Gość: Niech Re: LAVAZZA ,LAVAZZA ,LAVAZZA !!! NO 1 IP: 217.197.165.* 18.03.03, 16:30 Jak na razie tak. Choc udaje mi sie w hipermarketach kupowac dosc podobna kawe za dwa razy mniejsze pieniadze. Jesli ktos jest ciekaw moge sprawdzic marke. Za to w knajpach tylko L. nadaje sie do picia. Niestety sypia albo gorsza - ze zlotego opakowania (tylko czarne!), albo mieszaja ja z trocinami. Odpowiedz Link Zgłoś
mate1 Re: LAVAZZA ,LAVAZZA ,LAVAZZA !!! NO 1 18.03.03, 16:39 jesli chodzi o trociny to masz racje dodaja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: LAVAZZA ,LAVAZZA ,LAVAZZA !!! NO 1 18.03.03, 16:51 Gość portalu: Niech napisał(a): > Jak na razie tak. Choc udaje mi sie w hipermarketach kupowac dosc podobna kawe > za dwa razy mniejsze pieniadze. Jesli ktos jest ciekaw moge sprawdzic marke. Sprawdź, sprawdź, ja nie znalazłam. A tak będzie dla niektorych gości, którzy notorycznie zapomnają przynieść ze sobą alkohol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: LAVAZZA ,LAVAZZA ,LAVAZZA !!! NO 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.03, 21:26 Kawa nazywa sie Woseba-Arabica. Kupuje ja w 500 g. opakowaniach (maja taki wentylek do wachania). Informacje na temat producenta sa na stronie: www.woseba.com.pl/index_all.html Polecam - bylem bardzo mile rozczarowany stosunkiem cena/jakosc. Mozna tez mieszac z Lavazza - co musielam robic, bo cala partia Lavazzy do ekspresow byla zle zmielona i ekspresy wysokocisnieniowe sie zatykaly - stad moje spotkanie z Woseba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Wazne PS. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.03, 21:31 Pisalem o kawie w ziarnach. Od czasu kiedy kupilem sobie specjalistyczny (jak na polskie warunki) mlynek, kupuje wylacznie ziarnista. Polecam - wieksza zabawa, lepszy, swiezy smak, mozna dluzej przechowywac, latwiej robi sie mieszanki itd. Niestety na polskim rynku nie ma odpowiednich mlynkow. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Wazne PS. 18.03.03, 22:19 Ale masz wymagania. Kupuję zmieloną z wygody. Ziarnistą należałoby mielić przed każdym parzeniem, żeby do końca byc ortodoksyjnyym. A to już spora fatyga. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Wazne PS. 18.03.03, 22:20 A czy ta, o której wspominasz bywa też zmielona? Odpowiedz Link Zgłoś
byly_niech Re: Wazne PS. 18.03.03, 23:07 Tak. Zadaj sobie trudu i wejdz na ich e-strone. PS. Ale przyznaje sie - wersji mielonej w sklepach nie pamietam. PS2. Mlynek = 60-100 zl. Ale naprawde warto. Odpowiedz Link Zgłoś
silencium Re: LAVAZZA ,LAVAZZA ,LAVAZZA !!! NO 1 19.03.03, 17:35 Lavazza nr 1? Hmmm, w ilosci, ale jesli chodzi o jakosc i smak, to niestety - cena x2 - Illy. Pozdrawiam, Silencium Odpowiedz Link Zgłoś