Gość: piter brak duzych miast w tym zestawieniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.03, 23:21 a przec iez tam frekwencja byla wieksza i stanowia te miasta wieksza wage - wiec sadze ze wyniki te beda wygladac troche lepiej -a co do danich podawanych przez tvp - to pbs jezeli chodzi o frekwencje to zdajsie sie ni9ezle rabnelo przy poprzednich wyborach - pytanie na ile te 1200 komisje jest reprezentatywnych i jak usredniaja ta frekwencje - znowu kwestia tzm "wagi" - zobaczymy co bedzie jak pkw podsumuje caly krak ile to sie bedzie roznic od tych 17.8 % a tak ku przypomnieniu to w pierwszym dniu na litwoie tez bylo 17% a w sumie wyszlo 68 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-Ray Re: brak duzych miast w tym zestawieniu IP: *.chello.pl 08.06.03, 00:46 Gość portalu: piter napisał(a): > a tak ku przypomnieniu to w > pierwszym dniu na litwoie tez bylo 17% a w sumie wyszlo 68 % owszem, ale tam sytuacje uratowaly zachodnie sieci supermarketów (sic!) bo za dowod oddania glosu mozna bylo nabyc za symboliczna cene rozne towary, a to juz prawie korupcja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Czy Ty sugerujesz, ze Litwinow za"yellow pack" 08.06.03, 02:05 mozna kupic? To z twej strony albo rasizm, albo - wybacz slowo - ciezka chujoza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najwazniejsze Re: Czy Ty sugerujesz, ze Litwinow za'yellow pack IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 08.06.03, 05:37 gabrielacasey napisała: > mozna kupic? To z twej strony albo rasizm, albo - wybacz slowo - ciezka chujoza > . Taka chujaza jak i ty Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Biedaku, nawet "yellow pack" nie pojmujesz. To co 08.06.03, 05:42 ty w tej "hameryce" zresz? I jak sie w tej ichniej political correctness uchowales ze swoja DYSKRYMINACJA NARODOWA, POGARDA DLA INNYCH NACJI??? Czy az tak zle w USA ze znalezieniem pracownikow do zrywania z dachow azbestu, ze biedni Amerykanie nawet taka zakale, jak ty, musza u siebie trzymac? Coz, jedyna ich nadzieja, ze zakala zdechnie na azbestoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: ZAWSZE JEST WYJSCIE... IP: *.proxy.aol.com 07.06.03, 23:23 ...proponuje szwajcarie lub norwegie...nie nalezy nasladowac zlych przykladow...ach ta propaganda sld...jedno jest pewne... z karzdej sytuacji jest wyjscie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: ZAWSZE JEST WYJSCIE... IP: *.multicon.pl 08.06.03, 01:14 Gość portalu: mee napisał(a): > ...proponuje szwajcarie lub norwegie...nie nalezy nasladowac > zlych przykladow...ach ta propaganda sld...jedno jest pewne... z > karzdej sytuacji jest wyjscie... dodaj jeszcze islandie i luksemburg. tylko najpierw wypracujmy podobny dochod narodowy per capita. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Mee wskazuje tylko kraje,gdzie warto prosic o AZYL 08.06.03, 02:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: ZAWSZE JEST WYJSCIE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 01:20 Gość portalu: mee napisał(a): > ...proponuje szwajcarie lub norwegie...nie nalezy nasladowac > zlych przykladow...ach ta propaganda sld...jedno jest pewne... z > karzdej sytuacji jest wyjscie... Ty już, kozi bobku, pisałeś o tym kilka razy. Ja się nawet z tobą zgadzam, że lepiej jest być zdrowym i bogatym niż chorym i biednym. To stara prawda. Tylko zdradź mi swój pomysł na to, żeby Polska miała taką gospodarkę, banki i turystykę alpejską jak Szwajcaria, Albo tyle ropy naftowej i gazu ziemnego co Norwegia w szelfie kontynentalnym. Jak masz taki pomysł - to zrobimy w Polsce dobrobyt i wykończymy SLD raz dwa. Lepper coś kombinował z Talibami i gnojowicą w Klewkach. Porozum się z nim. Może byście się przyłączyli do Afganistanu? Albo do Iraku? Popracujcie nad tematem. Zwłaszcza wariant iracki może się okazać obiecujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: ZAWSZE JEST WYJSCIE... IP: *.proxy.aol.com 08.06.03, 02:16 Gość portalu: sza napisał(a): > Gość portalu: mee napisał(a): > > > ...proponuje szwajcarie lub norwegie...nie nalezy nasladowac > > zlych przykladow...ach ta propaganda sld...jedno jest pewne... z > > karzdej sytuacji jest wyjscie... > > Ty już, kozi bobku, pisałeś o tym kilka razy. Ja się nawet z tobą zgadzam, że > lepiej jest być zdrowym i bogatym niż chorym i biednym. To stara prawda. Tylko > zdradź mi swój pomysł na to, żeby Polska miała taką gospodarkę, banki i > turystykę alpejską jak Szwajcaria, Albo tyle ropy naftowej i gazu ziemnego co > Norwegia w szelfie kontynentalnym. Jak masz taki pomysł - to zrobimy w Polsce > dobrobyt i wykończymy SLD raz dwa. Lepper coś kombinował z Talibami i > gnojowicą w Klewkach. Porozum się z nim. Może byście się przyłączyli do > Afganistanu? Albo do Iraku? Popracujcie nad tematem. Zwłaszcza wariant iracki > może się okazać obiecujący. - idz ...baranku idz...ja tu nie widze dla ciebie ratunku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zacofany Re: ZAWSZE JEST WYJSCIE... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 11:10 Gość portalu: sza napisał(a): > Gość portalu: mee napisał(a): > > > ...proponuje szwajcarie lub norwegie...nie nalezy nasladowac > > zlych przykladow...ach ta propaganda sld...jedno jest pewne... z > > karzdej sytuacji jest wyjscie... > > Ty już, kozi bobku, pisałeś o tym kilka razy. Ja się nawet z tobą zgadzam, że > lepiej jest być zdrowym i bogatym niż chorym i biednym. To stara prawda. Tylko > zdradź mi swój pomysł na to, żeby Polska miała taką gospodarkę, banki i > turystykę alpejską jak Szwajcaria, Albo tyle ropy naftowej i gazu ziemnego co > Norwegia w szelfie kontynentalnym. Jak masz taki pomysł - to zrobimy w Polsce > dobrobyt i wykończymy SLD raz dwa. Lepper coś kombinował z Talibami i > gnojowicą w Klewkach. Porozum się z nim. Może byście się przyłączyli do > Afganistanu? Albo do Iraku? Popracujcie nad tematem. Zwłaszcza wariant iracki > może się okazać obiecujący. Owszem, Szwajcaria ma Alpy, ale resztę Szwajcarzy musieli sobie zrobić. My co najwyżej potrafilibyśmy nafajdać w te Alpy, gdybyśmy je mieli. To samo z ropą i gazem. Mieć to nie wszystko, trzeba jeszcze wydobyć i umieć sprzedać. My, jak na razie nawet guziki importujemy. Nie porównujcie normalnych narodów z ciemnotą między Bugiem a Odrą i Nysą. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jasne, znow SLD dano szanse ocalenia kraju i 08.06.03, 02:09 narodu przed jego wlasna glupota. W Sejmie. W Senacie. I poprzez podpis Prezydenta. A ze w Unii nie moze byc gorzej nizli poza Unia, to Polacy dopiero beda pogrobowcow komuny kochali! O TO CI CHODZI I CHODZILO, MEE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryf Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.spx.pl / 10.0.5.* 07.06.03, 23:24 Mieszkam w Szczecinie i jestem bardzo spokojny o pozytywny dla UE wynik referendum w Zachodniopomorskiem. Jezeli natomiast w skali kraju wynik będzie inny to zapowiadam: będzie WOLNE MIASTO SZCZECIN. Tej Azji na wschód od Wisły mamy dosyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztofsf Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: 213.155.166.* 07.06.03, 23:29 Gość portalu: gryf napisał(a): > Mieszkam w Szczecinie i jestem bardzo spokojny o pozytywny dla > UE wynik referendum w Zachodniopomorskiem. Jezeli natomiast w > skali kraju wynik będzie inny to zapowiadam: będzie WOLNE MIASTO > SZCZECIN. Tej Azji na wschód od Wisły mamy dosyć!!! Wyprowadz sei na madagaskar po prostu, Eurofile na madagaskar..... ladnie brzmi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 01:24 Gość portalu: krzysztofsf napisał(a): > Eurofile na madagaskar..... > ladnie brzmi.... Kup se globus frajerze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadl Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.kolno.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 23:39 Gość portalu: gryf napisał(a): > Mieszkam w Szczecinie i jestem bardzo spokojny o pozytywny dla > UE wynik referendum w Zachodniopomorskiem. Jezeli natomiast w > skali kraju wynik będzie inny to zapowiadam: będzie WOLNE MIASTO > SZCZECIN. Tej Azji na wschód od Wisły mamy dosyć!!! Otóż to mieszkam w Szczecinie .A przetrzyj oczka wyjedź trochę poza miasteczko Szczecin do pGr-ów podszczecińskich ,tam dopiero zobaczysz wydymanych ludzi i azję ,zresztą niedługo będzie bliżej .Po referendum zobaczysz co będzdie się działo ze stocznią .I Ty chcesz do europy jak o reszcie swojej ojczyzny wyrażasz się z taką pogardliwością .Gdzie idea wspólnego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A co tam slychac we wsi KOLNO? Duzo Rydzykow 08.06.03, 02:14 latos wysypalo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j@n Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.lodz-teofilow.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 00:07 Gość portalu: gryf napisał(a): > Mieszkam w Szczecinie i jestem bardzo spokojny o pozytywny dla > UE wynik referendum w Zachodniopomorskiem. Jezeli natomiast w > skali kraju wynik będzie inny to zapowiadam: będzie WOLNE MIASTO > SZCZECIN. Tej Azji na wschód od Wisły mamy dosyć!!! A skad Ty i Twoi Rodzice wzieli sie w Szczecinie - czy nie przypadkiem z Wolynia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 00:42 jadl i j@n, genialne riposty!! Nokaut!! To mi się podoba Panowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 01:49 Gość portalu: j@n napisał(a): > A skad Ty i Twoi Rodzice wzieli sie w Szczecinie - czy nie > przypadkiem z Wolynia? Moja rodzina uciekła przed Ruskimi z Wołynia, a rodzina mojej żony z Wilna. Teraz mieszkamy w Warszawie, ale mieszkaliśmy kilka lat w Szczecinie. A krewnych mam też we Wrocławiu, Londynie, Hadze i Osnabruck. I robimy wspólną firmę rodzinno-europejską, bo my - kresowiacy - lubimy się trzymać razem. I granice między państwami, choć dziś tak bardzo nie przeszkadzają jak za PRL-u, to jednak lepiej będzie bez nich i bez ceł. Ja się Unii nie boję, przeciwnie - wiem, że przystąpienie Polski do UE pomoże nam rozwinąć dobry biznes. Uważam że dla tysięcy małych firm wejście w rynek europejski na normalnych, równych zasadach - to jest szansa. Niech każdy zatrudni kilka osób więcej - to bezrobocie zacznie maleć. Mnie - z różnych powodów - komuchy u władzy nie pasują, ale w sprawie przystąpienia do UE - akurat (z mojego punktu widzenia) zrobili to co powinni byli zrobić. W tych sprawach, które mnie dotyczą - traktat jest wynegocjowany korzystnie. Ja i moja rodzina w referendum głosujemy: TAK. A jak będą wybory parlamentarne - napewno nie zagłosujemy ani na lewicę ani na tych co dziś są przeciwko akcesji. Złodziejom i idiotom powiemy: NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
cisza.wyborcza Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne 07.06.03, 23:26 Piekna pogoda, a po za tym 2/3 deklarowalo, ze pojdzie w niedziele. Tylko PO i Jan Nowak Jezioranski nawolywali do pojscia w sobote. I jest OK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_coyote Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.bris.ac.uk 07.06.03, 23:58 > Piekna pogoda, a po za tym 2/3 deklarowalo, ze pojdzie w > niedziele. > Tylko PO i Jan Nowak Jezioranski nawolywali do pojscia w > sobote. I jest OK! I rzeczywiscie, w niedziele 2/3 pojsc musi, bo 3 * 17,61 = 52,83. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARO Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.lublin.mm.pl 07.06.03, 23:27 Jeżeli to referendum ma być ważne czas zrobić natychmiast-jutro rewolucję na szczytach władzy.Obserwuję swoje otoczenie i wiem - wielu ludzi nie pójdzie głosować dlatego,że zamiast dymisji skompromitowanego rządu widzi głupie uśmiechy i oczekiwanie na czas po referendum,który być może pozwoli przetrwać rządowi.SPOŁECZEŃSTWO MUSI OTRZYMAĆ CZYTELNY SYGNAŁ ŻE WŁADZA NIE JEST WIECZNA I ŻE SĄ LUDZIE KTÓRYM ZALEŻY NA TYM BYŚMY ŻYLI W UCZCIWYM PAŃSTWIE.Tutaj ukłon w stronę PANA REZYDENTA.Być może jutro rano będzie już za póżno a przecież wielu z nas chce znależć się w Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czechy POLSKO JE V HAJZLU IP: *.vslesy.cz 07.06.03, 23:29 Jestli neudelate 50% tak jste v hajzlu, polaci. Vite o tom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fly Re: POLSKO JE V HAJZLU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.06.03, 23:36 Jak nie będzie ponad pięćdziesięciu procent to odpływam z tego pięknego kraju! Nie warto się wysilać. Trzeba szukać normalnych miejsc i normalnych ludzi. Dlaczego mam się całe życie wstydzić, że jestem Polakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czechy Re: POLSKO JE V HAJZLU IP: *.vslesy.cz 07.06.03, 23:41 Prijed do Czech. Vstup do EU mame na 100%, takze ekonomika a zivotni uroven snad pujde nahoru. Zije tady spousta idiotu, ale taky spousta slusnych lidi. Polaky mame radi. Takze vsichni, kdo nechcete zit v Asii, ale v Evrope, prijedte do Cech a pozadejte o ceske obcanstvi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vico Re: POLSKO JE V HAJZLU IP: *.adsl.pi.be 07.06.03, 23:44 Jesli bedzie ᡪ%...to referendum bedzie wazne. Jesli nie, to decyzje podejmie sejm, wiec...my se ne boim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vico Re: Pozdrawiam Vico (n/t) IP: *.adsl.pi.be 08.06.03, 00:04 Czesc Robi, udzielila mi sie troche goraczka referendalna. Niska dotychczas frekwencja mnie nie zaskakuje, zwlaszcza na prowincji. Wiesz...w sobote trzeba dojsc do siebie po tygodniu pracy...w niedziele powinno byc, wedlug mnie, okolo dwa razy wiecej glosujacych. Odpowiedz Link Zgłoś
robisc Nie byłbym taki pewien 08.06.03, 00:17 Mamy w Polsce piekną pogodę. Ludzie wyjechali na działki i w dupie mają to całe referendum (nawet w Euronews to zauważyli). Z drugiej strony eurosceptycy nastawili się na głosowanie w niedzielę. Nie mówię,że wygramy, ale: - frekwencja może nie przekroczyć 50%, - po drugie ewntualne zycięstwo akcesjonistów będzie dużo mniejsze niz powszechnie oczekiwano. Ja idę głosować jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vico Re: Nie byłbym taki pewien IP: *.adsl.pi.be 08.06.03, 11:18 Wiesz, mieszkam teraz w takim kraju, gdzie glosowanie jest obowiazkowe. Tlumaczy sie to tym, ze kazdy obywatel ma OBOWIAZEK dac swoj glos w tak waznym momencie. Bez wzgledu na to czy zyskuje na tym prawica, czy lewica. Po poczatkowych watpliwosciach uwazam teraz, ze to ma sens. Rzadza krajem politycy wybrani, a nie szczesciarze...ze szkoda dla kraju. W przypadku tego referendum, udzial powinien byc... wedlug mnie...takze obowiazkowy. Nikt nie mialby do nikogo pretensji, bez wzgledu na wynik. Glos wyborcy ponad wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Niemcy JUZ zdychaja ze smiechu nad polska glupota. 08.06.03, 01:48 I Rosjanie. A Lukaszenko to az sie z radosci schlal jak swinnia. Angole spokojne: zawsze mowili, ze Polacy to self-fuckers. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vico Re: Niemcy JUZ zdychaja ze smiechu nad polska glu IP: *.adsl.pi.be 08.06.03, 11:29 Kobieto, panuj nad soba. Czasem powiesz cos madrego, czasem jednak potrafisz strzelic cos bez sensu, jak np to, ze Anglik lub Niemiec mysla o Polakach... to i to, oczywiscie, wedlug ciebie, w sposob wulgarny. Gdyby tak bylo, tenze Anglik lub Niemiec znalazlby sie w rankingu poziomu kultury osobistej duzo ponizej polskiej przecietnej. Wiem, ze tak nie jest jak piszesz...Anglik i Niemiec nie interesuja sie polskim referendum, krotka wzmianka w wiadomosciach, ot tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
cv10 Re: Nareszcie przejrza moze na oczy, 08.06.03, 12:42 Gość portalu: vico napisał(a): > Kobieto, panuj nad soba. Czasem powiesz cos madrego, czasem jednak potrafisz > strzelic cos bez sensu, jak np to, ze Anglik lub Niemiec mysla o Polakach... to > > i to, oczywiscie, wedlug ciebie, w sposob wulgarny. Gdyby tak bylo, tenze > Anglik lub Niemiec znalazlby sie w rankingu poziomu kultury osobistej duzo > ponizej polskiej przecietnej. Wiem, ze tak nie jest jak piszesz...Anglik i > Niemiec nie interesuja sie polskim referendum, krotka wzmianka w wiadomosciach, > > ot tyle. > Nareszcie przejrza na oczy, bo maja znieksztalcony obraz Polaka. A Polak ma przestarzaly obraz uni. Nareszcie moze zrozumia, ze Polakom az tak na Uni nie zalezy jak oni to sobie mysla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el NIno Re:" MIALES CHAMIE ZLOTY ROG.... IP: *.proxy.aol.com 07.06.03, 23:37 "Miales chamie zloty rog miales chamie czapke z pior Wiatr huka po lesie, wiater czapke niesie, ostal ci sie ino sznur..." Powtorka z historii dla madrego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Nino Re: IP: *.proxy.aol.com 07.06.03, 23:41 Gość portalu: el NIno napisał(a): > "Miales chamie zloty rog > miales chamie czapke z pior > Wiatr huka po lesie, > wiater czapke niesie, > ostal ci sie ino sznur..." Sorry za bledy ale jestem troche na bani... > > Powtorka z historii dla madrego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master101 Re: IP: 80.48.245.* 08.06.03, 01:05 Zawsze byłem optymistą! Mam nadzieję, że stosunki z Białorusią, Albanią czy z Mongolią jakoś nam się pozytywnie ułożą. :( A mówiąc poważnie – to pierwszy dzień głosowania jest dla mnie totalną kompromitacją naszego społeczeństwa i tzw. elit! Zresztą trudno się dziwić, że naród jest ogłupiały. Bo komu wierzyć? Intelektualistom? Prymitywistom? Kolesiom? Nawiedzonym? Kameleonom? Mimo całego, mojego optymizmu nie sądzę, że dzień drugi głosowania coś zmieni w tym obrazie. Ja mam swoje lata, wysokie kwalifikacje i może niedługo zachoruję, więc mam nadzieję, że jakoś przetrwam. :) Ale ci up 50 niech się jeszcze zastanowią!!! Niech się jeszcze zastanowią: czy chcą żyć w Europie? czy chcą żyć w Azji? Ja wiem, że Azja też ma swoje uroki (mówiłem, że jestem optymistą!) i może ten wybór warto im polecać. Ciekawe jak taki wybór przyjmą nasze dzieci? Ciekawe jak oceni historia nazwiska "naszych" absolutnie "wybitnych" przywódców politycznych? Nie mam wątpliwości, że będą w ramkach! Nie wiem tylko czy będą opluwani, czy wielbieni. Tak. Zgadzam się z tą opinią: Miałeś chamie złoty róg! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up50 Re: IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 11:18 Gość portalu: master101 napisał(a): > Zawsze byłem optymistą! Mam nadzieję, że stosunki z Białorusią, Albanią czy z > Mongolią jakoś nam się pozytywnie ułożą. :( > A mówiąc poważnie – to pierwszy dzień głosowania jest dla mnie totalną > kompromitacją naszego społeczeństwa i tzw. elit! > Zresztą trudno się dziwić, że naród jest ogłupiały. Bo komu wierzyć? > Intelektualistom? Prymitywistom? Kolesiom? Nawiedzonym? Kameleonom? > Mimo całego, mojego optymizmu nie sądzę, że dzień drugi głosowania coś zmieni > w tym obrazie. > Ja mam swoje lata, wysokie kwalifikacje i może niedługo zachoruję, więc mam > nadzieję, że jakoś przetrwam. :) Ale ci up 50 niech się jeszcze zastanowią!!! > Niech się jeszcze zastanowią: czy chcą żyć w Europie? czy chcą żyć w Azji? Ja > wiem, że Azja też ma swoje uroki (mówiłem, że jestem optymistą!) i może ten > wybór warto im polecać. Ciekawe jak taki wybór przyjmą nasze dzieci? Ciekawe > jak oceni historia nazwiska "naszych" absolutnie "wybitnych" przywódców > politycznych? Nie mam wątpliwości, że będą w ramkach! Nie wiem tylko czy będą > opluwani, czy wielbieni. > Tak. Zgadzam się z tą opinią: Miałeś chamie złoty róg! Ja jestem up50. Pytasz, komu ma naród wierzyć. Mądry ma wierzyć sobie, ale gdzie tu znależć mądrego w tym naszym kraju? Nic dziwnego, że wszystkim sterują giertychy, rydzyki i leppery. Też głupie, ale za to pyskate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master101 Re: MIALES CHAMIE ZLOTY ROG.... IP: 80.48.245.* 08.06.03, 01:31 Gość portalu: el Nino napisał(a): > Gość portalu: el NIno napisał(a): > > > "Miales chamie zloty rog > > miales chamie czapke z pior > > Wiatr huka po lesie, > > wiater czapke niesie, > > ostal ci sie ino sznur..." > > Sorry za bledy ale jestem troche na bani... > > > > > > Powtorka z historii dla madrego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++Ignorant A te dane jeszcze zawyżone../nt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.03, 01:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master101 Re:' MIALES CHAMIE ZLOTY ROG.... IP: 80.48.245.* 08.06.03, 01:33 Zawsze byłem optymistą! Mam nadzieję, że stosunki z Białorusią, Albanią czy z Mongolią jakoś nam się pozytywnie ułożą. A mówiąc poważnie – to pierwszy dzień głosowania jest dla mnie totalną kompromitacją naszego społeczeństwa i tzw. elit! Zresztą trudno się dziwić, że naród jest ogłupiały. Bo komu wierzyć? Intelektualistom? Prymitywistom? Kolesiom? Nawiedzonym? Kameleonom? Mimo całego, mojego optymizmu nie sądzę, że dzień drugi głosowania coś zmieni w tym obrazie. Ja mam swoje lata, wysokie kwalifikacje i może niedługo zachoruję, więc mam nadzieję, że jakoś przetrwam . Ale ci up 50 niech się jeszcze zastanowią!!! Niech się jeszcze zastanowią: czy chcą żyć w Europie? czy chcą żyć w Azji? Ja wiem, że Azja też ma swoje uroki (mówiłem, że jestem optymistą!) i może ten wybór warto im to polecać. Ciekawe jak taki wybór przyjmą nasze dzieci? Ciekawe jak oceni historia nazwiska "naszych" absolutnie "wybitnych" przywódców politycznych? Nie mam wątpliwości, że będą w ramkach! Nie wiem tylko czy będą opluwani, czy wielbieni. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Tym razem, Dzieciatko, zaspiewam z toba w zgodnym 08.06.03, 01:52 chorze. Jakby nie bylo - witam w UK. Zapewnee bedzie mozna poprosic o azyl!!! Z powodu chronicznej glupoty wspolobywateli, bo i tak Sejm zadecyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: POLSKO JE V HAJZLU IP: *.dial.netline.net.uk 07.06.03, 23:43 Gość portalu: Czechy napisał(a): > Jestli neudelate 50% tak jste v hajzlu, polaci. Vite o tom? Vime. Ale udelame vic nez 50% a w hajzlu ne budem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czechy SOBOTA 18,7% + NEDELE 31,4%? TO NENI DEMOKRACIE! IP: *.vslesy.cz 07.06.03, 23:49 Kdo bude verit tomu, ze referendum, kdy jeden den prijde 18,7% volicu a druhy den najednou minimalne 31,4%? Jestli prijde pres 50%, tak to budou zfalsovane vysledky panem Millerem a spol. To je muj nazor. Ale vstup do EU Polsku preju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gedymin Re: SOBOTA 18,7% + NEDELE 31,4%? TO NENI DEMOKRAC IP: *.bmj.net.pl / 192.168.20.* 08.06.03, 13:55 Gość portalu: Czechy napisał(a): > Kdo bude verit tomu, ze referendum, kdy jeden den prijde 18,7% volicu a druhy > den najednou minimalne 31,4%? Jestli prijde pres 50%, tak to budou zfalsovane > vysledky panem Millerem a spol. To je muj nazor. Ale vstup do EU Polsku preju. Kochany, tu nie chodzi o demokrację ale o cud nad Wisłą (2).! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLSKA MILER - ŻEGNAJ, JEDŹ DO BRUXELI SAM IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 08.06.03, 15:05 Gość portalu: Czechy napisał(a): > Kdo bude verit tomu, ze referendum, kdy jeden den prijde 18,7% volicu a druhy > den najednou minimalne 31,4%? Jestli prijde pres 50%, tak to budou zfalsovane > vysledky panem Millerem a spol. To je muj nazor. Ale vstup do EU Polsku preju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laska Nebeska Re: Pane Havranku! IP: *.mel2.homedsl.pacific.net.au 08.06.03, 05:35 Hej panie czechu, znasz ten kawal? "Pane Havranku, tu se ne spi. Ale ja ne spim, ja rzigam!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yug Re: POLSKO JE V HAJZLU IP: *.chello.pl 08.06.03, 12:30 Spyrdylaj Pepiku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 23:38 Właśnie sprawdziłam w archiwalnych wydaniach gazety, że na Litwie po pierwszym dniu głosowania frekwencja wynosiła 30%, a na Słowacji 25%. Ludzie weźcie się w garść idźcie jutro zagłosować!!!!! Pokażmy, że demokracja, za którą tylu Polaków cierpiało, tylu Polaków zginęło, ma dla nas wartość. Pokażmy, że nie jesteśmy krajem tzreciego świata, pokażmy, że potrafimy decydować o naszej przyszłości. Pamiętajcie, że wielu z tych, którzy walczyli o to byście mieli taki wybór, oddało za to swoje życie. Idźcie więc do urn chociażby ze względu na pamięć o nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.acn.pl 07.06.03, 23:40 Ale kochanie, Ci co chcieli demokracji to dawno juz wyjechali z tego kraju. Teraz na starośc wracaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emirein Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.w-net.pl 07.06.03, 23:40 a ja to się ciesze, że jest mała frekfencja jak nie będzie 50% to parlament zadecydaue na 100% na TAK a w końcu o to chodzi. A tych wszystkich którzy mówią "zagłosujcie obojętnie za tak czy nie" należałoby wysłać na Białoruś i zakazać powrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melepeta Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.03, 00:32 Gość portalu: emirein napisał(a): > a ja to się ciesze, że jest mała frekfencja jak nie będzie 50% to parlament > zadecydaue na 100% na TAK a w końcu o to chodzi. > A tych wszystkich którzy mówią "zagłosujcie obojętnie za tak czy nie" > należałoby wysłać na Białoruś i zakazać powrotu. myslimy wspolnie i podobnie! o tym pisalem wyzej ciut! pzdr slonecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j@n Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.lodz-teofilow.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 23:42 Boje sie, ze w poniedzialek obudze sie z reka w nocniku - bardzo niska frekwencja w pierwszym dniu pokazuje, ze Polacy patrza na korzysci przystapienia do Unii przez pryzmat dnia dzisiejszego wogole nie rozwazajac konsekwencji swej obojetnosci. Mysla moze, ze sejm za nich to zalatwi ale obawiam sie, ze przy tak niskim poparciu zaden posel nie zechce podjac ryzyka odpowiedzialnosci za przyszlosc narodu - bo juz niejednokrotnie chowali glowe w piasek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadl Towarzystwo-odjazd IP: *.kolno.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 23:47 Ta klasa polityczna się skończyła .Oni muszą odejść.Europa poczeka .Nastraszono niektórych Białorusią i rosją .Ludzie nie bójcie się .Niektórzy każą wyjeżdżać na Białoruś >Tu jest moja ojczyzna,tu będę żył .A w tym głosowaniu pokażę figę Panu Millerowi i spółce.ADIO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100 % Re: Towarzystwo-odjazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 00:26 Gość portalu: jadl napisał(a): > Ta klasa polityczna się skończyła .Oni muszą odejść.Europa poczeka .Nastraszono > niektórych Białorusią i rosją .Ludzie nie bójcie się .Niektórzy każą wyjeżdżać > na Białoruś >Tu jest moja ojczyzna,tu będę żył .A w tym głosowaniu pokażę f > igę Panu Millerowi i spółce.ADIO!!! A kim ty jesteś "ADIO" ???? MASZ JAKIŚ PATENT ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: Towarzystwo-odjazd IP: *.multicon.pl 08.06.03, 01:21 Gość portalu: jadl napisał(a): > Ta klasa polityczna się skończyła .Oni muszą odejść.Europa poczeka .Nastraszono > niektórych Białorusią i rosją .Ludzie nie bójcie się .Niektórzy każą wyjeżdżać > na Białoruś >Tu jest moja ojczyzna,tu będę żył .A w tym głosowaniu pokażę f > igę Panu Millerowi i spółce.ADIO!!! Pokaz tez fige dziesiatkom tysiecy mlodych mlodych ludzi, ktorzy juz dzis pracuja pollegalnie (jako studenci) w anglii, irlandii, szwecji i hiszpanii. oni na pewno cie pokochaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosiek Re: MYŚLENIE NIE BOLI IP: *.net 08.06.03, 13:12 > Pokaz tez fige dziesiatkom tysiecy mlodych mlodych ludzi, ktorzy > juz dzis pracuja pollegalnie (jako studenci) w anglii, irlandii, > szwecji i hiszpanii. oni na pewno cie pokochaja. NIE PLEĆ BZDUR GOŚCIU !!!! Będąc w UE, będziemy mieli pracę za granicą.AHA!!! W Niemczech jest 4 750 000 bezrobotnych,firmy niemieckie wynoszą się do Afryki, Azji i Rosji (teraz dojdzie Ukraina - podatek 13%); jeśli nie opłaca im się zatrudnić oficjalnie Niemca, to dlaczego opłacałoby się zatrudnić Polaka na takich samych warunkach?!? Myślenie nie boli - nie wciskaj kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: Towarzystwo-odjazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 02:15 Gość portalu: jadl napisał(a): >...Niektórzy każą wyjeżdżać > na Białoruś >Tu jest moja ojczyzna,tu będę żył .A w tym głosowaniu pokażę > figę Panu Millerowi i spółce.ADIO!!! Ty im pokażesz, a oni popatrzą na ciebie jak na odiotę i się obśmieją. Bo - co byś nie zrobił to i tak mają cię w dupie. Pomyśl o własnej przyszłości i o przyszłości Polski. Za parę lat te dziadki będą już w piachu, a ty - jak nie wejdziemy do Unii - na bezrobociu. I to bez zasiłku - bo niby kto ci go zapłaci i z czego, jak gospodarka padnie. Na jałmużnę od Rydzyka nie licz. On nie taki skory do dawania. Giertych - takiego nieudacznika też oleje. Jeśli zagłosujesz głupio tylko dlatego, żeby zrobić na złość kilku politykom, którzy i tak są na wylocie - zrobisz z siebie durnia, jakbyś się sam w dupę kopnął. Co ci się zresztą słusznie należy za głupie pisanie na necie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I o co zaklad, ze pan Miller zadecyduje za ciebie 08.06.03, 02:20 co do wejscia Polski do Unii? Duzo pokazales. I Miller BARDZO sie zmartwil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master101 Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: 80.48.245.* 08.06.03, 01:57 Bądź optymistą! Może będzi nam do twarzy w Łowickich pasiakach w skansenie Europy? Parę Euro za występy się ucuiła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wku...ony Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.tkchopin.pl 07.06.03, 23:43 Ja pierdziele, komuno wróć!!! Chcieli prawo głosu a teraz dupy ruszyć nie mogą!!! Polaka trzeba za morde i do roboty zmusić. Tragedia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robisc Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne 07.06.03, 23:49 Nie martw sie. Jutro pójdziemy, zagłosować "Nie". I będzie nas wielu. Szkoda,że Wojterę dopuścili do głosu dopiero w ostatnim dniu kampanii, bo byłoby nas jeszcze więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master101 Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: 80.48.245.* 08.06.03, 02:08 No i to jest suprer!!! W końcu do Azji granica niedaleka! Wystarczą nam dwa ręczniki! Jeden żeby zawiązać na łeb (zwilżony), a drugi na biodra. No i o co chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gedymin Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.bmj.net.pl / 192.168.20.* 08.06.03, 14:18 robisc napisał: > Nie martw sie. Jutro pójdziemy, zagłosować "Nie". I będzie nas wielu. Szkoda,że > > Wojterę dopuścili do głosu dopiero w ostatnim dniu kampanii, bo byłoby nas > jeszcze więcej. Widać że komuna wyżarła części mózgi i pozostał tylko antyklerykalizm. To smutne - nie ma się czym chełpić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadl Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.kolno.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 23:51 Wyluzuj bo sie zapalisz.Oddychaj głęboko i spokojnie.A może wiesz gdzie ta robota Gość portalu: wku...ony napisał(a): > Ja pierdziele, komuno wróć!!! Chcieli prawo głosu a teraz dupy > ruszyć nie mogą!!! Polaka trzeba za morde i do roboty zmusić. > Tragedia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey W Wlk.Brytanii.Ale tobie nie damy.Nie chcesz do EU 08.06.03, 02:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 02:24 Gość portalu: jadl napisał(a): > Wyluzuj bo sie zapalisz.Oddychaj głęboko i spokojnie.A może wiesz gdzie ta robo > ta > Gość portalu: wku...ony napisał(a): > > > Ja pierdziele, komuno wróć!!! Chcieli prawo głosu a teraz dupy > > ruszyć nie mogą!!! Polaka trzeba za morde i do roboty zmusić. > > Tragedia!!! Mam kilka adresów w zachodniej Europie, ale to nie dla ciebie, bo nie lubisz. Spróbuj się załapać na białoruskie wykopki. Jak ich poprosisz, żeby cię przymusili do roboty za frajer - to to zrobią. Ci kolesie mają wprawę jeszcze od czasów Katynia. Będzie ci się podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Nino Re: Tow Miller wam dekujem IP: *.proxy.aol.com 07.06.03, 23:51 Zdenek, nie rob sobie jaj, zobaczymy jak bede uwas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepik To nie ten Zdenek. IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.06.03, 01:26 Ma polskie IP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota Dyżurna Ropucha GC znowu SKRZECZY IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 08.06.03, 15:03 NIE GŁOSUJ, NIE RÓB FREKWENCJI. NIE DAJ SATYSFAKCJI ZŁODZIEJOM. ADMIN - NAMAWIANIE DO NIEGLOSOWANIA JEST LEGALNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emirein Re: TOW. MILLER WAM JUZ DZIEKUJEMY! IP: *.w-net.pl 07.06.03, 23:50 "na złość mamie odmrożę sobie uszy" to jest komentarz odpowiednie do twojej wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadl Re: TOW. MILLER WAM JUZ DZIEKUJEMY! IP: *.kolno.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 23:53 Nic sobie nie odmrożę ,bo mi dobrze i ciepło .Na samą zajawke ,że Miller odejdzie w niebyt ,aż płonę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emirein Re: TOW. MILLER WAM JUZ DZIEKUJEMY! IP: *.w-net.pl 07.06.03, 23:56 jak nie wejdziemy du UE to Miller może i odejdzie ale jego miejsce zajmie Lepper a tak pozatym nie głosując niee robisz na złość Millerowi tylko sam sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tn Re: TOW. MILLER WAM JUZ DZIEKUJEMY! IP: *.DIAL.NET.NYU.EDU 08.06.03, 00:05 Gość portalu: emirein napisał(a): > jak nie wejdziemy du UE to Miller może i odejdzie ale jego miejsce zajmie > Lepper > a tak pozatym nie głosując niee robisz na złość Millerowi tylko sam sobie jezeli przyjdzie lepper, to nie dlatego, ze w referendum jest niska frekwencja, ale dlatego, ze lapinski, nauman, czarzasty, kwiatkowski, montkiewicz, szarawarski, a wczesniej wieczerzak itp okazali sie dla rzadzacych wazniejsi niz Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tn Re: TOW. MILLER WAM JUZ DZIEKUJEMY! IP: *.DIAL.NET.NYU.EDU 07.06.03, 23:59 Gość portalu: emirein napisał(a): > "na złość mamie odmrożę sobie uszy" to jest komentarz odpowiednie do twojej > wypowiedzi emirein, ja juz swoje "tak" do urny wrzucilem. narod jaki jest, taki jest. miller i klasa rzadzaca ponosza jednak odpowiedzialnosc za to, ze swoja "republika kolesi" zniechecili reszte tych, ktorzy jeszcze sie wachali. parlament podejmie decyzje. i nie trudno przewidziec, jaka bedzie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emirein Re: TOW. MILLER WAM JUZ DZIEKUJEMY! IP: *.w-net.pl 08.06.03, 00:04 ja też już głosowałem na tak a mała frekfencja mnie nawet cieszy bo parlament napewno przegłosuje wejście do UE dziwi mnie tylko argumentacja "nie zagłosuję bo Miller mi się nie podoba" tak jakby głosowanie było urządzone dla przyjemności Millera pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca Re: TOW. MILLER WAM JUZ DZIEKUJEMY! IP: *.e / 10.1.6.* 08.06.03, 00:22 Czy ten siwy pierdoła podał się do dysmisji czy jeszcze nie ? Niech mi ktoś podpowie bo nie mam telewizora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca pseudo buca Re: TOW. MILLER WAM JUZ DZIEKUJEMY! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.03, 00:41 Gość portalu: luca napisał(a): > Czy ten siwy pierdoła podał się do dysmisji czy jeszcze nie ? > Niech mi ktoś podpowie bo nie mam telewizora. poczytaj w sieci zamiast tepo lampic w tv. skoro na to nie wpadles, to chyba twoj stary to tepy pierdola :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca Re: TOW. MILLER WAM JUZ DZIEKUJEMY! IP: *.e / 10.1.6.* 08.06.03, 00:50 dzięki koleś. wiele nie powiedziałeś. ale zawsze to miło spotkać bratnią duszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: TOW. MILLER WAM JUZ DZIEKUJEMY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 02:42 Gość portalu: emirein napisał(a): > ja też już głosowałem na tak a mała frekfencja mnie nawet cieszy bo parlament > napewno przegłosuje wejście do UE > dziwi mnie tylko argumentacja "nie zagłosuję bo Miller mi się nie podoba" tak > jakby głosowanie było urządzone dla przyjemności Millera > pozdrowienia No nie? Gdyby napisał, że mu się nie podobają euro albo funciaki, albo, że ślubował ubóstwo i chce do końca życia klepać biedę, że lubi jak go robią w konia lokalni politycy i skorumpowani urzędnicy. Albo, że królowa brytyjska nie jest w jego typie... To są, od biedy, jakieś argumenty na nie. Ale przecież głosując TAK dla Unii - mówi innymi słowami:"jestem za tym, żeby ograniczyć władzę tego cholernego rządu i zmusić go do przestrzegania reguł obowiązujących w nieco bardziej cywilizowanym świecie" a właśnie głosując NIE dla Unii - faktycznie popiera chore stosuneczki panujące w naszym polskim zadupiu. Mają ludzie w głowach kisiel wszechpolski, oj mają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.intertranspks.com.pl 07.06.03, 23:49 ja nie ide głosować! dlaczego? to wam coś wyjaśnie euroentuzjaści bo nie chce by Polska weszła do UE! ale wy tylko potraficie mnie obrażać! dlamnie jest to oczywiste chcesz to se idz głosować i tyle czy to brak społeczeństwa demokratycznego? nie nad każdą bzdurą bedzie sie naród zastanawiał czy ja se unie wymyśliłem? to po co mam iść? jak nie pójde to tak jakbym oddałgłos na nie! to proste nie i tyle dupki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vasyl Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 23:58 ciekawe czy jak nie wejdziemy do UE to dadzą mi azyl polityczny w Czechach, bede motywował, że w kraju pełnym 'owiec' a rządzonym przez baranów żyć nie sposób (nie wyjechałem za komumy, nie wyjechałem po 'okrągłym stole' ale teraz chyba czas się powoli zbierać na emigracje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andora Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.chello.pl 08.06.03, 00:23 Nie. Jak nie pójdziesz, to zrzekasz się w ogóle prawa głosu i masz nie marudzić na sytuację, która będzie potem. Nie podoba ci się? Było ruszyć tyłek i zagłosować. A poza tym nie głosując oddajesz głos na tak, bo jak nie będzie przekroczonego progu, referendum nie jest wiążące. Sprawę przegłosuje parlament, a to będzie na TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 02:55 Gość portalu: tom napisał(a): > ja nie ide głosować! dlaczego? to wam coś wyjaśnie > euroentuzjaści bo nie chce by Polska weszła do UE! ale wy tylko > potraficie mnie obrażać! dlamnie jest to oczywiste chcesz to se > idz głosować i tyle czy to brak społeczeństwa demokratycznego? > nie nad każdą bzdurą bedzie sie naród zastanawiał czy ja se unie > wymyśliłem? to po co mam iść? jak nie pójde to tak jakbym > oddałgłos na nie! to proste nie i tyle dupki A nie pomyślałeś kiedyś, że głowa jest nie tylko do tego, żeby ją golić i trenować walenie bykiem? Spytaj proboszcza. On ci powie, że człowiek tym się różni od zwierzęcia, że ma duszę, wolę i rozum. A ty co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: PODNIESC TYLEK Z KANAPY.. IP: *.proxy.aol.com 07.06.03, 23:52 ...rozdzieranie szat nic tu nie pomoze...ludzie czuja ,ze nigdy nie mieli wplywu na nic...pozatym zrobiono nas h.....okraglo stolowego...tak to wina tych wszystkich autorytetow...ale sa takie chwile kiedy tylek zbolaly nalezalo-by podniesc z kanapy... Odpowiedz Link Zgłoś
zeenek KOMUNO WRÓĆ 07.06.03, 23:53 Za morde wszyskich i krótko jak na smyczy, każdemu po równo. Przynajkmniej każdy miał syrenkę i cieszył się z pomarańczy na Swieta jak wystał w 5 godzinnej kolejce. Komuno wróć. Lepper na prezydenta, Beger na premiera. Zrobimy z Wami porządek. Obywatelskiego spoleczenstwa sie zachciewa? - ni chuja, komuno wróć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadl Re: KOMUNO WRÓĆ IP: *.kolno.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 23:56 zeenek napisał: > Za morde wszyskich i krótko jak na smyczy, każdemu po równo. > Przynajkmniej każdy miał syrenkę i cieszył się z pomarańczy na > Swieta jak wystał w 5 godzinnej kolejce. Komuno wróć. > Lepper na prezydenta, Beger na premiera. > Zrobimy z Wami porządek. Obywatelskiego spoleczenstwa sie > zachciewa? - ni chuja, komuno wróć Facet ona właśnie zdycha ,po trzynastoletniej śmierci klinicznej zdycha naprawdę . Odpowiedz Link Zgłoś
zeenek Re: KOMUNO WRÓĆ 07.06.03, 23:58 CZekajcie, towarzysze zza Buga zrobią wkońcu z Wami porządek reszta na sybir, niech żyje towarzysz Józef Stalin, niech żyje towarzysz Ziuganow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Nie póję głosować IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 00:05 Dlatego, że Miller agitował i TVP ciągle łamie cisze referendalną, nie póję głosować. Nie tylko ja tak postanowiłem, ale cała moja rodzina i wielu znajomych. Apeluję do tych, którzy nie głosowali, aby jutro też nie szli. I tak nas wepchną do UE, ale nie będą mówić, ze większość narodu tak chciała. Może wtedy Millera też wykopią Odpowiedz Link Zgłoś
robisc Idź głosować 08.06.03, 00:12 I co z tego, że Millera wykopią. Inni towarzysze utrzymają się przy korycie, a do UE i tak nas wepchną na siłę. Jedyna sznasa na dobicie czerwonych to "NIE" w referendum, przy ponad 50% frekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berek Re: Idź głosować IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 00:18 co to za bzdura, jakich czerwonych?? A zielonych, białych, różowych to nie? W sprawie Unii jednomyślność godna wagi tematu jakim jest miejsce POlski w Europie i na świecie. Chyba, że kotś życzy dobrze naszym folklorystycznym partiom w biało - czerwone pręgi lub z Radiem Maryja w klapie! Odpowiedz Link Zgłoś
robisc Re: Idź głosować 08.06.03, 00:24 Gość portalu: berek napisał(a): > co to za bzdura, jakich czerwonych?? A zielonych, białych, różowych to nie? W > sprawie Unii jednomyślność godna wagi tematu jakim jest miejsce POlski w > Europie i na świecie. > Chyba, że kotś życzy dobrze naszym folklorystycznym partiom w biało - czerwone > pręgi lub z Radiem Maryja w klapie! To nie jest bzdura. Najpierw trzeba odstawić złodzieji od władzy, a potem zająć sie odbudową kraju po ich rządach. Błędnie identyfikujesz eurosceptyków wyłącznie z Samoobroną i LPR-em. Jest mnóstwo ludzi niepodatnych na papke propoagandą serwowaną przez postkomunistów. Jeżeli oglądałeś czwartkową debatę w jedynce, to tam reprezentował nas Stanisław Wojtera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu I właśnie przez takich ja ty... IP: *.tkchopin.pl 08.06.03, 00:13 ... wstydze sie, ze jestem polakiem. Nie potrafisz rozroznic popularnosci rzadu od najwazniejszej szansy jaka ci sie miernoto przytrafila w zyciu. Komuno wroc!! Wszystkich za morde i do roboty - demkoracji sie zachcialo... Pytam sie: Po co wam demokracja choloto, skoro z niej nie korzystacie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Nino Re: Nie póję głosować IP: *.proxy.aol.com 08.06.03, 00:13 Gość portalu: romek napisał(a): > Dlatego, że Miller agitował i TVP ciągle łamie cisze > referendalną, nie póję głosować. Nie tylko ja tak postanowiłem, > ale cała moja rodzina i wielu znajomych. Apeluję do tych, > którzy nie głosowali, aby jutro też nie szli. I tak nas wepchną Aco kolgo zaproponujesz w zamian ? > do UE, ale nie będą mówić, ze większość narodu tak chciała. > Może wtedy Millera też wykopią Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey El Ninio, nie mow do slupa, bo ten wiadomo, jak co 08.06.03, 02:33 Czeka az mu jacys "oni" (Unia, krasnoludki, kasztanka, sierotka Marysia etc.etc) Millera od wladzy odepchna!!! Toz to chyba jakis wariat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berek Re: Nie póję głosować IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 00:14 Gość portalu: romek napisał(a): > Dlatego, że Miller agitował i TVP ciągle łamie cisze > referendalną, nie póję głosować. Nie tylko ja tak postanowiłem, > ale cała moja rodzina i wielu znajomych. Apeluję do tych, > którzy nie głosowali, aby jutro też nie szli. I tak nas wepchną > do UE, ale nie będą mówić, ze większość narodu tak chciała. > Może wtedy Millera też wykopią Co to za apel??? Agitacja??? Postuluję wykopać romka, całą jego rodzinę i wielu jego znajomych. Rząd przeminie, Miller przeminie, ci co nas wepchną czy nie wepchną przeminą ale Polska zostanie i może warto mieć na ten temat własne zdanie. Bez powierzchownych emocji, Panowie, Panie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmmmm glosowanie IP: *.chello.pl 08.06.03, 00:15 to jest Polska wlasnie... smutne, nie umiemy decydowac za siebie i dlatego mamy taki parlament, rzad i korupcje... daleko nam niestety do zachodniej kultury, kultura wschodu byla wspaniala ale 3000 lat temu. a propos dzialania rzadu... jeszcze nigdy zadne wybory nie mialy tak beznadziejnej kampani, tragedia... :((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Nie póję głosować IP: *.siec / 192.168.0.* 08.06.03, 09:46 Gość portalu: romek napisał(a): > Dlatego, że Miller agitował i TVP ciągle łamie cisze > referendalną, nie póję głosować. Nie tylko ja tak postanowiłem, > ale cała moja rodzina i wielu znajomych. Apeluję do tych, > którzy nie głosowali, aby jutro też nie szli. I tak nas wepchną > do UE, ale nie będą mówić, ze większość narodu tak chciała. > Może wtedy Millera też wykopią Nie odpowiem na Twój apel pozytywnie, bo się nie przyłączę do niemądrej postawy. Nie lubisz Millera? I słusznie, bo nie ma za co. Jesteś przeciwko UE i TVP? Masz prawo, ale daj temu wyraz w postaci głosowania. Nie pozwól, aby odebrano Ci prawo do wyrażnia własnej opinii. Tylko tyle i aż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey GDZIE ci zdycha?Po raz kolejny dales jej CALA 08.06.03, 02:29 WLADZE. I 100% PRAWO DECYDOWANIA W SPRAWACH KRAJU. Czy ty naprawde az taki glupi jestes? "Oni" rzadzili absolutnie i bez przeszkod prawie 50 lat, to i porzadza nastepne 50. A narod bezwolnych niewolnikow moze sobie gadac...na chatach, ze mu sie to rzadzenie nie podoba. Bo nic groznego z tego dla "Onych" nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czechy SOBOTA 17% + NIEDZELA 40% = 57% IP: *.vslesy.cz 08.06.03, 00:11 Kdo bude verit tomu, ze referendum, kdy jeden den prijde 17% volicu a druhy den najednou minimalne 40%? Jestli prijde pres 50%, tak to bude zfalsovane referendum panem Millerem a spol. To je muj nazor. Ale vstup do EU Polsku preju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Nino Re: SOBOTA 17% + NIEDZELA 40% = 57% IP: *.proxy.aol.com 08.06.03, 00:16 Gość portalu: Czechy napisał(a): > Kdo bude verit tomu, ze referendum, kdy jeden den prijde 17% volicu a druhy > den najednou minimalne 40%? Jestli prijde pres 50%, tak to bude zfalsovane > referendum panem Millerem a spol. To je muj nazor. Ale vstup do EU Polsku preju > . Dzieki Zdenek za dobre zyczenia, ale chyba sie mylisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czechy Re: SOBOTA 17% + NIEDZELA 40% = 57% IP: *.vslesy.cz 08.06.03, 00:19 Gość portalu: el Nino napisał(a): > Gość portalu: Czechy napisał(a): > > > Kdo bude verit tomu, ze referendum, kdy jeden den prijde 17% > volicu a druhy > > den najednou minimalne 40%? Jestli prijde pres 50%, tak to > bude zfalsovane > > referendum panem Millerem a spol. To je muj nazor. Ale vstup > do EU Polsku preju > > . > > Dzieki Zdenek za dobre zyczenia, ale chyba sie mylisz... Ahoj Agnieszka, nejsem Zdenek, ale Roman. Jeszcze Polska nie zgynela, bo zgynie zajtra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blick Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 00:14 chyba się na mapce pomyliły komuś Katowice z Opolem www1.gazeta.pl/im/1519/z1519313G.gif Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca Nie tak szybko braciszkowie IP: *.e / 10.1.6.* 08.06.03, 00:15 Kolegom z Wyborczej tak spieszno do Unii, że im się na mapce Opole z Katowicami przepermutowały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.03, 00:16 W tym karju jest około 5 milionów świadomych swoich możliwości i chcących z tego korzystać ludzi! W dodatku dobrze zorganizowanych - potrafiących chęci przekształcić w czyn. Reszta proletariatu zagapiła się na kolejny serial, nie zdążyła, zapomniała, zapiła, ... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A tak sie wam nie podobalo, gdy mowilam o cenzusie 08.06.03, 02:37 wyksztalcenia i swiadomosci obywatelskiej, dopuszczajacym do PRAWA GLOSU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: A tak sie wam nie podobalo, gdy mowilam o cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 03:06 Jak komu. Mnie się podobało. By. Gdyby się to dało zastosować w praktyce a nie tylko jako postulowany model teoretyczny. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: A tak sie wam nie podobalo, gdy mowilam o cen IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.03, 03:17 Ciekaw jestem, jak wedlug was w praktyce mialby wygladac cenzus swiadomosci obywatelskiej. Wedlug mnie raczej nalezaloby zastosowac wazenie glosow ze wzgledu na status majatkowy (placone podatki) i wprowadzic niewielkie oplaty za glosowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I kary za nieskorzystanie z praw obywatelskich? 08.06.03, 03:33 Status majatkowy - tak. Poziom wyksztalcenia (minimum gimnazjum) - takoz. A praca spoleczna na rzecz spolecznosci lokalnej czy instytucji charyratywnej (ale nie organizacji politycznej czy religijnej) powinna z grubsza ow stopien swiadomosci spolecznej wyznaczyc. Teoretycznie wszystko daloby sie zrobic i wprowadzic jako zmiany do Konstytucji (ale wraz z JOW i prawem odwolywalnosci posla). A po tym referendum demokratyczny swiat nawet by sie nie zdziwil, ze tych polskich self-fuckers dla ich wlasnego dobra nalezalo jakos ubezwlasnowolnic. Coz, przeciez swiat sie nie burzy ani na ratowanie samobojcow, ani na Mental Act. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: I kary za nieskorzystanie z praw obywatelskic IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.03, 03:39 Kary za nie branie udzialu w wyborach uwazam za ciezki idiotyzm. W zaden sposob nie przekladaja sie na wzrost swiadomosci politycznej. To tak jak za komuny, gdzie wielu glosowalo z obawy, ze nie dostana talonu na samochod czy skierowania na wczasy do Bulgarii, a prywatnie kladli lache na te "wybory". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Nie trac poczucia humoru. Ironizowalam. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.03, 05:49 Tak podejrzewalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emirein Re: A tak sie wam nie podobalo, gdy mowilam o cen IP: *.w-net.pl 08.06.03, 14:23 od dzisiaj popieram dokładniej po tym jak usłyszałem coś takiego "Idz głosować na nie, Po co? A bo wtedy wesoło będzie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibek Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.03, 00:17 jezeli dobrze pamietam to Katowice nie leza miedzy Wroclawiem a Opolem (patrz - mapa)... chyba ze sie myle .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryt Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.03, 00:18 Gazeta publikuje mape Polski,z ktorej wynka,ze mamy juz olbrzymie zmiany w kraju spowodowane tym referendum.Czy to Unia Europejska chce aby Katowice byly stolica Opolszczyzny a Opole stolica Slaska?Giertych ma nastepny powod do uniewaznienia referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . JUTRO GŁOSUJĄ CI NA [NIE] !!!!!!!! IP: *.echostar.pl 08.06.03, 00:20 -------------------------------------------------------------------------------- ...żeby nie sfałszowano referendum przeciwnicy pójdą głosować jutro dziś głosowali uniofanatycy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyl Re: JUTRO GŁOSUJĄ CI NA [NIE] !!!!!!!! IP: *.chello.pl 08.06.03, 12:33 My nie idziemy do urn ,żeby nie robić frekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re:SPOKO JESTESMY W UE... IP: *.proxy.aol.com 08.06.03, 00:26 ...tak czy siak jestesmy w unii...miller i kwach ...w sumie beda ubolewac z tak niskiej frekwencji...ale oni wiedza jak zachowac sie w sytuacji...gdy unia czeka ze stolkami...a szarak raz w hiszpani raz we wloszech...ciekawe jak beda polakom naliczac emeryture...spoko jestesmy w unii...korki szampana poszly w gore.. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 a to slaskie, z opolskim to w jakim pijackim...... 08.06.03, 00:27 zwidzie, poprzestawialiscie towarzysze? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Towarzyszu, bo to dzieki tobie bedzie Stalinograd. 08.06.03, 02:40 United. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muszla Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 00:27 Bedzie dobrze ludzie wyjda z kosciolow i pojda glosowac)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Nino Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.proxy.aol.com 08.06.03, 00:37 Gość portalu: muszla napisał(a): > Bedzie dobrze ludzie wyjda z kosciolow i pojda glosowac)))) Ty chyba nie znasz polskiego obyczju. Po mszy, chlop idzie sie napic, pozniej jest rytualne bicie baby, no i casu nie starcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Sobotnia frekwencja - pierwsze, nieoficjalne IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 00:27 Ja w sobotę głosowałem, miało być tak, że mielismy pokazać, iż jako obywatele nie mamy w dupie tego Kraju, wyszło jak zawsze, jedyna nadzieja przed blamażem, to niedzielna wysoka frekwencja. generalnie powinno byc tak, że należy wprowadzić kary finansowe za niechodzenie na wybory i referenda, np. 200 złotych, od razu frekfencja 99,9 % Najlepiej po kieszeni przekonywac do społeczeństwa obywatelskiego, Polak jak w mordę nie zarobi to nie zaskoczy, niestety. A jakby co, i do UE nie wejdziemy, to rzucam propozycję wyjazdu do czech lub na Słowację, języki zbliżone, łatwo się nauczyć, podobni do Nas, więc z integracja źle nie będzie, a kraje ładne i do mieszkania przyjazne, do Polski blisko... Nie martwię się, jestem Europejczykiem nie Giertychem. Swojąd rogą ciekawostka, wiecie, że Giertych zapowiedział, że jak wejdziemy do UE to wystartuje do parlamentu europejskiego ? HIPOKRYTA..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo dlaczego nie glosuje.....?! IP: *.chello.pl 08.06.03, 00:41 bo polska może tylko unii zaszkodzić... przecie to satelita imperium, ktore zadnej unii w europie nie chce... nie glosuję w obronie pokoju polska to pies terrorystow z waszyngtonu, niech tam sie zglosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Glupis jak but z lewej nogi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.03, 00:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: Glupis jak but z lewej nogi IP: *.chello.pl 08.06.03, 00:54 to wszystko co masz do powiedzenia...? nie chce widziec w unii agresywnego psa busha, sępa i okupanta... niech polska zostanie tam gdzie jest, czyli nigdzie, wlasnie na to zasluguje slugus krwawego imperium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Glupis jak but z lewej nogi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.03, 01:00 To nie bylo do ciebie tylko do tego drugiego. Ale ty tez mowisz od rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Na zlosc Bushowi i US wypial sie na Unie. Idiota? 08.06.03, 02:42 Nie - typowy Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza ROMAN ZAWODOWIEC MA ŁEB, ŻE HO HO... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 03:23 Gość portalu: S. napisał(a): >... jestem Europejczykiem nie Giertychem. > Swojąd rogą ciekawostka, wiecie, że Giertych zapowiedział, że jak wejdziemy do > UE to wystartuje do parlamentu europejskiego ? HIPOKRYTA..... Ale do australijskiego nie wystartuje, bo w LPR obowiązuje zakaz wiary w istnienie antypodów. Dla Romusia Ziemia jest płaska z lekko podgiętymi krawędziami (żeby się nie wylały morza i oceany), świat ma kształt tabernakulum, Europa to bezbożna zgnilizna, a Kopernik był niemieckim Żydem. I nawet, jeśli Romuś wie, że jest inaczej - to sie nie przyzna i (jak prawdziwy zawodowiec) - pójdzie w zaparte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Idżcie GŁOSOWAĆ!!!!!!!!! To jest obowiązek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 00:34 Odpowiedz Link Zgłoś