Dodaj do ulubionych

Nocne ujadanie psa :-/

21.02.12, 08:37
Witam,
zwracam się z prośbą o poradę.
Na wspólnym z sąsiadami podwórku jest ogrodzona siatka dla psa (Rotwailera), który w ciągu dnia rzadko, a w nocy ujada na cały regulator widząc bezpańskie koty, jeże, samochody, ew. złodzieja (tu akurat jego plus, bo spłoszył gościa). Problem w tym, że mamy w domu niemowlaka i trzylatka, które piesek często wybudza. Mąż śpi w najlepsze, a ja zaczynam zabawę z usypianiem od początku. Potem sama, rozbudzona, męczę się by zasnąć. Kilka razy w nocy pies ujada lub wyje do księżyca i mam tego serdecznie dość. Przecież nie powiem sąsiadom, żeby go zabrali na noc do domu, bo jest za duży i nie mają warunków, a powoli zaczynam popadać w nerwicę.
Co Wy zrobilibyście na moim miejscu?
Obserwuj wątek
    • ajaksiowa Re: Nocne ujadanie psa :-/ 21.02.12, 14:44
      A nie możesz oprócz siatki zainstalować jakiś dodatkowy ,,płot,,który by przynajmniej częściowo wygłuszał?
    • januszprawowity Re: Nocne ujadanie psa :-/ 03.03.12, 18:48
      Witam,
      muszę cie zmartwić. Nic z tym nie zrobisz. Bo widzisz Polska to taki dziwny kraj , gdzie psy posiadają i wciąż nabywają większe prawa niźli ludzie. One są ponad nami,
      co widać na każdym kroku. Wszyscy mówią: szczeka bo to psia natura, to jest normalne itd.....

Niestety 98 procent naszego społeczeństwa tak myśli. I tak sobie żyją w zasranym - dosłownie - otoczeniu , a co jeszcze gorsza z takimi GENERATORAMI HAŁASU !!!

Niestety nikt z tym nie zrobi porządku,

a to zakłócanie ciszy nocnej to jest po prostu SKANDAL.

A jak ktoś się boi złodzieja, wystarczy kupić lampę z czujnikiem ruchu i podłączyć jeszcze sygnał np. od samochodu i wtedy w cenie ok 100 zł mamy alarm , który :
      1) nie hałasuje jak przeleci motyl, ptak, mucha, komar, stonka, biedronka, mysz, szczur, liśc itd.
      2) jest tani w utrzymaniu i nie generuje odpadów - gówień
      3) reaguje TYLKO wtedy gdy trzeba.

Sumując:Pełna OCHRONA, Cisza, spokój, mniej C02, mniej gówień i chorób od nich (proszę poczytać czym można się zarazić od psiego gówna).

CZYLI KRÓTKO: PEŁNA KULTURA.

MINUSY:
      NIGDY TO SIĘ NIE STANIE W POLSCE. W NASZYM KRAJU TO UTOPIA.

SAM wiem ,bo mieszkam na osiedlu, gdzie hordy (NAPRAWDĘ) psów ujadają całymi daniami i nocami, wsytarczy , że ktoś przejdzie ulicą.....30 minut jazgotu. i tak wkółko.

Także , jeszcze raz Cię zamrtwię: NIC W TYM KRAJU NIE ZROBISZ.......
      • zwierzaki27 Re: Nocne ujadanie psa :-/ 02.08.12, 15:44
        najlepiej sie przyzwyczaić, poza tym nie ma co dziecka przyzwyczajać do ciszy - bo to na dobre nie wychodzi

a o tej rasie możesz rówież poczytać co nie co - bo znalazłem zwierzaki24.waw.pl/male-rasy-psow.html

pozdr.
    • maurycy1010 Re: Nocne ujadanie psa :-/ 28.02.13, 13:22
      Nie udowodnisz, że ci przeszkadza i trzeba się z tym pogodzić.Cała wieś w nocy to jedno wielkie szczekanie. tylko, że ludzie się przyzwyczaili, jak do tramwaju w Łodzi:)
    • lillyworld Re: Nocne ujadanie psa :-/ 29.12.15, 10:53
      najzwyczajniej mu się nudzi, niech mu zapewnia rozrywkę, ja bym zwróciła uwagę ale też zaproponowała żeby na wieczór zabrali psa na długi spacer (zmęczy się)porzucali mu patyka, zostawili gryzaki w kojcu (polecam pedegree jumbone bo nie upora się z nim tak szybko i są smaczne)ale sama zainwestuj w gryzaki dla niego, pies się nudzi wiec sam sobie znajduje zajecie stad ujadanie) i mam nadzieję że jak zainterweniujesz to nie będą się go tylko chcieli pozbyć jak problemu... do tego dopuścić nie możesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka