Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja - pierwszy raz :)

IP: *.system / 192.168.12.* 04.08.03, 14:42
Witajcie kochani :) Mam pytanko: jak najlepiej zabezpieczyc sie za pierwszym
razem? (mam 19lat)Z góry dziękuje za rade Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Natalia Re: Antykoncepcja - pierwszy raz :) IP: *.wasosz.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 19:37
      Ja mam ten sam problem. Nie chcę tak od razu faszerować sie pigułkami więc
      myślę, ze użyjemy gumeczki ;) do tego dla pewności globulki Patentex Oval. Nie
      wiem czy to dobry zestaw więc jeśli macie coś lepszego to doradźcie !!!!!
    • Gość: Stokrotka Re: Antykoncepcja - pierwszy raz :) IP: *.system / 192.168.12.* 04.08.03, 19:55
      Natalio ja sie właśnie zastanawiam nad tabletkami. Mój chłopak twierdzi, że
      prezerwatywa nam wystarczy, ale ja wolałabym sie zabezpieczyc jeszcze w inny
      sposób.
      • Gość: Natalia Re: Antykoncepcja - pierwszy raz :) IP: *.wasosz.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 20:18
        Tak, ale ja mam dziwny organizm i nie na wszystko reaguje tak jak powinien.
        Boję się tych tabletek i dlatego pomyślałam o gumce. Też się boję i to bardzo
        ale te globulki są ze środkiem plemnikobójczym co ponoć w połączeniu z
        prezerwatywą i umiejętnym zastosowaniem ( tak, jak w instrukcji) daje 99 %
        pewności. Sama nie wiem. Może ktoś bardziej doświadczony doradzi...........

P.S. Te globulki są trochę uciążliwe. Trzeba ich używać przed każdym
        stosunkiem i czekać 15 minut. Podobno też obficie się pinią :(
        • Gość: Stokrotka Re: Antykoncepcja - pierwszy raz :) IP: *.system / 192.168.12.* 04.08.03, 20:33
          Globulki i kremy to raczej nie dla mnie. To chyba troszke uciązliwe, a pozatym
          cos mi mówi że bede na nie uczulona. Musze uważac z taka chemią. Z kosmetykami
          tez uważam, bardzo wiele rzeczy podrażnia mi skórę :( Mam nadzieje, że ktos
          sie odezwie i nam pomoże... :)
    • Gość: JustynaVanMichiel Re: Antykoncepcja - pierwszy raz :) IP: *.a2000.nl 04.08.03, 20:35
      Mialam ten sam problem co wy rok temu :) nigdy nie zgodzilabym sie tylko na
      gumke, bo wole uzyc czegos jeszcze, niz koszmarnie sie stresowac... nie
      chcialam stosowac pianki lub kremow, bo rzeczywiscie slyszalam, ze sie pienia,
      sa niewygodne, bo musisz sobie przerwac i odczekac 15 minut przed stosunkiem,
      a ja nie chce kochac sie z zegarkiem w reku. poza tym mozesz miec uczulenie!
      zdecydowalam sie na pigulke - Femoden, bo to + prezerwatywa daje mi 100%
      pewnosci, czyli komfort psychiczny. nie mam zadnych efektow ubocznych, wrecz
      odwrotnie, bo moge przesuwac okres, cykl jest regularny, nie boli mnie
      brzuch... na szczescie trafilam do bardzo dobrego ginekologa, ktory byl
      wyrozumialy i sadze, ze dobrze mi poradzil :) powodzenia, jak chcecie to
      mozecie sie mnie pytac
      • Gość: rose Re: Antykoncepcja - pierwszy raz :) IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.03, 01:30
        bez pigulek za duze ryyko-nie radze...
    • Gość: Stokrotka Re: Antykoncepcja - pierwszy raz :) IP: *.system / 192.168.12.* 05.08.03, 10:57
      Chyba nie pozostaje mi nic innego, jak podreptać do ginekologa... :)
      ps.JustynoVanMichiel masz może rade co do pozycji (żeby jak najmniej
      bolało) ? :))
      pozdrawiam
      • Gość: Malutka Re: Antykoncepcja - pierwszy raz :) IP: *.gabo.pl 05.08.03, 11:20
        Witam wszystkich...co do antykoncepcji to chyba radziłabym jednak zdecydowac
        sie na pigułki hormonalne...jest to bardzo komfortowa sprawa...w sumie dobrze
        przyjmowane tzn.o taj samej porze,bez wymitów czy biegunki daja 100%pewnośc
        jednaj ja i mój chłopak i tak dodatkowo używamy prezerwatywę chociaż jak mówi
        mój gineklog mówi,ze nie jest to konieczne...mam jesdnak jeszcze pytanko do
        Justyny :czy lekarz mówił Tobie cos o tym ze alkohol moze zmniejszac
        skutecznośc tabletki??prosze o odpowiedz...pozdrawaim...acha a jeśli chodzi o
        pozycje to na początek bedzie chyba najlepsza klasyczna...ja bynajmniej tak
        zaczynałam...
        pozdrawiam
        papa
        • Gość: Natalia Re: Antykoncepcja - pierwszy raz :) IP: *.wasosz.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 11:53
          Ale czy po tabletkach się nie tyje ? Może to głupie pytanie. Wiem, ze teraz są
          pigułki nowej generacji itp. ale moje koleżnaki - wszystkie które biorą albo
          się roztyły albo poszerzyły im się bioderka. Kiedyś moja siostra brała Diane
          35 - leczyła nią trądzik i też nieźle przytyła........boję się troszkę. Sama
          już nie wiem......i tak myślę, ze mimo najlepszej metody będę się trochę bała.
          Nawet nie chę myśleć co by było gdybym wpadła. Mam dopiero 21 lat, studia i
          jestem na to za młoda !!!!!!!!
          • Gość: MALUTKA Re: Antykoncepcja - pierwszy raz :) IP: *.gabo.pl 05.08.03, 13:33
            JA NIE PRZYTYŁAM NAWET GRAMA....WIDOCZNI TWIOM KOLEZANKOM DOBRANO ZŁE
            TABLETKI,KTÓRE WPŁYWAJA NA APETYT...NIE WIEM JA BYNAJMNIEJ NIE PRZYTYŁAM,ALE
            NAJGORSZE JEST TO ZE JA BOJE SIE NADAL TAK SAMO...BIORE TABLETKI,CHŁOPAK
            UZYWA "GUMKI"A JA MIMO TEGO CIĄGLE SIE BOJE...PANICZNIE...ALE CO ZROBIC...NIE
            MA 100%ANTYKONCEPCJI...NO CHYBA ZE WSTRZEMIĘŻLIWOŚĆ;-)POZA TYM OSTATNIO MÓJ
            CHŁOPAK ZACZAŁ BARDZO NAMIETNIE MASOWAĆ MOJE PIERSI...NABRAŁY WIEKZYCH
            ROZMIARÓW..I MIMO ZE NIE POWINNO W TYM BYC NICZEGO DZIWNEGO...BOJE SIE ZE BYC
            MOZE TO OBJAW CIĄZY...JA TEZ ZA NIC W ŚWIECIE NIE CHCIAŁABYM WPAŚĆ...TO
            STRASZNE..Z TYM ZE JESTEM 2 LATA MŁODSZA OS CIEBIE MAM 19 LAT...
            TRZYMAM JEDNAK KCIUKI...ZYCZE POWODZENIA I JAK NAJMNIEJ STRESÓW
            • Gość: mcys Re: Antykoncepcja - pierwszy raz :) IP: 213.241.20.* 05.08.03, 15:26
              Diane 35 nie jest srodkiem antykoncepcyjnym, tyko lekiem hormonalnym z dodatkowym działaniem antykoncepcyjnym.
              Nie jest wskazany dla każdej kobiety. Poza tym zapewniam Cię, że prawidłowo zażywane pigułki + prezerwatywa
              wykluczają ciążę, więc możesz przestać się bać.
              Pozdrawiam
      • Gość: JustynaVanMichiel Re: Antykoncepcja - pierwszy raz :) IP: *.a2000.nl 05.08.03, 13:28
        Ja po Femodenie w ogole nie utylam, a rzeczywiscie Diane to troche starsza
        generacja... poza tym po femodenie mam mniej krost :)
        ja nie chcialam eksperymentowac przy pierwszym razie i wybralam pozycje
        klasyczna. nie bede mowic, ze bylo genialnie oh ah i ze mialam orgazm, bo
        szczerze mowiac, minelo kilka razow zamin tak naprawde moj chlopak
        mogl "wejsc"we mnie.. ale potem bylo juz swietnie :) praktyka czyni mistrza :)
    • Gość: Stokrotka Re: Antykoncepcja - pierwszy raz :) IP: *.system / 192.168.12.* 05.08.03, 14:15
      Przez pare miesięcy brałam tabletki hormonalne Diane 35 (jako lek na trądzik)
      Wogóle po nim nie przytylam, ale to chyba nie jest środek antykoncepcyjny - tak
      przynajmniej pisze w ulotce. Moze by tak Cilest... (słyszałam o nim wiele
      dobrego)
      • Gość: mALUTKA Re: Antykoncepcja - pierwszy raz :) IP: *.gabo.pl 05.08.03, 14:20
        DIANE 35 JEST ŚRODKIEM ANTYKONCEPCYJNYM ,KTÓRY PRZY OKAZJI NISZCZY SKUTECZNIE
        TRĄDZIK...MOJA KUMPELA BIERZE GO JUZ 5 LAT I DO TEJ PORY NIE ZASZŁA W CIĄŻE
        ROBIĄ TO BEZ GUMKI I NIC....POLECA GO
        • pureangel Re: Antykoncepcja - pierwszy raz :) 06.08.03, 02:52
          Skoro ma to byc twoj pierwszy raz, to bezwzglednie powinnas uzyc gumki.Nigdy
          nie wiesz czy twoj partner nie jest chociazby nosicielem zoltaczki o innych
          chorobach nie wspominajac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka