Dodaj do ulubionych

Arthroflex a arthrostop

14.11.05, 13:34
Mam pytanie. Podaję mojemu 9 miesięcznemu goldenowi profilaktyczną (2,5ml)
dawke arthroflexu dziennie.
Słyszałam, że zamiennie można stosować ludzki arthrostop. Chciałabym sie
dowiedzieć, czy to prawda i jeżeli tak, to jaka dawka arthrostopu
odpowiadałaby 2,5ml arthroflexu.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • dorcik_wk Re: Arthroflex a arthrostop 14.11.05, 13:46
      A czy możesz powiedziec jak długo już podajesz Arthroflex? Bo mój dostaje go od
      dwóch miesięcy a ma teraz 5,5 miesiąca i nie wiem czy dawaćd alej czy już nie
      kupować drugiej buteleczki.
      • magdalenakalinowska Re: Arthroflex a arthrostop 15.11.05, 09:38
        A jakiego masz pieska?
        Jeżeli jest to golden lub inna rasa zagrożona chorobami stawów, to ja bym
        podawała. Mój Bazyl ma 9 miesięcy i dostaje ten specyfik trzeci miesiąc.
        Zorientuj się u weterynarza o opakowania pół litrowe- są znacznie bardziej
        ekonomiczne. Kosztują około 140zł i starczają na pół roku przy dawce
        profilaktycznej.
        Jeżeli jednak wolałabyś zrezygnować z podawania syropku psince... Nie wiem,
        czym go karmisz, ale ja znam (i podaję) karmy zawierające siarczan chondroidyny
        i glukozaminę Acana i Bento Kronen. Są to związki, które zawiera właśnie
        arthroflex.
        Pozdrawiam
        • dorcik_wk Re: Arthroflex a arthrostop 15.11.05, 10:40
          Mam goldena - link poniżej. Karma Royal Canin Maxi Junior, witaminki,i niestety
          mała butelka 250 ml. Bierze to już 2,5 miesiąca. Ale chyba kupię mu następną
          250 ml i będę dalej podawała.
          • mar.gajko Re: Arthroflex a arthrostop 21.11.05, 13:48
            Po Arthrostopie psy często wymiotują (mój wymiotował, mojej koleżanki też).
            Jeżeli stać cię na Arthoflex to nie zamieniaj.
        • viv21 Re: Arthroflex a arthrostop 21.11.05, 14:10
          witajcie,z nieba mi spadacie!moj labrador kuleje na przednia lapke jakis czas -
          wet zbadal stawy - stwierdzil, ze to "mldziencza kulawizna" zalecil 4-dniowa
          kuracje zastrzykowa (juz jest lepiej!) - dzisiaj musialam sama zrobic
          zastrzyk!! zeby kuracji nie przerwac (w robocie troche posiedze) i zaproponowal
          arthroflex. natomiast hodowca wspomnial o arthrostop - mowi, ze stosuje to u
          swoich psow jako zamiennik tego drugiego leku.czy cos o tym wiecie? Stosujecie?
          • trusiaa Re: Arthroflex a arthrostop 22.11.05, 10:23
            Mój wet również polecił athrostop (lub inny ludzki odpowiednik) dla rosnącego
            (6 miesięcznego) molosa - połowę dziennej dawki dla człowieka należy podzielić
            na dwa i podać rano i wieczorem razem z karmą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka