Dodaj do ulubionych

Wścieklizna

02.03.22, 11:02
Witam mam pytanie pewna osoba znalazła kota 14.02 przygarnęła go ,po 1.5 tygodnia 24.02został zaszczepiony normalnie. Ja go przejęłam teraz w sobotę, w związku z tym że mam kota rezydenta który musi powoli mieć wprowadzane inne zwierzęta, Kicia jest zamknięta w drugim pokoju.
Mam pytanie kiedy nie bać się u niej o wściekliznę?
W domu przebywa łącznie dzisiaj będzie 16 dzień ,zachowuję się cały czas tak samo, bawi, je karmy, załatwia się. :D
Obserwuj wątek
    • addart Re: Wścieklizna 03.03.22, 03:51
      Zwykle kwarantanna dla kota trwa dwa tygodnie. Czyli możesz się tym już nie przejmować. Tym bardziej, że wścieklizna u kotów zdarza się raczej rzadko.
      • kasia3459 Re: Wścieklizna 03.03.22, 08:25
        Wiem tylko teraz to woj. Mazowieckie jest objęte szczepieniem na wściekliznę dlatego taki stres wychodzi. Ona tego 24.02 była zaszczepiona też na wściekliznę
        • addart Re: Wścieklizna 03.03.22, 16:37
          Na terenie Warszawy chyba tylko jeden kot zachorował, nie wiem jak w okolicy i co się zmieniło ostatnio. Głównie chorują dzikie zwierzęta. Samo szczepienie moim zdaniem raczej nie spowoduje zachorowania na wściekliznę, zdarzają się czasem powikłania, np. nowotwór, włókniakomięsak w miejscu szczepienia, dlatego szczepi się teraz w łapkę, tak na wszelki wypadek.
          • kasia3459 Re: Wścieklizna 04.03.22, 18:49
            Razem 7 kotów w obrębie kot jest 18 dni to mała 11 miesięczny szkrab
    • mamtrzykotyidwa Re: Wścieklizna 05.03.22, 15:06
      Jeśli przez dwa tygodnie od znalezienia kot nie zachorował na wściekliznę, to znaczy, że nie był zarażony.
      • kasia3459 Re: Wścieklizna 06.03.22, 13:01
        No kot jest już u nas od 20 dni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka