,ze da na bierzmowanie( nie byla swiadkiem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sundry Re: Prezent na bierzmowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 16:39 Ja na bierzmowanie dostałam złoty wisiorek-krzyżyk,wydaje mi się to dobry prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ////////////////// Re: Prezent na bierzmowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 19:38 krzyżyk to nie wisiorek!!! Ja, gdy byłam świadkiem mojej dobrej koleżanki, dałam Jej srebrny medalik i książkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanula Re: Prezent na bierzmowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 17:31 mozesz kupic jakas ładna ksiazke o papiezu... albo wisiorek (krzyzyk) niekoniecznie zloty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka jedna babka:) Re: Prezent na bierzmowanie IP: *.crowley.pl 20.03.07, 15:41 Ja dostałam od świadka srebrne kolczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
flora80 Re: Prezent na bierzmowanie 20.03.07, 15:51 J dałam np srebrny pierścionek.Można tez dać np Pismo Świete, z doświadczena wiem, ze mało osob ma np.Stary Testament. U mnie w rodzinie i wsród znajomych istnieje przekonanie, ze sie nie daje w prezencie krzyżyków. traktuje sie to dosyć poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cienmotyla Re: Prezent na bierzmowanie 20.03.07, 16:47 Hihihi zabawne:P Ciekawe kiedy jeszcze daje się prezenty:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ////////////////// Re: Prezent na bierzmowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 19:45 nie dość, ze krzyżyk nazya się wisiorkiem:/ to jeszcze jakieś głupie przesądy:/ Ludzie!!! symbol wiary, o ile tak się krzyż traktuje, nie powinien być porównywany do czarnego kota przebiegającego drogę!!! Też słyszalam pogłoski, że dawanie krzyżyka jest niejako zsylaniem zyciowego krzyża na osobę... ale to wymysły, nawet nie wiem kogo!!! Uważam, ze jest to dobry prezent, tak samo jak Pismo Święte, czy dobra ksiażka, oczywiście madra i dobra ksiażka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona21 Re: Prezent na bierzmowanie IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 20.03.07, 19:42 Prezent na bierzmowanie? Chyba nie robi sie prezentow. Mysle ze wystarczylo by dobre slowo, uscisk, czy blogoslawienstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
aquira Re: Prezent na bierzmowanie 20.03.07, 20:22 Ja niczego nie dostałam... Dla mnie to żadna okazja. Odpowiedz Link Zgłoś
lizzan Re: Prezent na bierzmowanie 20.03.07, 20:25 Co kupic - Biblie Albo cos skromnego Lizzan Odpowiedz Link Zgłoś