Dodaj do ulubionych

tabletki antykoncepcyjne??

13.10.03, 17:16
Dziewczyny zastanowcie sie 3 razy zanim zdecydujecie sie na tabletki
antykoncepcyjne. Bralam rozne tabletki przez dwa lata, od kilku miesiecy juz
ich nie stosuje.Czuje sie o niebo lepiej!!Ponadto zmienilam ginekologa i moj
nowy lekarz powiedzial, ze dobrze zrobilam ze je odstawilam , bo nie powinno
sie ich brac przed urodzeniem pierwszego dziecka!!Daje to troche do myslenia.
pozdrawiam:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kathy Re: tabletki antykoncepcyjne?? IP: *.aster.pl / 10.66.4.* 13.10.03, 17:34
      Głupota!i zwykły stereotyp. Ja mam dobrego lekarza, brałam tabletki o wiele
      dłużej niż Ty. Czułam się dobrze, nie miałam problemów z zajściem w ciążę i nie
      chorowałam. Nie ma co uogólniać. Każdy organizm inaczej traktuje pigułki.
    • Gość: Aischa Re: tabletki antykoncepcyjne?? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 22:47
      Mówisz, że lepiej nie stosowac tabletek przed pierwszą ciążą...No ok, ale co
      jeśli ktoś nie zamierza mieć jeszcze dzieci, ma odstawić? Ja biorę od 3 lat i
      czuję się bardzo dobrze...I nie zamierzam miec w najbliższej przyszłości dzieci
      (mam 19 lat)...
    • Gość: Chmurka Brawo Ilirija IP: *.177-200-80.adsl.skynet.be 14.10.03, 10:07
      Wreszcie ktos,kto sprzeciwia sie stereotypowi,ze pigulki,to istna rewelacja!
      Ja podzielam Twoje zdanie i bardzo sie ciesze,ze juz nie jestem sama!
      Rowniez bralam "prochy" przez dwa lata i odkad je odstawilam wrocila ochota na
      seks /prochy obnizaja libido/,nie mam boli brzucha ani innych objawow.I nie
      piszcie,ze to z powodu zle dobranych tabletek,bo bralam Diane 35,Mercilon,
      Minulet i Cilest i za kazdym razem bylo tak samo!

Powtarzalam,powtarzam i bede powtarzac,ze prochy to nie WITAMINY ale HORMONY i
      maja ogromny wplyw na nasze zdrowie.
      To,ze niektorym z was nie szkodza i nie macie problemow z zajsciem w ciaze i
      jej donoszenia,to swietnie! Pogratulowac! Ale ja znam dziewczyny,ktore
      przechodzily pieklo,bo im one rozwalily cala gospodarke hormonalna!
      Mozna ryzykowac,ze skoro innym nie szkodza,to dlaczego i mnie maja! Ale po co?
      Pewnie,ze to wygoda,bo pewnie i bezbolesnie...Ale nie daj Boze okaze sie,ze
      zaszkodzily...Wtedy bedzie dopiero placz i zgrzytanie zebami!!!! Czego zadnej z
      Was nie zycze!
    • inusia0 Re: tabletki antykoncepcyjne?? 14.10.03, 11:23
      ilirija napisała:

> Dziewczyny zastanowcie sie 3 razy zanim zdecydujecie sie na tabletki
      > antykoncepcyjne. Bralam rozne tabletki przez dwa lata, od kilku miesiecy juz
      > ich nie stosuje.Czuje sie o niebo lepiej!!Ponadto zmienilam ginekologa i moj
      > nowy lekarz powiedzial, ze dobrze zrobilam ze je odstawilam , bo nie powinno
      > sie ich brac przed urodzeniem pierwszego dziecka!!Daje to troche do myslenia.
      > pozdrawiam:-)

Jakbys dobrze orientowała się w temacie,wiedziałabyś,że teraz są pigułki
      specjalnie produkowane dla młodych dziewczyn,które jeszcze nie rodziły.Nie
      wiesz też o tym,że dzięki pigułkom łatwiej zajść w ciążę??
      • ilirija Re: tabletki antykoncepcyjne?? 14.10.03, 22:36
        orientuje sie bardzo dobrze! o dzialaniu tabletek na organizm
        kobiet,przekonalam sie sama a takze wiele moich kolezanek. Jedna po
        odstawieniu tabletek nie miala okresu przez pol roku, druga od roku stara sie
        o dziecko i nic!!Lekarz na pytanie czy to przez to ze brala tabletki, ani nie
        zaprzeczyl ani nie potwierdzil.Ja bralam rozne tabletki,zawsze towarzyszyly
        temu okropne bole glowy, nudnosci, brak ochoty na sex. Po odstawieniu czuje
        sie bardzo dobrze, nie pamietam juz kiedy bolala mnie glowa!!Nie chce nikogo
        krytykowac za to ze bierze tabletki, chce po prostu podzielic sie swoimi
        doswiadczeniami.
        pozdrawiam;-)
        • Gość: Kasia Re: tabletki antykoncepcyjne?? IP: *.aster.pl / 10.66.4.* 15.10.03, 12:28
          Niektórym po prostu nie odpowiadają tabletki, ale to prawda, że czasem są one
          przepisywane osobom bezpłodnym lub mającym problemy jako pomoc. Ja zaszłam w
          ciążę w 1.miesiącu od odstawienia pigułek.
        • inusia0 Re: tabletki antykoncepcyjne?? 15.10.03, 12:45
          ilirija napisała:

> orientuje sie bardzo dobrze! o dzialaniu tabletek na organizm
          > kobiet,przekonalam sie sama a takze wiele moich kolezanek. Jedna po
          > odstawieniu tabletek nie miala okresu przez pol roku, druga od roku stara sie
          > o dziecko i nic!!Lekarz na pytanie czy to przez to ze brala tabletki, ani nie
          > zaprzeczyl ani nie potwierdzil.Ja bralam rozne tabletki,zawsze towarzyszyly
          > temu okropne bole glowy, nudnosci, brak ochoty na sex. Po odstawieniu czuje
          > sie bardzo dobrze, nie pamietam juz kiedy bolala mnie glowa!!Nie chce nikogo
          > krytykowac za to ze bierze tabletki, chce po prostu podzielic sie swoimi
          > doswiadczeniami.
          > pozdrawiam;-)

Każda myśląca kobieta,dziewczyna umie czytać ulotkę,która opisuje skutki
          uboczne,poza tym jest jeszcze lekarz,to,ze Tobie pigułki szkodza nie znaczy,że
          innym czy wszystkim również.Przypadki dziewczyn,które opisujesz,że mają jakieś
          straszne problemy z pigułkami nie przekonują mnie wcale.
          pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka