Dodaj do ulubionych

Kwas chlebowy

04.01.10, 17:33
Pyszny napój, ale w supermarketach można kupic tylko wstrętne wersje tego
napoju. Pyszny natomiast jest np. w "Chłopskim Jadle'. Czy ktoś wie gdzie
jeszcze można kupić dobry kwas chlebowy?
Obserwuj wątek
    • Gość: holzhbut Re: Kwas chlebowy - badziewie IP: 193.46.186.* 27.01.10, 11:43
      Mój pierwszy kontakt z kwasem chlebowym był w Sejnach. Naprawdę chciałem go
      polubić. Ale niestety, po wypiciu tego wynalazku przez dwa dni miałem biegunkę.
      Sory, ale tego nie da się pić.
      • Gość: Słowiania Re: Kwas chlebowy - badziewie IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.17, 17:46
        Ty chyba jesteś z innej parafii, albo innego wyznania jak ci kwas nie smakuje.
    • Gość: leto53 Re: Kwas chlebowy IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.10, 10:45
      W Warszawie w sieci Marc-pol. Kwas "Taras" pasteryzowany produkcji ukraińskiej
    • Gość: agata Re: Kwas chlebowy IP: *.lodz.mm.pl 24.03.10, 11:31
      dla ciebie raczej wiadomość nieaktualna... ale jakby ktoś jeszcze
      szukał, to "eko-natura" z małej miejscowości kopyść produkuje
      naturalny kwas chlebowy.(www.kwaschlebowy.eu/kontakt.html).
      po większe ilości można umówić się z właścicielem, jeśli chce sie
      tylko spróbować to wiem, że ich kwas można kupić w łodzi, napewno w
      delikatesach na ul. rewolucji (między piotrkowską a kilińskiego), i
      sieci green way. (green way w swoich lokalach na terenie polski ma
      też inne kwasy, ten w łodzi serwuje te z eko-natury bo to produkt
      regionalny).
      na stronie firmy nic o tym nie ma, ale z tego co wiem oprócz
      zwykłego kwasu eko-natura w ofercie były chyba jeszcze kwasy
      jeżynowy i malinowy...
      • Gość: Adam Re: Kwas chlebowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 00:25
        Potwierdzam. Kwas z EKO-NATURY jest najlepszy, jaki piłem. Robiony z chleba (nie z koncentratów, jak większość), nie zawiera żadnych konserwantów. Smakuje jak ten za dawnych czasów. Ja najbardziej lubię naturalny, moje dzieci z dodatkiem malin, lub suszonych owoców. Zamiast coli czy innych świństw piją zdrowy kwas. Dziś na targach NATURA FOOD ww producenci poczęstowali nas kwasem na miodzie z cytryną- idealny na jesień.
        • Gość: wrocek Re: Kwas chlebowy IP: *.static.tvk.wroc.pl 20.09.11, 11:01
          Jest we Wrocławiu, w cukierni na Kozanowskiej !!!
          Przy okazji koncertu Georga Michaela w drodze na stadion wchodzę, a tu niespodzianka :)
          Pyszny!
    • Gość: agata Re: Kwas chlebowy IP: *.lodz.mm.pl 24.03.10, 11:37
      i jeszcze taka mała przestroga:
      jakbyście gdzieś widzieli butelkę z napisem "kwas chlebowy" proszę
      proszę dokładnie przyjrzeć się etykiecie, często mniejszymi
      literkami jest napisane "napój o smaku kwasu chlebowego". ach, i
      prawdziwy kwas nigdy ale to NIGDY nie jest rozlewany w plastikowe
      butelki!
    • a.sprawiedliwa Re: Kwas chlebowy 30.03.10, 09:52
      Nic nie przebije kwasów ze wschodu (np. litewski).
      Prawdziwy kwas powinien być z chleba (sucharków), nie z zakwasu.
    • looptroop.r Re: Kwas chlebowy 31.03.10, 10:59
      Nie wiem, ja raz spróbowałam kwasu chlebowego i mnie odrzuciło. Dla mnie to
      okropny napój. Ma to w ogóle jakieś wartości odżywcze czy witaminy oprócz tego
      wątpliwie dobrego smaku?
    • piktavovere Re: Kwas chlebowy 31.03.10, 22:35
      Smak to kwestia gustu. Mi bardzo smakuje, szczególnie litewski albo łotewski:)
      • Gość: ss Re: Kwas chlebowy IP: *.blich.krakow.pl 09.04.10, 03:24
        ja polecam "kwas taras", mimo ze w plastikowej butelce. jest pasteryzowany, zero
        chemii.
      • Gość: bartek Re: Kwas chlebowy IP: *.chello.pl 21.08.10, 00:46
        ostatnio często widuję ukraiński kwas "Obołoń". Jest przepyszny!
        • billy.the.kid Re: Kwas chlebowy 28.08.10, 07:45
          obołon-faktycznie niezły.
          przed miesiącem bawiłem na łotwie. w supermarketach to samo gówo kwasniepodobne
          co w polsce w platicowych butelkach.
          na ulicy z saturatora-jeszcze ujdzie.
          a jeszcze w czasach mateńki-komuny na łotwie kwas chlebowy z cystern ns ulicy-
          klękajcie narody.
        • Gość: ps Re: Kwas chlebowy IP: *.acn.waw.pl 23.09.10, 21:33
          "taras" jest lepszy- bez chemii, obołoń konserwowany chemicznie, tylko ze tarasa nie mozna juz kupic w Marcpolu (a szkoda bo kiedys byl)
    • Gość: Kwas Chlebowy Re: Kwas chlebowy IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.11, 20:49
      Tak ten który piłeś/aś w Chłopskim Jadle to Łotewski kwas chlebowy. Można go kupić w delikatesach Alma, Real, Tesco- Hipermarkety, Carrefour Hipermarkety, Mark Pol Warszawa, Kaufland.
      Zapraszamy na www.kwas-chlebowy.pl, nk, facebook. e-mail kwaschlebowy.op@o2.pl
      Z powazaniem.
      Łotewski Kwas Chlebowy.
    • krysieczka89 Re: Kwas chlebowy 10.08.12, 13:50
      Kwas chlebowy, brrr... Mój ojciec długo próbował mi wmówić, że jest lepszy od wszystkiego, ale tak, jak ktoś wyżej napisał, też uważam, że nie da się tego pić. Choć z drugiej strony piłam tylko te z marketów i w plastikach, a skoro twierdzicie, że to nie ma nic wspólnego z normalnym kwasem chlebowym...
      • Gość: Słowianin Re: Kwas chlebowy IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.17, 17:50
        Twierdzić, że się piło kwas chlebowy po wypiciu litrowej podróby za złotówkę tego napoju marki sieć supermarketów X - to jak twierdzić, że piło się świeżo wyciskany sok pomarańczowy po wypiciu farbowanego, gazowanego przesłodzonego napoju o zawartościu soku 5 procent.
    • alba83 Re: Kwas chlebowy 14.10.12, 11:45
      Vitalis Malt-Mercado latino, Wrocław

MERCADO LATINO
      Witamy w nowo otwartym sklepie internetowym

Jesteśmy jedyną firmę we Wrocławiu, która sprowadza produkty latynoskie,karaibskie i afrykaoskie a także produkuje własne wyroby według dawnych receptur. Receptury te są z Kuby,Brazylii,Kolumbii,Meksyku i Kamerunu. W sklepie oferujemy świeżą żywnośd z innych kontynentów jak również dania gotowe w puszkach i torebkach. Nasze wyroby i pozostałe produkty posiadają dokładne informacje o towarze w języku polskim.
      www.mercado-latino.pl lub latino-tienda.spotblog.com
      534663539

Pozdrawiam

Alba
      • anglik001 Re: Kwas chlebowy 14.07.17, 21:41
        Zanim kupicie kwas chlebowy zastanówcie się nad składem: medialnanagonka.blogspot.com/2017/07/gdzie-kupic-prawdziwy-kwas-chlebowy.html
    • anglik001 Re: Kwas chlebowy 14.07.17, 21:42
      Napój pyszny, ale ja bym się zastanowił: medialnanagonka.blogspot.com/2017/07/gdzie-kupic-prawdziwy-kwas-chlebowy.html
      • anna.bialy81 Re: Kwas chlebowy 11.04.18, 15:23
        na ukrainie dużo pija tego kwasu i moim zdaniem tam jest dużo lepszy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka