figgin1 25.05.07, 12:33 Potrzeby jest szampan i poszka brzoskwiń. Trzeba brzoskwinie zmiksować na gladko z szampanem i mocno szchłodzić. Można część samych zmiksowanych brzoskwiń odłożyć i zamrozić w postaci kulek w potem wrzucić do srodka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: djsmerfsson i będzie mnie bolało gardło? IP: *.tvp.pl 29.05.07, 09:31 takie drinki są niebezpieczne, można się przeziębić. Np wczoraj wypiłem szprycerka (kalifornijskie winko z muszynianką i cytrynką) i już boli mnie gardło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: youkali Re: i będzie mnie bolało gardło? IP: *.byt.3s.pl 11.06.07, 22:50 Tutaj (link) ciekawy artykuł o drinkach na lato :) ultrasport.pl/drinki_na_lato_-_orzezwienie_z_dobrym_procentem,artykul,1167.html Chociaż w upały ja lubię zimne lekkie białe wino i to mi wystarcza :) Odpowiedz Link Zgłoś
adek_b Re: Super drink na upały 29.05.07, 10:18 Jak dla mnie to Ricky: Pół wyciśniętej limonki, 40 ml ginu łyżka syropu z trzciny cukrowej dużo lodu. Szklanka do "łiskacza" Limonka w każdym drinku bardzo orzeźwia, dlatego warto spróbować Mojito czy Caipirinha'ie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Super drink na upały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 10:54 Truskawki, tequila, lód, może być odrobina cukru trzcinowego - wszystko razem zmiksować (składniki wg uznania, ale powinno być gęste) i wypić z rozmarzonym wyrazem twarzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
korek1000 Margarita albo chłodnik :) 29.05.07, 10:57 Oczywiście margarita albo szprycerki z białego wina. A trochę wcześniej przed wieczorem bezalkoholowy Chłodnik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poszka Re: Super drink na upały IP: *.4web.pl 29.05.07, 10:59 A co to jest poszka???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Super drink na upały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 11:26 "poszka" to chyba puszka ... od tego drinka lekko pomieszało mu sie w głowie, co za duzo to niezdrowo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatita Re: Super drink na upały IP: *.toya.net.pl 29.05.07, 12:49 A cos dla mamus z dzidziusiami w brzuszku?? Oprocz bezalkoholowego piwa?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
askazbielan Mamusiu, zapomnij o alkoholu na czas brzuszka ;-) 29.05.07, 14:56 www.fas.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LL Re: Super drink na upały IP: *.ghnet.pl 29.05.07, 13:00 dla mnie najprostrzy to: piwo ale zeby nie mulilo za bardzo na upale do tego wlac 150-200 ml soku grapefruitowego no i pare kostek lodu - sprawdzilem - pycha. kawa mrozona z orzechowka: espresso, mleko, duzo lodu, 50 ml orzechowki - wlac do shakera i szybko wstrzasnac zeby sie wszystko ladnie schlodzilo. pozdrawiam L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk wolf Re: Super drink na upały IP: *.uz.zgora.pl 29.05.07, 13:55 najbardziej orzeźwiający drink jaki znam to: 25 ml likieru miętowego 25 ml soku z cytryny wlac do szklanki typu long wypełnionej lodem i dopełnić wodą mineralną nie gazowaną. Gasi pragnienie - jest wspaniały szczególnie w upalne dni gorąco polecam. Zawartość alkoholu minimalna, bo likier miętowy ma kilkanaście procent....:) Pozdrawiam spragnionych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Super drink na upały IP: *.chello.pl 29.05.07, 15:07 piwo ze sprite'em - rewelka Odpowiedz Link Zgłoś
slimmac Re: Super drink na upały 29.05.07, 15:13 a ja polecam martini rosso z sokiem żurawinowym z kartonika (proporcje 1:1); i dużo lodu :) proste i super-orzeźwiające Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: Super drink na upały 29.05.07, 15:22 - sok z 1 limonki - pokrojoną na spore kawałki limonkę wyciskamy w szklance, w której potem podajemy drinka - 2 łyżeczki cukru brązowego - półtora kieliszka wódki - skruszony lód do wypełnienia szklanki albo kilka kostek niepokruszonego wersja Caipirinha: z wódką z trzciny cukrowej (cachaça) wersja Caipirosca: z normalną wódką Odpowiedz Link Zgłoś