Dodaj do ulubionych

sznaucer oślepł

02.04.13, 12:49
Witam, mój sznaucerek oślepł z dnia na dzień , zaczęło się w piątek , a w niedzielę juz nic nie widział. Dostalismy krople biodacyne. 3 zastrzyki z witaminami i antybiotykiem. Poprawy nie ma. Lekarze mowili , ze to na skutek uderzenia, ale pies jest zawsze z kimś i to sie nie moglo stać. Dodam, że piesek ma 3 lata. Wczoraj rano lewe oko miał napuchnięte , większe. ale umiał je zamknąć. Dziś weterynarz powiedział, ze ma zapalenie rogówek. Dostał antybiotyk, po ktorym obrzęk powinien zejść. i 2 rodzaje kropli do oczu. Proszę o informacje i rady . Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wrexham Re: sznaucer oślepł 02.04.13, 13:32
      maniu, gdzie mieszkasz?
      czy masz zaufanie do tego lekarza? może należałoby udać się do dobrego okulisty?
      w wawie jest doktor łobaczewska (przyjmuje na bemowie) i dr garncarz;
      szkoda by było czegoś zaniedbać, pies jest młodziutki...
      • mania8811 Re: sznaucer oślepł 02.04.13, 13:51
        najbliższy okulista jest we Wrocławiu , 200 km ode mnie
        • a_na Re: sznaucer oślepł 02.04.13, 16:57
          Okulista jest też w Krakowie.
        • wrexham Re: sznaucer oślepł 02.04.13, 20:44
          200 km to spory kawał drogi, zwłaszcza jak to przemnożyć przez dwa, ale to twój ukochany pies; może można by to było jakoś zorganizować? naprawdę nie masz żadnych możliwości, żeby dostać się do specjalisty?
          martwi mnie sytuacja, kiedy łatwiej jest zorganizować takie konsultacje dla bezdomnego psa, bo on, nie mając domu, czasem ma jednocześnie całą masę kibicujących i przyjaznych mu ludzi, którzy organizują przeróżne zbiórki, operacje, konsultacje i transporty w odległych o setki kilometrów miejscach;
          z drugiej strony są takie osoby jak ty, którym pozostaje tylko troska i bezsilność, bo czasem te 400 km to z różnych powodów droga naprawdę nie do przebycia...
    • dorka7772 Re: sznaucer oślepł 04.05.13, 23:07
      jak jestes z RAdomia to masz okuliste w Warszawie na Ursynowie www.okulistykazwierzat.pl/

Twój piesek może cierpieć na wrodzoną wadę PRA i stąd może być jego ślepota. Lepiej idź do porządnego psiego okulisty bo leczenie objawowe nic nie da. Szkoda pieniędzy tylko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka