Gość: aa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 22:12 . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
browar131 Re: Najwyżej cenione whysky (najlesze) - jakie? 08.11.06, 10:48 Ja osobiśicie przepadam za malt whysky, jest to najbardziej szlachetny rodzaj whysky który historią sięga dalej niz wszystki Blendy. np. Glenlivet - Wysmienita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.olina skocz ;-) IP: *.dip.t-dialin.net 08.11.06, 13:44 ja nie pijam whisky, ale mialam przyjemnosc poprobowac roznych i zostalam oswiecona, ze najlepszy malt to single malt :-) JEst single malt highland und single malt island, mozliwe, ze jest cos jeszcze, ale nie wnikalam. Roznica miedzy tymi w.w. a tymi popularnymi blendet jest jak niebo a ziemia. Na pewno warto poprobowac. Znalazlam jeszcze ciekawy link www.rmashop.de/frames_whisky.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad single malt IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.06, 00:53 Macallan jest swietny-preparowany wspecjalnych beczkach z hiszapnii. Z tanszych dobry jest glendffidich i Chivas Regal 12YO. ja smakoszem nie jestem, gdyz pije tylko z cola, co jest profanacja.Lubie bo slodkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: we_st Re: single malt IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.06, 19:10 Każdy, kto pije Chivas-a z colą powinno się wykastrować. To czysta profanacja. Lepiej sobie kupić jasia wędrowniczka lub jeszcze gorsze badziewie i pić z colą. A dla znawców zostawcie ten szlachetny trunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrwyb Re: single malt IP: 217.153.161.* 26.01.07, 21:13 śmiem twierdzić że "każdy pije tak jak mu smakuje" a brednie pt:ze czegos tam nie miesza sie to tylko wyraz snobizmu. Wkoncu nawet francuzi używają Koniak jako baze do koktaili, nie wspomne tu o szkotach.(przykład:Ballantine`s+sok pomaranczowy+miód+drobno skrojona papryczka chili+lód albo rzeczony Chivas+sok malinowy+skórka z cytryny+lód+świerza malika do dekoracji)przepisy pochodzą z destylarni Strathisla(chivas)i Glenburgie(Ballantine`s) Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: single malt 27.01.07, 21:03 łojezuniu, tak kombinować zeby sie nawalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: single malt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 11:13 Twoja wypwiedź to perełka. Gratuluję poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś