aneczka.krk 21.10.08, 11:26 witam mam pytanie od niedawna biore tabletki antykoncepcyjne i toroche mi glupio o to pytac ginekologa czy wytrysk faceta moze byc u mnie czy musi wczesniej wyjac?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fifakk Re: tabletki anty 21.10.08, 11:35 Najpierw musi mieć wytrysk poza, a dopiero potem może włożyć Odpowiedz Link Zgłoś
pan_i_wladca_mx Re: tabletki anty 21.10.08, 11:54 musi miec wytrysk w pionie, potem kilka razy pokrecic kolka przyrodzeniem, dopiero moze wlozyc. wtedy tabletki dzialaja na 1000% i nie istnieje zadna szansa na zajscie w ciaze. have fun. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: tabletki anty 21.10.08, 12:55 Polecam lekture tego kawałka papieru, ktory olałas - nazywa sie ULOTKA. mam nadzieje, ze to prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioraf jak zwykle... IP: 212.160.172.* 22.10.08, 13:29 A pani agatka_to_ja serwuje jak zwykle reprymendy i wrzaski. Trochę luzu pani agatko i odrobinę pogody ducha! Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: jak zwykle... 22.10.08, 13:31 A myslisz, ze uzywanie leków hormonalnych bez podstaw ich dzialania jest rozsadne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioraf zgadzam się z Tobą... IP: 212.160.172.* 22.10.08, 13:39 Nie jest rozsądne korzystanie z żadnych leków bez wiedzy o ich działaniu. Z drugiej strony może troszkę ironicznie zauważę że Wielkie Międzynarodowe Koncerny Farmaceutyczne chyba dbają o zdrowie konsumentów swoich produktów... Odpowiedz Link Zgłoś
firma-projekt Re: tabletki anty 21.10.08, 17:44 Nie słuchaj kobieto.....po to bierzesz tabletki aby nie zajśc w ciąże. Sa jedna przypadki że jednak zachodzą....nie słuchaj tych bzdur. Chyba, ze Twój parnter zmienia dziewczyny jak rekawiczki to juz jest inny problem zarazenia sie jakąś choroba np. aids i itp. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka.krk Re: tabletki anty 22.10.08, 12:04 mam jednego stałe partnera inaczej nie zdecydowałabym sie na tabletki i wiem tez ze on nie sypia z zadna inna. wiec co z tym wystyskiem bo kazdy pisze cos innego pogubilam sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioraf oczywiście że wytrysk w Twoim wnętrzu! IP: 212.160.172.* 22.10.08, 13:24 Tabletki antykoncepcyjne są stworzone dla uzyskania komfortu we wspołzyciu seksualnym - twój partner nie musi się już martwić o wycofanie przed wytryskiem a ty nie musisz się już martwić o to by w porę "uskoczyć". Kochając się kończycie razem lub osobno ale przeżywasz spazmy jego szczytowania razem z nim i ogólnie jest fajnie. Skuteczność tabletek sparwdziłem w swoim związku i od 17 lat żadnej niespodziewanej ciąży nie odnotowaliśmy. Daję im 100%. Cała reszta gadania o nieskuteczności to czyste mity i strachy na lachy. Nie słuchaj głupot - nauka jest ponad tym! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: oczywiście że wytrysk w Twoim wnętrzu! 22.10.08, 13:36 A mimo to zdarzają się przypadki, że można zajść w ciążę biorąc tabletki. Koleżka zaszła i jej maluch ma już 3,5 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioraf i napewno bardzo kocha swojego maluszka. IP: 212.160.172.* 22.10.08, 13:45 skuteczność tabletki antykoncepcyjnej obniża się: w interreakcji z oreślonymi lekami np. pewne grupy antybiotyków, w czasie wystąpienia zaburzeń trawiennych np. wymioty, biegunka oraz w razie NIEREGULARNEGO przyjmowania tabletki. Zapytaj swojej kolezanki który lub które z tych czynników doprowadziły ją do szczęśliwego macierzyństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: i napewno bardzo kocha swojego maluszka. 22.10.08, 14:07 Gość portalu: pioraf napisał(a): > skuteczność tabletki antykoncepcyjnej obniża się: w interreakcji z > oreślonymi lekami np. pewne grupy antybiotyków, w czasie wystąpienia > zaburzeń trawiennych np. wymioty, biegunka oraz w razie > NIEREGULARNEGO przyjmowania tabletki. Zapytaj swojej kolezanki który > lub które z tych czynników doprowadziły ją do szczęśliwego > macierzyństwa. Jasne. Ale w ciaze mozna zajsc rowniez, gdy nie wystapi zadna inreakcja i bierze sie regularnie. O tym mowi wskaznik Pearla, ktory podaje 2 wartosci - dla zazywania tabletki normalnie (z bledami, opoznieniami) i dla zazywania idealnego. pl.wikipedia.org/wiki/Wska%C5%BAnik_Pearla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioraf wskaznik Pearla IP: 212.160.172.* 22.10.08, 14:21 Jesteś lepsza od całej wikipedii razem wziętej. Ale u nas najwyraźniej wskaźnik Pearla nie działa - 17 lat to mniej więcej 4964 pełne stosunki bez innych niż tabletka form zabezpieczenia i bez zapłodnienia ...to taki nasz całkiem prywatny wskaźnik i nadal rośnie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: wskaznik Pearla 22.10.08, 14:47 No i świetnie :) Ale trzeba pamietac, ze zadna metoda antykoncepcji nie daje 100% zabezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: wskaznik Pearla 23.10.08, 16:05 Masz dobrze dobrane pigułki i tyle, a do tego zatruwasz swój organizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioraf dobrze dobrane IP: 212.160.172.* 24.10.08, 12:36 dobrze dobrane tabletki to takie co działaja a źle dobrane to takie które nie działają? Porażająca jest twoja logika. I znowu te mity o "zatruwaniu" organizmu - ważne że ty masz czysty i nie zatruty, skąd taka troska o innych? Wszystkim zainteresowanym polecam "Cilest" i "Diane" bo są sprawdzone a na dodatek trądzik po nich ustępuje (straszliwy skutek uboczny!!!). Cena zawrotna 30 zł w każdej aptece, niestety recepta jest konieczna a to wymaga spotkania z lekarzem-kretynem który dla "naszego dobra" będzie bredził trzy po trzy tylko po to żeby czuć się potrzebnym... Ale warto by co miesiąc nie obawiać się jajka-niespodzianki:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: dobrze dobrane 24.10.08, 13:25 Gość portalu: pioraf napisał(a): > Wszystkim zainteresowanym polecam "Cilest" i "Diane" bo są > sprawdzone a na dodatek trądzik po nich ustępuje (straszliwy skutek > uboczny!!!). No to teraz piszesz bzdure. Polecać to mozesz krem albo pastę do butów, a nie tabletki. Sprawdzone? Przez kogo??????????? Przez ciebie? Wystarczy wejsc na forum o antykoncepcji i zobaczyc, ze tabletki, ktore służą jednej osobie - czesto sa tragiczne dla innej. A DIANE to nie tabletki antykoncepcyjne, ale LEK hormonalny, ktorego skutkiem ubocznym jest efekt antykoncepcyjny. Jesli kobieta nie ma problemów hormonalnych i zwiazanych z tym czesto problemów skornych to diane nie powinna zazywac. A tabletki hormonalne dobiera LEKARZ na podstawie badan i profilu hormonalnego. A nie - " przychodzi baba do lekarza i mówi :"cilest" poprosze, bo moja psiapsiólka bierze i mowi,ze fajowe". > Cena zawrotna 30 zł w każdej aptece, niestety recepta > jest konieczna a to wymaga spotkania z lekarzem-kretynem który > dla "naszego dobra" będzie bredził trzy po trzy tylko po to żeby > czuć się potrzebnym... Trafiasz na lekarzy -kretynów ? szczerze wspoczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioraf przychodzi baba do lekarza i mówi cilest proszę IP: 212.160.172.* 24.10.08, 14:50 Na lekarzy kretynów na szczęscie nie trafiam ja ale kobiety które znam i które opowiadały mi jak były wielokrotnie straszone przez konowałów skutkami ubocznymi w postaci raka piersi, szyjki macicy, przyśpieszoną menopauzą, trwałą bezpłodnością, osteoporozą i wszystkimi możliwymi chorobami skóry. Były też skierowania na USG wszystkiego i mammografię (przed trzydziestką???!!!!) Żaden skretyniały lekarz nie wspomniał ani raz o profilu hormonalnym. Pewnie mu internet nie działał albo zapomniał sobie poczytać na forum. Więc rzeczywistość jest taka: " przychodzi baba do lekarza i mówi :"cilest" poprosze, bo moja psiapsiólka bierze i mowi,ze fajowe"...i dostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: przychodzi baba do lekarza i mówi cilest pros 24.10.08, 15:03 Nie, rzeczywistość jest taka: "Ma pani Yasmin, bo one nowoczesne i fajne" (i od producenta dostaje fajne gadzety, fartuszki, dlugopisy, notesiki oraz wycieczke do Tunezji(znaczy sie - konferencje naukową), tylko musze ich przepisywac sporo) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: dobrze dobrane 24.10.08, 19:13 te są jeszcze tanie. Koleżanka brała dla matek karmiący i płaciła około 90 zł Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: dobrze dobrane 24.10.08, 20:16 joanna182-0 napisała: > te są jeszcze tanie. Koleżanka brała dla matek karmiący i płaciła > około 90 zł Pierwsze slysze, zeby tabletki tyle kosztowały. Tabletki dla karmiacych to cerazette, ale one kosztuja okolo 40 zł, wiec w normie. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: dobrze dobrane 25.10.08, 15:38 tyle mi powiedziała, ale nie pamiętam ich nazwy niestety Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: dobrze dobrane 25.10.08, 15:38 zresztą ona teraz kupuje jakieś po 35 zł Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: i napewno bardzo kocha swojego maluszka. 23.10.08, 16:04 z tego co mi mówiła żadnych leków nie brała w tamtym okresie. Potem zaczęła się trochę gorzej czuć, ale jak się później okazało, że złe samopoczucie było wynikiem ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: tabletki anty 22.10.08, 13:27 Litosci , to nie troll..... Dziewczynko.. przeczytaj do cholery ULOTKE !!!!!!!!! Bierzesz juz tabsy jakis czas i nie znasz PODSTAW ich działania?? Myslisz, ze to dropsy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioraf przestań wrzeszczeć proszę... IP: 212.160.172.* 22.10.08, 13:33 agatko wiem że jest ciężko, każdemu jest ciężko ale to nie powód by krzyczeć nawet jeśli masz rację (bo akturat w tym przypadku wyjątkowo rację masz) Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka.krk dziekuje 22.10.08, 14:10 pioraf dzieki za skrupulatną odpowiedź a jeśli chodzi o ulotke to tam nic o tym nie pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioraf Nie pozwól by strach... IP: 212.160.172.* 22.10.08, 14:24 Nie pozwól by strach przed nieznanym wykluczył Cię z gry:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: dziekuje 22.10.08, 14:46 aneczka.krk napisała: > pioraf dzieki za skrupulatną odpowiedź a jeśli chodzi o ulotke to > tam nic o tym nie pisze Nic? Ciekawe.. a jakie bierzesz tabletki? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_i_wladca_mx Re: dziekuje 22.10.08, 16:51 czekoladowe kurde no ;) tak na serio, po to bierzesz tabletki, zeby nie musiec stosowac innych metod jak prezerwatywa chociazby, czy pseudo-metod jak stosunek przerywany tak? wiec twoj facio moze konczyc gdzie mu ulanska fantazja podpowie. tylko lykaj regularnie, o tej samej godzinie i kurde sprawdz jeszcze raz ulotke (chociaz pewnie tam, sorry za wyrazenie, oczywistosci moze nie byc) Odpowiedz Link Zgłoś
miasto.mania Re: dziekuje 22.10.08, 18:28 w ulotce drodzy państwo, nic o "wyciąganiu przed", czyli nazywając rzeczy po imieniu - o stosunku przerywanym, nie ma mowy. jest to najbezpieczniejsza metoda i nie po faszerujemy się hormonami po to, żeby jeszcze się bać i czuć niekomfortowo. co prawda, żadna metoda zapobiegania ciąży, naturalna czy sztuczna, nie ochroni nas 100% przed ciążą, bo na tym świecie nic nie jest 100% i trzeba mieć tego świadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: tabletki anty IP: 213.134.187.* 24.10.08, 02:02 aneczka.krk napisała: > mam jednego stałe partnera inaczej nie zdecydowałabym sie na > tabletki To znaczy ze jakbys miala wielu partnerow, to wolalabys pigulek jednak nie uzywac? Gdzie sie tacy rodza? Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: tabletki anty 22.10.08, 18:31 Pytanie tylko czy tabletki połykasz czy wkładasz przed. Bo to jest istotna różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
miasto.mania Re: tabletki anty 23.10.08, 20:28 taa... na bashu był text, że jakaś blondi plaster antykoncepcyjny przyklejała i zaszła w ciążę. ale GDZIE i KOMU to już można się domyślić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioraf łatwo się domyslić? IP: 212.160.172.* 24.10.08, 12:25 nie mam pojęcia gdzie i komu przyklejała bo z twojej wypowiedzi to nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
miasto.mania Re: łatwo się domyslić? 24.10.08, 18:04 "<loQi> Słyszałem ze Krzych będzie miał potomka ;D <Mati> Nom <loQi> Strasznie wkurzony był, nie zadziałała gumka czy coś? <Mati> to nie gumka <Mati> jego blond bejbe kupiła plastry <Mati> I przyklejała mu je pod jajem O_o " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j strach przed dziećmi już ci rozum odebrał IP: 80.50.128.* 11.11.08, 19:47 Odpowiedz Link Zgłoś