Gość: al IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.02, 14:06 Jest tani, kwaśny i bardzo dobry. Czy znacie coś innego lepszego, co miałoby te trzy przymioty? Wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: armata Re: Bardzo lubię ocet IP: *.crowley.pl 11.12.02, 14:17 ocet z ogórków lub śledzi - zwłaszcza na kaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Bardzo lubię ocet IP: 217.197.165.* 11.12.02, 15:28 Podobno oklady z octu lecza cos. Ale nie wiem co - al, wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Bardzo lubię ocet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.02, 18:58 Gość portalu: Niech napisał(a): > Podobno oklady z octu lecza cos. Ale nie wiem co - al, wiesz? Wydaje mi sie, ze opuchlizne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Bardzo lubię ocet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.02, 17:39 tradycja1 napisała: > Sprobuj ocet drzewny Piłem, choć do celów spożywczych jest zabroniony. Wolę jabłczany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Bardzo lubię ocet IP: 217.197.165.* 12.12.02, 17:47 Zaraz, zaraz, a ocet winny? Smakowales i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Bardzo lubię ocet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.02, 17:53 Gość portalu: Niech napisał(a): > Zaraz, zaraz, a ocet winny? Smakowales i co? Ocet winny jest OK. Nie lubie octów-vermouthów (to takie, w których zatopiona jest np. gałązka rozmarynu). Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Bardzo lubię ocet 12.12.02, 23:07 A ocet balsamiczny? Dopiero rarytas. Uwazaj tylko na podróby i te wytwarzane metodą przemysłową. Zresztą co mam tłumaczyć koneserowi. Najlepszy to ten ze złotym kapturkiem, 25-letni, no nie? Miltonia Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Bardzo lubię ocet 12.12.02, 23:41 Ach, zapomniałam dodać, że ten balsamiczny nie jest za tani. Jakiś 100$ z okładem, ale co to za przeszkoda dla prawdziwego smakosza. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Bardzo lubię ocet 13.12.02, 14:35 Miltonia mysle ze nie nabawilas sie anemii Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Bardzo lubię ocet 13.12.02, 19:08 Czy myślisz, że upadłam na głowę i wywalam 100$ na napój bezalkoholowy? Octu balsamicznego czasami używam, ale tego produkowanego metodą przemysłową. Jest jeden taki do kupienia w Polsce całkiem znośny. Szczególnie polecam grilowane bakłażany i cukinie pokropione oliwą i w/w octem. Pyszne na ciepło i zimno. Miltonia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Bardzo lubię ocet IP: 217.197.165.* 13.12.02, 19:53 Octem skrapia sie takze nozki. I raczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Bardzo lubię ocet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.02, 09:59 tradycja1 napisała: > Miltonia mysle ze nie nabawilas sie anemii Nie pijam tego litrami (tak jak piwo na ten przyklad). Przy sposobnosci zycze wszystkim z okazji swiat duzo smacznego octu. Zeby go nie zabraklo na zadnym stole wigilijnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Bardzo lubię ocet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.02, 09:55 miltonia napisała: > Ach, zapomniałam dodać, że ten balsamiczny nie jest za tani. Jakiś 100$ z > okładem, ale co to za przeszkoda dla prawdziwego smakosza. Kontentuja mnie octy konwencjonalne. Balsamowaniu nie zamierzam sie poddawac. Odpowiedz Link Zgłoś