Dodaj do ulubionych

pekińczyk się strasznie drapie

31.08.12, 12:32
Mam 12 tygodniowego pekińczyka od jakiegoś czasu strasznie się drapie byliśmy z nim u weterynarza Pani stwierdziła ze to normalne u tych pieskow i kazala zmienic karme na royal i pedigree w saszetkach zakropiliśmy go na pchły no ale piesek dalej sie drapie i to coraz bardziej wiec zaczełam mu gotować jedzenie kurczaka z ryżem i marchewka ale to też nic nie pomaga proszę o jakieś rady
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: pekińczyk się strasznie drapie 31.08.12, 13:59
      1. Zmienić weterynarza.
      2. Zmienić karmę na antyalergiczną.
      3. Odstawić kurczaka.
      4. Absolutnie nie podawać pedigree.
      • maja-1988 Re: pekińczyk się strasznie drapie 31.08.12, 14:47
        karma antyalergiczna czyli jaka jest najlepsza?
        • semi-dolce Re: pekińczyk się strasznie drapie 31.08.12, 19:29
          Nie mam pojęcia jaka dla twojego psa jest najlepsza. Musisz to sprawdzić empirycznie, wypróbuj karmy typu hypoallergenic albo fish&rice oraz lamb&rice, w końcu trafisz na właściwą.
    • misiate Re: pekińczyk się strasznie drapie 04.09.12, 07:16
      Ja bym jeszcze zmieniła preparat na pchły... U nas pekińczyk podłapał te miłe zwierzątka bezpośrednio po zakropleniu jednym preparatem :( Po podaniu po kilku dniach innego (dawka wyliczona przez weta, aby nie przedawkować) problem odpłynął w siną dal...

Drapanie wcale nie jest normalnym objawem u tych piesków(!) - zmiana weterynarza, to bardzo dobry pomysł.
    • rezurekcja Re: pekińczyk się strasznie drapie 07.09.12, 09:50
      maja-1988 napisał(a):

> Mam 12 tygodniowego pekińczyka od jakiegoś czasu strasznie się drapie byliśmy z
      > nim u weterynarza Pani stwierdziła ze to normalne u tych pieskow

u żadnych pieskow drapanie nie jest normalne.

Moj tez sie zaczal drapac, obawialam sie, że to alergia pokarmowa. Na szczescie okazało sie, że to tylko pchły. NAwet po zakropieniu odpchlacza jeszce przez jakis czas sie drapal.
      Poiskaj swoje zwierze. Popatrz, czy sa takie male czarne kropki, to sa odchody pchel. NIektore psy sa uczulone na pchly.

> zakropiliśmy go na pchły no ale pie sek dalej sie drapie i to coraz bardziej

Przejrzyj skore psa. Jest malutki, wiec nie bedzie duzo roboty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka