mariolka99 06.06.06, 21:08 Czy Wasze koty to jedzą? Mój za nic nie chce.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mist3 Re: Malt pasta 06.06.06, 21:22 Moja też reaguje niesamowitym obrzydzeniem. Dlatego też kupuję specjalną karmę odkłaczającą anti-hair ball - to moja kicia zjada bez skrzywienia pyszczka i przynajmniej nie muszę stosować okrutnych metod typu smarowanie pastą kociego futra, itp. Daję jej też trawę kocią ale tylko w postaci drobno pokrojonego sianka, bo kociej trawy zielonej skubać nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Malt pasta 06.06.06, 21:27 mist3 napisała: >Dlatego też kupuję specjalną karmę > odkłaczającą anti-hair ball - to moja kicia zjada bez skrzywienia pyszczka .... a jakiej firmy jest to karma i gdzie ją można dostać? moja kotka nie chce pasty, a kot liże jak lody :) Odpowiedz Link Zgłoś
deraa Re: Malt pasta 06.06.06, 22:21 W naszym przypadku okrutna metoda smarowania łapki okazała się bardzo skuteczna. Po tygodniu kotka przekonała się do smaku pasty i teraz przybiega na sam widok tubki:) Ale faktycznie nie ma sensu męczyć kota pastą jeśli ewidentnie mu nie smakuje, tym bardziej że karmy mają pewnie porównywalną skuteczność. Znam karmy hairball Hills'a i RC, Eukanuby, Gimpeta... Wydaje mi się, że można wybierać spośród wszystkich marek karm. My akurat zaopatrujemy się w sklepach internetowych, ale w tradycyjnych też są z pewnością łatwo dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
mania1119 Re: Malt pasta 06.06.06, 22:07 moj krolik to jadl,ze srednim entuzjazmem(nie mial wyjscia,w koncu jestem wieksza) (wersje dla krolikow) ale bardzo mu to sluzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Malt pasta 06.06.06, 23:25 Mój wolał Bezo-pet zdecydowanie, ale do Malt-Softu też się przekonał. Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: Malt pasta 07.06.06, 20:28 Moja kicia ani bezo-petu ani malt-pasty nie znosi. Próby przyzwyczajenia go do smaku spełzły na niczym - musiałam się kryć z tubką (na sam widok kocia zwiewała), kombinować jak sprawić żeby nie poczuła zapachu. Mówiąc szczerze - zaczęłam się bać, że kocia mnie znielubi przez głupią pastę. Kupuję jej karmę anti-hair ball RC lub Hillsa i dodaję do karmyzwykłej. Poza tym zjada pastylki malt-bits beaphar, ale to wychodzi drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialenka82 Re: Malt pasta 08.06.06, 08:45 Moje frety zajadają się ta pastą!! Uwielbiają ją, mogły by zjeść cała tubke od razu:P:P Natomiast czytałam iż karmy nawet dobrych firm nie mają zbyt wiele wspólnego z odkłaczaniem Dlatego stosowanie takich karm nie jest zalecane. Jednak sprawa tyczyła się fretek, więc czy w przypadku kotów jest tak samo na 100%? Tego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: Malt pasta 10.06.06, 18:53 Potwory sie uzależniły;) Przychodzą i prosza o to paskudztwo;)))) Odpowiedz Link Zgłoś