Dodaj do ulubionych

Wywieśmy flagi Unii

IP: *.spider.pl 04.06.03, 09:29
W czasie stanu wojennego stawialiśmy świeczki w oknach, odwracaliśmy
telewizory ekranem do okna. Pokażmy i teraz, ze głosowanie na Tak w
referendum nie jest związane z poparciem żadnej opcji politycznej, ze jest to
nasz świadomy wybór, pokażmy to naszym sąsiadom wywieszając flagi albo inne
symbole UE. Brzmi może patetycznie, ale nas tylko patos potrafi
jednoczyć.Może udałoby się przeprowadzić tą akcję przy poparciu redakcji?

Obserwuj wątek
    • Gość: Jan Wyparcie się narodowych symboli,najbardziej boli ! IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 10:23
      Wyparcie się narodowych symboli,
      najbardziej boli!
      • Gość: xeon Re: Wyparcie się narodowych symboli,najbardziej b IP: *.spider.pl 04.06.03, 10:58
        Gość portalu: Jan napisał(a):

> Wyparcie się narodowych symboli,
        > najbardziej boli!
        O czym Ty mowisz czlowieku? Nie chce wywieszac flagi UE 3 maja, tylko wlasnie
        teraz przez te kilka dni przed referendum. Nie wypieram sie żadnych symboli,
        prosze tego nie interpretowac w ten sposób
        • Gość: krzysztofsf w piatek rano trzeba zdjac!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.155.166.* 04.06.03, 11:00
          Gość portalu: xeon napisał(a):

> O czym Ty mowisz czlowieku? Nie chce wywieszac flagi UE 3 maja, tylko wlasnie
          > teraz przez te kilka dni przed referendum. Nie wypieram sie żadnych symboli,
          > prosze tego nie interpretowac w ten sposób

Pamietaj o ciszy przedreferendalnej
          • sowa_lesna Nie ma takich przepisow, ktore by to 04.06.03, 11:06
            zabranialy. Flag UE nie powinno byc tylko w punktach wyborczych.
            Takze, jezeli ktos ma taka ochote, to moze sobie wywieszac ile chce i gdzie
            chce.
            • Gość: xeon Re: Nie ma takich przepisow, ktore by to IP: *.spider.pl 04.06.03, 11:18
              sowa_lesna napisał:

> zabranialy. Flag UE nie powinno byc tylko w punktach wyborczych.
              > Takze, jezeli ktos ma taka ochote, to moze sobie wywieszac ile chce i gdzie
              > chce.
              Zgadzam się z Sową Leśną ;-). Dotyczy to mediów i lokali wyborczych (a wiec nie
              mozna krzyczeć w lokalu Europa Tak, ale tylko w lokalu)
            • Gość: krzysztofsf przepisy a intencje i etyka IP: 213.155.166.* 04.06.03, 11:24
              Jesli ktos ma takie hobby, ze wiesza stale flage unijna bo ja lubi i uwielbia
              blekit z gwiazdeczkami to jego sprawa.
              Natomiast jesli ktos wywiesza flage w celach propagandowych wylacznie na okres
              referendum, gdy inne formy propagandy sa zabronione, jest to po prostu
              nieetyczne.

Nikt nie nakazuje w dzien referendum zaklejac starych plakatow agitujacych na
              tak/nie. Ale jest zakaz wieszania nowych.

Autor posta niech sobie wiesza ta flage jesli ma zyczenie, sadze, ze raczej
              dosyc samotnie i smiesznie bedzie wygladala. Natomiast jego intencje sa
              sprzeczne z duchem prawa zawartym w ideii ciszy przedwyborczej.

Ja natomiast, jesli przegramy referendum, bede namawial do wywieszenia w
              przyszlym roku, w dniu akcesji, flag bialoczerwonych z dodatkiem czarnej,
              zalobnej wstazki. I sadze, ze za te 12 miesiecy, gdy bedziemy bardziej
              juz "dostosowani" moze byc znacznie wiecej chetnych do takiej akcji niz
              wspomnianej na wstepie.

pzdr
              Krzysztof

Ps: Bylbym zapomnial Ty ...sowa...ty,ty,ty........:)
              • sowa_lesna Najpierw wprowadza uczestnikow forum 04.06.03, 11:30
                z premedytacja w blad, pozniej mowi o etyce.
                To taka ciekawostka.
                • Gość: krzysztofsf ciekawostka IP: 213.155.166.* 04.06.03, 11:44
                  sowa_lesna napisał:

> z premedytacja w blad, pozniej mowi o etyce.
                  > To taka ciekawostka.

napisalem :"Pamietaj o ciszy przedreferendalnej" a w temacie nie dalem n/t

kwestia etyki i interpretacji ciszy to juz sprawa sumienia.

Ja takie formy widze jako nieetyczne i bardzo sie ciesze, ze podobnie podeszly
                  organa oficjalne, wyraznie zaznaczajac zakaz takich symboli w lokalach
                  wyborczych.
                  inaczej w wielu punktach bysmy nie widzieli urn zza balonikow i choragiewek
                  prounijnych.

Natomiast wywieszanie dodatkowych elementow kampanii w dniu wyborow przez osoby
                  prywatne to juz wylacznie sprawa ich etyki i podejsia do lamania ducha prawa
                  zawartego w ideii ciszy przedwyborczej.
              • Gość: Pio Re: przepisy a intencje i etyka IP: *.crowley.pl 04.06.03, 12:56
                Gość portalu: krzysztofsf napisał(a):
                >
                > Ja natomiast, jesli przegramy referendum, bede namawial do wywieszenia w
                > przyszlym roku, w dniu akcesji, flag bialoczerwonych z dodatkiem czarnej,
                > zalobnej wstazki. I sadze, ze za te 12 miesiecy, gdy bedziemy bardziej
                > juz "dostosowani" moze byc znacznie wiecej chetnych do takiej akcji niz
                > wspomnianej na wstepie.
                >
                > pzdr
                > Krzysztof
                >

Ja deklaruje juz teraz moje poparcie i przylaczenie sie do ewentualnej akcji.
                Tez mysle, ze za jakis czas troche ludzi wyleczy sie z umyslowej zacmy,
                szczegolnie jak ich to bezposrednio puknie po kieszeni... :)

pozdrawiam,
                Piotr
                • Gość: krzysztofsf Re: przepisy a intencje i etyka IP: 213.155.166.* 04.06.03, 13:00
                  Gość portalu: Pio napisał(a):

> Gość portalu: krzysztofsf napisał(a):
                  > >
                  > > Ja natomiast, jesli przegramy referendum, bede namawial do wywieszenia w
                  > > przyszlym roku, w dniu akcesji, flag bialoczerwonych z dodatkiem czarnej,
                  > > zalobnej wstazki. I sadze, ze za te 12 miesiecy, gdy bedziemy bardziej
                  > > juz "dostosowani" moze byc znacznie wiecej chetnych do takiej akcji niz
                  > > wspomnianej na wstepie.
                  > >
                  > > pzdr
                  > > Krzysztof
                  > >
                  >
                  >
                  > Ja deklaruje juz teraz moje poparcie i przylaczenie sie do ewentualnej akcji.
                  > Tez mysle, ze za jakis czas troche ludzi wyleczy sie z umyslowej zacmy,
                  > szczegolnie jak ich to bezposrednio puknie po kieszeni... :)
                  >
                  > pozdrawiam,
                  > Piotr

miejmy nadzieje, ze nie trzeba bedzie tej demonstracji.

pzdr
                  Krzysztof
      • Gość: Europejczyk Kto tu mowi o wypieraniu sie? IP: *.amwaw.edu.pl 04.06.03, 11:38
        Chory z nienawisci do wszystkiego co jednoczy ludzi czlowieku!
        Chory ksenofobie i faszysto!

Po akcesji obok BialoCzerowej bedziemy wieszac Granatowa z dwunastoma gwiazdami
        z korony Matki Bozej ( jesli nie znasz tej symboliki to SE poczytaj, gdzie
        trzeba).

Mysle ze z tym wieksza duma i szacunkiem bedziemy sie obchodzic z symbolami
        narodowymi.

A co Szlachetny Obronco powiesz o prostytuowaniu flag narodowych podczas burd,
        blokad i innych awantur?
        Gdzie wtedy jestes ze swoja falszywa "miloscia i przywiazaniem" do
        BialoCzerwonej, kiedy hołota ją plugawi?
        Kiedy pijani rolnicy blokujacy drogi falszywie zawodzą Mazurek Dąbrowskiego?
        Kiedy chuligani na stadionach....szkoda slow na takich ND-ckich tępaków, jak Ty.
      • sapere Nie wypieramy się żadnych symboli narodowych... 04.06.03, 11:49
        ...lecz używamy również symboli, które przyjęła wykoncypowana przez chrześcijan
        Unia Europejska: "Potem wielki znak ukazał się na niebie: Niewiasta obleczona w
        słońce i księżyc pod jej stopami, a na jej głowie WIENIEC Z GWIAZD DWUNASTU"
        (Ap 12,1)

> najbardziej boli!

• Gość: krzysztofsf Re: Nie wypieramy się żadnych symboli narodowych. IP: 213.155.166.* 04.06.03, 11:54
          sapere napisał:

> ...lecz używamy również symboli, które przyjęła wykoncypowana przez
          chrześcijan
          >
          > Unia Europejska: "Potem wielki znak ukazał się na niebie: Niewiasta obleczona
          w
          >
          > słońce i księżyc pod jej stopami, a na jej głowie WIENIEC Z GWIAZD DWUNASTU"
          > (Ap 12,1)
          >

A kto robi za bestie w tym watku?

• Gość: EUwangelista Re: Wyparcie się narodowych symboli,najbardziej b IP: *.eti.pg.gda.pl 04.06.03, 12:13

> najbardziej boli!

Ja sie ich chetnie wypieram, gdy widze maszerujacych pod bialoczerwona
        giertychow, rydzykow, janow, zgraje leppera i temu podobne zbieraniny.
        Bialoczerwona nie jest warta tego, zeby stawac w jednym szeregu z takimi ludzmi.
        "Sam sobie sterem, zeglarzem, okretem".
    • Gość: Jan Re: Wywieśmy flagi Unii IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 11:19
      W lokalach wyborczych zakaz propagandy!!!!
      • Gość: xeon Re: Wywieśmy flagi Unii IP: *.spider.pl 04.06.03, 11:26

> W lokalach wyborczych zakaz propagandy!!!!
        Tak Panie Janie wiemy, choc bialo-czerwony krawat można chyba ryzykując
        przywdziać.
    • Gość: Europejczyk Naklejajmy na samochody PL-ki z gwiazdkami! IP: *.amwaw.edu.pl 04.06.03, 11:33
      Oprocz wywiesznia flag unijnych proponuje naklejac PLki na granatowym tle z
      gwiazdkami.

Co do flag, to na swoim terytorium, w ogrodzie przed domem, na maszcie na
      dzialce, mozna sobie wywieszac co sie chce, chcoby flage sowiecka.
      Tak samo nikt nie moze byc szykanowany za noszenie w dniu referendum koszulki z
      symbolami Unii, tak samo jak koszulki z orlem.

To bylby taki sam absurd, jak np to, gdyby policjatn kazal mi zdjac z samochodu
      moja "unijna" PL-kę, bo niby majac ja na samochodzie naruszam cisze wyborcza.
      • Gość: krzysztofsf doradzam tatuaz na czole n/t IP: 213.155.166.* 04.06.03, 11:46
        • sowa_lesna Re: doradzam tatuaz na czole n/t 04.06.03, 11:50
          A co ty juz masz wizerunek Romka Giertycha?
          • Gość: krzysztofsf Re: doradzam tatuaz na czole n/t IP: 213.155.166.* 04.06.03, 11:52
            sowa_lesna napisał:

> A co ty juz masz wizerunek Romka Giertycha?

Bitwe pod Grunwaldem
      • Gość: xeon Re: Naklejajmy na samochody PL-ki z gwiazdkami! IP: *.spider.pl 04.06.03, 12:06
        Dzieki za odzew, ale podsumujmy. Uwazam,ze warto manifestować swoje przekonania
        szczegolnie teraz. Wszyscy są uspokojeni, sondaże są optymistyczne. A z
        frekwencją nie będzie tak różowo.
    • Gość: . Wywieś sobie niebieskie gacie na patyku! IP: *.echostar.pl 04.06.03, 11:44
      albo czerwony sierpomłot.
      • Gość: Nika I to jest dobra odpowiedź! :-)) n/t IP: *.chello.pl 04.06.03, 23:18
    • Gość: EUwangelista A skąd taka flaga? IP: *.eti.pg.gda.pl 04.06.03, 12:11
      A skąd dostać taką flagę? Straszna bieda w ośrodkach propagandowych naszego
      rządu.
      Ja na razie musiałem zbałamucić panienkę z centrum informacji europejskiej,
      żeby dostać znaczek niebieski z gwiazdkami, który noszę na plecaku.
      • Gość: xeon Re: A skąd taka flaga? IP: *.spider.pl 04.06.03, 12:55
        Gość portalu: EUwangelista napisał(a):

> A skąd dostać taką flagę? Straszna bieda w ośrodkach propagandowych naszego
        > rządu.
        > Ja na razie musiałem zbałamucić panienkę z centrum informacji europejskiej,
        > żeby dostać znaczek niebieski z gwiazdkami, który noszę na plecaku.
        W Poznaniu agencje reklamowe, cena 33 PLN netto, wpisz w katalogu onetu flagi,
        albo jeszcze www.flagi-polus.gdynia.pl
        • Gość: michal Re: A skąd taka flaga? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.03, 23:31
          Gość portalu: xeon napisał(a):

> Gość portalu: EUwangelista napisał(a):
          >
          > > A skąd dostać taką flagę? Straszna bieda w ośrodkach propagandowych naszeg
          > o
          > > rządu.
          > > Ja na razie musiałem zbałamucić panienkę z centrum informacji europejskiej
          > ,
          > > żeby dostać znaczek niebieski z gwiazdkami, który noszę na plecaku.
          > W Poznaniu agencje reklamowe, cena 33 PLN netto, wpisz w katalogu onetu
          flagi,
          > albo jeszcze www.flagi-polus.gdynia.pl

33 pln netto to bardzo tanio. Postaw cene przynajmniej 100 pln. Taka okazja
          zdarza sie tylko raz, beda schodzic jak woda. Tak z ciekawosci - jakie sa
          koszty produkcji?
      • Gość: Nika Re: A skąd taka flaga? IP: *.chello.pl 04.06.03, 23:23
        Gość portalu: EUwangelista napisał(a):

> Ja na razie musiałem zbałamucić panienkę z centrum informacji europejskiej,
        > żeby dostać znaczek niebieski z gwiazdkami, który noszę na plecaku.

To w sumie drogo Cię to świecidełko nie wyniosło, a jaki przy tym szpan!
        Ech wy, EUwangeliści...
        • Gość: xeon Re: A skąd taka flaga? IP: *.spider.pl 05.06.03, 08:45
          U mnie na balkonie w każdym razie flaga powiewa od poniedziałku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka