Dodaj do ulubionych

Wyrzucony pies

26.07.13, 19:57
Witam
Mamy okres wakacji i niestety ludzie pozbywają sie zwierzaków w tym czasie.
Jeżdżąc każdego dnia przez okres dwór tygodni zauważyłam, że przy drodze za Białobrzegami w kierunku Warszawy, jakieś 3 km jest psina. Raz siedzi raz leży. Pies jest wychudzony, ktoś go tam zostawił, a on czeka. Nie mam warunków aby go zabrać. Nie mam też znajomych, którzy mają takie warunki.
Szkoda pieska. Pies jest wielkości labladora, maści żółtawej. Czy ktoś z Was może podpowiedzieć co w takim przypadku zrobić. Może jest ktoś kto ma możliwość zaopiekowania sie nim.
Obserwuj wątek
    • deszcz.ryb Re: Wyrzucony pies 26.07.13, 20:48
      Na co czekasz - trzeba sprawdzić, bo może jakiś debil przywiązał tego psa i on nie może się uwolnić - RATUJ biedaka! Jak nie możesz go sam zabrać, to zadzwoń do straży miejskiej, do najbliższego schroniska, do jakiejś fundacji zajmującej się zwierzętami.

DWA TYGODNIE nic nie zrobiłeś? :/
    • blue.berry Re: Wyrzucony pies 29.07.13, 13:26
      > Czy ktoś z Was może podpowiedzieć co w takim przypadku zrobić.

po pierwsze sprawdzić (jak stoi w poście powyżej) czy pies nie jest przywiązany lub uwięziony w jakiś inny sposób. po drugie dostarczyć mu jedzenia i picia. to może zrobić każdy - bez warunków. wystarczy chwile pomyśleć.
      potem zorientować się kto odławia psy na tym terenie i gdzie trafiają. jeśli schronisko jest w miarę ok, to po prostu poinformować odpowiednia jednostkę o psie. można tez próbować zainteresować nim jakąś fundacje lub organizacje. jeśli pies jest w typie labradora to np fundację zajmująca się ta rasa. ale najpierw warto się zorientować, czy pies podejdzie do obcego, w jakim jest stanie, nawet zrobić mu zdjęcie. tak będzie łatwiej prosić kogoś o pomoc. przy braku warunków na przetrzymanie psa, można ze znajomymi zrzucić się na jakiś psi hotel w okolicy, przewieźć go tam i szukać mu nowego domu. tak robi sporo osób.
      swoją droga - wielka szkoda że przez te 2 tygodnie nikt z was nie wpadł na to aby psu chociaż coś do jedzenia podrzucić.
    • enoive Re: Wyrzucony pies 06.08.13, 22:44
      Mozesz porobic fotki i podac dokladna lokalizacje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka