11.02.04, 01:31
Najbliżej absynt można kupić w Czechach
Obserwuj wątek
    • Gość: Krysia Re: Absynt IP: *.b.jawnet.pl 11.02.04, 11:32
      Jestem zdumiona, bo właśnie dzisiaj rano pomyślałam,że trzeba się wybrac do
      Pragi- to najbliższe miejsce, gdzie mozna kupic zieloną muze albo zielonego
      ducha.Tak w połowie XIX wieku nazywano absynt, wtedy to popołudniowy spacer i
      kieliszek absyntu w kawiarni był nazywany zieloną godziną. Absynt to nie tylko
      alkohol, ale symbol określonego stylu życia. Wart go przypomnieć, przez prawie
      sto lat jego produkcja była przecież zakazana prawem. Pozdrawiam wszystkich
      miłośników absyntu.
      • Gość: Blez Re: Absynt IP: 217.153.105.* 21.04.04, 13:48
        Nie całkiem, bo obecnie sprzedawany Absynt ma niewiele wspólnego z oginałem
        (przepisy UE regulują zawartość związków psychotropowych) ale potrzebne do jego
        sporządzenia zioła są pospolicie zdobywalne i wystarczy pogrzebać w sieci i
        przepisy się znajdzie (polecam strony z US) a potem to trochę zaparcia i
        zielona wróżka made in poland
        • Gość: kanuk Re: Absynt IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.04.04, 10:04
          A_rak ? jest ? rakija ma cos z nim wspolnego moze ?
          nazwa taka podobna. no tak to musi byc to samo:) plus minus
          anyz.
          • Gość: kanuk Re: Absynt IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.04.04, 10:08
            znaczy moj absynt ma taki kolor jak plyn do chlodnicy. ale teraz wszedzie sie
            zielono zrobilo. sprawdze, bo moze czeba dolac.
            • Gość: Blez Re: Absynt IP: 217.153.105.* 22.04.04, 16:58
              Ech nigdy nie piłem rakii więc nie wiem, lecz dużo (najwięcej jakie znalazłem)
              informacji o absyncie jest na stronce www.erowid.org/chemicals/absinthe/
              polecam zainteresowanym lekturkę i do wymiany doświadczeń ;)
              • Gość: kanuk Re: Absynt IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.04.04, 17:20
                no prosze ! Helweci ziolowi specjalisci som.
                • Gość: Blez Re: Absynt IP: 217.153.105.* 23.04.04, 10:11
                  Po prostu dążenie do prawdy to cudowna rzecz, jeśli są jakieś pytania prosze
                  zadawać, w miarę mołżliwości odpowiem, tudzież doradzę (chętnie też
                  podzieliłbym się wrażeniami ;) )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka