Dodaj do ulubionych

Mieszaniec

09.02.06, 13:00
mam psa mieszanca juz o nim pisalam.Ma w oczku rope da sie to jakos usunac
nie idac do weterynarza jezeli tak to mi pomozcie z gory dziekuje pozdrawiam
pa
Obserwuj wątek
    • magjug Re: Mieszaniec 09.02.06, 13:15
      ja bym nie ryzykowała... lepiej niech to usunie fachowiec, zwłaszcza, że z
      okiem moga być różne cuda.
    • rezurekcja Re: Mieszaniec 09.02.06, 13:24
      kloko napisała:

> mam psa mieszanca juz o nim pisalam.

ze trze zadem o podloze, tak?.

> Ma w oczku rope da sie to jakos usunac nie idac do weterynarza

co to znaczy, ze ma rope w oczku? Taka rope, jak my rano po przebudzeniu?
      tu porady weterynarza-okulisty:
      www.garncarz.pl/
      Jesli to cokolwiek innego, bez pomocy lekarza sie nie obejdzie.
      Oczy, w przeciwienstwie do pazurow nie odrastaja, wiec ryzykowac nie wolno.
    • gagik.geworgian Re: Mieszaniec 09.02.06, 17:54
      Witam ponownie.
      A jak z saneczkowaniem , czy sprawa tego zachowania się wyjaśniła?
      Co do ropy w oczku , to taka ropa powinna nas zaniepokoić. Warto przyjrzeć się
      dokładnie takiemu oku , czy spojówki nie są silnie przekrwione, czy nie ma
      widocznych zmian na rogówce, skaleczeń lub innych niepokojących obajwów.
      Możliwe, że oko zostało podrażnione na spacerze np przez ciało obce , którego
      pies już się pozbył . Można taką ropę ostrożnie usunąć przepłukując oko płynem
      fizologicznym kupionym w aptece. Jeśli jednak po takim przepłukaniu ropa będzie
      się nadal pojawiać to należy zgłosić się z psem do lekarza, gdyż w oku może być
      silna infekcja bakteryjna , która wymaga zastosowania odpowiednich kropel do
      oczu zawierających antybiotyk.
      Pozdrawiam - Gagik
      • kloko Re: Mieszaniec 10.02.06, 10:26
        Z saneczkowaniem nie wyjasnilo sie ale juz tak nie robi :)wiec troche sie
        uspokoilam oczko wyglada na bardzo zdrowe wszystko jest ok tylko ze ta ropka w
        dole oka drugie oko jest wporzadku bo sprawdzalam.A i sprawdzalam okolice
        okoloodbytowe psa i robakow nie zastalam chociaz wiem ze moga byc
        niewidoczne.Marze o tym zeby zostac wetem ale wiem ze to trudny bardzoooo
        trudny zawod wiec chyba zrezygnuje ale nie wiem :)bo mam dopiero 12 latek.
        • gagik.geworgian Re: Mieszaniec 10.02.06, 18:19
          Witam.
          To, że nie zobaczylaś robaków wcale nie znaczy,że pies nie jest zarobaczony :-)
          Chyba , że był niedawno skutecznie odrobaczany. Skoro już nie saneczkuje , to
          możliwe, że jesli przyczyną były zapchane gruczoły okołoodbytowe, to już mu sie
          same opróżniły. Jeśli jedank problem wróci , to zachęcam jednak do wizyty u
          lekarza.
          Co do ropy w oku, to jeśli przemylaś , jak Ci pisałem ostatnio, a mimo to ropa
          się utrzymuje, to lekarz powinien zobaczyć to oko i zdecydować o podawaniu
          leków, bo możliwe , że to infekcja bakteryjna i bez lecznia nie ustapi.
          A co do zostania weterynarze, to masz przed soba jeszce tyle czasu, że zdążysz
          się dobrze namyślić , co chcesz w życiu robić i czy na pewno chcesz studiować.
          Nie mam zamiaru ani Cię zniechęcać, ani zachęcać. Uważam tylko, że podejmując
          takie studia trzeba być zdecydowanym, że właśnie tego się chce, a jeśli ma się
          silną motywację i duże chęci i wytrwałość, to można pokonać wszelkie trudności.
          pozdrawiam serdecznie - Gagik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka