Dodaj do ulubionych

piwo ŻYWIEC to nędzna SZCZYNA

IP: 62.233.177.* 18.08.02, 17:07
gdy myślę o tym poronionym piwie, to otwiera mi się nóż w kieszeni. jeszcze
żywiecki porter jest jako tako, ale ten zwykły to sikacz.
a najlepszym piwem w polsce jest, cholera, DĘBOWE MOCNE! i nic mu nie dorówna
(w polsce)
Obserwuj wątek
    • Gość: SEB Re: piwo ŻYWIEC to nędzna SZCZYNA IP: *.dial.plusgsm.pl 18.08.02, 21:42
      Chyba sam nie wiesz co piszesz - Żywiec: BYŁO, JEST I BEDZIE najlepszym polskim
      piwem....
      • czajson Re: piwo ŻYWIEC to nędzna SZCZYNA 18.08.02, 23:43
        Zgadzam sie z powyzsza opinia.
        ZYWIEC jest debesciak!!!
        • zdzicha Re: piwo ŻYWIEC to nędzna SZCZYNA 19.08.02, 23:35
          Bzdura. Najlepszym polskim piwem jest Van Pur.

zdrv
          zdzicha
          -------
          "Nie zgnębi mnie byle przytyk,
          w dupie miejsce mam dla krytyk..."
          Sztaudynger J.
    • Gość: munio Re: piwo ŻYWIEC to nędzna SZCZYNA IP: *.21.pl 19.08.02, 23:46
      Żywiec jest ok. Jeśli o tym nie wiesz, nie jesteś smakoszem tego złotego
      napoju. Czy ktoś pił kiedyś Brax'a?
      • glory Re: piwo ŻYWIEC to nędzna SZCZYNA 21.08.02, 05:01
        Wszyskie piwka wymienione w dyskusji sa wyborne ale Zywiec to jednak zostanie
        liderem.
        a czy warszawscy (i nie tylko) piwosze popijaja malego "zlotego krola" i jakie
        sa wrazenia ? Mi osobiscie smakowal.
        • Gość: piwo Re: piwo ŻYWIEC to nędzna SZCZYNA IP: 5.3R2D* / 142.173.196.* 27.08.02, 03:30
          zobacz moj nowy watek pod "Zywiec - co sie dzieje?"

Zobaczysz, ze Zywiec na rynku krjaowym jest swietnym piwem, a na rynku po za
          Polska - to lura i swinstwo?

Masz teraz dowod - co sie dzieje z browarem jak jest w obcych rekach!!!!
          z BALAMUCI dobre imie krajowych piw na zagranicznych rynkach....
          Za "jaja" ich powiesic !!!!
      • jhbsk Re: piwo ŻYWIEC to nędzna SZCZYNA 27.08.02, 09:10
        Piłam Braxa będąc na Dolnym Śląsku. Bardzo mi smakował. Niestety nie ma go w Warszawie.
    • Gość: plooshack Zywiec to nie znaczy zawsze to samo ... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 14:35
      Mam wrazenie, ze dyskutanci nie pamietaja Zywca jaki browar produkowal 10-15
      lat temu. To byla poezja smaku, a ja mialem czasem okazje kupowac go w
      fabrycznym sklepie - w murze browaru byla taka metalowa klapa, ktora otwierano
      kolo poludnia i kupowales(as) browarek prosto z linii produkcyjnej, az lza sie
      kreci w oku. Potem browar dokonal podobno jakiegos niekontrolowanego zakupu -
      podobno kupili slod kukurydziany zamiast pszennego i smak piwa zjechal NA PYSK!
      W miedzyczasie przeprowadzilem sie z okolic Zywca i juz nie moglem kupowac piwa
      prosto "z klapy". Ten Zywiec, ktory kupuje sie dzis w sklepach w mojej
      mazowieckiej okolicy na tyle rzadko przypomina tego "Zywca mojego dziecinstwa"
      ze wybralem sobie inne piwo, ktorego smak mi odpowiadal - bylo to "10,5".
      Niestety, nie bylo ono "rowne", kupowane w roznych miejscach bardzo roznilo sie
      w smaku (pewnie niestabilna linia produkcyjna i/lub niewlasciwe przechowywanie
      w transporcie i sklepie). Na szczescie po drodze do domu mialem taki
      obszczybarek, w ktorym puszkowe i butelkowe "10,5" bylo ZAWSZE DOBRE. Niestety,
      producent nie wypromowal tego gatunku w odpowiednim stopniu i wszystko wskazuje
      na to, ze wycofal go z produkcji. Zwykly zielony Lech - mimo, ze tego samego
      producenta - nie budzi moich emocji. Co ja mam sobie chleptac??? Oczekuje
      zyczliwej i fachowej rady. Pozdrawiam - PLOOSHACK
      • s4ms3l Re: Zywiec to nie znaczy zawsze to samo ... 28.08.02, 00:08
        Aktualny ranking ulubionych browarów polskich:
        1. Żywiec
        2. Warka
        3. Lech
        4. Leżajsk
        5. Tyskie
        6. EB
        7. Okocim
        8. Piast
        9. Lwówek Śląski
        10. Belgia

Aktualny ranking ulubionych piw polskich:
        1. (Warka) Strong 33 punkty
        2. (Żywiec) Full Light 32 punkty
        3. (Żywiec) Tatra Mocne 27 punkty
        4. (Warka) Jasne Pełne
        5. (Żywiec) Porter
        6. (Żywiec) Tatra Pils
        7. (Tyskie) Gronie
        8. (EB) Hevelius Kaper
        9. (Leżajsk) Zlaty Bażant
        10. (EB) Hevelius Classic

Wszystko to na podstawie sondy na stronie browar.pl.
        Mi jednak zawsze najlepiej smakuje Żywiec, chodź nie jest to ten sam Żywiec co
        kiedyś :(
        • Gość: plooshack Re: Zywiec to nie znaczy zawsze to samo ... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 10:34
          s4ms3l napisał:

(...)
          > Aktualny ranking ulubionych piw polskich:
          > 1. (Warka) Strong 33 punkty
          > 2. (Żywiec) Full Light 32 punkty
          > 3. (Żywiec) Tatra Mocne 27 punkty
          > 4. (Warka) Jasne Pełne
          > 5. (Żywiec) Porter
          > 6. (Żywiec) Tatra Pils
          > 7. (Tyskie) Gronie
          > 8. (EB) Hevelius Kaper
          > 9. (Leżajsk) Zlaty Bażant
          > 10. (EB) Hevelius Classic
          >
          >
          >
          > Wszystko to na podstawie sondy na stronie browar.pl.
          > Mi jednak zawsze najlepiej smakuje Żywiec, choc nie jest to ten sam Żywiec co
          > kiedyś :(

Witam s4ms3l i dziekuje Ci za komentarz. Moje uwagi do cytowanej przez Ciebie
          listy sa nastepujace:

Ad 1. i 4. Warki generalnie, a Strong szczegolnie sa piwami (moim zdaniem) zbyt
          slodkimi, a ja za takimi nie przepadam.

Ad 8. i 10. Heveliusze to dobre piwa, zazywam ich od czasu do czasu, ale nie
          wydaje mi sie, bym kiedykolwiek przestawil sie na nie jako na "te jedyne".

Ad 2., 3., 5. i 6. Zywiecka rodzina... no coz, nie ukrywam, ze darze ja duzym
          sentymentem, choc nie jest to juz "slepa milosc" (gdziez jest
          niegdysiejszy "Full Light", "Eurospecjal" z zielona etykietka czy "Pils"...).
          Z "rodziny" mimo wszystko najwyzej cenie klasyki, czyli 'nie porter' i 'nie
          strong'. Aha, jeszcze jedno - dobrego Zywca mozna czesciej trafic "z beki" niz
          butelki/puszki. Do beki fabryka sypie chyba mniej witaminy C. :)

Ad 9. "Zlaty Bazant" z Lezajska??? A nie ze Slowacji?

Ad 7. Gronie jest faktycznie niezle, rowne w smaku, lubie je.

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji. PLOOSHACK

• Gość: Urbi Re: Zywiec to nie znaczy zawsze to samo ... IP: 212.182.123.* 07.09.02, 21:30
            Olejcie te wszystkie polskie piwa. Pijcie Heinekena. Niebo w gębie, w dupie
            miód. Kiedyś bardzo dobrymi piwami były Okocim Zagłoba (lager, ten z
            prostokątną brązową naklejką) oraz Okocim OK (pilsner, czarna naklejka).
            Później Okocim zacząłcoś mieszać i przestał być moim ulubionym...
          • Gość: Lech Re: Zywiec to nie znaczy zawsze to samo ... IP: *.chello.pl 08.09.02, 17:57
            Warka to słodkie piwo (dla kobiet ?), a jeśli ktoś mówi, że lubi piwa "mocne",
            to jest takim samym koneserem piwa jak wyznawcy rapu są znawcami muzyki (słoń
            na uchu). Piwa mocne są OK jeśli nie chodzi o smakowanie piwa, a raczej o
            upicie się ... Czołem barbarzyńcy ! A te Wasze rankingi są do niczego.
          • Gość: Mpiotrek Zlaty Bazant z Lezajska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.03, 17:48
            Jakbys nie wiedzial, to Zlotego Bazanta robia w Lezajsku pod nadzorem Heineken
            Sk... Nie powinno to nikogo dziwic, bo np. Heineken, Pilsnerr Urquell czy
            Carlsberg tez sa robione w Polsce!!! Dlatego nie musisz teraz jechac po przemyt
            na Slowacje, zeby sie napic Bazanta!
            • Gość: plooshack Bazant z Lezajska to nędzna szczyna! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 19:49
              Gość portalu: Mpiotrek napisał(a):

> Jakbys nie wiedzial, to Zlotego Bazanta robia w Lezajsku pod nadzorem
              Heineken
              > Sk... Nie powinno to nikogo dziwic, bo np. Heineken, Pilsnerr Urquell czy
              > Carlsberg tez sa robione w Polsce!!! Dlatego nie musisz teraz jechac po
              przemyt
              >
              > na Slowacje, zeby sie napic Bazanta!

... i zaraz puścić nim pawia (złotego pawia) bo ...(jak w temacie)

plooshack
      • Gość: Lech Re: Zywiec to nie znaczy zawsze to samo ... IP: *.chello.pl 08.09.02, 17:46
        Spróbuj Brok. Żywiec teraz to zupełnie co innego co kiedyś. Niestety.
    • Gość: plooshack Re: piwo ŻYWIEC to nędzna SZCZYNA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 14:40
      Gość portalu: dolgorukij napisał(a):

> (...) najlepszym piwem w polsce jest, cholera, DĘBOWE MOCNE! i nic mu nie
      dorówna
      > (w polsce)

zweryfikowałem Twoją opinię i mogę powiedzieć, że Dębowe Mocne ma swoje zalety -
      ładny kolorek, moc jest ładnie zbalansowana ze smakiem (i wg mnie nie jest to
      szczególnie mocne piwo!), dobre zwłaszcza chłodne butelkowe pite z szklany.
      Będę je sobie zadawał od czasu do czasu.
      Ale o Żywcu (mimo wszystko) nie pisze się, że jest nędzną szczyną, bo to po
      pierwsze nieprawda, a po drugie - Żywiec był kiedyś wielkim piwem i choćby z
      tej racji nie wolno tak o nim pisać.
      A przy okazji: jak na kreatora wątku to coś rzadko się wypowiadasz :-)

• Gość: piwo Re: piwo ŻYWIEC to nędzna SZCZYNA IP: *.transcanada.com 18.09.02, 20:12
        Wreszcie ktos poruszyl temat Zywca.

Osobiscie stwierdzam, ze ZYWIEC na rynku krajowym, to jest na rynku polskim jest swietnym piwem.

Natomiast ZYWIEC w tym samym OPAKOWANIU, ale zupelnie innej zawartosciw srodku, sprzedawany na eksport,
        np. w Kanadzie jest niestety sikaczem na styl tutejszego rynku.
        Zupelnie nie jest tym samym ZYWCEM co jest w Polsce.....jest lura....
        Prosze sprawdzcie dlaczego tak sie dzieje......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka