Dodaj do ulubionych

VIVE LA FRANCE !!!!

29.05.05, 22:53
Wydaje sie rzecza udokumentowana, ze jak Francuzom zdarzy sie zrobic cos
wlasciwego to staje sie to przez pomylke. Ale wynik referendum
konstytucyjnego we Francji kazdy Polski patriota przywita z ogromna radoscia.
Bo nie wazne czy kot jest czarny czy bialy wazne jest to, zeby lowil myszy. A
w wypadku Francji, wazne ze koalicja lewacko-prawicowa obalila stalinowskiego
konstytucyjnego bekarta. To, ze lewacy glosowali "Nou" bo ta konstytucja nie
byla wystarczajaco zamordystyczna moze tylko nas ubawic. Czerwoni widac nie
nauczyli sie podstawowej lekcji despotyzmu od Stalina czy Hitlera, ze nie od
razu despotyzm zbudowano i ze zaciskac petle totalitaryzmu nalezy stopniowo
tak by ofiara sama tego nie zauwazyla.
Nasza wesolosc moze tez wzmocnic przekonanie, ze do swej kleski przyczynil
sie sam Czyrak nie stosujac sie do zasady, ktora tak nam goraco polecal:
STRACIL OKAZJE BY SIEDZIEC CICHO. Jak zostawial Francuzow sobie samym, szanse
na lewacka konstytucje nad Sekwana rosly, jak zaczal ja promowac to zabojady
odwracaly sie ze wstretem. Hmmm! A lewactwo kompletnie zapomnialo, ze w
ramach konstucyjnego prawa "walki z ksenofobia" mogliby rozszerzyc na Polske
kneblowanie ust tak jak to robia w stosunku do politycznie niepoprawnych
w "starej Europie".
Tak czy inaczej, to, ze Francuzi strzelili sobie samobojcza bramke nie
zmienia faktu, ze ta bramka bedzie zaliczona NA KORZYSC POLSKI. Jest to
oczywiste zwyciestwo "osi dobra" - Waszyngton-Warszawa-Kijow nad osia zla -
Paryz-Berlin-Moskwa. W nastepnych latach Islamska Republika Francji i
Muzulmanska rzesza Niemiec beda zbyt zajete problemami wewnetrznymi by knuc z
Putinem jakies spiski przeciw Polsce czy Ukrainie. A jezeli w 2008 w
Waszyngtonie wygraja Republikanie to pozycja nowego rzadu Polskiego -PiS-PO-
LPR bedzie najsilniejsza od czasow wladcow Jagielonskich. Kwasniewski,
Geremek i inne PRL-owskie pomioty moga zapomniec teraz o szantazowaniu
Polakow widmem straty naszych pieniedzy ze skladki za "nieposluszentwo" wobec
Brukseli. Zostaje tez na miejscu Traktat Nicejski gwarantujacy nam rowny glos
w Unii jak Niemiec czy Francji. I nie bedzie juz Kwasa czy Belki by
nasze prawa przehandlowac na cieple posadki w Brukseli.
Osobiscie najbardziej ciesze sie, ze unijne gestapo nie bedzie scigac pod
pretekstem "walki z ksenofobia" w Polsce politycznie nieprawomyslnych a w
naszych wiezieniach siedziec beda bandyci i zlodzieje a nie jak w Szwecji
kaznodzieje krytykujacy homoseksualistow.
Obserwuj wątek
    • Gość: Heraldek PATRIOTA czy IDIOTA...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 23:11
      >>> Wydaje sie rzecza udokumentowana, ze jak Francuzom zdarzy sie zrobic cos
      >>> wlasciwego to staje sie to przez pomylke. Ale wynik referendum
      >>> konstytucyjnego we Francji kazdy Polski patriota przywita z ogromna
      radoscia.

PATRIOTA czy IDIOTA......
      Polacy raczej tego nie rozrozniaja....

• mirmat1 Stalin ci tego nie wytlumaczyl????? 30.05.05, 00:59
        Heraldek:

> >>> Wydaje sie rzecza udokumentowana, ze jak Francuzom zdarzy sie z
        > robic cos
        > >>> wlasciwego to staje sie to przez pomylke. Ale wynik referendum
        > >>> konstytucyjnego we Francji kazdy Polski patriota przywita z ogr
        > omna radoscia.
        >
        > PATRIOTA czy IDIOTA......
        > Polacy raczej tego nie rozrozniaja....
        Mirmat: A tak, ja pamietam jak to w odezwie Konfederacji Targowickiej ci co
        nawolywali do oddania naszej suwerennosci innym nazywali sie "patriotami".
        Takze mielismy powolany za Stalina (wiesz tego przyjaciela DeGaulla) "Zwiazek
        Patriotow Polskich". A dzis mamy sie martwic, ze konstytucyjny twor osi Paryz-
        Berlin-Moskwa legl w gruzach. Ha,ha, ha!
      • snajper55 Re: PATRIOTA czy IDIOTA...... 30.05.05, 01:44
        Gość portalu: Heraldek napisał(a):

> PATRIOTA czy IDIOTA......
        > Polacy raczej tego nie rozrozniaja....

Idiota, idiota. Przecież Mirmat to jeden z większych kretynów tego forum.

S.
        • krzysztofsf Re: PATRIOTA czy IDIOTA...... 30.05.05, 13:31
          snajper55 napisał:

> Gość portalu: Heraldek napisał(a):
          >
          > > PATRIOTA czy IDIOTA......
          > > Polacy raczej tego nie rozrozniaja....
          >
          > Idiota, idiota. Przecież Mirmat to jeden z większych kretynów tego forum.
          >
          > S.

Najwiekszym jest snajper - wystarczy zobaczyc ilosc jego postow wycietych przez adminow za niecenzuralnosc.
          • snajper55 Re: PATRIOTA czy IDIOTA...... 30.05.05, 14:49
            krzysztofsf napisał:

> Najwiekszym jest snajper - wystarczy zobaczyc ilosc jego postow wycietych
            > przez adminow za niecenzuralnosc.

Ilośc moich wyciętych postów można policzyć na palcach jednej ręki. Na tym
            forum chyba nie usunięto żadnego.

S.
          • mirmat1 To strach przed lista Wildsteina... 31.05.05, 03:45
            krzysztofsf:> Najwiekszym jest snajper - wystarczy zobaczyc ilosc jego postow
            wycietych przez adminow za niecenzuralnosc.

Coz ma poczac bidula ze swoim zyciorysem kiedy tacy jak IPN depczy mu po
            pietach a wybory juz za rogiem. Moze zdazy sie zaczepic w Brukseli???
            • snajper55 Re: To strach przed lista Wildsteina... 31.05.05, 14:28
              mirmat1 napisał:

> Coz ma poczac bidula ze swoim zyciorysem kiedy tacy jak IPN depczy mu po
              > pietach a wybory juz za rogiem. Moze zdazy sie zaczepic w Brukseli???

Zadowolony jestem ze swojego życiorysu i żadne IPN nie depcze mi po piętach. W
              przeciwieństwie do Ciebie.

S.
              • Gość: mirmat Rzuc w fana Eurokonstytuty a trafisz w postkomunis IP: 209.135.109.* 01.06.05, 05:17
                Snajper> Zadowolony jestem ze swojego zyciorysu i zadne IPN nie depcze mi po
                pietach. W przeciwieństwie do Ciebie.
                Mirmat: tadadada. To juz slyszelismy. Pociesz sie, ze jestes w doborowym
                towarzystwie. Spojrzmy na przeszlosc "naszych" elit wciskajacych nam
                europrostytucje:
                szef (pierwszy)przekretu -tow Kwasniewski - weteran PZPR
                Borowik - Borowski - salutujacy Brukseli PZPR-owiec
                Geremek- wierny czlonek Partii i ZMP w czasach Stalina kiedy patriotom,
                ups "idiotom" wybijano zeby i lamano kosci. Potem rasowo nie pasowal Moczarowi
                wiec udawal dysydenta. Ale Bronkiem Wildsteinem to on nie jest.
                Nalecz- stara partyjna wyga
                Belka - budowniczy PRL-u z partyjna legitka.
                Dyduch, Oleksy, Janik - szkoda mowic

A teraz dla odmiany liderzy strony sceptynie odnoszacej sie do stalinowskiego
                konstytucyjnego pomiotu:
                Kaczynski - zyciorys czysty jak lza.
                Rokita - jak wyzej
                Giertych - hmmm. Rodzica i dziadka moze sie wstydzic ale nie kaze sie dzieci za
                grzechy starych.
                Rozumie wiec dlaczego tak dobrze sie czujesz w Eurokolchozowym stadku ale
                zrozum mnie tez!
                • snajper55 Re: Rzuc w fana Eurokonstytuty a trafisz w postko 01.06.05, 13:46
                  Gość portalu: mirmat napisał(a):

> Mirmat: tadadada. To juz slyszelismy. Pociesz sie, ze jestes w doborowym
                  > towarzystwie.

Lubię być w doborowym towarzystwie. Ty nie ?

> Spojrzmy na przeszlosc "naszych" elit wciskajacych nam
                  > europrostytucje:
                  > szef (pierwszy)przekretu -tow Kwasniewski - weteran PZPR
                  > Borowik - Borowski - salutujacy Brukseli PZPR-owiec
                  > Geremek- wierny czlonek Partii i ZMP w czasach Stalina kiedy patriotom,
                  > ups "idiotom" wybijano zeby i lamano kosci. Potem rasowo nie pasowal Moczarowi
                  > wiec udawal dysydenta. Ale Bronkiem Wildsteinem to on nie jest.
                  > Nalecz- stara partyjna wyga
                  > Belka - budowniczy PRL-u z partyjna legitka.
                  > Dyduch, Oleksy, Janik - szkoda mowic

Piszesz brednie o tych ludziach.

> A teraz dla odmiany liderzy strony sceptynie odnoszacej sie do stalinowskiego
                  > konstytucyjnego pomiotu:
                  > Kaczynski - zyciorys czysty jak lza.

Kaczyński jest zwolennikiem UE.

> Rokita - jak wyzej
                  > Giertych - hmmm. Rodzica i dziadka moze sie wstydzic ale nie kaze sie dzieci
                  > za grzechy starych.

Chyba, że je powtarza, tak jak to robi Romuś.
                  giertych.blogspot.com/

> Rozumie wiec dlaczego tak dobrze sie czujesz w Eurokolchozowym stadku ale
                  > zrozum mnie tez!

Czuję się dobrze w, jak piszesz, Eurokołchozowym stadku podobnie jak większość
                  ludzi z państw członkowskich. Wolisz być oryginalny na siłę - Twoja sprawa.

S.
                  • mirmat1 Re: Rzuc w fana Eurokonstytuty a trafisz w postko 01.06.05, 23:18
                    > Mirmat: tadadada. To juz slyszelismy. Pociesz sie, ze jestes w doborowym
                    > towarzystwie.
                    Lubię być w doborowym towarzystwie. Ty nie ?
                    Mirmat: wiem, ze lubisz PZPR-owskie towarzycho,dlatego Cie pocieszylem w tak
                    smutnym dla euroentuzjastow okresie. A moje towarzystwo patriotow czy jak to
                    Heraldek okreslil "idiotow" wkrotce zasiadzie u sterow III (a moze juz IV)
                    Rzeczypospolitej.
                    > Spojrzmy na przeszlosc "naszych" elit wciskajacych nam
                    > europrostytucje:
                    > szef (pierwszy)przekretu -tow Kwasniewski - weteran PZPR
                    > Borowik - Borowski - salutujacy Brukseli PZPR-owiec
                    > Geremek- wierny czlonek Partii i ZMP w czasach Stalina kiedy patriotom,
                    > ups "idiotom" wybijano zeby i lamano kosci. Potem rasowo nie pasowal Moczarowi
                    > wiec udawal dysydenta. Ale Bronkiem Wildsteinem to on nie jest.
                    > Nalecz- stara partyjna wyga
                    > Belka - budowniczy PRL-u z partyjna legitka.
                    > Dyduch, Oleksy, Janik - szkoda mowic

Piszesz brednie o tych ludziach.
                    Mirmat: Prawda boli jak sie nawet ojczulek Hejno przekonal.

> A teraz dla odmiany liderzy strony sceptynie odnoszacej sie do stalinowskiego
                    > konstytucyjnego pomiotu:
                    > Kaczynski - zyciorys czysty jak lza.

Kaczyński jest zwolennikiem UE.
                    Mirmat: I ja tez - takiej UE jaka nam wynegocjuje Prezydent IV RP, Lech
                    Kaczynski.
                    > Rokita - jak wyzej
                    > Giertych - hmmm. Rodzica i dziadka moze sie wstydzic ale nie kaze sie dzieci
                    > za grzechy starych.

Chyba, ze je powtarza, tak jak to robi Romus.
                    Mirmat: Romus z 12% bedzie sie zajmowal w rzadzie PiS-u gonieniem pedalow, moze
                    troche ekonomii bo posel Grabowski wykazal sie zawsze rozsadkiem. Odnosnie
                    Ameryki to juz Romusiowi rura zmiekla i chce baz USA nad Wisla.

> Rozumie wiec dlaczego tak dobrze sie czujesz w Eurokolchozowym stadku ale
                    > zrozum mnie tez!

Czuję się dobrze w, jak piszesz, Eurokolchozowym stadku podobnie jak większość
                    ludzi z państw czlonkowskich. Wolisz byc oryginalny na silę - Twoja sprawa.

Mirmat: ta "SPRAWA" juz wkrotce bedzie sie nazywac IV Rzeczypospolita.
                    S.
                    • snajper55 Re: Rzuc w fana Eurokonstytuty a trafisz w postko 02.06.05, 02:07
                      mirmat1 napisał:

> Lubię być w doborowym towarzystwie. Ty nie ?
                      >
                      > Mirmat: wiem, ze lubisz PZPR-owskie towarzycho,

To źle wiesz.

> dlatego Cie pocieszylem w tak
                      > smutnym dla euroentuzjastow okresie. A moje towarzystwo patriotow czy jak to
                      > Heraldek okreslil "idiotow" wkrotce zasiadzie u sterow III (a moze juz IV)
                      > Rzeczypospolitej.

Prawdizwi Polacy - Lepper, Wrzodak, Macierewicz. :))))) A może by tak od razu X
                      RP zbudowali ?

> Piszesz brednie o tych ludziach.
                      >
                      > Mirmat: Prawda boli jak sie nawet ojczulek Hejno przekonal.

Na szczęście Twoje brednie mnie nie bolą. To Ty się kompromitujesz.

> Kaczyński jest zwolennikiem UE.
                      > Mirmat: I ja tez - takiej UE jaka nam wynegocjuje Prezydent IV RP, Lech
                      > Kaczynski.

Nie wiem czy zauważyłeś, ale negocjacje już były, oraz akcesja zatwierdzona w
                      referendum. A Kaczyński był zwiolennikiem naszego wejścia do UE takiej, jaka
                      jest teraz.

> Chyba, ze je powtarza, tak jak to robi Romus.
                      > Mirmat: Romus z 12% bedzie sie zajmowal w rzadzie PiS-u gonieniem pedalow,

Tak, to odpowiednie dla niego zajęcie. Przy okazji pogoni też Żydów, masonów i
                      cyklistów.

> Czuję się dobrze w, jak piszesz, Eurokolchozowym stadku podobnie jak większość
                      > ludzi z państw czlonkowskich. Wolisz byc oryginalny na silę - Twoja sprawa.
                      >
                      > Mirmat: ta "SPRAWA" juz wkrotce bedzie sie nazywac IV Rzeczypospolita.

Która oczywiście będzie w UE.

S.
                      • Gość: mirmat Re: Rzuc w fana Eurokonstytuty a trafisz w postko IP: 209.135.115.* 02.06.05, 05:40
                        > dlatego Cie pocieszylem w tak
                        > smutnym dla euroentuzjastow okresie. A moje towarzystwo patriotow czy jak to
                        > Heraldek okreslil "idiotow" wkrotce zasiadzie u sterow III (a moze juz IV)
                        > Rzeczypospolitej.

Prawdizwi Polacy - Lepper, Wrzodak, Macierewicz. :))))) A moze by tak od razu X
                        RP zbudowali ?
                        Mirmat: Nie widze jak by Macierewicz mial budowac Polske z PZPR-owcem Lepperem
                        ktory teraz popiera stalinowska konstytucje (tak, tak, slyszalem). Wrzodak jest
                        prawdziwim Polakiem ale ma pstro w glowie i nawet Gertych musi go przywolywac
                        do porzadku. Przyszly rzad MUSI utworzyc koalicja PiS, PO, LPR bo taka bedzie
                        arytmetyka sejmowa. I dobrze! LPR i PO beda sie balansowac a PiS bedzie rzadzic.

> Piszesz brednie o tych ludziach.
                        >
                        > Mirmat: Prawda boli jak sie nawet ojczulek Hejno przekonal.

Na szczęscie Twoje brednie mnie nie bola. To Ty się kompromitujesz.
                        Mirmat: Oj ciezki tydzien mieli eurotomani.

> Kaczyński jest zwolennikiem UE.
                        > Mirmat: I ja tez - takiej UE jaka nam wynegocjuje Prezydent IV RP, Lech
                        > Kaczynski.

Nie wiem czy zauwazyles, ale negocjacje juz byly, oraz akcesja zatwierdzona w
                        referendum. A Kaczyński byl zwiolennikiem naszego wejscia do UE takiej, jaka
                        jest teraz.
                        Mirmat: CZYLI Z TRAKTATEM NICEJSKIM A NIE STALINOWSKA KONSTYTUCJA, BALWANIE. To
                        zabojady beda chcialy negocjowac a my sie z przyjemnoscia na takie negocjacje
                        zgodzimy. Nie mam nic przeciw temu by we Francji czy w Niemczech byla
                        socjalistyczna gospodarka a u nas kapitalizm - za 5 lat hydraulicy z Francji i
                        Niemiec beda szukac pracy w Polsce.
                        > Chyba, ze je powtarza, tak jak to robi Romus.
                        > Mirmat: Romus z 12% bedzie sie zajmowal w rzadzie PiS-u gonieniem pedalow,

Tak, to odpowiednie dla niego zajęcie. Przy okazji pogoni tez zydów, masonów i
                        cyklistów.
                        Mirmat:to zajecie dla jego tatusia i dziadzia a Romus bedzie teraz zakladal
                        bazy dla Armii Amerykanskiej. Hi, hi, hi.

> Mirmat: ta "SPRAWA" juz wkrotce bedzie sie nazywac IV Rzeczypospolita.

Która oczywiscie będzie w UE.
                        Mirmat: Ale UE po Francuskim "Non" i Holenderskim "Nee" juz nigdy nie bedzie
                        taka sama. Tak a pro po, szkoda, ze Francuzi i Holendrzy nas uprzedzili w
                        ukatrupieniu stalinowskiej konstytucji. Rozwalanie zamordyzmu powinno pozostac
                        Polska specjalnoscia.

• 1tomasz1 Re: Rzuc w fana Eurokonstytuty a trafisz w postko 02.06.05, 09:34
                          Mirmat, Ty jeszcze żyjesz? :)
                          Ale widzę, że ze zdrowiem nie najlepiej.
                          Nazwałeś mnie eurotomanem, a ja jestem w tym tygodniu wyjątkowo zadowolony.
                          Nie da się ukryć, Mirmat, kompromitujesz się na potęgę.
                          • Gość: mirmat kleska europrostytucji a stan psychiczny tomasza IP: 209.135.109.* 03.06.05, 06:27
                            Jedno jest pewne, ze po kolejnych kleskach stalinowskiej kontytucji UE nasi
                            psychiatrzy nie beda musieli szukac zarobkowania poza granicami kraju, gdyz jak
                            to pokazal post tomcia, po referendum we Francji i Holandii cale zastepy
                            eurotomanow po prostu zwariowaly.
                            • 1tomasz1 Re: kleska europrostytucji a stan psychiczny toma 03.06.05, 18:29
                              Mirosławie, o wariowaniu to Ty się lepiej nie wypowiadaj. ;) Lepiej napisz co
                              chciałeś przez to powiedzieć.
                        • snajper55 Re: Rzuc w fana Eurokonstytuty a trafisz w postko 03.06.05, 13:49
                          Gość portalu: mirmat napisał(a):

> Mirmat: Nie widze jak by Macierewicz mial budowac Polske z PZPR-owcem Lepperem
                          > ktory teraz popiera stalinowska konstytucje (tak, tak, slyszalem).Wrzodak jest
                          > prawdziwim Polakiem ale ma pstro w glowie i nawet Gertych musi go przywolywac
                          > do porzadku. Przyszly rzad MUSI utworzyc koalicja PiS, PO, LPR bo taka bedzie
                          > arytmetyka sejmowa.I dobrze! LPR i PO beda sie balansowac a PiS bedzie rzadzic

Jak mogą tworzyć rząd partie o tak rozbierznych poglądach na rzeczywistość ???
                          LPR - przeciwnicy UE, PiS - ostrożnie popierający UE, PO - zdecydowani
                          zwolennicy UE. LPR - socjcjaliści narodowi, PiS - ???, PO - liberałowie. Itd,
                          itp.

> > Piszesz brednie o tych ludziach.
                          > >
                          > > Mirmat: Prawda boli jak sie nawet ojczulek Hejno przekonal.

Ani prawda nie boli, ani Twoje kłamstwa.

> Nie wiem czy zauwazyles, ale negocjacje juz byly, oraz akcesja zatwierdzona w
                          > referendum. A Kaczyński byl zwiolennikiem naszego wejscia do UE takiej, jaka
                          > jest teraz.
                          > Mirmat: CZYLI Z TRAKTATEM NICEJSKIM A NIE STALINOWSKA KONSTYTUCJA, BALWANIE.

Tak więc popiera UE taką, jak jest teraz, a nie taką jaką jakiś prezydent IV RP
                          wynegocjuje, jak napisałeś.

> > > Mirmat: Romus z 12% bedzie sie zajmowal w rzadzie PiS-u gonieniem pedalow
                          > >
                          > > Tak, to odpowiednie dla niego zajęcie. Przy okazji pogoni tez zydów,masonów
                          > > i cyklistów.
                          >
                          > Mirmat:to zajecie dla jego tatusia i dziadzia a Romus bedzie teraz zakladal
                          > bazy dla Armii Amerykanskiej. Hi, hi, hi.

Nie, nie wierzę. Do czegoś takiego Romuś ręki nie przyłoży. Co innego, gdyby to
                          były bazy Rosyjskie... ;)

> Mirmat: Ale UE po Francuskim "Non" i Holenderskim "Nee" juz nigdy nie bedzie
                          > taka sama.

Na razie będzie po prostu taka jak teraz. Ale zmian się nie powstrzyma. To co
                          nie weszło w konstytucji bedzie przyjmowane przesz przywódców państw jako
                          zmiany w UE.

> Tak a pro po, szkoda, ze Francuzi i Holendrzy nas uprzedzili w
                          > ukatrupieniu stalinowskiej konstytucji. Rozwalanie zamordyzmu powinno pozostac
                          > Polska specjalnoscia.

Toż w Polsce jest więcej zwolenników Konstytucji niż przeciwników. Czemu w
                          sumie nie ma się co dziwić.

S.
                          • Gość: mirmat Kilka rad jak przepchac eurokonsty-gniota w Polsce IP: 64.187.60.* 03.06.05, 21:18
                            >Mirmat: CZYLI Z TRAKTATEM NICEJSKIM A NIE STALINOWSKA KONSTYTUCJA, BALWANIE.
                            >
                            S: Tak więc popiera UE taka, jak jest teraz, a nie taka jaka jakis prezydent IV
                            RP wynegocjuje, jak napisales.
                            Mirmat: sam sobie odpowiedziales, cytuje - Na razie będzie po prostu taka jak
                            teraz. Ale zmian się nie powstrzyma. To co nie weszlo w konstytucji bedzie
                            przyjmowane przesz przywódców państw jako zmiany w UE.
                            --Bingo! Na razie jest Nicea a nie jakis gniot a zmiany beda negocjowac
                            solidarnosciowcy a nie PRL-owcy.

A poniewac jest mi troche was zal, dam wiec kilka porad dla niepocieszonych
                            zwolennikow Eurokolchozu jak ocalic Europrostytucje:
                            1. Zakazac drukowania i rozpowszechniania konstytucji
                            2. Wywolac jakas wojne na Balkanach i oswiadczyc, ze to wynik odrzucenia
                            konstytucji (pamietacie? bez konstytucji sie pozabijami).
                            3. Zabrac rolnikom dotacje i oswiadczyc, ze to przez Francozow i Holendrow.
                            4. Przedstawic Konstytucje Stanow Zjednoczonych jako Eurokonstytucje a potem po
                            referendum oswiadczyc, ze to byla robota CIA.
                            5. Wsadzic pod pretekstem walki z "ksenofobia" do mamra do czasu referendum
                            Bronka Wildsteina i Jerzego Marka Nowakowskiego ( bedzie to wspanialy precedens
                            do wykorzystania po wejsciu gniota) .
                            6. Przywiesc do Polski te 45% Francuzow co glosowaly "TAK" i zarejestrowac ich
                            jako cyganow ( no bo w koncu to ma cos z "cyganieniem" )
                            7. Zaprosic Czyraka by oswiadczyl, ze Polakom nie wolno stracic okazji by
                            powiedziec "TAK" (a na co to "TAK" to juz wyjasni Tow Kwasniewski).

• abaddon_696 Re: Rzuc w fana Eurokonstytuty a trafisz w postko 03.06.05, 23:17
                            > Jak mogą tworzyć rząd partie o tak rozbierznych poglądach na
                            rzeczywistość ???

One wbrew pozorom nie są aż tak bardzo rozbieżne.

> LPR - przeciwnicy UE, PiS - ostrożnie popierający UE, PO - zdecydowani
                            > zwolennicy UE.

Błąd. Te partie (PO, PiS) nie popierają UE - a z jakiej to partii wyszło
                            kompromitujące "Nicea albo śmierć"? Dowodem jest ich także niechęć wobec
                            konstytucji, którą już pogrzebali, choć martwa jeszcze nie jest. Nie mają
                            zielonego pojęcia o integracji europejskiej.
                            Popieranie UE jako idei zjednoczenia europejskiego a chęć korzystania z pomocy
                            unijnej to dwie różne sprawy.
                            • snajper55 Re: Rzuc w fana Eurokonstytuty a trafisz w postko 04.06.05, 23:37
                              abaddon_696 napisał:

> One wbrew pozorom nie są aż tak bardzo rozbieżne.

Jedna jest liberalna, druga wodzowska (żeby nie napisać inaczej), trzecia
                              narodowo-socjaliztyczna, czyli nazistowska. To nie są zbieżne kierunki.

> Błąd. Te partie (PO, PiS) nie popierają UE - a z jakiej to partii wyszło
                              > kompromitujące "Nicea albo śmierć"?

To było zagranie pod publiczkę, a nie rzeczywiste poglądy Rokity. Zagranie
                              częściowo wymuszone postawą PiSu.

> Dowodem jest ich także niechęć wobec
                              > konstytucji, którą już pogrzebali, choć martwa jeszcze nie jest. Nie mają
                              > zielonego pojęcia o integracji europejskiej.
                              > Popieranie UE jako idei zjednoczenia europejskiego a chęć korzystania z pomocy
                              > unijnej to dwie różne sprawy.

Ależ tak, do konstyucji niechęć jest wspólna. Ja miałem na myśłi poparcie idei
                              UE jako organizacji gospodarczej.

S.
                              • abaddon_696 Re: Rzuc w fana Eurokonstytuty a trafisz w postko 05.06.05, 00:18
                                > Jedna jest liberalna, druga wodzowska (żeby nie napisać inaczej), trzecia
                                > narodowo-socjaliztyczna, czyli nazistowska. To nie są zbieżne kierunki.

Wodzostwo nie jest zbieżne z nazizmem? Swoją drogą, LPR nie jest nazistowska,
                                co najwyżej katolicko-nacjonalistyczna. Można nienawidzieć Hitlera, ale nie
                                porównywać go z Romciem, bo jednak klasa nie ta sama:)
                                Co do PO, to nie jest to partia liberalna światopoglądowo - m.in. chęć
                                zachowania obecnych relacji państwo-kościół (czyli klerykalizm), negatywny
                                stosunek do równouprawnienia homoseksualistów czy sprzeciw wobec aborcji.

> To było zagranie pod publiczkę, a nie rzeczywiste poglądy Rokity. Zagranie
                                > częściowo wymuszone postawą PiSu.

Niby Rokita jest proeuropejski, ale jego wizja Europy chyba nic nie ma
                                wspólnego z rzeczywistością. W każdym razie nachalne walczenie o narodowe
                                interesy jest czymś sprzecznym z ideą Unii - jednego państwa.

> Ależ tak, do konstyucji niechęć jest wspólna. Ja miałem na myśłi poparcie
                                idei
                                > UE jako organizacji gospodarczej.

UE jest spadkobiercą EWG, i w tym sensie jest to naturalnie organizacja
                                gospodarcza. Ale celem Unii jest przede wszystkim integracja polityczna, czym
                                się różni od swojej poprzedniczki. Przynajmniej ja to tak odbieram.

• onatutrwa Re: VIVE LA FRANCE !!!! VIVE LA POLONIA 30.05.05, 16:05
      VIVE LA POLONIA
      Jest to dobra wiadomosc dla Polski nieprzyjęcie konstytucji będzie znaczyło
      jedynie to, że Unia Europejska będzie funkcjonować na bazie traktatu z Nicei
      który jest bardziej korzystny dla Polski.
    • Gość: eurosceptyk Raz jeszcze Europa bedzie prosic USA o pomoc IP: 216.13.1.* 04.06.05, 16:52
      A wiec Francuzi chca miec ciastko i je zjesc. To bylo mozliwe kiedy Amerykanie
      pompowali miliardy w ramach Planu Marshalla. Waszygton mial nadzieje, ze
      eurodziecko dorosnie i zajmie sie soba. Ale dorastanie nie jest mozliwe bez
      okazyjnego lania jakie rodzic sprawia rozkapryszonemu bobasowi. Dzis stary juz
      dzieciuch chce miec prawa bez odpowiedzialnosci. Oczywiscie to Ameryka jest
      wszystkiemu winna. Nawet konstytucyjny gniot beda zwalac na Ameryke bo ta
      zmusza wszystkich do "wolnej konkurencji". Co to eurobiurokraci nie wymysla.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka