Gość: Pichciarz IP: *.proxy.aol.com 13.12.03, 08:46 Czyście o tym słyszeli? Można robić w domu. Ostre, bezalkoholowe, "przegryza" w żołądku. Chcecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karmilla Re: Ginger Beer / Piwo imbirowe 13.12.03, 09:29 Zapodaj przepis zamiast zadawać dziwne pytania. Wprawdzie piwo bezalkoholowe nie jest moim ulubionym napojem, ale z imbirem może ma szansę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Ginger Beer / Piwo imbirowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 21:49 Ja chce przepis! Poprosze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Ginger Beer / Piwo imbirowe IP: *.proxy.aol.com 25.12.03, 06:11 Podaję linki angielskie, ale jeśli trzeba to coś przetłumaczę. Proszę pamiętać, że "ginger beer" to nie piwo bo alkoholu w tym nie ma (chyba, że się doda). Jest to po prostu interesujacy napój. Znam to jako coś co się kupuje w sklepie więc nie wiem jak te przepisy sprawdzają się w wersji domowej. Ale warto chyba spróbować i innych poinformować. www.thehowzone.com/Making_Ginger_Beer/2 home-att.net/~kg-schlz/ginger_beer.htm www.congocookbook.com/c0056.html www.webtender.com/db/drink/1046 www.trainweb.org/mystation/Gngbeer.txt www-2.cs.cmu.edu/~mjw/recipes/drink/ginger-beer.html www.recipe-source.com/side-dishes/beverages/alkohol/01/rec0110.hml www.zeta.org.au/ńps/sca/brewing/en/gingerbeer.html www.islandflave.com/recipes/gbeer.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Ginger Beer / Piwo imbirowe IP: *.proxy.aol.com 25.12.03, 06:40 Koryguję te, które nie wchodzą: www.thehowzone.com/how/Making_Ginger_Beer/2 www.zeta.org.au/~nps/sca/brewing/en/gingerbeer.html home.att.net/~kg-schulz/ginger_beer.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Ginger Beer / Piwo imbirowe IP: *.it-net.pl 25.12.03, 14:00 Dzieki, podoba mi sie, ze az zrobie, jak tylko sklepy otworza, zebym mogla imbir kupic :-) Odpowiedz Link Zgłoś