it_wawa 08.03.10, 22:54 Witam... Znalazlem chyba ciekawa promocje: A Modo MIO RED Byłem na degustacji kawy i bardzo mi smakowała.... Kto z Was ma podobny ekspres ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sparrov Re: Lavazza A Modo Mio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 19:57 Przed "wpuszczeniem" się w systemy kapsułkowe radzę poczytać trochę o kawie i sposobach jej parzenia. www.caffeprego.pl/phpBB2/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
it_wawa Re: Lavazza A Modo Mio 16.03.10, 21:17 Drogi "sparrov" - pomijam, że tak namietnie polecasz w kilku miejscach "Twoje ulubione" forum :) - każdy ma do tego prawo, ale wydaje mi sie , że warto też cos wiecej merytorycznego napisać... Uważasz, że systemu kapsułkowe - uwaga: mówimy tutaj o prawdziwych kasułach, hermetycznych i ze 100% wkładem kawy - są pułapką, przed którą trzeba sie wystrzegać- to napisz dlaczego Ty tak uwazasz. Ja uważam, iż takie systemy (a jestem fanem akurat Lavazza A Modo Mio - mam do tego prawo...) maja swoje dobre i "złe" strony... Na szybko powiedziałbym tak: Zalety: - niski koszt zakupu dobrej kawiarki/ekspresu - łatwośc obsługi i przygotowywania samej kawki :) - powtarzalny i jakościowo bez zarzutu smak, konsystencja napoju Wady (ale czy tak na 100% to wady ?) - przywiązanie do jednego systemu (ciekawe, czy tez tak samo podejmujemy decyzje kupując auto, zeby było na rope, gaz, benzyne w jednym... i żęby wszystkie cześci pasowały do mojego wyboru...) - relatywnie "wysoka" cena kapsułek (to też trochę jest mit, że kapsułki to droga kawa... - jeśli kupimy sobie porządy ekspres na kawe mielona - czyli za conajmniej 2 tys, a optymalnie za 3-4 tys, z prawdziwym żarnowym młynkiem, i do tego kupić naprawde dobrą kawę, odpowiednio ustawić młynek - to koszt wyprodukowania kawy zaczyna być taki sam...) I tak przy okazji, w ekspresach z wyższej pólki - z młynkami żarnowymi - nie można uzywać aromatyzowanych kaw :) I jak to w życiu: jedni wolą jeżdzić Astonem "na bogato", a inni wolą solidne w sensownej cenie rozwiazanie :) A przy okazji ogłoszenia możęsz też umieścic tutaj... Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Lavazza A Modo Mio 18.03.10, 00:09 i tu tez trollujesz? wszystkie fora systematycznie ta reklama badziewia zasmiecasz nachalny sprzedawco. i bardzo prosze nie klam, ze nie jestes dysrtrybutorem tego urzadzenia. nikt inny normalny nie zarabiajacy na szmelcu dla zakompleksionych nie otwiera x takich samych watkow na roznych forach tinyurl.com/yk69uw9 wystarczy rozwinac sobie opcje "slowa klucze" Odpowiedz Link Zgłoś
it_wawa Re: Lavazza A Modo Mio 18.03.10, 19:18 Droga ANNO_M66 - troche klasy brakuje w tym co piszesz... Pomijam, iż totalnie mijasz sie z prawda - ale to twoje prawo żyć w błędzie :) - nie jestem dystybutorem - wyłącznym dystrybutorem na Polske jest firma SAECO - pisze to już drugi raz do Ciebie - może teraz to przeczytasz... "szmel dla zakompleksionych" - nie wiem o czym mówisz - pewnie coś Ci sie pomyliło - bo widze, że uwielbiasz zamiast merytorycznie napisać, co uważasz, to rzucasz "mięsem" - nie szkoda Ci czasu na takie pisanie ? czy może poprostu lubisz obrażać bezinteresowanie i bezpodstawnie innych ? W innych wątkach możesz poczytać jak wyporwadzam również i Ciebie z wegług mnie błednego myślenia - a czy to przyjmujesz i rozumiesz... tego nie wiem... Nie jestem anonimowy - można zawsze do mnie napisać i w pełni odpowiadam za to umieszczam na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lavazza A Modo Mio IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.13, 03:02 ładnie zdemaskowałaś spamera;);),ale to musi być badziew skoro takiego kogoś zatrudnili na trolla...dzieki za ostrzeżenie,rozsyłam żeby tego chłamu nikt nie kupił Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek33 Re: Lavazza A Modo Mio 20.03.10, 13:36 Wystarczy ekspres za 500 zł i młynek za 100 by uzyskać 100 razy lepszy efekt niż z tych kapsułek, w których mogą znaleźć się dowolne śmieci i poprawiacze smaku z petrochemii. Odpowiedz Link Zgłoś
it_wawa Re: Lavazza A Modo Mio 26.03.10, 01:37 Ekspres za 500 - zgadzam sie - dobry reczny, KOLBOWY oraz umiejetnosci zawodowego baristy :) - Młynke za 100 - gdzie widziałeś zarnowy młynek za takie pieniądze :) - bo chyba nie mówisz o młynkach o technologii z czasów Predom-u :) Masz racje, ze w wielu systemach "kapsułkowych" znajdzisz kupe poprawiaczy smaku i chemii - dla niedowiarków moge pokazać zdjecia opakowań takich pseudo-kaw. Tylko tak sie składa, ze w Lavazza A Modo Mio nie znajdziesz takiego świństwa - to 100% kawa - nie wierzysz - zapraszam do kontaktu na priv - pokaże i uwierzysz :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia554 Re: Lavazza A Modo Mio 23.05.19, 16:42 Lavazza to świetna kawa . Ja piję tą z ekspresu. Kapsułki w dobrej cenie (często na promocji) są tutaj: www.kaweo.pl/pl/c/Lavazza-Espresso-Point%2C-Blue-naboje%2C-kapsulki/18 To prawda, że nie ma porównania ze zwykłą, sklepową kawą. Mam słabość do ekspresu odkąd spróbowałam z niego kawy u rodziców. Kupują takie cudeńka co jakiś czas - tym razem padło na ekspres, no i sama też kupiłam, tak mi posmakowała kawa... Odpowiedz Link Zgłoś