beata_26 20.06.05, 21:14 No wlasnie, piesek kolezanki sika z krwia. Co mu moze byc? Kolezanka byla z nim u lekarza, dostal leki, na troche sie uspokoilo, a teraz od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepsi23 Re: Krew w moczu 21.06.05, 08:18 Moze miec piasek lub kamyki w pecherzu. Podrażniają one pęcherz i stąd krew. Do weta! Jaka jest jeszcze przyczyna? Wypowiedzą się lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.jozwik Re: Krew w moczu 21.06.05, 15:38 Sądzę że koleżanka wie juz, co jest przyczyną. Czemu jej nie zapytałaś? Przyczyny moga być rózne. Pierwsze co mi przychodzi do głowy, to bardzo groźna choroba - babeszjoza. W tym roku mielismy prawdziwa epidemię babeszjozy wśród psów. Co poza tym? Wszelakie problemy z ukłądem moczowym, zapalenie pęcherza, kamica pęcherza, kamica nerek, kamica cewki. Jeśłi pies jest samcem, do rozważenia pozosatją choroby prostaty, zapalenie prostaty, ropne zapalneie prostaty, nadmierny rozrost prostaty. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi23 Re: Krew w moczu 21.06.05, 15:52 Nie ma się co obrażac Pani Doktor. Jak widac podałam jedna z przyczyn bo ja miałam taki przypadek. Napisałam też, że inne przyczyny zostaną podane przez fachowców. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.jozwik Re: Krew w moczu-do pepsi23 21.06.05, 17:38 Muszę sie przyznać, że z początku nie wiedziałam o co w ogóle chodziło w Twoim poście, byłam niepomiernie zdumiona i przez pół godziny się zastanawiałam, za co ja mam być obrażona i na kogo mam byc obrażona. W końcu doznałam olśnienia, że to chyba na Ciebie pepsi23 mam być obrażona :) Wyjasniam więc, bo widzę, że zaszło nieporozumienie - nie zrozumiałaś, pepsi23. Pisząc w poprzednim poście "koleżanka" nie miałam absolutnie na myśli Ciebie, tylko realną koleżankę autorki watku, a więc właściwą właścicielkę psa. Pisząc, że "koleżanka już pewnie wie" chodziło mi o to, że usłyszała diagnozę od weta u którego była z psem. I to wszystko. Mam nadzieje ze teraz już wszystko jasne? Z harcerskim pozdrowieniem: czuwaj! :) Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi23 Re: Krew w moczu-do pepsi23 22.06.05, 08:02 No właśnie....swięta prawda. Odpowiedz Link Zgłoś