Dodaj do ulubionych

Parada kandydatów do PE

• elve Re: Parada kandydatów do PE 14.05.04, 16:06
      A dlaczego w Pomorskiem nie opisano listy UPR (nota bene zarejestrowanej jako
      pierwsza w okręgu pomorksim)? Baaardzo profesjonalne dziennikarstwo :>.
    • Gość: Zdumiony DO REDAKCJI: Lista jest niekompletna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 01:31
      Czy ktoś może mi podać choć jeden powód, który usprawiedliwiałby dziennikarza
      podającego do publicznej informacji niekompletną listę kandydatów w
      demokratycznych wyborach?! Po jej przejrzeniu przyjąłem do wiadomości, że w
      Warszawie nie kandyduje nikt spoza "czołówki" tymczasem przypadkiem dowiedziałem
      się, że swojego kandydata wystawia także np. UPR! Ilu jeszcze kandydatów zostało
      w ten sposób przed nami ukrytych? Czyżby pan Dominik Uhlig zadecydował za nas,
      iż są oni nieodpowiedni? Być może my do demokracji nie dojrzeliśmy i
      potrzebujemy pomocy oświeconych?
      Liczę na komentarz ze strony redakcji, oraz, przede wszystkim, korektę listy.
      Czy zdajecie sobie sprawę z tego jak jest to ważne w sytuacji, w której po
      wpisaniu do wyszukiwarki "Parlament europejski wybory" strona ta pojawia się na
      jednej z pierwszych pozycji? Czy nie rozumiecie jak wielki cień rzuca to na
      intencje redakcji? Jestem autentycznie zdumiony. I przerażony.
    • Gość: Lolek Jan Pietrzak IP: 213.186.68.* 16.05.04, 15:29
      Czy to prawda, ze Jan Pietrzak kandyduje z listy UPR?
    • Gość: wojsze Re: Parada...hej, a gdzie UPR ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 00:58
      Rzetelnosc dziennikarska powinna zobowiazywac - to co robi Gaz.Wyb. to znowu
      zenada... Myslicie, ze jak umieszczacie na sile swoja truposzke UW a pomijacie
      UPR to wam cos pomoze ??? Juz we Wroclawiu Frasyniuk sromotnie przegral z
      Korwinem... I tam pracuja mlodzi dziennikarze - czy az tak boicie sie swojego
      pryncypala ??? Michnik, wyluzuj, nie molestuj ich !
      • krzysztofsf Glosuj na liste nr 5 19.05.04, 10:11

• Gość: trrr Re: Parada...hej, a gdzie UPR ??? IP: 62.233.163.* 22.05.04, 16:03
        Masz jakieś kompleksy? Wyjdź na spacer za długo agitujesz za UPR przed
        komputerem.
    • Gość: Yano Dlaczego tutaj pominięto Zielonych i APP "Racja"?! IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 09:59
      Dlaczego tutaj pominięto Zielonych i APP "Racja"?!
      • sosna80 Re: Dlaczego tutaj pominięto Zielonych i APP "Rac 24.05.04, 19:09
        bo nie sa komitetami ogolnopolskimi,
        i dzieki Bogu

• Gość: RACJA Re: Dlaczego tutaj pominięto Zielonych i APP "Rac IP: 213.17.223.* 09.06.04, 08:09
        Dlaczego pominieto Zielonych to trudno powiedzieć. Partię APP "Racja" pominię,
        gdyż wszystkie gazety ich się boją jak ognia. Nawet taka gazecinka jak WYBORCZA
        ma pietra, żeby napisać coś o RACJI. Ściągają tylko tematy z tygodnika FAKTY i
        MITY (to nazywa się plagiat). Wszyscy dziennikarze mają pietra przed czarnymi
        sukienkami i boją się o swoje posadki.
    • Gość: JEKK Re: Parada kandydatów do PE IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.04, 08:59
      Prezesem UPR od 2002 jest Stanisław Wojtera, nie Janusz Korwin-Mikke. Wolność-
      Własność-Sprawiedliwość!
    • Gość: gość -Gniezno Re: Parada kandydatów do PE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 00:04
      Nierzetelnie brak kandydatów 15 zarejestrowanych w kraju komitetów np
      Inicjatywy dla Polski, UPR i innych - czemu GW kreuje wyroki przed wyborami -
      wstyd.
    • Gość: marki MILIONER JERZY BUZEK DO PE ?! IP: *.246.117.31.tisdip.tiscali.de 27.05.04, 02:39
      Tak, bo lubi miliony. Nie potrafil sie powstrzymac, majac w rekach darowizny
      (marki) przeznaczone na leczenie (za granica) swojej corki Agaty. Zona Ludgarda
      Buzek (sejmik Slaski !!!) byla szczesliwa, ze Jerzy Buzek rychlo zaplacil
      mieszkanie, kupil fajne auto i jacht.To czesc historii pana dr.inz. mechanika
      Jerzego Buzka.
      Prof. dr. hab. chemii ? Dlaczego chemik ?
    • Gość: mb Re: Parada kandydatów do PE IP: *.computerland.pl / *.computerland.pl 27.05.04, 09:06
      Janusz Korwin-Mikke nie jest prezesem UPR, jest nim Stanisław Wojtera
      startujący z listy w Warszawie.
      Dlaczego w archiwum gazety nie ma zapisu czata z Wojterą ??????
      W Krakowie startuje Stanisława Michalkiewicz - znany - i nie lubiany
      przez "Wyborczą" publicysta, były sędzia Trybunału Stanu. Na Mazowszu
      kandyduje - Andrzej Rosiewicz. Czy według wyborczej Rosiewicza nie jest znana
      postacią ?
    • Gość: Ullgive Zapytanie!!! IP: *.unimaas.nl 31.05.04, 15:59
      Czy ktos sie moze orientuje, na jakich kandydatow mozna glosowac w
      zagranicznych okregach wyborczych? Bardzo prosze o jakiekolwiek wskazowki...
    • Gość: Marek Nie ma w czym wybierac -samo g.. IP: *.cete / 148.223.72.* 02.06.04, 19:54
    • Gość: SYBIRAK Re: KOGO WYBRAĆ IP: *.big / 62.233.185.* 03.06.04, 20:54
      ŁATWIEJ POWIEDZIEĆ, KOGO NIE WYBRAĆ? NA PEWNO NIE POWINNIŚMY GŁOSOWAĆ NA
      NIEUDACZNOKÓW, JAK ALEKSANDER BENTKOWSKI, JANUSZ LEWANDOWSKI, JERZY BUZEK,
      ZDZISŁAW PODKAŃSKI CZY RYSZARD CZARNECKI. NIE POWINNIŚMY TAKŻE WYBRAĆ TYCH, NA
      KTÓRYCH CIĄŻY CHOĆBY CIEŃ NIEUCZCIWIŚCI I PAZERNOŚĆ: PAWEŁ PISKORSKI, ADAM
      STRUZIK A TAKŻE NA MARKA SIWCA, BO WYŚMIEWAŁ PAPIEŻA. MYŚLĘ, ŻE NIE NALEŻY TEŻ
      GŁOSOWAĆ NA LUDZI, TZW. "OSZOŁOMÓW" TYPU: BOGDAN PĘK, RYSZARD BENDER CZY
      WŁADYSŁAW SERAFIN.
    • Gość: tico Re: Parada kandydatów do PE IP: *.media4.pl 10.06.04, 16:09
      dlaczego nie ma w tej liście app.racja chyba się wszyscy boją nowej partii
      lewicowej i anty klerykalnej ?
    • Gość: THRAWNEE Re: Parada kandydatów do PE IP: *.devs.futuro.pl 11.06.04, 11:45
      Hej, bez szaleństw...
    • Gość: Bit Re: Parada kandydatów do PE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 15:10
      Doskonały tekst na temat eurowyborów:
      rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040611/publicystyka/publicystyka_a_10.html
    • Gość: alliszakal@wp.pl Re: Parada kandydatów do PE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 18:19
      BOLESŁAW KOPIEC Kraków dnia: 12 czerwca 2004
      alliszakal@wp.pl
      KRAKÓW
      Wątpię, więc myślę. Myślę, więc jestem. [Kartezjusz]
      APEL DO WYBORCÓW !!

Jeżeli zagłosujesz na kandydata do Parlamentu UE to wybieraj przedstawicieli:
      • najbardziej wykształconych,
      • biegle posługującymi się językami europejskimi,
      • mądrych, młodych i kompetentnych,
      • nie związanych z partiami i śmiesznym, kabaretowym polskim parlamentem.

Nie wybieraj kandydatów z fobiami, kompleksami, zaściankowymi poglądami
      nietolerancji, nienawiści i to nie tylko do mniejszości.
      Już teraz nawiedzeni Polacy i oszołomy ośmieszają nas w UE, przynosząc nam
      jedynie wstyd i zażenowanie. Ja nie chcę z nimi mieć nic wspólnego, jednak to
      oni, bez mojego zezwolenia, reprezentują mnie, a Europejczycy traktują ich jak
      nieoswojone małpy.
      Jeżeli w Parlamencie Unii Europejskiej znajdzie się Polak idiota, zastanów się,
      kto go wybrał?

Internauto, przekaż ten apel do wszystkich znajomych i tych, którzy mają dostęp
      do internetu dokładnie w powyższej formie.

• Gość: doronia Re: Parada kandydatów do PE IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 12.06.04, 20:19
      Przeczytałam wkładkę w piątkowej GW i myślałam, że spadnę. Kandydatka SLD, pani
      Senyszyn, nie powinna się - zaleca Gazeta - znaleźć w PE, bo ma proaborcyjne
      poglądy. Tylko ten jeden argument plus świetna kariera zawodowa. Nie wiem, kim
      jest ta pani, nie głosuję na SLD, Pomorskie to nie mój okręg, urodziłam i
      wychowałam kilkoro dzieci, ale po prostu uwierzyć nie mogę,że największy
      ogólnopolski dziennik, strojący się w liberalne szaty, potrafi cała europejską
      kampanię sprowadzić to tradycyjnego polskiego piekiełka. Wstyd mi za was.
    • Gość: niezrzeszony Re: Parada kandydatów do PE IP: *.cvx.algx.net 13.06.04, 01:39
      Parada starych (i mlodych) oszustow do PE.Doskonale znamy mechanizmy ustalania
      kandydatow i mechanizmy wyborow.Mojego glosu nikt z tej holoty nie dostanie
      ale i tak zostana wybrani glosami pozostalych matolow.To ta sama zgraja co
      kandydowala od 60 lat wszedzie tam gdzie pachnialo korytem.
    • Gość: JJ Oj Lepper lepper - ty trędowaty typie... IP: *.chello.pl 13.06.04, 03:06
      Pozwoliłem sobie zebrać eurodeputowanych samoobrony do kupy (choć od kupy
      niewiele się różnią) by lepiej bylo widać całą tą zbieraninę szumowin.
      Więc:
      1. Pomorze
      Samoobrona Bogdan Sedler, były doradca „Solidarności" i SLD - Ładnie farbowany
      Pan, teraz doradza trędowatym, bankrut polityczny liczący na euroochłap.

2. Kujawsko-Pomorskie
      Samoobrona Waldemar Nowakowski, współwłaściciel sieci sklepów Lewiatan - A ile
      Pana Panie Waldemarze kosztowalo miejsce na liście tej szacownej Partii??

3. Warmińsko-Mazurskie, Podlaskie
      Samoobrona Bolesław Borysiuk, politolog, b. sekretarz Towarzystwa Przyjaźni
      Polsko-Radzieckiej -Wow ale rekomendacja - Towarzystwo Przyjażni Polsko-
      Radzieckiej - może zamiast do europarlamentu by Pan jechał do rosji??

4. Warszawa
      Samoobrona Michał Woszczerowicz, syn aktora Jacka Woszczerowicza, szef firmy
      internetowej - A ile pan zapłacił za miejsce na liście??

5 Mazowieckie
      Samoobrona Marek Czarnecki, adwokat posłów Samoobrony - zapracowany człowiek,
      żeby bronić posłów samoobrony to trzeba duuużo czasu spędzać w sądzie, lepiej
      dla Polski żeby dalej bronił posłów w Polsce niż dekował się w Brukseli

6. Łódzkie
      Samoobrona Bogdan Golik, wiceprezes Krajowej Izby Gospodarczej - a kto to??jaka
      stawka za miejsce na liście??

7. Wielkopolskie
      Samoobrona Jan Masiel, językoznawca z Podlasia, doradca Andrzeja Leppera -
      haha, doradca leppera w sprawach języka, jakby był dobrym doradcą poradziłby
      trędowatemu wycięcie języka

8. Lubelskie
      Samoobrona Wiesław Kuc, prezes Bialskich Fabryk Mebli w Białej Podlaskiej- fiu
      fiu, prezes, a ile Pan prezes zapłacił za miejsce w tak szacownym gronie?

9. Podkarpackie
      Samoobrona Andrzej Lewiński, prezes Polskiej Izby Handlu - kolejny prezes, aż
      się roi od prezesów, a co robi izba handlu, handluje organami?

10. Świętokrzyskie/Małopolskie
      Samoobrona Leopold Rutowicz, towaroznawca - pewnie się musi znać na tym co
      przemyca :)

11. Śląskie
      Samoobrona Tomasz Sudoł, prezes tanich linii lotniczych Air Polonia - tanie
      linie tani kandydat, ale miejsce na liscie pewno drogie...

12. Opolskie/Dolnośląskie
      Samoobrona Ryszard Czarnecki, historyk, w Samoobronie od lutego, ale w sprawach
      UE doradza Lepperowi od ponad dwóch lat. Przedtem - wiceprezes ZChN, poseł AWS
      i szef Komitetu Integracji Europejskiej w rządzie Buzka - ale to gnida,
      wszędzie już prawie była ta gnida, prawdziwy polak katolik pewnie alkocholik,
      że bankrut poolityczny to widać na pierwszy rzut oka.

13. Lubuskie/Zachodniopomorskie
      Samoobrona Jarosław Wierczuk, uczestnik rajdów samochodowych, rolnik -
      rajdowiec traktorowy, ehhh... szkoda gadać,
    • Gość: nielog Re: Parada kandydatów do PE IP: *.lodz.mm.pl 13.06.04, 14:45
      A gdzie Michał Ryszkiewicz ?! Prezecież to najlepszy kandydat z PO w Łodzi !!!!
    • Gość: eSDePeeL Re: Parada kandydatów do PE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 17:41
      Te wszystkie psy z sld co one tu robią?? Najpierw pod Trybunał Stanu a dopiero potem kandydować!!! Chamy.
    • Gość: Siekok Parada kandydatów do PE IP: *.neeet / 212.244.189.* 13.06.04, 21:23
      Powiem tak. Gdyby Polska by miała Saharę to kto by nie był u władzy to nawet
      piasek by rozkradł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka