Dodaj do ulubionych

wstydze sie byc Polakiem

13.08.07, 08:36
tak, wstyd sie przyznawac, ze jestem Polakiem
to co dzieje sie obecne w Polsce, w polskiej polityce sklania mnie
do zatajanie o polskim pochodzeniu
Obserwuj wątek
    • monnot Re: Nie pieprz! 13.08.07, 12:03
      W innych krajach europejskich, tez sa problemy, burdy i klotnie,
      wiec nie przesadzaj i nie wyrywaj sobie wlosow z glowy.
      • enigmatiker W innych krajach nie ma 5 milionów obywateli 17.08.07, 07:34
        ... o żydowskim pochodzeniu, którzy podają się za Polaków, a w rzeczywistości
        żywią pogardę do reszty społeczeństwa i własnego kraju.
    • andrzej.sawa Re: wstydze sie byc Polakiem 14.08.07, 03:37
      No to nie właź przebierańcu zakompleksiony na polskie forum.
    • gucio60 Re: wstydze sie byc Polakiem 14.08.07, 15:17
      to forum zwie sie Unia Europejska i jest w j. polskim co nie musi
      oznaczac, iz jest polskie
      to tak gwoli scislosci
      • zdzislaw.calinski Re: wstydze sie byc Polakiem 19.08.07, 08:44
        gucio60 napisał:

> to forum zwie sie Unia Europejska i jest w j. polskim co nie musi
        > oznaczac, iz jest polskie
        > to tak gwoli scislosci

Gwoli ścisłości - to,że piszesz nie oznacza,że myślisz.W tym wypadku napewno nie
        myślisz.
      • wami41 Re: wstydze sie byc Polakiem 29.08.07, 21:43
        gucio60 napisał:

> to forum zwie sie Unia Europejska i jest w j. polskim co nie musi
        > oznaczac, iz jest polskie
        > to tak gwoli scislosci

Tak myslalem, ze Polska lezy w Europie i EU ale musze przyznac, ze
        to co dzieje sie w Polsce to afganizacja naszego zycia.
    • judensztajn Re: wstydze sie byc Polakiem 14.08.07, 22:21
      szalom,
      też bym się wstydził, bo jest za co. na szczescie nie mam tego problemu:)
      • Gość: mike Re: wstydze sie byc Polakiem IP: *.19.165.17.osk.enformatic.pl 14.08.07, 23:22
        myślę ze ci prawdziwi żydzi wstydzą sie za takiego idiotę jak ty.

a już ten antysemita Robert Jerzy N. napewno!!!
        jaki kraj tacy intelektualisci.

ta osoba krytykuje złowrogie Polsce lobby żydowskie (tylko lobby) i bardzo
        dobrze!!!!

> też bym się wstydził, bo jest za co. na szczescie nie mam tego problemu:)

a ty śmieciu, pejsie opluwasz wszystkich Polaków. dla takich jak ty powinny
        zostać uruchomione "piece".
        • Gość: mike Re: wstydze sie byc Polakiem IP: *.19.165.17.osk.enformatic.pl 14.08.07, 23:30

> a już ten antysemita Robert Jerzy N. napewno!!!
          > jaki kraj tacy intelektualiści.

to wypowiedz judensztajn z innego wątku by pokazać jego hipokryzje.

• Gość: eeeeeeeeeee Re: wstydze sie byc Polakiem IP: *.adsl.alicedsl.de 15.08.07, 21:20
          To ty sie wstydz i mow za siebie prymitywny czlowieku-jak cie czytam
          to jestem za aborcja!i za piecami prawie!-prosze mu wybaczyc-on
          przeciez glupi jest
          • mike0l Re: wstydze sie byc Polakiem 15.08.07, 23:03
            prymitywny? wolnosc slowa jak ktos opluwa mnie i moj kraj czemu mam byc dla
            niego mily?
          • Gość: zaba Re: wstydze sie byc Polakiem IP: *.olsztyn.mm.pl 10.12.07, 15:51
            tez sie wtydze ze jestem polakiem. Gdybym tylko mogl zmienił bym
            obywatelstwo nawet ja japonskie :) Ten kraj jest poje.... ludzie sa
            pojebbylo .... praca w tym kraju jest pojeb.... pracowalem w
            irlandii rok i bylo zajebiscie nieporzebnie wracalem bo tu sie
            zarabia grosze zarabialem 2200 euro a teraz zarabiam 1000 zl do reki
            zajebiscie nie :) ale koncze szkole i wypier.... z tej nedzy POLSKA
            H.. CI W DUPE!!! I KACZYNSKIM I WSZYSTKIM POLITYKOM H.. W DUPE :)
    • Gość: eeeee Re: wstydze sie byc Polakiem IP: *.adsl.alicedsl.de 15.08.07, 21:18
      mnie tez jest nieprzyjemnie i nie potrafie zrozumiec, przeciez ja
      tez Polka jestem-a ich w Polsce nie rozumiem! Od kiedy Polacy sa
      rasistami??
      • Gość: Sceptyczka Re: wstydze sie byc Polakiem IP: *.adsl.hansenet.de 15.08.07, 22:07
        Niestety, ale wiekszosc Polakow jest rasistami, ksenofobami i fanatykami
        religijnymi.
        Obecna sytuacja poloityczna sprzyja uwypukleniu sie tych wad narodowych.
        Za przyzwoleniem wladzy opluwa sie homoseksualistow, napietnuje Zydow, a ludzie,
        ktorzy sa innego wyznania niz rzymsko-katolickiego, czuja sie
        jak zwirzeta egzotyczne. Rodzice bojac sie o swoje dzieci, zeby nie byly
        przesladowane przez inne dzieci zgadzaja sie na obecnosc ich dzieci na lekcjach
        religii w szkole czy w przedszkolu.
        W zadnym kraju eurtopejskim religia nie jest przedmiotem. ktory jest nanoszony
        na swiadectwo. Ustawa ta gwalci wolnosci obywatelskie i wyznaniowe.
        • mike0l Re: wstydze sie byc Polakiem 15.08.07, 22:56
          > Niestety, ale wiekszosc Polakow jest rasistami, ksenofobami i fanatykami
          religijnymi.

rasistami? chyba sie w głowę uderzyłaś. więcej rasistów jest w Niemczech. w
          Polsce przejawy rasizmu to na prawdę margines i tyczy sie nielicznych podrostków.

ksenofobami? tak Michnik w wybiorczej z europejsem geremkiem kreują taki obraz
          polaka w prasie polskiej i zachodnioeuropejskiej. czemu im tak bardzo na tym
          zależy????

> Za przyzwoleniem wladzy opluwa sie homoseksualistow, napietnuje Zydow,

bzdury piszesz, kwestia homoseksualistów jest rozdmuchana przez media w tym
          wybiorcza (czemu lewackie media kreują taki obraz Polski i Polaków?). przeciętny
          człowiek ma to gdzieś. podobnie jak normalny homoseksualista ma gdzieś jakieś
          bzdurne parady.

napiętnuje żydów? jak? ja widzę zmasowane oszczercze ataki na polaków w prasie
          niemieckiej i francuskiej. czemu tego nikt nie zauważa. czemu nikt nie zauważa
          złowrogiego nastawienia lobby zdowskiego w usa do polski to jest w porzadku????
          jeśli ktoś to krytykuje to jest antysemita? to jedyny naród którego nie można
          krytykować. podziwiam ich ze potrafili to osiągnąć:)

co do religii zgadzam sie nie powinna byc na świadectwie.
          • snajper55 Re: wstydze sie byc Polakiem 16.08.07, 01:47
            mike0l napisał:

> z europejsem geremkiem

Oto dowód polskiej tolerancji i braku antysemityzmu. Jak to było w tym żarcie ?
            "Ja nie jestem antysemitą, choć uważam, że te Żydy to trzeba by wytruć jak wszy."

S.
            • Gość: mike Re: wstydze sie byc Polakiem IP: *.19.165.17.osk.enformatic.pl 16.08.07, 17:42
              > Oto dowód polskiej tolerancji i braku antysemityzmu. Jak to było w tym żarcie ?
              > "Ja nie jestem antysemitą, choć uważam, że te Żydy to trzeba by wytruć jak wszy

mylisz sie. bardzo podziwiam i cenie naród żydowski. moja wiara wywodzi sie z
              ich kultury. pomimo wielu przeciwności osiągnęli bardzo wiele. w wielu kwestiach
              przewyższają Polaków.

twoja reakcja jest typowa. nie krytykuje żydów ja krytykuje europejsa (takie
              same określenie jak kartofel, czy kaczor) geremka (michnika również). dlaczego
              nazywasz mnie antysemita?
              zaskakujace jest to ze zydzi wmowili calemu swiatu za kazda krytyka zyda jest
              antysemityzmem. sami to decydują kto jest antysemita. malo tego potrafili wpoic
              takie zachowanie takim ludziom jak ty.
              zawsze bede krytykowal zlowrogie polsce lobby zydowskie czy ty w europie czy
              usa(nie będę pisał na temat negatywnych opini które utrwalaja w swiecie o polakach).

a jak nazwać zmasowana krytykę opluwanie naszego prezydenta (kartofel) Polaków w
              prasie niemieckiej czy lewackiej francuskiej?
              im wolno a nam nie?
              Nie dajmy sie zwariować...

• snajper55 Re: wstydze sie byc Polakiem 16.08.07, 21:18
                Gość portalu: mike napisał(a):

> twoja reakcja jest typowa. nie krytykuje żydów ja krytykuje europejsa (takie
                > same określenie jak kartofel, czy kaczor) geremka (michnika również). dlaczego
                > nazywasz mnie antysemita?

Bo nie krytykujesz Geremka, tylko go nazywasz europejsem.

> zaskakujace jest to ze zydzi wmowili calemu swiatu za kazda krytyka zyda jest
                > antysemityzmem. sami to decydują kto jest antysemita.

Nic takiego nikt nie wmówił. Każdy sam określa kogo nazwać antysemitą. Ja na
                przykład nazywam Ciebie i żaden Żyd mi tego nie narzucił.

> zawsze bede krytykowal zlowrogie polsce lobby zydowskie czy ty w europie czy
                > usa(nie będę pisał na temat negatywnych opini które utrwalaja w swiecie o polak
                > ach).

"Złowrogie lobby żydowskie". A co napiszesz o złowrogim lobby polskim ?

> a jak nazwać zmasowana krytykę opluwanie naszego prezydenta (kartofel) Polaków
                > w prasie niemieckiej czy lewackiej francuskiej?
                > im wolno a nam nie?

A dlaczego uważasz, że nam nie wolno ?

S.
                • Gość: mike Re: wstydze sie byc Polakiem IP: *.19.165.17.osk.enformatic.pl 16.08.07, 21:47
                  > Bo nie krytykujesz Geremka, tylko go nazywasz europejsem.

oczywiście krytykuje geremka. europejs to bardzo zabawne stwierdzenie typu
                  pisuar, kaczor, kartofel.

europejs nie ma nic wspólnego z antysemityzmem już ci to wyjaśniłem. nie wiem
                  skąd u ciebie ta wrażliwość na tym punkcie ale nie będę wnikał:) europejs odnosi
                  sie do lobby żydowskiego które dąży do europanstwa wiadomo ze w europie swojego
                  nie maja wiec dobrze jak będzie jedno. przy okazji opluwa Polskę i Polakow. mamy
                  być obojętni? co to za Polak? zrozumiałbym krytykę w Polsce ale w prasie
                  zagranicznej? dla mnie to europejs powinien złożyć obywatelstwo polskie i
                  zostawić sobie paszport WSPÓLNOTY europejskiej:)

jeszcze jedna uwaga cale to gó..ane lobby zydowskie probuje wmówić światu jaki
                  to polak antysemita, ksenofob (i robią to skutecznie) nietolerancyjny fanatyk
                  religijny. co jest bzdura bo przeciętny polak ma to daleko...a wszystko
                  rozdmuchują media...myślę ze daleko nam w naszym antysemityzmie do antypolskości
                  niemieckiej co oczywiście nie jest niczym złym...
                  • snajper55 Re: wstydze sie byc Polakiem 17.08.07, 18:15
                    Gość portalu: mike napisał(a):

> jeszcze jedna uwaga cale to gó..ane lobby zydowskie probuje wmówić światu jaki
                    > to polak antysemita, ksenofob (i robią to skutecznie) nietolerancyjny fanatyk
                    > religijny.

A całe to gó..ane polskie lobby probuje wmówić światu jaki to Żyd antypolak,
                    ksenofob, nietolerancyjny fanatyk religijny.

W Polsce oczywiście powiedzenie komuś "ty Żydzie" jest pochwałą, docenieniem
                    jego kultury i inteligencji ?

S.
                    • mike0l Re: wstydze sie byc Polakiem 17.08.07, 20:46
                      > A całe to gó..ane polskie lobby probuje wmówić światu jaki to Żyd antypolak,
                      > ksenofob, nietolerancyjny fanatyk religijny.

lobby polskie porównujesz do lobby żydowskiego nie ośmieszaj sie:) Polacy chodzą
                      na kolanach by sie komuś nie narazić. antysemityzm w Polsce to margines.
                      antypolskość w Niemczech czy wśród lobby żydowskiego w usa jest powrzechne.

> W Polsce oczywiście powiedzenie komuś "ty Żydzie" jest pochwałą, docenieniem
                      > jego kultury i inteligencji ?

to stwierdzenie nabrało dość negatywnego znaczenia. jak wiele slow. wiele slow
                      negatywnych staje sie powszechnymi. naturalna ewolucja języka. nie sadze aby
                      ktoś mówiąc "ty żydzie" był antysemita, używał tego stwierdzenia bo nie lubi żydów.

był taki dowcip polak wychodząc na taras w alpejskim kurorcie widząc piękny
                      poranek w zachwycie mówi "o k*rwa".
                      • snajper55 Re: wstydze sie byc Polakiem 18.08.07, 23:18
                        mike0l napisał:

> antysemityzm w Polsce to margines.

Jakieś dane ?

> antypolskość w Niemczech czy wśród lobby żydowskiego w usa jest
                        > powrzechne.

Masz jakieś wyniki badań ? Proszę o linka.

> to stwierdzenie nabrało dość negatywnego znaczenia.

A o czym to świadczy ? Dlaczego takiego negatywnego znaczenia nie nabrało
                        stwierdzenie "Ty Czechu" lub "Ty Eskimosie" ?

S.
          • Gość: :-))) / :-(((( Re: wstydze sie byc Polakiem IP: *.pools.arcor-ip.net 17.08.07, 23:40
            mike0l napisał:
            > ksenofobami? tak Michnik w wybiorczej z europejsem geremkiem kreują taki
            obraz> polaka w prasie polskiej i zachodnioeuropejskiej. czemu im tak bardzo na
            tym> zależy????
            ======
            Nie Geremek, nie Michnik kreuje obraz Polaka ksenofoba tylko ty z takimi wpisami
            jakimi tu sie popisujesz.
            ========
            > bzdury piszesz, kwestia homoseksualistów jest rozdmuchana przez media w tym
            wybiorcza (czemu lewackie media kreują taki obraz Polski i Polaków?). przeciętny
            człowiek ma to gdzieś. podobnie jak normalny homoseksualista ma gdzieś jakieś
            bzdurne parady.
            =========
            Komu wpajasz ciemnote?
            Mam ci dac linki do wypowiedzi niektorych polskich politykow na ten temat?
            =======
            napiętnuje żydów? jak? ja widzę zmasowane oszczercze ataki na polaków w prasie>
            niemieckiej i francuskiej. czemu tego nikt nie zauważa. czemu nikt nie zauważa>
            złowrogiego nastawienia lobby zdowskiego w usa do polski to jest w porzadku????
            > jeśli ktoś to krytykuje to jest antysemita? to jedyny naród którego nie można>
            krytykować. podziwiam ich ze potrafili to osiągnąć:)>
            > co do religii zgadzam sie nie powinna byc na świadectwie.
            =======
            A o chetnie przez was wspieranym i sluchanym ojczulku w Toruniu juz zapomniales
            albo sadzisz ze zagranica o tym nic nie wie?
            Caly swiat smieje sie z was i napietnuje waszych wybrancow, czyzby caly swiat
            byl zwariowany a wy w najlepszym umyslowym porzadku? A moze jest odwrotnie, nie
            sadzisz tez tak?
            Czyzby wasi wybrancy spadli sami wam z nieba albo sam narod w Polsce wybral ich
            wlasnorecznie na wzor i podobienstwo swoje?
            Rzeczywiscie jest wstyd przyznawac sie ze czlowiek urodzil sie w tym kraju, na
            szczescie zachodnie media nie donosza tak dokladnie jak donosza polskie o tym
            cyrku na kolkach w Polsce i spoleczenstwo na zachodzie nie ma interesu czytania
            bredni i doniesien o cyrku w Polsce. Znasz taki drugi kraj w Europie gdzie
            odbywaja sie takie igrzyska? Ja osobiscie nie znam drugiego takiego poza
            Polska!!!!!!!

Wszystko wedlug zaslug, jakie spoleczenstwo taki rzad, jaki rzad takie
            spoleczenstwo. Co mozna wiecej tu oczekiwac?
            Znowu partia nienormalnych bedzie druga sila w kraju!!!!!
            Czego mozna wiecej oczekiwac po tym spoleczenstwie i kraju?
            • mike0l Re: wstydze sie byc Polakiem 18.08.07, 08:34
              > Nie Geremek, nie Michnik kreuje obraz Polaka ksenofoba tylko ty z takimi wpisam
              > i
              > jakimi tu sie popisujesz.

dziesiątki antypolskich artykułów w lewackiej "wybiorczej" i francuskiej prasie.
              ja pisze o normalności. większość obywateli polski nie ma nic wspólnego z
              ksenofobia antysemityzmem. komuś na tym zależy aby to wmówić światu. komu?
              odpowiedz jest prosta...

> Komu wpajasz ciemnote?
              > Mam ci dac linki do wypowiedzi niektorych polskich politykow na ten temat?

proszę podaj linki. seksualizmu nie powinno manifestować sie na ulicy zadnego
              bo dojdziemy do absurdu. to kwestia prywatna. proszę napisz mi w jaki sposób
              homoseksualiści sa piętnowani w Polsce oprócz prywatnych opinii które każdy może
              mieć.

ja nie wstydzę przyznawać sie ze jestem polakiem. jestem dumny z tego faktu z
              historii i tradycji. ty zapewne jesteś europejsem dlatego tak nienawidzisz
              Polaków którzy za granica sa bardzo cenieni.

cyrk w Polsce to wina rzadów socjalistów których zapewne popierasz. rządzą od 90
              roku umacjaniając socjalizm zmieniając nazwy partii i kradnąc na potęgę. teraz
              chcą nam zaserwować jedno europanstwo rozmywając nasza państwowość. antypolskie
              artykuły wystąpienia maja w tym wszystkim pomoc.
    • parispari Re: wstydze sie byc Polakiem 16.08.07, 17:22
      Włoski rząd jest jeszcze gorszy...o rosyjskim nie wspominając.

• jowitaa1 jak sie wstydzisz to se zmien obywatelstwo 18.08.07, 06:38

i bedzie po wstydzie.Nie wiem czmu lazisz po forach i jojczysz??

Wez sie do roboty zamiast jojczyc.Wypelnij papiery w odpowiednim urzedzie ze sie
      zrzekasz obywatelstwa. To nie powinno byc dzis skomplikowane.

aaaaa1.blox.pl/html
      • zdzislaw.calinski Re: jak sie wstydzisz to se zmien obywatelstwo 19.08.07, 08:45
        jowitaa1 napisała:

>
        > i bedzie po wstydzie.Nie wiem czmu lazisz po forach i jojczysz??
        >
        > Wez sie do roboty zamiast jojczyc.Wypelnij papiery w odpowiednim urzedzie ze si
        > e
        > zrzekasz obywatelstwa. To nie powinno byc dzis skomplikowane.
        >
        > aaaaa1.blox.pl/html

A czy jest kraj o nazwie Idiotenland?Bo tylko do takiego on pasuje.
      • gucio60 Re: jak sie wstydzisz to se zmien obywatelstwo 20.08.07, 08:17
        > Wez sie do roboty zamiast jojczyc.Wypelnij papiery w odpowiednim
        urzedzie ze si
        > e
        > zrzekasz obywatelstwa. To nie powinno byc dzis skomplikowane.
        >
        zamiana obywatelstwa nic tu nie zmieni, polski akcent pozostanie do
        konca zycia
        • gniewko_syn_ryba Re: jak sie wstydzisz to se zmien obywatelstwo 22.08.07, 14:52
          gucio60 napisał:

> zamiana obywatelstwa nic tu nie zmieni, polski akcent pozostanie do
          > konca zycia

To zmień i akcent, a jak nie potrafisz, to zawsze możesz tłumaczyć, że jesteś
          Albańczykiem... ;-P
          • de_oakville Wstydze sie byc pijakiem 23.08.07, 12:59
            Wlasciwie to nie jestem, ale gdybym byl, to prawdopodobnie bym sie tego
            wstydzil. A pijacy jak to pijacy, nie maja na dobra sprawe narodosci, i spotyka
            sie ich wszedzie. W niektorych krajach wstydza sie wyjsc na ulice, w innych
            czuja sie "panami" jezdni i chodnika. Nie mozna sie wstydzic z powodu
            narodowosci, bo czlowiek urodzil sie tym, kim sie urodzil i nie mial wyboru.
            Mozna sie wstydzic tylko z powodu tego, co sie po tym urodzeniu z siebie
            zrobilo. To totalitaryzm traktowal ludzi jako "masy", niczym mrowki w mrowisku
            lub lawice jednakowych ryb, ktore skrecaja w lewo lub w prawo i zachowuja sie
            przy tym jak jedno wielkie cialo. Na takiego "czlonka" mas urabiano czlowieka w
            totalitaryzmie bardzo skutecznie. Totalitaryzm rozwinal sie wlasnie w Europie i
            stad sposoby myslenia wbite 70 lat temu do glowy pokutuja u wielu mieszkancow
            Europy po dzis dzien. Myslenie komfortowe dla "polglowkow" - najglupsza "mrowka
            czerwona" moze czuc sie dumna, ze nie jest "mrowka czarna".
            • gucio60 Re: Wstydze sie byc pijakiem, a od dzisiaj ....... 30.08.07, 08:48
              juz plone ze wstydu

• Gość: niepełnosprawny. Re: wstydze sie byc Polakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 12:48
      JESZCZE GORRZEJ POSTEPUJĄ NASZE SĄDY KTÓRE DYSKIMINUJĄ CIEŻKO CHOREGO , ALE RODZINA MA ZPŁACIĆ CHARACZ SPRAWIE CYWILNEJ CHCE RZECZ OBYWATELSTWA POLSKIEGO.
    • Gość: Polak Re: wstydze sie byc Polakiem IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.09.07, 19:15
      Ja też się za ciebie wstydzę, proponuję wyjazd do tajgi.
    • adalberto3 Czy to aby nie rodzaj nerwicy lekowej ? 14.09.07, 02:21
    • poglodzio Skoro wstydzisz się byc Polakiem 15.09.07, 18:05
      to nim nie jesteś proste
      • janosik6 gucio - NIE TY JEDEN ! 23.09.07, 19:21
        • tornson I NIE tylko WY OBAJ! :o( 24.09.07, 00:04
      • tornson A może lepiej w końcu jakoś zneutralizować 24.09.07, 00:05
        polactwo PiSdowate by ludzie mogli się w końcu przestać wstydzić swego polskiego
        pochodzenia...
    • Gość: jo do gucio60 Re: wstydze sie byc Polakiem IP: 80.185.214.* 24.09.07, 02:38
      zastanow sie a moze to ty jestes jednym z tych przez ktorych w POLSCE jest tak.....
    • bendoszka Re: wstydze sie byc Polakiem 03.11.07, 00:22
      Telewizja POLONIA

Dotyczy: Film pt.”Polnisch Verboten“

z dn.30.10.07

München, 02.11.07

Szanowni Panstwo !

Od wielu lat ogladam program TV Polonia.

Przed kilkoma dniami wburzyl mnie film z 2006 roku pt.”Polnisch
      verboten”

ktory to jest kalumnia rzucana na Niemcy.

Przypomnialy mi sie czasy KOMUNY kiedy to Radio Wolna Europa byla
      nazywana

„Szczekaczka imperialistyczna”.

Po ogladnienciu tegoz filmu stwierdzilam,ze teraz TV Polonia moznaby
      po malu porownac

do „szczekaczki nacjonalistycznej”jesli dalej bedziecie emitowac
      tego rodzaju reportaze.

Co prawda film ten zostal nakrecony w 2006 roku,jeszcze za rzadow
      Kaczynskiego,ktoremu bardzo zalezalo na psuciu stosunkow polsko-
      niemieckich.

Film ten jest tendencyjny i NIEPRAWDZIWY.

A to dlatego,ze zrobil go ktos, kto nie zna jezyka niemieckiego oraz
      stosunkow w szkolnictwie niemieckim.

Wzmiankowany JUGENDAMT ( nie „ampt” ) nie jest zadnym wymyslem
      Hitlera,tylko

spelnia role organu kontrolujacego ( w razie potrzeby ! ) warunkow
      zycia dzieci i mlodziezy, m.in. molestowania seksualnego dzieci w
      rodzinach podejrzanych o to,

warunkow spolecznych w biednych rodzinach, pomoc finansowa samotnym
      matkom .Na podstawie opinii tegoz urzedu (Amtu )
      sa odbierane ale i nadawane prawa rodzicielskie.

W ostatnich latach niedostateczna znajomosc jezyka niemieckiego u
      dzieci emigratow

w szkolach podstawowych (dzieci emigrantow z calego swiata nie tylko
      z Polski )zmusila

Parlament niemiecki do wydania ustawy o POMOCY DZIECIOM emigratow w
      postaci

obowiazkowych KOREPETYCJI JEZYKA NIEMIECKIEGO ( za pieniadze
      podatnikow )

Jest to DOBRODZIEJSTWO ktore nalezy sie tylko dzieciom
      emigrantow,pomimi,ze

dzieci z biednych rodzin niemieckich tez by tego potrzebowaly lecz
      im sie nie nalezy.

W domu czy na ulicy nikt nikomu nie zabrania mowic jak chce, po
      polsku czy chinsku !!!

Ale chociaz w szkole powinny starac sie uczyc poprawnego jezyka
      niemieckiego bo bez tejze umiejetnosci

moga w zyciu zostac tylko SPRZATACZKA lub „BABCIA KLOZETOWA „.

A jak traktowana jest w Polsce pani Nelly R. Ktora nie potrafi mowic
      czysta polszczyzna ???

Aby tak nie byc traktowanym NALEZY JAK NAJLEPIEJ OPANOWAC JEZYK
      KRAJU W KTORYM SIE MIESZKA !

Wracajac do filmu – nalezaloby go w ogole zabronic emitowac w TV, bo
      jest on wyrazem reakcyjnego sposobu myslenia i po prostu NIEPRAWDA !
      Mam nadzieje ,ze po ostatnich wyborach program telewizyjny

dla rodakow zza granic Polski bedzie lepiej ukladany niz to bylo
      dotychczas.

• rotkiw3 Re: wstydze sie byc Polakiem 07.11.07, 00:06
        A ja sie nie wstydzę. Wierzę, że w Polsce można się czegos dorobic
        bez względu na politykę. Są ludzie, którzy już wadno wyłączyli
        telewizory i są szczęśliwi. TV goni za sensacją, a polityka
        dostarcza tego w nadmiarze...jednak miejmy nadzieje, że kiedyś
        będzie lepiej...
        • Gość: DUZO WIEDZACY jestem dumny ze jestem Polakiem IP: 80.185.206.* 12.11.07, 17:49
          jest lepiej a bedzie SUPER W POLSCE JUZ NIEDLUGO.....
          • zbigniews1934 Re: jestem dumny ze jestem Polakiem 12.11.07, 19:18
            Chcialbym zeby to byla PRAWDA.Nie lubie rzadu KOLESIOW.Uwazam ze w
            Polsce jest duzo dobrych FACHOWCOW ale nie w partiach
            politycznych.Nalezy najpierw przelamac po0glad ze polityka to szambo
            z ktorego uciekaja wartosciwi ludzie.
    • veni.vidi.vici1 no to wstydz sie, twoj problem 12.11.07, 20:57
      ja sie nie wstydze
    • darl sie powieś i automatycznieprzestaniesz wstydzić 13.12.07, 09:22
      sie powieś i automatycznieprzestaniesz wstydzić
      • Gość: Gosc987 Re: sie powieś i automatycznieprzestaniesz wstydz IP: *.pools.arcor-ip.net 14.12.07, 23:24
        Wpis Holendra na jednym z europejskich forum, jak wiemy o tym donosiły już media
        w Polsce. Czyżby to przynosiło chlubę polskiemu społeczeństwu?
        Efekty zjednoczonej Europy!!!

Cytat:

"Die Niederlande fürchten sich vor Osteuropäern

"Was viele gefürchtet haben, ist eingetreten: Seit der Öffnung der Grenzen sind
        extrem viele Polen in unser Land gekommen, was zu Problemen geführt hat",
        beklagt die Zeitung. "Laut einem Bericht von Sozialminister Piet Hein Donner
        gibt es 100.000 polnische Arbeiter in den Niederlanden. Das ist mehr, als man
        zum Zeitpunkt der Grenzöffnung angenommen hatte... Die Niederlande waren eines
        der EU-Länder, die ihren Arbeitsmarkt für polnische Arbeiter geöffnet haben, und
        wir haben teuer für unsere Großzügigkeit bezahlt. Bald werden noch mehr
        Osteuropäer ankommen, denn Rumänien und Bulgarien verlangen nach Zutritt zu
        unserem Land. Aber aus der Erfahrung mit Polen müssen wir die Konsequenz ziehen,
        dass die Grenzen für neue Arbeiter aus Osteuropa derzeit geschlossen werden müssen."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka