Gość: MaciekS Re: Pepsi Cola czy Coca Cola IP: *.mad.east.verizon.net 16.08.02, 06:49 ellivia napisała: > Oto jest pytanie! > CO Wam bardziej smakuje? Ja stawiam na Coca Colę,wg mnie jest lepsza. Pepsi > ma jakis dziwny smak i kolor mniej wyraźny. > pozdr. > Ellivia Coca-cola jest bardziej slodka. To ulepek, ale daje sie go pic i z cytryna oraz lodem jest bardzo dobrym napojem. Sama? Za slodka. W sumie Coca-Cola to niezly dodatek do niektorych prostych drinkow... ale tylko tych prostych. Z rumem (ciemnym - "spicy") i cytryna jest bardzo dobrym drinkiem, ale jesli nie przesadzimy z tym alkoholem. Rum "zmiekcza" smak Coca-Coli. Natomiast Coca-Cola z wodka to taki sobie patent. Ot niby drink, aby byl alkohol. Pepsi to napoj. Moze niektorzy uwazaja ze dziwny ma smak, ale tak moze byc z kazdym napojem. Zalezy od gustu i przyzwyczajen. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: Pepsi Cola czy Coca Cola IP: 212.160.145.* 16.08.02, 09:53 Pepsi ma tę ciekawą nutę goryczy, której brak Coli, Cola ma Colę light, która w odróżnieniu od Pepsi light jest wypijalna.Więc lubię jedno i drugie. A poza tym w testach przeprowadzonych w Ameryce ludzie mieli rozpoznawać oba te napoje pijąc z nieoznakowanych szklanek i okazało się, ze jeśli nie wiedzą co piją to w większości przypadków nie potrafią odróżnić mimo wcześniejszych zdecydowanych preferencji Coli lub Pepsi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jachu Re: Pepsi Cola czy Coca Cola IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.02, 10:02 Pepsi!!! ... bo mogą być sponsorem Lecha Poznań :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Pepsi Cola czy Coca Cola IP: *.internet.radom.pl 16.08.02, 11:42 ellivia napisała: > Oto jest pytanie! > CO Wam bardziej smakuje? Ja stawiam na Coca Colę,wg mnie jest lepsza. Pepsi > ma jakis dziwny smak i kolor mniej wyraźny. > pozdr. > Ellivia Tylko PEPSI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogna Re: Pepsi Cola czy Coca Cola IP: *.rydultowy-ob.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 13:01 Ja tam piję Coca-Colę Light, bo się boję przytyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Pepsi Cola czy Coca Cola IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.02, 13:56 a mi po to bez roznicy - po obu jest mi niedobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Pepsi Cola czy Coca Cola IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.02, 13:57 a mi po to bez roznicy - po obu jest mi niedobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loss Re: Pepsi Cola czy Coca Cola IP: *.ipartners.pl / 217.153.61.* 16.08.02, 14:32 coca cola różni sie w smaku od pepsi, ale czy jest lepsza to ciezko ocenic. Ale odkad britnej zaczela reklamowac pepsi, to nie mam wyjscia i trza pic pepsi :))) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Pepsi Cola czy Coca Cola 16.08.02, 16:53 A mnie najbardziej smakowala coca cola z epoki gierkowskiej (mimo ze nie cierpie komuny). Miala inny smak niz ta obecna. A moze to tylko tzw. smak z dziecinsrtwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pepsi Cola czy Coca Cola IP: 195.117.142.* 19.08.02, 08:29 a mi smak pepsi przypomina dziecinstwo! robiona w zywcu.teraz pije inny produkt z tej miejscowosci!ale pepsi jest lepsza od coli Odpowiedz Link Zgłoś
rolf Re: Pepsi Cola czy Coca Cola 16.08.02, 17:54 Moim zdaniem te napoje, smakiem to aż tak się nie różnią. Jednak wybieram Pepsi. Czemu? Bo w ich promocjach uwzględniają starsze, niepromocyjne etykiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Re: Pepsi Cola czy Coca Cola IP: *.mad.east.verizon.net 16.08.02, 18:32 rolf napisał: "Bo w ich promocjach uwzględniają starsze, niepromocyjne etykiety." Tak. To zasadnicza roznica. W koncu etykieta jest najwazniejsza bo przeciez bedziemy ja spozywac jakos tam. "Moim zdaniem te napoje, smakiem to aż tak się nie różnią." Pepsi i Coca-cola roznia sie w smaku bardzo. Prosze kupic obie rzeczy i sprobowac jedna po drugiej. Jak ktos nie wyczuwa smakow to niestety nie da sie z tym nic zrobic. Jeszcze raz: Coca-Cola jest duzo bardziej slodka niz Pepsi. Smakami roznia sie tez podwersje tych napojow czyli dietetyczne ich wersje. Ja np. nie moge pic "diet Pepsi" bo po prostu smak mnie odrzuca... jakkolwiek Pepsi lepiej mi smakuje niz Coca-Cola. Roznice sa takie mniej wiecej jak miedzy Johnny Walkerem (juz nie wspominajac ktory bo tez maja inne smaki) a Jackiem Danielsem. Dla niektorych to i to, i to jest whiskey. Jednak Jack Daniels jest dla mojego jezyka zbyt "kwasny" i dlatego go nie pijam. Odpowiedz Link Zgłoś
perlotiel Re: Pepsi Cola czy Coca Cola 16.08.02, 18:25 zdecydowanie pepsi. po pierwsze -> lepszy smak, po coca-coli w gardle zostaje wstretny posmak, osadza sie bardziej na zebach. po drugie pepsi ma smieszniejsze, bardziej chwytliwe reklamy. ale za to coca-cola ma lepsza szklana butelke :/ ale smakowo zdecydowananie wole PEPSI :P Odpowiedz Link Zgłoś
shakegirl Re: Pepsi Cola czy Coca Cola 16.08.02, 21:34 Oczywiscie ze cola-cola jest lepsza. Ma swoj niepowtarzalny smak...:))..i juz...:))simple..;> By ShakeGirl Odpowiedz Link Zgłoś
matik_00 Re: Pepsi Cola czy Coca Cola 17.08.02, 10:22 Sranie w banie !!!! Papsi jest the best!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joolz Re: Pepsi Cola czy Coca Cola 17.08.02, 10:27 Zdecydowanie Coca- cola- wyrazisty smak!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguja Re: Pepsi Cola czy Coca Cola IP: 212.160.106.* 17.08.02, 13:43 oczywiscie coca;) Odpowiedz Link Zgłoś
the_foe Pepsi = tania polska kola 17.08.02, 17:18 Pepsi ma tak tani smak, ze glowa boli ;) Hoop jest lepsza!!! Pepsi to syf do kwadratu (nieciekawy gorzkawy samk). Coca-cola ma cos co trudno opisac, zadna inna kola tego nie ma. Ale Coca-Coli nie da sie pic kiedy lekko sie ociepli. Ponadto najbardziej jest zraca, gdyz czuje roznice smaku miedzy butelkowa a plastikiem/puszka. W drugim przypadku, cola nieco reaguje i rozpuszcza opakowanie ;( Pozza tym wszystkie kole to swinstwo zgrazajace ludzkiemu zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
baranoff Re: Pepsi Cola czy Coca Cola 17.08.02, 19:29 WIESZ MOJ KUMPEL MYSLI TAK SAMO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cipoludek Re: Pepsi Cola czy Coca Cola IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.02, 21:33 polo cockta wymiata :) a tak serio ty chyba pepsi, a najgorszzy chlam to coca cola light! tego sie nie da pic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel everybody down? IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.02, 10:44 przeciez najlepsza jest woda.. cola i pepsi to tylko amerykanskie swinstwo, po ktorym sie jeszcze bardziej chce pic..no i to wylacznie produkt reklamowy. TYLKO WODA (CZYSTA) ZDROWIA DODA....i piwo:) camel Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Re: everybody down? 18.08.02, 14:05 Woda jest najlepsza taka ze zrodla albo dobrze przefiltrowana,nie polacalbym wody z kranu szczegolnie gdzies z Wisly,do wody jak sie znudzi mozna dodac troche dobrego soku lub babelki i jak sie juz ma babelki to mozna do nich dodac troche ginu i napoj jest gotowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Always Coca-Cola IP: *.waw.cdp.pl 18.08.02, 14:20 Tylko Coca-Cola!!! Najlepiej light z cytryną i kostkami lodu! Yhmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
jeniffer1 Re: Pepsi Cola czy Coca Cola 18.08.02, 15:15 > Oto jest pytanie! > CO Wam bardziej smakuje? Ja stawiam na Coca Colę,wg mnie jest lepsza. Pepsi > ma jakis dziwny smak i kolor mniej wyraźny. > pozdr. Pepsi jest słodsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Pepsi Cola czy Coca Cola IP: *.nowa-deba.sdi.tpnet.pl 18.08.02, 16:38 co za różnica i jedno i drugie rozpuszcza zemby..... oba świetne do usuwania rdzy... nie wiem o co tu się kłucić.. no i jescze jedno....oba nadają się do mieszania z wódką.... spróbujcie koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
jeniffer1 Re: Pepsi Cola czy Coca Cola 20.08.02, 18:22 > Mieszkasz na bielanach? Jeżeli to pytanie było do mnie, to odpowiadam twierdząco :-)) PZDR Jenny Odpowiedz Link Zgłoś
czajson Re: Pepsi Cola czy Coca Cola 21.08.02, 00:49 Ja też mieszkam na Bielanach. Więc,... ...oboje mieszkamy na Bielanach;) Mieszkasz przy wolumenie (tzn. przy TEPSIE)? Ale żeby nie odbiegać od tematu: Coke jest lepsza od Pepsi;) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Barnert Re: Pepsi Cola czy Coca Cola IP: *.compromis.pl / 192.168.1.* 18.08.02, 23:48 Kiedyś byłem zagorzałym fanem Coca-coli, ale po hektolitrach tego napoju przeszedłem na Pepsi. Moje hasło: Pij pepsi będziesz lepsi!!! To tylko napój. Oczywiście w latach 70. był czymś więcej. Teraz to napój i już. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Pepsi Cola czy Coca Cola IP: *.pkobp.pl 19.08.02, 07:41 ellivia napisała: > Oto jest pytanie! > CO Wam bardziej smakuje? Ja stawiam na Coca Colę,wg mnie jest lepsza. Pepsi > ma jakis dziwny smak i kolor mniej wyraźny. > pozdr. > Ellivia Od czasu kiedy to w Polsce zaczęto sprzedawać Coca-Colę zimną (wcale nie takie dziwne)wolę Cole ale wcześniej królowała Pepsi, do której mam pewien sentyment. Odpowiedz Link Zgłoś
empucy TESTER - OBLATYWACZ - KOLEJNE SPRAWOZDANIE 19.08.02, 12:04 To ja - Wasz tester oblatywacz napojów colo-podobnych. Dobrowolnie, w imię nauki, narażam swoją wątrobę na kontakt z rozmaitymi brązowymi cieczami z ''Cola'' w nazwie i poddaje je wnikliwej ocenie. Dzisiaj eksponat, który wybitnie się producentowi nie udał: Nata Cola ( - produkcji spółki Lonza z Borkowa - ) Pierwsze złe wrażenie mamy już po odkręceniu nakrętki: słabo syczy, niemal zupełnie się nie pieni. Nawet ciepława. Kiepsko także z klarownością trunku: ciemniejszy niż oryginalne cole, bez miłego oczom złotawego poblasku. Ale najsmutniejsze wrażenia mamy po posmakowaniu tego czegoś. Pierwsze wrażenie OK. ale zaraz czujemy drugi posmak. Natrętny. Co to jest??? Mięta??? Nie,... posmakujmy jeszcze raz.... pierwszy smak - cola, a drugi - leśny?????!!!!! Czyżby dolewali tu Domestosa???!!! Fuj, błee... Nie polubimy tego czegoś. Zaskakujące, to to, że w odróżnieniu od innych słabych ''coli'' ta nie jest nadmiernie kwaśna. I tylko za ten brak kwaśnej nuty Nata Cola dostaje ode mnie 3 punkty w 10-punktowej skali. Pozdrawiam. Do nastepnej butelki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sum Re: Pepsi Cola czy Coca Cola IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.08.02, 17:14 Kiedyś przeprowadzono eksperyment: podano grupie osób do wypicia colę i pepsi, nie mówiąc im który napój jest który. Okazało się, że zdecydowana większość stwierdziłA, że smaczniejsza jest pepsi. Kiedy później podano im napoje już w oznakowanych butelkach większość stwierdziła, że smaczniejsza jest Cola. Wniosek: Cola to tylko siła logo i reklamy, Pepsi to po prostu lepszy smak! Ja jestem wierny Pepsi. Zawsze i wszędzie! Szczególnie po tym numerze Coca-Coli z umieszczeniem ich logo na NASZEJ fladze..... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-k Re: Pepsi Cola czy Coca Cola 21.08.02, 02:39 Tylko Pepsi!!!!cola za slodka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tondo256 Re: Pepsi Cola czy Coca Cola IP: 195.168.46.* 11.11.13, 11:08 Mnie smakuje Restart cola, jest zdrowsza i a także dla dzieci - www.restartdrink.com/the-natural-cola/ Odpowiedz Link Zgłoś