Dodaj do ulubionych

Bojkot polskich towarow spozywczych w Danii

10.01.13, 21:01
Dunczycy bojkotuja polskie towary spozywcze jednoczesnie ublizajac nam i nazywajac Polakow glupimi, niewyuczonymi brudasami. Zaczelo sie od tego, ze Netto chcialo wprowadzic polskie towary spozywcze w sklepach Netto w Danii. Chce zaznaczyc, ze Polska jest jednym z najwiekszych dunskich rynkow eksportowych. Moze Polacy maja rowniez zaprzestac kupowania dunskich towarow w Polsce? Przykre, ale rynek dunski padnie... Co mozna myslec o takim zachowaniu Dunczykow?...
Podaje 2 strony dunskie, gdzie sie to wszystko rozgrywa (niestety Google tlumacza niezbyt dobrze, ale ciekawe do poczytania):
1. www.business.dk/detailhandel/flere-polske-varer-paa-vej-til-netto
2. www.business.dk/detailhandel/netto-aendrer-holdning-til-polske-varer
Niestety, Netto w Danii dalo sie przekonac histerii Dunczykow i odmaia dostawcom z Polski
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Bojkot polskich towarow spozywczych w Danii 12.01.13, 15:32
      To może ja dla odmiany po polsku:

"Jedna z duńskich sieci sklepów spożywczych chciała wprowadzić do oferty produkty z Polski. Negatywna reakcja klientów zmusiła ich do przemyślenia tych planów. Duńscy konsumenci uznali polskie jedzenie za niesmaczne i niezbyt bezpieczne."

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Dunczycy-nie-chca-polskiej-zywnosci,wid,15245022,wiadomosc.html?ticaid=1fdf0
      A co mają zrobić? Sprowadzać i wyrzucać? Niestety, ale opinie o Polakach często nie są pozytywne. A komu je przede wszystkim zawdzięczamy jak nie sobie samym? Kto wyjeżdżał na zachód ten wie jak się zachowywała tam spora część naszych rodaków.

S.
    • Gość: pies bulgot Re: Bojkot polskich towarow spozywczych w Danii IP: *.versanet.de 12.01.13, 19:01
      No nie! To wymaga odwetu! Zbrojnego!
      Jak Daniole nie zrozumieli po dobroci, co zawdzieczaja nam - narodowi wybranemu znad Wisly - to trzeba ich sila przekonac!
      A wiec kosy na sztorc i nad dunskie granice! Glodem ich wezmiemy - to na kolanach przyjdo i zywnosc naszo - na swiecie i okolycy najlepszo - kupic chciec bedo. A my powiem - Njet!

Pozdrawiam.
      PS: Kosy - nasze najwieksze dobro narodowe - sa do nabycia w magazynach Spoldzielni Produkcyjnej w Warszawie - Bemowo 23.
      • herr7 pana Paska trzeba tam posłać... 15.01.13, 16:57
        Najbardziej go dziwiło w Danii to, że białogłowy sypiają nago z mężczyznami.
        • Gość: pies bulgot Re: pana Paska trzeba tam posłać... IP: *.versanet.de 15.01.13, 18:37
          herr7 napisał:

> Najbardziej go dziwiło w Danii to, że białogłowy sypiają nago z mężczyznami.

Cuz wacpan piszesz?!
          To ja sakfojarze umyslnym do tej Danii juz posylam, a i sm sie tam udawszy wartko jak wiatr! Bo chec mam z mezczyzno nago pospac!

Ale nie wjem, czy jadlo wlasne wziasc mam, jako ze Dunczycy naszych polskich maumazyji nie sprzedajo. A bez staropolskich pierogow ruskich wyzyc ja nie moge!
          • Gość: limon Re: czerwony branding IP: *.pools.arcor-ip.net 17.01.13, 18:07
            po komunistyczni towarzysze robili i robia to zawziecie - branding na polskiej opinii robi nam kuku w swiecie
    • skagerak Re: Bojkot polskich towarow spozywczych w Danii 11.02.13, 14:27
      dortidk napisała:
      Chce zaznacz
      > yc, ze Polska jest jednym z najwiekszych dunskich rynkow eksportowych

a) Bredzisz kolego, dla dunskich towarow, Polska jest rynkiem marginesowym.
      b) Nie bylo zadnego bojkotu polskich towarow, zeby bojkotowac trzeba miec co.
      c) Od 42 lat, marzy mi sie wejsc do dunskiego sklepu i kupic cos polskiego. Nie ma nic.

> Niestety, Netto w Danii dalo sie przekonac histerii Dunczykow i odmaia dostawco
      > m z Polski

To jest juz kretynstwo. Dunczycy nie znaja polskich towarow a wiec nie moga histeryzowac.
      • agalans Re: Bojkot polskich towarow spozywczych w Danii 11.02.13, 16:30
        no ale portal business.dk jednako tych polskich towarach pisze! przeciez to portal informacyjny a nei poswiecony literaturze science fiction! ;)
        • skagerak Re: Bojkot polskich towarow spozywczych w Danii 11.02.13, 19:29
          Portal business.dk nie czyta zwykly Dunczyk, czyta go bardzo waska grupa
          Netto mialo takie plany, ktore opublikowano w codziennej prasie. Zaprotestowali drobni dunscy producenci grozac bojkotem Netto. Netto z planow bardzo szybko sie wycofalo. Mysle jednak, ze byl to zwykly chwyt ze strony Netto, taki sobie szantaz dla wynegocjowania lepszych cen z miejscowymi producentami.
          Wejscie na dunski rynek zywnosciowy z polskimi produktami jest i bedzie niesamowicie trudne, przynajmniej z tymi Made in Poland.
          a) Smak wielu polskich produktow nie jest smakiem dla Dunczykow
          b) Przelamanie swiadomosci, ze jak polskie tzn. zle jest trudnym progiem dp przeskoku
          Trafiaja sie od czasu do czasu proby wprowadzenia polskiego produktu ale sa to bardzo nieudolne proby wyjaktowo kiepskiego produktu. Byl kiedys zolty ser ale szybko zniknal. Jest od czasu do czasu polska kielbasa, cos w rodzaju zwyczajnej ale tak kiepska, ze chyba tylko Polacy tu pracujacy ja kupuja. Jest to produkt "Budget" co oznacza gorsza jakosc.
          Kiedys w Niemczech mozna bylo zawsze kupic originalna polska krakowsk,. teraz juz jej nie ma. Byly polskie ogorki kiszone, teraz juz ich nie ma.
          Nie wiem, nie jestem zoorientowany. Moze i sa polskie produkty zywnosciowe ale robione na zamowienie firm zachodnich, pod ich nazwa. Mozliwe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka