Dodaj do ulubionych

Choroba u psa

13.11.18, 22:39
Witam. Mam 10 letnią suczkę (kundelek). Aktywną, przyjazną i wesołą. Ostatnio jednak pije więcej niż zwykle, wczoraj rano wymiotowała. Ma problem z wydalaniem kału. Jest ospała i nie ma na nic ochoty, z trudem się podnosi, kładzie się w pozycjach w jakich nigdy nie lubiła. Nic nie je. Dzisiaj nawet nie wyszła z legowiska. Proszę o szybką odpowiedź co może jej dolegać i czy mogę coś zrobić . Niestety nie mam możliwości zabrania jej do weterynarza w ciągu kilku następnych dni, więc szukam pomocy tutaj.
Obserwuj wątek
    • addart Re: Choroba u psa 14.11.18, 02:00
      Jeśli od razu nie pójdziesz z nią do weterynarza, tylko za kilka dni, to są dwie możliwości:
      albo umrze z głodu, a jeśli nie umrze, to poważnie uszkodzi się jej wątroba,
      albo i tak umrze niedługo, bo prawdopodobnie ma chore nerki. Powinna dostać leki i kroplówki jak najszybciej.
      Jakiej pomocy się spodziewasz? Od dawna nie ma tutaj weterynarza, a nawet gdyby był najlepszy specjalista i tak nic więcej ci nie powie. Gdybyś ty miał/miała takie objawy, pytałabyś byle kogo w środku nocy czy raczej poszukałabyś lekarza?
    • tomek487 Re: Choroba u psa 14.11.18, 12:15
      Polecam jak najszybciej udać się do weterynarza. Dodatkowo mogę polecić panią z www.vetpassion.pl. Jeśli mieszkasz w Warszawie to polecam się do niej udać, jeśli nie to ta Pani odpowiada na pytania w internecie. Bardzo dobry weterynarz.
    • addart Re: Choroba u psa 15.11.18, 03:06
      Nie odpowiada na żadne pytania. Nie pisz bzdur.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka