elve Re: Parada kandydatów do PE 14.05.04, 16:06 A dlaczego w Pomorskiem nie opisano listy UPR (nota bene zarejestrowanej jako pierwsza w okręgu pomorksim)? Baaardzo profesjonalne dziennikarstwo :>. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdumiony DO REDAKCJI: Lista jest niekompletna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 01:31 Czy ktoś może mi podać choć jeden powód, który usprawiedliwiałby dziennikarza podającego do publicznej informacji niekompletną listę kandydatów w demokratycznych wyborach?! Po jej przejrzeniu przyjąłem do wiadomości, że w Warszawie nie kandyduje nikt spoza "czołówki" tymczasem przypadkiem dowiedziałem się, że swojego kandydata wystawia także np. UPR! Ilu jeszcze kandydatów zostało w ten sposób przed nami ukrytych? Czyżby pan Dominik Uhlig zadecydował za nas, iż są oni nieodpowiedni? Być może my do demokracji nie dojrzeliśmy i potrzebujemy pomocy oświeconych? Liczę na komentarz ze strony redakcji, oraz, przede wszystkim, korektę listy. Czy zdajecie sobie sprawę z tego jak jest to ważne w sytuacji, w której po wpisaniu do wyszukiwarki "Parlament europejski wybory" strona ta pojawia się na jednej z pierwszych pozycji? Czy nie rozumiecie jak wielki cień rzuca to na intencje redakcji? Jestem autentycznie zdumiony. I przerażony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Jan Pietrzak IP: 213.186.68.* 16.05.04, 15:29 Czy to prawda, ze Jan Pietrzak kandyduje z listy UPR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojsze Re: Parada...hej, a gdzie UPR ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 00:58 Rzetelnosc dziennikarska powinna zobowiazywac - to co robi Gaz.Wyb. to znowu zenada... Myslicie, ze jak umieszczacie na sile swoja truposzke UW a pomijacie UPR to wam cos pomoze ??? Juz we Wroclawiu Frasyniuk sromotnie przegral z Korwinem... I tam pracuja mlodzi dziennikarze - czy az tak boicie sie swojego pryncypala ??? Michnik, wyluzuj, nie molestuj ich ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trrr Re: Parada...hej, a gdzie UPR ??? IP: 62.233.163.* 22.05.04, 16:03 Masz jakieś kompleksy? Wyjdź na spacer za długo agitujesz za UPR przed komputerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yano Dlaczego tutaj pominięto Zielonych i APP "Racja"?! IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 09:59 Dlaczego tutaj pominięto Zielonych i APP "Racja"?! Odpowiedz Link Zgłoś
sosna80 Re: Dlaczego tutaj pominięto Zielonych i APP "Rac 24.05.04, 19:09 bo nie sa komitetami ogolnopolskimi, i dzieki Bogu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RACJA Re: Dlaczego tutaj pominięto Zielonych i APP "Rac IP: 213.17.223.* 09.06.04, 08:09 Dlaczego pominieto Zielonych to trudno powiedzieć. Partię APP "Racja" pominię, gdyż wszystkie gazety ich się boją jak ognia. Nawet taka gazecinka jak WYBORCZA ma pietra, żeby napisać coś o RACJI. Ściągają tylko tematy z tygodnika FAKTY i MITY (to nazywa się plagiat). Wszyscy dziennikarze mają pietra przed czarnymi sukienkami i boją się o swoje posadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JEKK Re: Parada kandydatów do PE IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.04, 08:59 Prezesem UPR od 2002 jest Stanisław Wojtera, nie Janusz Korwin-Mikke. Wolność- Własność-Sprawiedliwość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość -Gniezno Re: Parada kandydatów do PE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 00:04 Nierzetelnie brak kandydatów 15 zarejestrowanych w kraju komitetów np Inicjatywy dla Polski, UPR i innych - czemu GW kreuje wyroki przed wyborami - wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marki MILIONER JERZY BUZEK DO PE ?! IP: *.246.117.31.tisdip.tiscali.de 27.05.04, 02:39 Tak, bo lubi miliony. Nie potrafil sie powstrzymac, majac w rekach darowizny (marki) przeznaczone na leczenie (za granica) swojej corki Agaty. Zona Ludgarda Buzek (sejmik Slaski !!!) byla szczesliwa, ze Jerzy Buzek rychlo zaplacil mieszkanie, kupil fajne auto i jacht.To czesc historii pana dr.inz. mechanika Jerzego Buzka. Prof. dr. hab. chemii ? Dlaczego chemik ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Parada kandydatów do PE IP: *.computerland.pl / *.computerland.pl 27.05.04, 09:06 Janusz Korwin-Mikke nie jest prezesem UPR, jest nim Stanisław Wojtera startujący z listy w Warszawie. Dlaczego w archiwum gazety nie ma zapisu czata z Wojterą ?????? W Krakowie startuje Stanisława Michalkiewicz - znany - i nie lubiany przez "Wyborczą" publicysta, były sędzia Trybunału Stanu. Na Mazowszu kandyduje - Andrzej Rosiewicz. Czy według wyborczej Rosiewicza nie jest znana postacią ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ullgive Zapytanie!!! IP: *.unimaas.nl 31.05.04, 15:59 Czy ktos sie moze orientuje, na jakich kandydatow mozna glosowac w zagranicznych okregach wyborczych? Bardzo prosze o jakiekolwiek wskazowki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Nie ma w czym wybierac -samo g.. IP: *.cete / 148.223.72.* 02.06.04, 19:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYBIRAK Re: KOGO WYBRAĆ IP: *.big / 62.233.185.* 03.06.04, 20:54 ŁATWIEJ POWIEDZIEĆ, KOGO NIE WYBRAĆ? NA PEWNO NIE POWINNIŚMY GŁOSOWAĆ NA NIEUDACZNOKÓW, JAK ALEKSANDER BENTKOWSKI, JANUSZ LEWANDOWSKI, JERZY BUZEK, ZDZISŁAW PODKAŃSKI CZY RYSZARD CZARNECKI. NIE POWINNIŚMY TAKŻE WYBRAĆ TYCH, NA KTÓRYCH CIĄŻY CHOĆBY CIEŃ NIEUCZCIWIŚCI I PAZERNOŚĆ: PAWEŁ PISKORSKI, ADAM STRUZIK A TAKŻE NA MARKA SIWCA, BO WYŚMIEWAŁ PAPIEŻA. MYŚLĘ, ŻE NIE NALEŻY TEŻ GŁOSOWAĆ NA LUDZI, TZW. "OSZOŁOMÓW" TYPU: BOGDAN PĘK, RYSZARD BENDER CZY WŁADYSŁAW SERAFIN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tico Re: Parada kandydatów do PE IP: *.media4.pl 10.06.04, 16:09 dlaczego nie ma w tej liście app.racja chyba się wszyscy boją nowej partii lewicowej i anty klerykalnej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: THRAWNEE Re: Parada kandydatów do PE IP: *.devs.futuro.pl 11.06.04, 11:45 Hej, bez szaleństw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bit Re: Parada kandydatów do PE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 15:10 Doskonały tekst na temat eurowyborów: rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040611/publicystyka/publicystyka_a_10.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alliszakal@wp.pl Re: Parada kandydatów do PE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 18:19 BOLESŁAW KOPIEC Kraków dnia: 12 czerwca 2004 alliszakal@wp.pl KRAKÓW Wątpię, więc myślę. Myślę, więc jestem. [Kartezjusz] APEL DO WYBORCÓW !! Jeżeli zagłosujesz na kandydata do Parlamentu UE to wybieraj przedstawicieli: • najbardziej wykształconych, • biegle posługującymi się językami europejskimi, • mądrych, młodych i kompetentnych, • nie związanych z partiami i śmiesznym, kabaretowym polskim parlamentem. Nie wybieraj kandydatów z fobiami, kompleksami, zaściankowymi poglądami nietolerancji, nienawiści i to nie tylko do mniejszości. Już teraz nawiedzeni Polacy i oszołomy ośmieszają nas w UE, przynosząc nam jedynie wstyd i zażenowanie. Ja nie chcę z nimi mieć nic wspólnego, jednak to oni, bez mojego zezwolenia, reprezentują mnie, a Europejczycy traktują ich jak nieoswojone małpy. Jeżeli w Parlamencie Unii Europejskiej znajdzie się Polak idiota, zastanów się, kto go wybrał? Internauto, przekaż ten apel do wszystkich znajomych i tych, którzy mają dostęp do internetu dokładnie w powyższej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doronia Re: Parada kandydatów do PE IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 12.06.04, 20:19 Przeczytałam wkładkę w piątkowej GW i myślałam, że spadnę. Kandydatka SLD, pani Senyszyn, nie powinna się - zaleca Gazeta - znaleźć w PE, bo ma proaborcyjne poglądy. Tylko ten jeden argument plus świetna kariera zawodowa. Nie wiem, kim jest ta pani, nie głosuję na SLD, Pomorskie to nie mój okręg, urodziłam i wychowałam kilkoro dzieci, ale po prostu uwierzyć nie mogę,że największy ogólnopolski dziennik, strojący się w liberalne szaty, potrafi cała europejską kampanię sprowadzić to tradycyjnego polskiego piekiełka. Wstyd mi za was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezrzeszony Re: Parada kandydatów do PE IP: *.cvx.algx.net 13.06.04, 01:39 Parada starych (i mlodych) oszustow do PE.Doskonale znamy mechanizmy ustalania kandydatow i mechanizmy wyborow.Mojego glosu nikt z tej holoty nie dostanie ale i tak zostana wybrani glosami pozostalych matolow.To ta sama zgraja co kandydowala od 60 lat wszedzie tam gdzie pachnialo korytem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Oj Lepper lepper - ty trędowaty typie... IP: *.chello.pl 13.06.04, 03:06 Pozwoliłem sobie zebrać eurodeputowanych samoobrony do kupy (choć od kupy niewiele się różnią) by lepiej bylo widać całą tą zbieraninę szumowin. Więc: 1. Pomorze Samoobrona Bogdan Sedler, były doradca „Solidarności" i SLD - Ładnie farbowany Pan, teraz doradza trędowatym, bankrut polityczny liczący na euroochłap. 2. Kujawsko-Pomorskie Samoobrona Waldemar Nowakowski, współwłaściciel sieci sklepów Lewiatan - A ile Pana Panie Waldemarze kosztowalo miejsce na liście tej szacownej Partii?? 3. Warmińsko-Mazurskie, Podlaskie Samoobrona Bolesław Borysiuk, politolog, b. sekretarz Towarzystwa Przyjaźni Polsko-Radzieckiej -Wow ale rekomendacja - Towarzystwo Przyjażni Polsko- Radzieckiej - może zamiast do europarlamentu by Pan jechał do rosji?? 4. Warszawa Samoobrona Michał Woszczerowicz, syn aktora Jacka Woszczerowicza, szef firmy internetowej - A ile pan zapłacił za miejsce na liście?? 5 Mazowieckie Samoobrona Marek Czarnecki, adwokat posłów Samoobrony - zapracowany człowiek, żeby bronić posłów samoobrony to trzeba duuużo czasu spędzać w sądzie, lepiej dla Polski żeby dalej bronił posłów w Polsce niż dekował się w Brukseli 6. Łódzkie Samoobrona Bogdan Golik, wiceprezes Krajowej Izby Gospodarczej - a kto to??jaka stawka za miejsce na liście?? 7. Wielkopolskie Samoobrona Jan Masiel, językoznawca z Podlasia, doradca Andrzeja Leppera - haha, doradca leppera w sprawach języka, jakby był dobrym doradcą poradziłby trędowatemu wycięcie języka 8. Lubelskie Samoobrona Wiesław Kuc, prezes Bialskich Fabryk Mebli w Białej Podlaskiej- fiu fiu, prezes, a ile Pan prezes zapłacił za miejsce w tak szacownym gronie? 9. Podkarpackie Samoobrona Andrzej Lewiński, prezes Polskiej Izby Handlu - kolejny prezes, aż się roi od prezesów, a co robi izba handlu, handluje organami? 10. Świętokrzyskie/Małopolskie Samoobrona Leopold Rutowicz, towaroznawca - pewnie się musi znać na tym co przemyca :) 11. Śląskie Samoobrona Tomasz Sudoł, prezes tanich linii lotniczych Air Polonia - tanie linie tani kandydat, ale miejsce na liscie pewno drogie... 12. Opolskie/Dolnośląskie Samoobrona Ryszard Czarnecki, historyk, w Samoobronie od lutego, ale w sprawach UE doradza Lepperowi od ponad dwóch lat. Przedtem - wiceprezes ZChN, poseł AWS i szef Komitetu Integracji Europejskiej w rządzie Buzka - ale to gnida, wszędzie już prawie była ta gnida, prawdziwy polak katolik pewnie alkocholik, że bankrut poolityczny to widać na pierwszy rzut oka. 13. Lubuskie/Zachodniopomorskie Samoobrona Jarosław Wierczuk, uczestnik rajdów samochodowych, rolnik - rajdowiec traktorowy, ehhh... szkoda gadać, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielog Re: Parada kandydatów do PE IP: *.lodz.mm.pl 13.06.04, 14:45 A gdzie Michał Ryszkiewicz ?! Prezecież to najlepszy kandydat z PO w Łodzi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSDePeeL Re: Parada kandydatów do PE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 17:41 Te wszystkie psy z sld co one tu robią?? Najpierw pod Trybunał Stanu a dopiero potem kandydować!!! Chamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siekok Parada kandydatów do PE IP: *.neeet / 212.244.189.* 13.06.04, 21:23 Powiem tak. Gdyby Polska by miała Saharę to kto by nie był u władzy to nawet piasek by rozkradł. Odpowiedz Link Zgłoś