Gość: Łysy IP: 64.201.13.* 15.11.04, 20:14 Czy Giertych maczal tu swoje paluchy ? Ta gadka o masonach przypomina mi Giertycha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jolita Re: Włoskie porachunki w Strasburgu - Frattini za IP: *.mclink.it 15.11.04, 21:30 Zamienil stryjek siekierke na kijek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Włoskie porachunki w Strasburgu - Frattini za IP: *.gdynia.mm.pl 16.11.04, 01:16 Informację o tym, że Frattini jest masonem, miał przekazać eurodeputowanym Rocco Buttiglione *************************** No i Buttiglione wyszedł na zwykłego gó..arza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milhaus gratulacje dla Europy!! IP: *.unimaas.nl 16.11.04, 10:50 europa skutecznie wyeliminowala oszoloma-kandydata do KE. szkoda ze u nas nie ma mechanizmow ktore pozwolilyby wyeliminowac z polityki oszolomow typu Giertych - fuehrer Mlodziezy wszechpolskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh moze zrobimy noc krotkich nozy i zlikwidujemy go? IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 16.11.04, 10:58 pozniej przyjdzie czas na kolejnych, a wszystko z haslem tolerancja na ustach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred CZY TO GRZECH BYĆ MASONEM ???????????????????????? IP: *.outsourcing.atman.pl 16.11.04, 12:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron Re: CZY TO GRZECH BYĆ MASONEM ??????????????????? IP: *.desy.de 16.11.04, 13:03 przynaleznosc do organizacji majacej za cel walke z Kosciolem Katolickim jest z punktu widzenia Kosciola Katolickiego grzechem. To wydaje sie logiczne. Nie wiem, jak jest w innych religiach (chyba nawet nie wszystkie operuja pojeciem grzechu). --mikron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: CZY TO GRZECH BYĆ MASONEM ??????????????????? IP: *.outsourcing.atman.pl 16.11.04, 13:11 Czy Aby napewno Masoni mają na celu walkę z Kościołem Katolickim, czy tylko pracę w odcięciu od polityki i związków wyznaniowych i religijnych ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron Re: CZY TO GRZECH BYĆ MASONEM ??????????????????? IP: *.desy.de 16.11.04, 13:27 historycznie masoneria miala za cel walke z KK. Czy obecnie tak jest - nie wiem. Wiem natomiast, ze Kongregacja Nauki Wiary w 1983 podtrzymala wczesniejsze oceny masonerii mowiac, ze poglady masonskie sa nie do pogodzenia z z nauka katolicka i w zwiazku z tym katolikom nie wolno nalezec do masonerii. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki Re: CZY TO GRZECH BYĆ MASONEM ??????????????????? 16.11.04, 13:33 Nie chciałbym być natrętny, ale gdybyś mógł nakreślić bliżej co oznacza: "pracę w odcięciu od polityki i..." ble ble ??? Czyżby chodziło Ci np. o pasanie owiec w odcięciu od polityki i związków wyznaniowych...? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: CZY TO GRZECH BYĆ MASONEM do sz0rskiego??? IP: *.outsourcing.atman.pl 16.11.04, 14:51 sprobuj poszukac co oznacza "praca" w rozumieniu Masonów. Jest strona na ten temat Narodowa Loża M lub coś w tym rodzaju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GW_kłamie Kolejne kłamstwo Gazety Wyborczej ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:35 Buttiglione nigdy nie powiedział, że samotne matki są czymś gorszym !!! GW zmyśla i przerabia fakty, aby pasowały do jej wizji poprawności politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiob WYBORCZA ZNOWU MANIPULUJE! IP: 217.153.90.* 16.11.04, 18:15 Buttiglione mówił, że wychowywanie przez samotne matki jest gorsze od tego w pełnej rodzinie. To zupełnie co innego niż deprecjonowanie kobiet, które samotnie wychowują dzieci. Buttiglione jest zły i do tej tzy dobieramy argumenty, by poprawność polityczna święciła triumfy i stała się powszechnie obowiązującym kanonem. A co z prawdą, Szanowni Państwo Redaktorzy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiob BOŻE CHROŃ AMERYKĘ!... PRZED RELIGIJNOŚCIĄ IP: 217.153.90.* 16.11.04, 18:12 Jest to jej bardzo potrzebne. Ponad 90 procent obywateli przyznaje się do wiary w Boga. Prezydenci przywołują Boga w swych wystąpieniach zawsze przy okazji ważnych wydarzeń. Nawet na dolarach wypisują "In God We Trust". Pewnie dlatego jest to zacofany, biedny kraj. Trzeba im podesłać paru czlonków Komisji Europejskiej. Wyjdą wówczas z kryzysu na szybką ścieżkę wzrostu... ujemnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-stereotyp Re: CZY TO GRZECH BYĆ MASONEM ??????????????????? IP: 80.51.27.* 16.11.04, 14:20 Na jakiej podstawie twierdzisz, że Loże Masońskie stawiają sobie za cel walkę z Kościołem Katolickim? Może więcej szczegułów? Bo mi się wydaje, że KK uważa za wrogów każdego kto nie wyznaje "jedynie słusznej ideologii" Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: CZY TO GRZECH BYĆ MASONEM ??????????????????? IP: 130.60.5.* 17.11.04, 17:20 Popatrz z iloma przedstwicielami innych religii Papiez sie spotyka i nawet wspolnie modli. Zobacz na spotkania w Asyzu. A dialog ekumeniczny czy miedzyreligijny prowadzi praktycznie ze wszytskimi ktorzy chca. Może więcej szczegułów? Loze dziela sie zgrubsza na deistystyczne (np rytu angielskiego) i ateistyczne (wielki wschod francji). W Polsce w XIX wieku mielismy jeszcze swoisty fenomen wolnomularstwo narodowe, ale to chyba zupenie inna historia. Tradycje masonskie sa deistyczne, nasoneria zakladala istnienie Boga, Boga jako postawe moralnosci. (Niektorzy uwazaja ze nawet Rozokrzyz byl wtajemniczeniem masonskim). Ale wlasciwie na kontynecie mamy doczynienia raczej z rytem francuskim. Tyle zgrubsza wiem wiecj da sie wygooglac. Gość portalu: anty-stereotyp napisał(a): > Na jakiej podstawie twierdzisz, że Loże Masońskie stawiają sobie za cel walkę z > Kościołem Katolickim? Może więcej szczegułów? Bo mi się wydaje, że KK uważa za > wrogów każdego kto nie wyznaje "jedynie słusznej ideologii" Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: CZY TO GRZECH BYĆ MASONEM ??????????????????? IP: 130.60.5.* 17.11.04, 14:59 Nie tylko grzech ale nawet ekskomunika. Masenoria jest oblozona klatwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milhaus Re: moze zrobimy noc krotkich nozy i zlikwidujemy IP: *.unimaas.nl 16.11.04, 14:44 chodzilo mi o eliminacje z polityki, a nie z tego swiata. w przeciwienstwie do faszystow z Mlodziezy Weszpolskiej jestem przeciwko przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiob IDŹ DO ZAKONU IP: 217.153.90.* 16.11.04, 18:22 Najlepiej zamkniętego. Nie będziesz narażony na stosowanie przemocy wobec oprychów, kótrzy mogą Cię napaść na ulicy. Nawet nie będziesz musiał łożyć na policję, która musi ich czasami traktować w niezbyt kuruazyjnie. O podatkach na wojsko nie wspominając. Jeśli chcesz żyć w zgodzie z własnym sumieniem, to powinieneś tak zrobić. Ewntualnie jakaś pustelnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Bracia w "rozumie" IP: *.gdynia.mm.pl 16.11.04, 12:19 Gość portalu: milhaus napisał(a): > europa skutecznie wyeliminowala oszoloma-kandydata do KE. szkoda ze u nas nie > ma mechanizmow ktore pozwolilyby wyeliminowac z polityki oszolomow typu > Giertych - fuehrer Mlodziezy wszechpolskiej. ************************** Trafne porównanie. To chyba bracia w "rozumie". Buttiglione i Giertych mają taki typ urody, że na ich widok przeciętny człowiek natychmiast sprawdza ilość banknotów w swoim portfelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron Re: Bracia w "rozumie" IP: *.desy.de 16.11.04, 13:05 > europa skutecznie wyeliminowala oszoloma-kandydata do KE. no i zastapila go swietnym narciarzem. --mikron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Na zlodzieju czapka gore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 13:10 > Trafne porównanie. To chyba bracia w "rozumie". Buttiglione i Giertych mają tak > i > typ urody, że na ich widok przeciętny człowiek natychmiast sprawdza ilość > banknotów w swoim portfelu. > Jesli jestes zlodziejem, nie dziwie się, ze sie boisz, bo ktos moze zapytac komu ukradles pieniadze. Ale to taki wasz relatywizm - jak zyd cos ukrasc, to byc dobrze, jak ktos mu to wytknie, to antysemita!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Uderz w stół, a nożyce się odezwą IP: *.gdynia.mm.pl 16.11.04, 14:13 Gość portalu: miki napisał(a): > > Trafne porównanie. To chyba bracia w "rozumie". Buttiglione i Giertych ma > ją tak > > i > > typ urody, że na ich widok przeciętny człowiek natychmiast sprawdza ilość > > banknotów w swoim portfelu. > > > > Jesli jestes zlodziejem, nie dziwie się, ze sie boisz, bo ktos moze zapytac kom > u ukradles pieniadze. Ale to taki wasz relatywizm - jak zyd cos ukrasc, to byc > dobrze, jak ktos mu to wytknie, to antysemita!! ********************************** Tłumaczy się winny, a prawdziwa cnota krytyk się nie boi. O ile jest prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeb Re: gratulacje dla Europy!! IP: 217.98.97.* 16.11.04, 12:24 Głupi jesteś "holendrze", nie masz nic lepszego do powiedzenia to piszesz oszołom. A tymczasem wieksza rezerwa w stosunku do obcych mogłaby wyktuczyć to co się stało z Van Goghiem. A ci co u was podpalają meczety to dopiero sa oszołomy, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milhaus Re: gratulacje dla Europy!! IP: *.unimaas.nl 16.11.04, 14:39 ci co w Holandii podpalaja meczety to przestepcy (podpalenie jest przestepstwem, jak moze ci sie obilo o uszy). Nie sadze zeby to byl dobry wzor do nasladowania. Ale slusznie wkladasz ich do jednego wora z Giertychem i Buttiglione, bo od ich oszolomstwa do podpalania swiatyn naprawde niedaleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiob Wyborcza znowu manipuluje IP: 217.153.90.* 16.11.04, 18:01 Buttiglione mówił, że wychowywanie przez samotne matki jest gorsze od tego w pełnej rodzinie. To zupełnie co innego niż deprecjonowanie kobiet, które samotnie wychowują dzieci. Buttiglione jest zły i do tej tzy dobieramy argumenty, by poprawność polityczna święciła triumfy i stała się powszechnie obowiązującym kanonem. A co z prawdą, Szanowni Państwo Redaktorzy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Włoskie porachunki w Strasburgu - Frattini za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 09:19 Jesli Buttiglione uznaje bycie masonem za epitet i ceche dyswalifikujaca Fratttiniego (choc masonem on nie jest), to uzywajac sposobu rozumowania tego pierwszego wykrzyczec mu w twarz: jestes rzymskim katolikiem, czlonkiem Akcji Katolickiej i Opus Dei! Czy aby nie jest to bardziej kompromitujace niz bycie masonem? Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: Włoskie porachunki w Strasburgu - Frattini za 16.11.04, 09:49 Skad wiesz co uwaza Buttiglione ? Padlo proste pytanie - jest czy nie masonem ? Bez wartosciowania i udawania,ze masoni to wymysl fanatycznych katolikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina Re: Włoskie porachunki w Strasburgu - Frattini za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 10:33 no,no co mi to przypomina???_III Rzeczpospolitą Polską.Ci Włosi 'mamamiia bambina' tacy sami jak my Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Idee fix Katolików Masoni!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 10:37 To kolejna ich choroba!!!!o sorry!! jeszcze geje!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh A GW dalej powtarza klamstwa o Buttiglione... IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 16.11.04, 10:46 ale czemu tu sie dziwic... polityczna czesc gazety to dno propagandowe ala goebbels... p.s. zastanawiam sie tylko czy usuna moja wiadomosc niczyc ojciec prowadzacy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elemeledutki Re: Włoskie porachunki w Strasburgu - Frattini za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:04 Co to właściwie jest masoneria? I pokażcie mi wreszcie fotografię jakiegoś masona! Chciałbym przynajmniej wiedzieć czy ma uszy. W kościele mówią o masonerii, w prasie katolickiej o masonerii, gdzieś indziej też tam o masonerii, a ja niedouk nie wiem, co to jest masoneria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron Re: Włoskie porachunki w Strasburgu - Frattini za IP: *.desy.de 16.11.04, 11:59 > Co to właściwie jest masoneria? ruch wolnomularski. > I pokażcie mi wreszcie fotografię jakiegoś masona! popatrz sobie na prase z lat 80tych (zdaje sie 85-90): bylo dosyc duzo o procesach masonow z wloskiej lozy P2. W prasie polskiej: znajdz sobie np. profesora Janusza Maciejewskiego, ktory mowi: „–...Do masonerii przyjmuje się ludzi bez względu na światopogląd i przekonania polityczne, i w lożach nigdy się na owe tematy nie dyskutuje, bo one ludzi dzielą. A jeśli masoni biorą udział w życiu politycznym, to tylko poza lożą, jako członkowie i działacze poszczególnych partii. (U nas są obecnie ludzie od Unii Pracy do ROP-u, poprzez Unię Wolności i AWS)”. (W rozmowie ze Stefanem Jurkowskim, „Trybuna”, 31 III) Nie wiem poza tym gdzie w Polsce, ale np. w Hamburgu mozesz pstryknac niejedna fotke masonowi w siedzibie lozy na Dammtor. > Chciałbym przynajmniej wiedzieć czy ma uszy. znakomita wiekszosc masonow ma uszy. Tu statystyka posiadania uszu nie odbiega od normy niemasonskiej. > W kościele mówią o masonerii, w prasie katolickiej o masonerii, > gdzieś indziej też tam o masonerii, a ja niedouk nie wiem, co to jest > masoneria. Najwazniejsza jest Twoja konstatacja, zes niedouk. Bez tego trudno podjac wysilek zdobywania wiedzy. Pierwszy krok zrobiony, idz dalej. Druga wazna uwaga jest tez taka, ze mozesz zaczac powazniej zastanawiac sie nad tym, co w kosciele mowia. Nie zaszkodzi. Pozdrawiam --mikron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiob NIE WIESZ BO TO SĄ TAJNE ZWIĄZKI :-) IP: 217.153.90.* 16.11.04, 18:28 Najkrócej ujmując masoneria ma bardzo podobne cele do mafii. Grupa działających niejawnie osób, ktore wzajemnie się wspierają. Tyle że raczej nie sięgają po argument ostateczny. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja to jeszcze nic! kandydatka z Litwy jest lesbijką!! 16.11.04, 11:13 prawy.pl/czytaj.php?id=2410&pocz=&xx=&dz=nowosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk I co z tego "katoliku" ? ze jest lesbijką ? ja t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 12:15 A ja jestem Gejem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patman Buttlieone też jest lesbijką i se chłop z tego 16.11.04, 15:39 problemu nie robi. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaszub11 Re: Włoskie porachunki w Strasburgu - Frattini za 16.11.04, 11:24 Pan Sołtyk oczywiście kłamie, bo Buttiglione nigdy nie mówił, że samotne matki są gorsze od innych.Ale przecież nie ma to znaczenia jak mówimy o katolickich oszołomach, którzy mówią o czymś takim jak katechizm. Masoneria nie jest wymysłem Giertycha, tylko realną i destrukcyjną siłą próbującą opanować wszystkie sfery wpływów. To, że ma wielu figurantów - zacnych idiotów, niczego nie zmienia, bo nie oni rządzą. Walka o władzę jest najistotniejsza, i wszystko co tej ideii przeszka musi być zwalczane. Dlatego Kościół Katolicki jest wrogiem, bo zabrania swoim uczestnikom uczestniczyć w tej mafijnej strukturze, i trzeba go zniszczyć (oczywiście różnice są znacznie głębsze, szczególnie z zakresu ideii). Podobnie państwa narodowe są niekorzystne, bo są samodzielne i nie można nimi kierować. W związku z tym wszelkie ponadnarodowe organizacje mają błogosławieństwo masonerii, bo wtedy może ona skutecznie mieszać. Dla tych co nie wiedzą, wspomnę tylko, żę jest to struktura tajna, posiedająca tzw stopnie wtajemniczenia (jest ich około 33), nie można się tam zapisać - to oni wybierają ciebie. Dla wielu ludzi, którzy mają problemy z poczuciem własnej wartości, przynależność do masonerii jest nobilitująca, ale tylko na początku. Mimo całej socjotechniki i praniu mózgów, niektórzy masoni doznają otrzeźwienia i występują z zakonu. Ale to już inna historia. Znaszego punktu widzenia wszelkie struktury tajne sągroźne i powinny być zwalczane. Afera Orlengate daje tego przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Lepiej mi się na duszy zrobiło.Giertychy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:29 to nie tylko nasza specjalność.Swoją drogą, to o co chodzi z tymi masonami? Fobia jakaś czy choroba psychiczna? A może Giertychów i innych nie przyjęli do Loży z powodu głupoty i nadszedł czas na zemstę? Albo stara prawda o strachu prymitywnych istnień przed nieznanym? Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Lepiej mi się na duszy zrobiło.Giertychy 16.11.04, 11:31 koniecznie przeczytaj czwartkowe wydanie Naszego Dziennika (to za dwa dni) Masoneria - realne zagrożenie czy obsesyjne podejrzenia? Czy nie należałoby dokładnie sprawdzić, czy dziś masoneria polska lub obca nie infiltruje struktur polskiego państwa i polskiej gospodarki? - zastanawia się Stanisław Krajski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Przykro mi kolego ale nie finansuję ND. Nie kupię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 12:04 i nie przeczytam. Skąd wiesz co będzie w Naszym Dzienniku za dwa dni? Infiltrujesz?! I niby dlaczego akurat masoneria ma się zajmować strukturami polskiej czy innej gospodarki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron Re: Przykro mi kolego ale nie finansuję ND. Nie k IP: *.desy.de 16.11.04, 12:12 nie musisz finansowac. Mozesz przeczytac w necie: www.naszdziennik.pl > Skąd wiesz co będzie w Naszym Dzienniku za dwa dni? > Infiltrujesz?! to prostsze: goscie z ND zapowiadaja wczesniej, o czym beda pisac. > I niby dlaczego akurat masoneria ma się zajmować strukturami > polskiej czy innej gospodarki? jest kilka powodow, najprosciej chyba powiedziec,ze szerzenie ideologii na ogol wymaga kasy. --mikron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Przykro mi kolego ale nie finansuję ND. Nie k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 12:22 Jeżeli szerzenie ideologii wymaga kasy, to skąd się bierze kasa na ND? Z infiltracji polskiej czy innej gospodarki? Masoni ogólnie rzecz biorąc z ideologią pod strzechy nie biegają. Nie jest też ich tak wielu, żeby za każdym rogiem stali, więc nie rozumiem obsesji na ich punkcie. Człowiek może być masonem,może być też ednekiem, religijnym fanatykiem, lewakiem i kim tam chce.Czy zwolniono kogoś z pracy, bo jest członkiem LPR? Chyba nie.Więc zostawcie w spokoju masonów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron Re: Przykro mi kolego ale nie finansuję ND. Nie k IP: *.desy.de 16.11.04, 12:53 > Jeżeli szerzenie ideologii wymaga kasy, to skąd się bierze kasa na ND? bierze sie zapewne i ze zrodel oficjalnych (dobrowolne wplaty na Radio Maryja, wplaty na fundacje, itp) i najprawdopodobniej ze zrodel nieoficjalnych, np. jakies mniej lub bardziej tajemnicze darowizny. > Z infiltracji polskiej czy innej gospodarki? w tej chwili nie bierze sie z infiltracji, bo ta opcja polityczna nie jest u wladzy. Inne pytanie jest, czy politycy skupieni wokol ND czy RM nie chcieli by w przyszlosci miec wplywow gospodarczych i zasilac w kase media, ideologie taka szerzaca. Mysle, ze mechanizm jest uniwersalny. Szerzenie ideologii (jak kazda dzialalnosc) wymaga kasy, pytanie tylko, jak sie ja pozyskuje. Najwazniejsza sparwa to przejrzystosc finansowania partii i zwiazkow wyznaniowych, ideologii itp. > Masoni ogólnie rzecz biorąc z ideologią pod strzechy nie biegają. masoneria od 18 wieku (choc niektorzy upatruja jej korzeni jeszcze w sredniowieczu) byla zawsze organizacja tajna (choc czesto majaca jakas oficjalna -jawna- reprezentacje) z tajna struktura i stopniami wtajemniczenia. Nie jestes wiec w stanie powiedziec, ktore z mediow w Polsce jest przez masonerie (i ktora, bo loz jest wiele) kontrolowane. Tak wiec zalecalbym powsciagliwosc w formulowaniu tez: "pod strzechy nie biegaja". > Człowiek może być masonem,może być też ednekiem, religijnym fanatykiem, > lewakiem i kim tam chce. Moze byc. Niektore jednak stanowiska wymagaja jasnego okreslenia, ze nie nalezy sie do tajnych stowarzyszen. Jest mi obojetne, czy stroz nocny jest takiego, czy innego swiatopogladu, podobnie jak i chirurg. Nie jest dla mnie natomiast obojetne, czy posel, ktory decyduje o niuansach politycznyc, jest pod wplywem jakis innych ideologii niz deklarowana. > Czy zwolniono kogoś z pracy, bo jest członkiem LPR? Chyba nie. tez nie znam przypadku. Na ogol jednak LPRowiec jawnie manifestuje swoje przekonania, iwec obsadzajac kogos na stanowisku obowiazuje zasada "widzialy galy co braly" Jesli facet startuje do posady i mowi jestem masonem Wielkiego Wschodu stopien wtajemniczenia XI, to wtedy podejmuje sie swiadowmie decyzje o akceptowaniu lub odrzuceniu kandydatury. > Więc zostawcie w spokoju masonów. Droga kolezanko: ja nie reprezentuje zadnego sadu kapturowego, nie jestem towarzyszem z zadnej partii, w ktorej mowi sie "wy" zamiast "pan", lub "ty", oraz wystepuje w liczbie pojedynczej. Na marginesie tej rozmowy - obserwuje ciekawe zjawisko: wypowiedziec wypowiedziec chyab obiektywny (choc swoj i prywatny) osad zjawiska, ktore nie jest politycznie poprawnym tematem i juz jestes podejrzany o przynaleznosc do rydzykowcow. Z drugiej strony: czytasz np. GW i juz jestes "rozowy". Czytasz ND - czarny. To jaki ja w koncu jestem, jak czytam 4 gazety oraz 3 tygodniki? --mikron Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki Re: Przykro mi kolego ale nie finansuję ND. Nie k 16.11.04, 13:05 Jesteś człowiekiem którego darzę szacunkiem, oczywiście trudno jest wyrazić konkretny osąd na podstawie kilku wypowiedzi, jednak tu podejmuję się tego...:) Mówię to ja, raczej "czarny" niż "różowy" a z pewnością nie "czerwony"... :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron Re: Przykro mi kolego ale nie finansuję ND. Nie k IP: *.desy.de 16.11.04, 13:10 nie chcialbym byc bardziej szorstki od Ciebie, ale to dosyc nie na temat post jest (za ktory jednak wypada podziekowac). --mikron Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki Re: Przykro mi kolego ale nie finansuję ND. Nie k 16.11.04, 13:25 Światopoglądowe kryteria doboru kadr we władzy nie są niczym nowym czy odkrywczym. Stosują je wszystkie opcje "kolorystyczne". Jednak nie wszystkie mam wrażenie (a właściwie nadzieję) tłumaczą je wyświechtanymi frazesami obrony demokracji, tolerancji, równouprawnienia, ekologii, walką z fundamentalizmem (ciekawe, że głównie boli katolicki), ciemnotą, szowinizmem i takimi tam... Do tego mało znane pojęcia jak relatywizm moralny czy podwójna moralność, niejednokrotnie ładnie obrazują zachowania niektórych odcieni władzy...;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron Re: Przykro mi kolego ale nie finansuję ND. Nie k IP: *.desy.de 16.11.04, 13:42 ideologia zawsze bedzie splatala sie z polityka: pojecie wolnosci, uczciwosci, celowosci zycia czlowieka, jego wartosci itp. to pojecia swiatopogladowe, a nie naukowe. Wazne jest jednak (przynajmniej dla nas, ktorzy wyrosli w chrzescijanskiej koncepcji prawdy), aby politycy byli przejrzysci, tzn. mowili prawde. Ci, ktorych wybieramy, musza jasno deklarowac swoje poglady (czyli nie moga byc marionetkami niejawnych stowarzyszen) i byc wierni gloszonym pogladom. W przeciwnym razie rzadzic bedzie klamstwo. --mikron Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki Re: Przykro mi kolego ale nie finansuję ND. Nie k 16.11.04, 13:55 Przykro to mówić, ale jest to idealistyczne i mało realne widzenie świata, mimo to zgadzam się w pełni że tak byłoby dobrze. Byłoby już dobrze, gdyby to o czym piszesz, było ograniczane poprzez chociażby naprawdę NIEZALEŻNE media. Jednak póki co, rządzi kłamstwo. Dość popatrzeć na ostatnie lata rządów "lewicowej wrażliwości" w Polsce, jakieś służby, GTW, jakieś stowarzyszenia O., koterie i kliki, a wszystko ubrane w utopijne pierdoły o socjalistycznym raju... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mario71 Re: Przykro mi kolego ale nie finansuję ND. Nie k 16.11.04, 13:46 Cala retoryka wokol masonerii jako wroga kosciola etc. jest troche przewrocona do gory nogami 1) masoni nie dziali przeciw kosciolowi ale ich grzechem bylo glownie to ze nie chcieli sie mu podporzadkowac 2) duzo mitow o wplywach masonow to tylko mity majace korzenie w tajnej dzialanosci lozy 3) masoni byli produktem w duzej mierze zmian spolecznych po rewolucji przemyslowej, Liczebnosc ich spada, a sredni wiek czlonkow lozy tez sie powieksza, po prostu zmiany spoleczne w ostatnich 3 dziesiecioleciach spowodowaly znaczny spadek ich popularnosci. W skrocie, sa na wymarciu. 4) Tak, masoni sobie nawzajem pomagaja. Jak zreszta czlonkowie innych klubow i organizacji 5) te same pseudo konspiracyjne zarzuty mozna postawic czlonkom Opus Dei, z tym ze w przeciwienstwie do Opus Dei masoni nie stosowali radykalnego prania mozgu 6) jak ktos ma dowody na ich walke z kosciolem to niech je przedstawi. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki Re: Przykro mi kolego ale nie finansuję ND. Nie k 16.11.04, 14:03 Ty natomiast, mógłbyś być łaskaw i przedstawić dowody na stosowanie radykalnego prania mózgu przez organizację Opus Dei. Znasz jak mniemam metody owego "radykalnego prania mózgu" takie jak stosowanie chociażby środków odurzających ??? Swoją drogą, ciekawe jak gładko prześlizgnąłeś się ogólnikami po temacie masonerii, aby "przywalić" "konkretem" w organizację Opus Dei...czy aby nie próbujesz tu czegoś zmanipulować ??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mario71 Re: Przykro mi kolego ale nie finansuję ND. Nie k 19.11.04, 10:00 Zobacz moja wypowiedy i link ponizej, co do wykorzystywania to nie mialem takiego yamiaru, jak przeczytasy watek to zobaczysz ze nie ja ich wyciagnalem. Zreszta wrocmy do masonow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron Re: Przykro mi kolego ale nie finansuję ND. Nie k IP: *.desy.de 16.11.04, 16:18 > Cala retoryka wokol masonerii jako wroga kosciola etc. jest troche > przewrocona do gory nogami > 1) masoni nie dziali przeciw kosciolowi ale ich grzechem bylo glownie to ze > nie chcieli sie mu podporzadkowac Norman Davies pisze: "W krajach katolickich masoneria przyjęła orientację antyklerykalną i odegrała istotną rolę w radykalnym ruchu oświecenia. Jej członkowie byli często deistami, filozofami, krytykami Kościoła i państwa. " Moze Davis to nie ostateczny autorytet, ale nie on jeden takie poglady na temat relacji masoneria - kosciol wyglasza. > 2) duzo mitow o wplywach masonow to tylko mity majace korzenie w tajnej > dzialanosci lozy dalej za Davisem: "W XVIII wieku masoneria ogromnie się rozrosła. Znajdowała członków wśród najwyższych warstw brytyjskiej arystokracji i stała się trwałym filarem monarchii. W 1725 roku emigranci ze Szkocji założyli lożę w Paryżu; potem loże masońskie zaczęto zakładać we wszystkich krajach kontynentu europejskiego. Powstały w Pradze (1726), w Warszawie (1775), a nawet w Sankt Petersburgu. Do czasu wojen napoleońskich ich sieć była już tak rozległa, że krążyły opowieści, jak to oficerowie wrogich armii ścierających się pod Borodino czy Waterloo wymieniali tajne znaki rozpoznawcze i wstrzymywali ogień. " oczywiscie, moga to byc przesadzone historie (zwlaszcza frontowe opowiesci). Wspominan przeze mnie jednak historia lozy P2 we Wloszech to sprawa wspolczesna i nikt nie neguje chyba jej wplywow. > 3) masoni byli produktem w duzej mierze zmian spolecznych po rewolucji > przemyslowej, Liczebnosc ich spada, a sredni wiek czlonkow lozy tez sie > powieksza, po prostu zmiany spoleczne w ostatnich 3 dziesiecioleciach > spowodowaly znaczny spadek ich popularnosci. W skrocie, sa na wymarciu. mozliwe. I co z tego ma wynikac? Akceptacja dla niejawnych powiazan w KE? > 4) Tak, masoni sobie nawzajem pomagaja. Jak zreszta czlonkowie innych klubow i jesli pomagaja sobie na wycieczce gorskiej to OK, ale jesli pomagaja sobie przy robieniu kariery politycznej poslugujac sie niejawnymi metodami, podejmuja decyzje polityczne w oparciu o niejawne kryteria, to jest juz grozne. > 5) te same pseudo konspiracyjne zarzuty mozna postawic czlonkom Opus Dei, z > tym ze w przeciwienstwie do Opus Dei masoni nie stosowali radykalnego prania > mozgu kolego, poszperaj sobie teraz sam w bibliotece i znajdz np. przyrzeczenia, jakie skladaja adepci. Jesli Ci nie chce grzebac w ksiazkach, to ja Ci przedstawie te masonskie przyzeczenia, o ile ty mi pokazesz to pranie mozgu w wykonaniu Opus Dei. Chyba, ze religie uwaasz za pranie mozgu samo w sobie, no ale wtedy nasza dyskusja sie skonczy. 6) jak ktos ma dowody na ich walke z kosciolem to niech je przedstawi. Dla milosnikow mocnych wrazen polecam historie rewolucji francuskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mario71 Re: Przykro mi kolego ale nie finansuję ND. Nie k 19.11.04, 09:58 1) Mozemy cytowac sobie historykow nawzajem, co nie zmienia ze sa co do tego rozne opinie. Ty masz swoja a ja swoja. 2)Wplywy masonerii (czasem zreszta przesadzone) w XVIII wieku nie maja wiele do rzeczy z tym czym masoneria jest dzis. Jest mniejsza i slabsza, i nie majaca realnych wplywow. Co do P2 zobacz moj komentarz ponizej. 3) Co z tego wynika ? To ze masoni jako organizacja sa w zaniku. Co wyjasnia to co pisalem w 3. 4) Czlonkowie wielu organizacji pomagaja sobie w karierze politycznej albo innej. I prawie wszyscy robia to "niejawnie". W tym sa czlonkowie partii politycznych, stowarzyszen etc. A jest to moliwe tak dlugo jak beda mianowane stanowiska. To co masoni robia albo podobno robia nie rozni sie niczym od reszty. 5) Nie ja wciagnalem O.Dei w tym forum do dyskusji. Co do dyskusji na temat prania mozgu przez ta organizacje, sugeruje www.mond.at/opus.dei/opus.dei.uo.faq.html Zreszta wrocmy a masonow bo o nich chodzi. To ze organizacja nie dziala calkowicie jawnie nie oznacza automatycznie ze jest konspiracja dazaca do opanowania swiata. Zreszta w nowoczesnym kotekscie jest ona przeceniana, te tajne rytualy sa zdecydowanie mniej atrakcyjne dzis niz 200 lat temu. Co do P2 to przyklad jednej lozy dzialajacej kryminalnie niczemu nie sluzy, w kazdej organizacji mozna znalezc elementy zajmujace badz wykorzystujace ja do celow nielegalnych. 6) Po pierwsze przedstaw te dowody, po drugie w przeciwienstiwe do teorii konspiracyjnych rewolucja francuska nie byla masonskim spiskiem. Terror jakobinow byl oczywiscie niepozadanym i tragicznym skutkiem, ale koniec francuskiego absolutyzmu i pierwsza prawdziwa (choc krotkotrwala) demokracja byly jej pozytywnymi aspektami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron jeszcze o trafianiu pod strzechy IP: *.desy.de 16.11.04, 13:34 i jeszcze jedno jak wiadomo w latach 80tych we Wloszech byly procesy ludzi z lozy P2 (to skrot od "Propaganda Due" co tez chyba powienien Ci cos dac do myslenia) Cytat: Komisja parlamentarna, która została powołana do przeprowadzenia śledztwa w sprawie loży P2, oświadczyła w sprawozdaniu z 12 lipca 1984 roku: "Loża P2 całkowicie objęła kontrolą główną grupę włoskich firm wydawniczych, dokonując w sektorze codziennej prasy operacji nie mającej nigdzie odpowiednika: skupienia w jednym ręku wielu tytułów. Operacja tego typu łączyła się z infiltracją, z góry ukartowaną i rozległą, głównych ośrodków władzy, zarówno cywilnych, jak i wojskowych, oraz ze stałym naciskiem na kręgi polityczne" --mikron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Stan maniakalno depresyjny Oszoloma!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 12:17 Wszędzie spisek!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libero Re: Lepiej mi się na duszy zrobiło.Giertychy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 12:17 dlaczego tak atakujesz kaszubie masonow? Żydzi do temat już zajeżdzony i spod góry błota i pomyj już żadnego nie widać. Ciekawe kiedy przyjdzie kolej na cyklistów? Ja na miejscu pp. Szurkowskiego, Szozdy, Mytnika .... już bym się bał. A swoją drogą naprawdę ciekaw jestem czy są jakieś granice chamstwa , glupoty i ciemnego bezmózgowia czy wszystko jeszcze przed nami ? Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki Re: Lepiej mi się na duszy zrobiło.Giertychy 16.11.04, 13:09 Jest jeszcze ogromna ilość miejsca na "jasne bezmózgowie", sądząc po przynajmniej 2 wypowiedziach powyżej. I na tym polu jeszcze wiele przed nami... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kaszub11 Re: Lepiej mi się na duszy zrobiło.Giertychy 16.11.04, 14:40 Nie wiem co tu mają Żydzi i cykliści do rzeczy (choć znana jest loża żydowska o wielkich wpływach "Bnei Briht"? - przepraszam za pisownię). Też nie rozumiem o co chodzi ci z tym chamstwem i pozostałymi epitetami. Wiedza nie szkodzi na zdrowie, możesz sobie poczytać o masonerii również w czerwonych wydawnictwach. To, że w szkole o tym nie uczyli to nie znaczy, że tego nie ma. Ja po prostu nie chcę żeby mną rządzili ludzie którzy mają ukryte cele, których ideologia owiana jest tajemnicą, i którzy zwalczają mój Kościół.I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katol Re: Lepiej mi się na duszy zrobiło.Giertychy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 15:22 Nowy Dziennik? Ta z gruntu podla i glupia gazeta wypisuje karkolomne bzdury robiac sluchaczkom radia z ryjem wode z mozgu. Prawie kazdy ich tekst to posmiewisko z rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Lepiej mi się na duszy zrobiło.Giertychy IP: *.gdynia.mm.pl 16.11.04, 14:42 Gość portalu: Kamila napisał(a): > to nie tylko nasza specjalność.Swoją drogą, to o co chodzi z tymi masonami? > Fobia jakaś czy choroba psychiczna? A może Giertychów i innych nie przyjęli do > Loży z powodu głupoty i nadszedł czas na zemstę? Albo stara prawda o strachu > prymitywnych istnień przed nieznanym? ********************** Spisek żydokomuny i masonów to fundament programu gospodarczego LPR. Od międzywojnia jadą na tym koniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiob STRACH KARMI SIĘ WYOBRAŹNIĄ IP: 217.153.90.* 16.11.04, 18:39 a tej istoty prymitywne nie posiadają. Stwierdzenie "stara prawda o strachu prymitywnych istnień przed nieznanym", jest więc nielogiczne i nieprawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blady No skoro jest znaomitym narciarzem i prawnikiem... IP: 217.98.97.* 16.11.04, 12:13 to się nadaje na komisarza, - mason - to co prawda nie brzmi tak jak homoseksualista, ekolog, czy feminista, ale w każdym razie postępowiec i to niech będzie wystarczającą rekomendacją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rushdie Re: Włoskie porachunki w Strasburgu - Frattini za IP: *.mlab.pg.gda.pl 16.11.04, 12:37 Informacje dotyczące Buttiglionego, powszechnie dostępne w mediach, bezkrytycznie niestety powtarzane przez GW, jakoby był on oszołomem i katolickim fundamentalistą, który chciał wprowadzić do prawa UE katolickie normy moralne, są nieprawdziwe. Cała negatywna kampania prasowa rozpętała się wokół kilku wyjętych z kontekstu stwierdzeń dotyczących jego osobistych przekonań (w dodatku przez prasę zniekształaconych). Szkoda , że w tej sprawie GW nie zależy na rzetelności. Na ten temat polecam arykuł w ostatnim TP "casus Buttiglione". Nie wierzę też, że prymitywnie oskarżał on Frattiniego o bycie masonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: era_oszołomów_Euro Re: Tak poprawni politycznie robią wszystkich w ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 19:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telube Re: Włoskie porachunki w Strasburgu - Frattini za IP: 66.36.196.* 16.11.04, 13:00 Brawo katolik! Na tym wlasnie polega milosc blizniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocznik80 Re: Włoskie porachunki w Strasburgu - Frattini za IP: *.daminet.pl 16.11.04, 13:05 Jak ktoś chce wiedzieć co NAPRAWDĘ powiedział ów biedny katolik niech przeczyta Tygodnik Powszechny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Bycie masonem to zaszczyt, oznacza to, że człowiek IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.11.04, 13:10 używa rozumu w zyciu.Tysiąc krotnie gorzej jest być zboczeńcem molestującym dzieci jak u nas niektórzy w ochronnych barwach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joshka Odczep sie od Michnika!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 13:14 Gość portalu: Alicja napisał(a): > używa rozumu w zyciu.Tysiąc krotnie gorzej jest być zboczeńcem molestującym > dzieci jak u nas niektórzy w ochronnych barwach. I czemu znowu czepiasz sie Michnika; przeciez nie udowodniono mu jeszcze dobierania sie do tych chlopakow na cmentarzu. Chlopisko tak sie tym przejal, ze schowal sie taraz do szpitala...razem z Kulczykiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron Re: Bycie masonem to zaszczyt, oznacza to, że czł IP: *.desy.de 16.11.04, 13:19 > używa rozumu w zyciu. Nie bardzo wiem, skad wywiodlas taka teze. Przy okazji jednak zaznacze, ze twierdzenie odwrotne, tj "nie bycie masonem implikuje nieuzywanie rozumu w zyciu" jest falszywe, co chyba dla kazdego jest oczywiste, ale przeciez warte podkreslenia. > Tysiąc krotnie gorzej jest być zboczeńcem molestującym > dzieci jak u nas niektórzy w ochronnych barwach na pewno, choc zboczenia (jak wiemy, sa to rozne zaburzenia wieku dorastania, wplywy kulturowe i srodowiskowe, albo zgola zaburzenia o podlozu organicznym) nie wybieraja, czy zaatakuja masona czy nie-masona. Tak wiec nie jest wykluczone, ze i mason bedzie molestowal dzieci. Wiec w ogole nie rozumiem, co wlasciwie chcialas powiedziec. --mikron Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Bycie masonem to zaszczyt, oznacza to, że czł 16.11.04, 13:21 Gość portalu: Alicja napisał(a): > używa rozumu w zyciu.Tysiąc krotnie gorzej jest być zboczeńcem molestującym > dzieci jak u nas niektórzy w ochronnych barwach Polecam film "Festen" Larsa von Triera. Warto zauważyć, że masonów, jak i innych jakkolwiek dobieranych grup społecznych, problem molestowania nie omija, bo niby dlaczego? Nawet, o zgrozo, Żydzi i cykliści, też mogą molestować dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Buttiglione - bez klasy! jemu się nie udało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 13:18 objąć ciepłej posadki, dlaczego innemu, którego pewnie nie lubi ma się to udać! Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki Re: Buttiglione - bez klasy! jemu się nie udało 16.11.04, 13:46 Mam wrażenie, że znany korespondent gw, zgodnie z założoną tezą, wysilił się aby zacytować Frattiniego (cudzysłow), natomiast słowa Buttiglione "ubrał" we własną (lub gw) interpretację (brak cudzysłowa)... Nic dodać nic ująć...gw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: przekłamane wypowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 13:40 Skąd ten cytat wypowiedzi Buttiglione??? Przekłamane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alvaro Re: Włoskie porachunki w Strasburgu - Frattini za IP: *.chello.pl 16.11.04, 13:42 czy ktos moglby mi wyjasnic kim sa masoni i czym sie zajmuja, ze przynaleznosc do nich jest takim dyshonorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gavroche26 Re: Włoskie porachunki w Strasburgu - Frattini za IP: *.216-78-194.adsl-fix.skynet.be 16.11.04, 14:33 zajmują się szerzeniem oświaty (patrz np: Komisja Edukacji Narodowej), działalnością polityczną (patrz np: Kościuszko, Piłsudski), kulturalną (patrz np. Mickiewicz, Słonimski). a dyshonorem jest to, że kościół katolicki wymyślił sobie, iż masoni mają na celu zniszczenie kościoła, wobec czego masoni zostali ogłoszeni wrogiem publicznym nr 1. w rzeczywistości wśród masonów jest wielu katolików, bo kryterium wiary nie ma znaczenia, o ile kandydat jest w ogóle wierzący (a musi wierzyć w Boga!). Masoni natomiast uważają, że żadna religia nie jest jedyna i słuszna, co w oczywisty sposób irytuje Watykan. Odpowiedz Link Zgłoś
avatary rocco ma coś z sona, sona konery 16.11.04, 14:21 albo nie. raczej z fasoli jasia moze byc groxny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwan Re: Włoskie porachunki w Strasburgu - Frattini za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:27 boże, aż miło przeczytać, że nie tylko u nas takie łby występują ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Janowski Czemu Gazeta kłamie?? IP: 81.219.176.* 16.11.04, 16:03 Nie jest prawdą jakoby Rocco Buttiglione opowiadał się za DYSKTYMINACJĄ KOBIET! Widziałem jego wypowiedzi w tv. Gazeta bzdurnie powtarza bełkot lewackich mediów którym nie podobało się ze komisarzem może zostać przyjaciel polskiego Papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milhaus Re: Czemu Gazeta kłamie?? IP: *.unimaas.nl 16.11.04, 16:08 przyjazn z papiezem nie jest wskaznikiem kompetencji do pracy w KE. a wypowiedz o gejach jako grzesznikach i samotnych matkach jako niedobrych matkach w ustach komisarza zajmujacego sie walka z dyskryminacja ze wzgledu na plec i orientacje seksualna to totalna kompromitacja. Tylko biedni dyskryminowani katolicy tego nie zauwazaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Czemu Gazeta kłamie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:38 Kłamstwo w Gazecie Wyborczej to jej chleb powszedni. Bez manipulacji ta gazeta nie byłaby GieWu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alessia ty je..y dziennikarzu nie pie.. że samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 18:06 matki uznał za gorsze, co z ciebie za oszust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk "Frattini jest masonem" IP: 82.160.16.* 16.11.04, 22:35 Oszołomy wszelkiej maści - do boju!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: "Frattini jest masonem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 23:22 Gdzie wasza uczciwośc, obrońcy postępu! Buttiglione tak nie powiedział, Wierzycie ślepo jak janczarzy, każdej informacji podobnych sobie mediów, nie mówiąc już o Sołtyku. Mam dla was testuczciwości: człowiek o jakich poglądach na świat, byłby najlepszym kandydatem na urząd w UE?? A jego np. gejostwo by wam nie przeszkadzało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: "Frattini jest masonem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 23:27 I jeszcze jedno! Co za zakłamane towarzystwo, ci wszyscy obroncy tolerancji. Że też człowiek moze byc tak podły... Odpowiedz Link Zgłoś