peste 15.05.06, 22:18 Witam, czy mozecie mi powiedziec, czy jest jakis srodek ekologiczny na odstraszenie pchel? Chodzi o malego kociaka, ma dopiero miesiac i mysle, ze Frontline mogloby byc niebezpieczne. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna.jozwik Re: pchly 16.05.06, 13:16 Prawdę mówiac, nie wierzę w jakiekolwiek "ekologiczne" środki przeciwpchelne i przeciwkleszczowe. Spod ekologicznych obróżek przeciwpchelnych i przeciwkleszczowych osobiście wyciągałam ze skóry opite krwią kleszcze, stąd też mam bardzo złe zdanie o ich działaniu, o ile w ogóle one działają. Miesieczny kociak wcale nie jest juz taki mały; możesz zastosowac najbezpieczniejszą formę preparatu o którym pisalaś, a mianowicie spray. Producent tego preparatu podaje, że formę w sprayu można stosować już u kilkudniowych kociąt. Zważ dokładnie to maleństwo, najlepiej na wadze kuchennej z dokładnością do 10 dkg. Preparat ten stosuje sie w dawce 3 psiknięcia na 50 dkg wagi ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
peste Re: pchly 16.05.06, 22:23 Dziekuje za odpowiedz,kupilam Stronghold, nie wiem czy tez jest bezpieczny? A gdyby tak w koszyku kota polozyc jakies ziola, moze miete? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.jozwik Re: pchly 17.05.06, 16:49 Jeśi chodzi o wymieniony preparat, producent podaje, że można go stosowac u szczeniat i kociąt POWYŻEJ 6 tygodnia życia. Tak wiec Twoje kociaki są jeszcze trochę za młode. Natomiast jeśli chodzi o miętę, hmmm... szczerze wątpię aby zapach miety na tyle odstraszył pchły, żeby wszystkie pouciekały ;-) Odpowiedz Link Zgłoś