imbir_cynamon 17.03.06, 10:17 Jak czyscicie kotu zęby. I czym? Mi poradzono żebym robiła to woda utlenioną i gazikiem. Ale ja mam szalona kotkę. Jak to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rezurekcja Re: zęby kota 17.03.06, 10:21 imbir_cynamon napisała: > Jak czyscicie kotu zęby. I czym? Mi poradzono żebym robiła to woda utlenioną i > gazikiem. Ale ja mam szalona kotkę. Jak to zrobić? woda utleniona? Kto ci tak poradzil? Odpowiedz Link Zgłoś
eury1 Re: zęby kota 17.03.06, 12:21 Ja kupuję swoim pastę do zębów dla kotów, w komplecie są takie "szczoteczki" które zakłada się na palec. Firm produkujących pasty jest kilka-wszystko zalezy od tego mozesz poswiecić kasy na ten zakup. Odpowiedz Link Zgłoś
misia007 Re: zęby kota 17.03.06, 12:58 Oprócz past są jeszcze chrupki czyszczące zęby, moim kotom bardzo samakuja. Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: zęby kota 17.03.06, 14:00 jak masz kote - potwora, tak jak ja nietety, to pogodz sie tym, ze NIC jej ne zrobisz przy zebach; ja juz odpuscilam, bo jak szlam do laziemki to kota sie chowala pod kanapke - a nuz (widelec) ide po szczoteczke i paste :))) podawaj jej specjalna karme i modl sie zeby wszystko bylo w porzadku :) pozdrawiam wrex. Odpowiedz Link Zgłoś
imbir_cynamon Re: zęby kota 19.03.06, 07:58 Niestety, włąsnie miałam bardzo pważny problem. Moja kotka ma tendencje do odkładania sie kamienia. Jest po zabiegu usuwania go. W wieku trzech lat przez kamien straciła dwa zęby. Weterynarz powiedział że taki jej urok. Zęby w bardzo złym stanie i trzeba wyjatkowo dbać. Odpowiedz Link Zgłoś
eury1 Re: zęby kota 19.03.06, 13:34 To pozostaje tylko przestawienie jej na karmę która"przy okazji"czyćsi zęby:taką karme produkuje Royal Canin , Iams i chyba Proplan Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: zęby kota 21.03.06, 01:55 a to ciekawe, mojej kotce nigdy nie czyściłem zębów, a ma białe i zdrowe - ma 12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
imbir_cynamon Re: zęby kota 22.03.06, 08:36 To masz chłopie szczęście. A wyrywacie zęby mleczne młodym kotom. Ja wyrywałam, zeby nie rosły krzywo. Odpowiedz Link Zgłoś