Dodaj do ulubionych

PIWO FRATER

IP: 62.233.164.* 30.04.04, 11:19
Piłm ktoś z Was, co o nim sądzicie?
Moim skromnym zdaniem to przereklamowany sikacz.
Obserwuj wątek
    • Gość: JUNIOR Re: PIWO FRATER IP: *.lan.net.pl / *.lan.net.pl 17.05.04, 22:28
      Według mnie FRATER to mistrzostwo, a ty kolego musisz być głupcem twierdząc ze
      to sikacz!! Prawdziwego sikacza chyba niepiles !!
      • Gość: twork Re: PIWO FRATER IP: *.lan.net.pl / *.lan.net.pl 17.05.04, 22:32
        uwazam ze to piwo jest całkiem niezłe bniorac pod uwage jego cene oraz walory
        smakowe to naprawde dobre piwo ps a ten koles co go sikaczem bazwał to jaka
        pipa musi byc
    • Gość: smakosz Re: PIWO FRATER IP: *.lan.net.pl / *.lan.net.pl 17.05.04, 22:33
      właśnie jestem po dwóch FRATERKACH i chyba sie w nim zakochałem ;-) Jest
      naprawde dobre! A ty kurwo co zwiesz go sikaczem pierdolnij sie mocno w łeb !!
      • niech Re: PIWO FRATER 18.05.04, 12:26
        Faktycznie slodkawa lura. Jak zwykle z Browaru Belgia.
        • xkropka Re: PIWO FRATER 19.05.04, 10:50
          Nie wszystkie piwa muszą być goryczkowe. A Frater spokojnie znajdzie sobie
          niszę na rynku i np. spokojnie będę mogla polecić go mojej mamie, która na
          razie potrafi przełknąć tylko paskudztwo w postaci Warki Strong.
          • niech Re: PIWO FRATER 22.05.04, 19:50
            Na tym piwie stoi wyraznie "pils". Jesli kupisz wino musujace z napisem "brut"
            a w srodku znajdziesz rozpuszczone landrynki to masz chyba prawo byc
            rozczarowana.
      • Gość: farquad Re: PIWO FRATER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 13:50
        Siuracz. Dobry dla panienek i pedałów.
    • Gość: Artek Re: PIWO FRATER IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 21.05.04, 23:03
      A mnie nawet smakuje!
      Jednak zdziwiłem się, bo to piwo jest reklamowane, że jest warzone na podstawie receptury Ojców Cystersów ze Szczyrzyca. Tak się składa ze piłem parę lat temu w kanjpce w Szczyrżycu piwo z tamtejszego browaru przyklasztornego. Miało to piwo taki specyficzny smak, którego nie odnalazłem we Fraterze. Tak ze coś mi tu nie gra z tą recepturą.
      Pił ktoś dawno temu "Czarnego Mnicha"?
      • Gość: werty DO farquada IP: 62.233.164.* 31.05.04, 08:36
        Wypraszam sobie, jestem kobietą i również uważam, że to sikacz. Ale czy ja
        piszę, że to piwo jest dla kretynów takich jak TY.
    • m_q "Frater" to nie sikacz!!! 31.05.04, 10:49
      Gość portalu: Sikacz napisał(a):

> Moim skromnym zdaniem to przereklamowany sikacz.

Można nie lubić braku goryczki i słodkawego smaku "Fratra", a le nie można go
      nazważ sikaczem.

Dlaczego?

Dlatego, że to piwo ma 12,8% ekstraktu - więcej niż "polski wzorzec pilsnera" -
      Żywiec.

Sikacze to produkty piwopodobne o zawartości ekstraktu mniejszej niż 11%, które
      ostatnio coraz bardziej się panoszą - szybkie i tanie w produkcji
      takie "cevresia debilis".

MQ
      • Gość: pifkopij Re: "Frater" to nie sikacz!!! IP: 195.117.50.* 12.07.04, 07:39
        11 proc ekstraktu i 12 procent alkoholu.
        To mają byc pifka? To są mózgojeby
    • Gość: kk Re: PIWO FRATER IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.04, 14:21
      Lekkie, bez goryczy, w sam raz na lato.
      • yapkovitz Re: PIWO FRATER 05.07.04, 14:24
        Szkoda kupowac to piwo, po prostu Brwoar Belgia znalazl kolejna nisze na rynku,
        w ubieglym roku bylo to piwo Gingers. Produkty Browaru Belgia to niestety szajs
        jak dla mnie, ale piwa ktore ja pijam sa szajsem dla innych:)
    • Gość: Adam Re: PIWO FRATER na 5+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 23:06
      Nie zgadzam sie. Smak czuc wyraznie i ciezko go porownac z czymkolwiek innym.
      Piwo ktore ma najwiecej ekstraktu z dostepnych na rynku. Wiec to moze juz wiele
      wytlumaczyc .. ale mysle ze wiecej tlumaczy zloty medal w Londynie. pozdr.
    • Gość: gość: wir Re: PIWO FRATER IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.08.04, 20:40
      Piłam kilka dni temu. Mnie nie smakowało. Więcej nie kupię.
    • Gość: lump Re: PIWO FRATER IP: *.alan.krakow.pl 14.08.04, 15:26
      to takie scierwo ze szkoda nawet o nim pis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: gast Re: PIWO FRATER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.04, 09:17
        Popieram - siki świętej Weroniki ,szczyny św. Krystyny lub szczochy św.
        Zochy ,jak kto woli
    • Gość: Kir Re: PIWO FRATER IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 15:12
      Czytając te wypowiedzi mam wrażenie że są 2 fratery. Mnie też nie smakował.
      Nawet zmrozony miał posmak starej zbutwiałej deski. Chyba się więcej nie skuszę.
      A chłopaki to by mogli zamiast na reklamę wydawać poprawić technologię. I myślę
      że go robią na zbyt miękkiej wodzie -może trzeba troszku wapna dodać?
    • mate1 Re: PIWO FRATER 16.09.04, 20:27
      JEDNO WIELKIE DZIADOSTWO .........SZKODA PIENIEDZY NA TAKIEGO SIKACZA ...
    • m.w.h Re: PIWO FRATER 30.09.04, 17:01
      Kupiłem dwie butelki testowo dwa razy - pierwszy i ostatni.
      Pierwszą butelkę piliśmy z żoną na spółkę oglądając się na siebie z niewyraźnymi
      minami. Wyrok wypicia drugiej spadł oczywiście na mnie. Nigdy więcej.
    • darecki9 Re: PIWO FRATER 08.10.04, 01:03
      w tej cenie smakuje całkiem nieźle
      • leli1 Re: PIWO FRATER 08.10.04, 11:59
        a ja dodam ze niezależnie od ceny smakuje dobrze....bum :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka