Dodaj do ulubionych

Mój pies gryzie ludzi!!

20.04.06, 23:15

Dokładnie tak! Gryzie!! W domu jest cudownym pieskiem a na ulicy zamienia się
w potwora. Szczeka tak głośno ,że aż się dusi. Łapie ludzi za ręce zębami.
Prowadzam go na smyczy ale moment nieuwagi a już gryzie przypadkowego
przechodnia. Jestem skłócona ze wszystkimi sąsiadami. Bo ludzie go nie
tolerują a mnie przy okazji. Fakt mój piesek nie miał łatwego życia,
Zabraliśmy go od pewnego faceta co go bił. ale to było 5 lat temu od tego
czasu jest otoczony miłością i nic mu nie brakuje. To mały kundelek.wiec
wątpie aby miał w sobie jakieś agresywne instynkty. Rzuca się też na inne
psy. skąd w nim tyle agresji? Można temu zaradzić?

Obserwuj wątek
    • sabriel Re: Mój pies gryzie ludzi!! 20.04.06, 23:43
      Obawiam się, że to właśnie jego nieciekawa przeszłość jest powodem agresji w
      stosunku do ludzi.On sie poprostu boi, dlatego tak reaguje.
      Smycz raczej nie wystarczy przy takim zachowaniu,nalezy dodatkowo zakładać
      kaganiec co by uniknąć nieprzyjemności.
      Co do jego zachowania to chyba jest zadanie dla behawiorysty.
    • malina862 Re: Mój pies gryzie ludzi!! 22.04.06, 21:08

Ja już nie mam siły Dziś szlam z psem na spacer i ugryzł dozorczynią. Krew
      ciekła jej z nogi ,ma wielką ranę.(wiem ,wiem byłam nierozsądna mogłam założyć
      kaganiec ,mój błąd myślałam, że smycz wystarczy)I znów kolejna awantura! Byłam
      z psem u lekarza to mi powiedział, że moja sunia jest chora psychicznie
      (poważnie)Dał jej bardzo silne leki uspokajające po których cały czas śpi. Nie
      wiem czy to humanitarne szprycować psa takimi lekami? Co ja mam robić?Miał ktoś
      kiedyś taki problem?

• iwa_ja Re: Mój pies gryzie ludzi!! 22.04.06, 21:24
        Mój Rudi też miał traumatyczne przezycia w młodości (inne niż opisujesz, ale
        jednak). Teraz ma 11 lat i musze bardzo uważać, kiedy przechodzi koło ludzi,
        zwłaszcza facetów. Kobiety jakoś toleruje.
      • wuefka Re: Mój pies gryzie ludzi!! 22.04.06, 22:27
        > Co ja mam robić?Miał ktoś kiedyś taki problem?

Miałam taki problem. Pies chodził w kagańcu.
        Historia z dozorczynią może Cię kosztować od 300 w górę.
      • zippo1000 Re: Mój pies gryzie ludzi!! 24.04.06, 00:42
        witam,

wcale mnie nie dziwi ze sasiedzi Cie nie toleruja jesli z agresywnym psem
        chodzisz bez kaganca.Na miejscu dozorczyni w ciagu dwoch sekund zadzwonilabym na
        policje. Skoro sytuacja powtarza sie od jakiegos czasu i pies wielokrotnie
        rzucal sie na ludzi, nie przyszlo ci do glowy ze jest na to proste rozwiazanie?
        Po cos kagance zostaly wynalezione. Uwielbiam psy ale niektorzy wlasciciele
        naprawde powinni miec zakaz ich posiadania. Calym sercem jestem po stronie
        sasiadow przeciwko takiej malej terrorystce jak ty.

Nie pozdrawiam
        • malina862 Re: Mój pies gryzie ludzi!! 24.04.06, 01:28
          Zippo bardzo dziękuje Ci za porady:)Rozumiem Twoje oburzenia, ale uprzejmie
          informuje ,że temat mojego postu dotyczy czegoś innego…..
          Masz rację byłam bezmyslna, pies powinien nosić kaganiec, ale ja po prostu nie
          mam sumienia jej tego robić. Moja sunia strasznie nielubii mieć tego żelastwa
          na buzii. Jest za malutka by takie coś nosić. Chciałam dać jej jeszcze jedną
          szansę.

Pozdrawiam

„mała terrorystka”
          • pierozek_monika Re: Mój pies gryzie ludzi!! 24.04.06, 07:48
            jak na prowokację - bardzo fajny temat.

• blue.berry Re: Mój pies gryzie ludzi!! 24.04.06, 09:18
              kagance nie musza byc metalowe - jest cala masa kagancow skorzanych lub
              materialowych. wybierz taki ktory bedzie najbardziej pasowac i bez niego nie
              wychodz z domu. po prostu.
              • eury1 Re: Mój pies gryzie ludzi!! 24.04.06, 10:01
                jeżeli lekarz podał psu tabletki uspakajajace,to może jednak przez jakis czas powinnaś mu je podawać.pierwsze odczuwalne efekty powinny pojawic się po kilku tygodniach.Senność wynika z tego że organizm musi przyzwyczaić się do działania leku.
                Kagańce bywają nawet nylonowe.Treaz są takie czasy że w kagańcach można wręcz przebierać.
                Przecież ten pies odbiera wszystkie negatywne reakcje skierowane przeciwko niemu.Twoje zdenerwowanie również i reaguje agresją.

Ja miałam podobny problem z pieskiem którego wzięłam ze schroniska.Niestety przez całe swoje życie wychodził w kagańcu na sacer(11 lat)- najmniejszy rzemykowy jaki był produkowany,Może wyglądał śmiesznie i nie bardzo na początku podobało mu się to - ale potem traktował nakładanie go tak jak my nakładanie butów przed wyjściem z domu :)
            • rezurekcja Re: Mój pies gryzie ludzi!! 24.04.06, 09:55
              pierozek_monika napisała:

> jak na prowokację - bardzo fajny temat.

Fajny, ale takich polglwokow w realu jest sporo.

Moj niuniek, tez pies po przejsciach, tez potrafi zlapac zebami. Ale ja
              bardzo uwazam i swoim zachowaniem daje do zrozumienie, ze pies jest grozny.
              A niuniek chodzi w kagancu. Skorzanym. I tez go nie lubi.

Autorke watku informuje, ze oprocz kagancow metalowych sa skorzane, plastikowe
              oraz z materialu, ale te to raczej na wizyte u weterynarza, pyska nie mozna w
              nich otworzyc.
              • pierozek_monika Re: Mój pies gryzie ludzi!! 24.04.06, 10:00
                trudno, żeby narażać ludzi, bo pies kagańca nie lubi.
                Oj za takie nieodpowiedzialne zachowanie obrywa się niestety dodatkowo
                przewidującym opiekunom i wsadza się ich do jednego worka
          • troll_ona Re: Mój pies gryzie ludzi!! 26.04.06, 12:29
            > Masz rację byłam bezmyslna
            Skoro użyłaś czasu przeszłego, to znaczy, że problem się rozwiązał samoistnie i
            już jesteś myśląca?

> Moja sunia strasznie nielubii mieć tego żelastwa
            > na buzii.
            A ludzie nie lubią być gryzieni. Nie sądzę, żeby upodobania twojej suki były
            ważniejsze od upodobań sąsiadów i przechodniów.
            Buzie mają dzieci. Psy mają mordy. Stąd kaganiec nazywany jest namordnikiem, a
            nie nabuźnikiem.

> Chciałam dać jej jeszcze jedną szansę.
            No to jej dałaś. Nie można dawać w nieskończoność "jeszcze jednych szans".
      • urania77 Re: Mój pies gryzie ludzi!! 24.04.06, 13:11
        malina862 napisała:

>
        >
        > Ja już nie mam siły Dziś szlam z psem na spacer i ugryzł dozorczynią. Krew
        > ciekła jej z nogi ,ma wielką ranę.(wiem ,wiem byłam nierozsądna mogłam
        założyć
        >
        > kaganiec ,mój błąd myślałam, że smycz wystarczy)I znów kolejna awantura!
        Byłam
        > z psem u lekarza to mi powiedział, że moja sunia jest chora psychicznie
        > (poważnie)Dał jej bardzo silne leki uspokajające po których cały czas śpi.
        Nie
        > wiem czy to humanitarne szprycować psa takimi lekami? Co ja mam robić?Miał
        ktoś
        >
        > kiedyś taki problem?
        >

Szkoda mi twojej suni, że tak teraz odbija sie na jej psychice to co kiedyś
        przeszła, moja koleżanka też ma psa ze schroniska po przejściach i zachowuje
        się podobnie do twojej suni z tym ze on rzuca się tylko do facetów.
        Koleżanka wyprowadza go zawsze w kagańcu i nikt nie ma pretensji. Dlatego tylko
        to mogę ci poradzić, tylko kaganiec. Nie musisz kupować metalowego, są
        skórzane, plastikowe i nylonowe (są bardzo lekkie).
        pozdrawiam
    • k.zaborowski Re: Mój pies gryzie ludzi!! 25.04.06, 22:36
      Psa należałoby uspać. Może malinę zaiteresuje, ze pogryźeni przez sunię mają po
      takim doświadczeniu traumatyczne wspomnienia.
      I g... ich obchodzi że chciałaś suni dać jeszcze szansę że znormalnieje.
      Pies jest niebezpieczny - to trzymaj go na swojej zamkniętej posesji ! Życzę
      równie traumatycznych doznań przed sądem grodzkim lub sprawy cywilnej z
      dozorczynią. I tak ma pewnie kobieta dość zbierania psich gówien, to jeszcze ją
      gryzą.
      • malina862 Re: Mój pies gryzie ludzi!! 25.04.06, 23:22
        Ha ,ha jak ja się cieszę, że nie wszyscy ludzie są tacy okropni! Dozorczyni
        jakoś doszła do siebie po tym traumatycznym przeżyciu :)i nie wyciągała
        konsekwencji. Spawa ucichła. Wszystko zależy od człowieka.
        Panie Zaborowski jest pan wstrętny! Niestety takich ludzi jak pan jest dużo!!
        A ja jeszcze raz przypominam, że w swoim wątku proszę o porady ,myślałam, że
        ktoś mi coś doradzi poleci jakiegoś psychologa dla psów……. a wy mnie i moją
        sunie tylko krytykować potraficie!
        Dziękuje za pomoc!!!!(Nie będę tu zaglądać bo zaczyna mnie to drażnić i mogę
        zrobić się bardzo nie miła….)Dobranoc!!!
        • blue.berry Re: Mój pies gryzie ludzi!! 26.04.06, 09:10
          malina - stuknij sie w glowe
          masz psa ktory gryzie ludzi i nie potrafisz go upilnowac. taki pies dopoki nie
          rozwiazesz tego problemu poza domem ZAWSZE powinien byc w kagancu. czego w tym
          nie rozumiesz?
          a o psiego psychologa czy behawioryste zapytaj na forum weterynaria, u zwyklego
          weternarza, w pobliskiej lecznicy czy tez skorzystaj z wyszukiwarki - takie
          namiary byly tutaj czy na weterynarii podawane.
          aha i nikt nie krytykuje twojego psa tylko CIEBIE bo przepraszam za wyrazenie
          ale z twoich postu wychodzi lekka glupota.
          • urania77 Re: Mój pies gryzie ludzi!! 26.04.06, 09:47
            blue.berry napisała:

> malina - stuknij sie w glowe
            > masz psa ktory gryzie ludzi i nie potrafisz go upilnowac. taki pies dopoki
            nie
            > rozwiazesz tego problemu poza domem ZAWSZE powinien byc w kagancu. czego w
            tym
            > nie rozumiesz?
            > a o psiego psychologa czy behawioryste zapytaj na forum weterynaria, u
            zwyklego
            >
            > weternarza, w pobliskiej lecznicy czy tez skorzystaj z wyszukiwarki - takie
            > namiary byly tutaj czy na weterynarii podawane.
            > aha i nikt nie krytykuje twojego psa tylko CIEBIE bo przepraszam za wyrazenie
            > ale z twoich postu wychodzi lekka glupota.
            >

blue.berry ma rację, nie możesz narażać innych ludzi na pogryzienie i powinnaś
            sunię wyprowadzać w kagańcu, przecież to nic strasznego, chyba ze nigdy nie
            nosiła kagańca i może trochę się buntować, ale to kwestia przyzwyczajenia
            (zakładać jej kaganiec, chwalić ja jak ma załozony, podawać smakołyk, sunia się
            przyzwyczai)
            psi psycholog też wchodzi w grę, to dobrze że pomyślałaś o takim rozwiazaniu
            sprawy, ale póki co powinna mieć kaganiec na spacerze
            monia9617 jeżeli nie chcesz mieć nieprzyjemności to wyprowadzaj sunię w
            kagańcu, bo mimo ze dozorczyni nie ma do Ciebie pretensji, to nie wszystcy są
            tak wyrozumiali, jeżeli ktoś pogryziony przez Twoją sunię, się uprze to mozesz
            mieć nawet kolegium, takie są przepisy, pies musi być zabezpieczony żeby nie
            stwarzał zagrożenia dla innych
            nie krytukuję Twojej suni, to to co przeszła odbija się teraz na niej, ale to
            Ty jesteś za nią odpowiedzialna i masz obowiazek wyprowadzać ją w kagańcu
            jezeli tak zaczeła się zachowywać do ludzi
            • urania77 Re: Mój pies gryzie ludzi!! 26.04.06, 09:49
              sorrki pomyliłam się nie monia a malina862, ale dziś zakręcony dzień ;))
          • sylwia1211 Re: Mój pies gryzie ludzi!! 26.04.06, 13:32
            Odczepnie się od niej!!!! Przecież napisała ,że źle zrobiła, że wie że pies
            powinien mieć kaganiec!! Każdy ma prawo do błedów. Dziewczyna ma problem
            pewnie, ma już dość nieprzyjemności to wy ja tu jeszcze dołujecie!! Jakże łatwo
            nam jest krytykować………!
            Malina też mam takiego psa. Mały pinczerek atakujeł wszystko co się rusza!
            Wiem,że koganiec to problem bo jak pies nie jest przyzwyczajony to zamiast się
            załatwia ccały spacer myśli jak go tu zdjąc !!! Wiem też że niektóre baby same
            się proszą żeby je pogryźć!!! Jak ja ide z moją Megii to wszystkie kobity z
            osiedla do niej rączki wyciągają a potem krzyczą ałaj!!!!No czy to nie głupie?:)
            Trzymaj się!!!!!!Te leki uspokajające podawaj jak lekarz zalecił, piesek na
            początku będzie senny a potem organizm się przyzwyczaj!!!POZDRO
          • sylwia1211 Re: Mój pies gryzie ludzi!! 26.04.06, 13:34
            I tak jest wszędzie tylko krytykować potraficie........
      • hawradi25 Re: Mój pies gryzie ludzi!! 06.05.15, 15:11
        Tak masz całkowita słuszność, lepiej wejść w ludzkie gó... niż psie co? z pewnością sprzątasz po kolegach po imprezie w lesie lub na działce. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę że właściciele na osiedlach po psach sprzątają, a poza tym dozorczyni teren trawy nie dotyczy natomiast obsikane przez schlanych frajerów windy - już niestety tak.
        Co do głównego tematu to jak ktoś psa skopie to dobrze, ale w druga stronę to należy odizolować? ciekawa i leniwa teoria - tak najłatwiej.
        Malina pisze na forum bo oczekuje pomocy i jakieś rady, jak nie potrafisz takiej dać to pysk w kubeł. Kaganiec to nie rozwiązanie, tylko środek doradczy, z psem należy pracować, pewnie że póki nie będzie poprawy to warto coś suni założyć i uważać z ludźmi. Dziwne jest jednak, że zaczęła gryźć po jakimś czasie nie od początku. Dobrym pomysłem jest zapewnienie psy dużo większej ilości ruchu - pies zmęczony i wybiegany nie jest agresywny tylko szczęśliwy. Może jazda na rowerze, zapisać ją na zajęcia agility rzucać fresbee itp. Dodatkowo zapisać ją na szkolenie lub kontakt z dobrym beehaviorystą. Niestety jak chce się walczyć o psa to kosztuje to trochę starań i zachodu, ale osobiście uważam że warto spróbować, żeby później nic sobie nie zarzucać. Pomysł z lekami? nie polecam, po psychotropach pies już nie jest taki sam. Jeśli trafisz na dobrego beehaviorystą do wystarczy. Do tego dużo ruchu, żeby pies miał się gdzie wyszaleć i wyładować nadmiar energii. Trzymam kciuki i życzę powodzenia ;)
        • hawradi25 Re: Mój pies gryzie ludzi!! 06.05.15, 15:14
          moja poprzednia wypowiedź była skierowana do ignoranta zaborowskiego - oby takich idiotów było jak najmniej
          • rezurekcja kolejny watek z brodą 21.05.15, 10:50
            hawradi25 napisał(a):

> moja poprzednia wypowiedź była skierowana do ignoranta zaborowskiego - oby taki
            > ch idiotów było jak najmniej

Wlasnie swietowalismy 9-lecie otwarcia watku.
            Dyskusje otwarto i zakonczono w 2006 roku.
    • salimis Re: Mój pies gryzie ludzi!! 30.06.14, 14:17
      toklan to było 8 lat temu , otwórz szerzej oczka albo nie śpij tak długo.
      • dar61 Psi nos u ludzi 02.07.14, 09:40
        Nie czuje {Salimis} domyślnego tam świeżo skażającego pierwiastka?
        Naganiaczowego?
        • salimis Re: Psi nos u ludzi 02.07.14, 13:32
          Chyba coś w tym jest ;)
    • rottweilerqueen Re: Mój pies gryzie ludzi!! 25.05.15, 16:39
      Nie martw się mój też tak ma...
    • misia.1231 Re: Mój pies gryzie ludzi!! 07.06.15, 18:05
      Przyprowadź jakiegoś sąsiada i daj go do psa ale z takim gagańcem i go trzymaj (lub tata albo mama) i żeby go pogłaskał ale dał jakąś zabawke , u mnie zadziałało
      • ajaksiowa Re: Mój pies gryzie ludzi!! 08.06.15, 15:10
        A gdzie kaganiec dla sąsiada kupię ? :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka