isztar.6 18.07.06, 20:58 Postanowiłam profilaktycznie odrobaczyć całą rodzinę, dostaliśmy Pyrantelum, czy mogę podać go kotu i jaką dawkę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagik.geworgian Re: odrobaczanie 19.07.06, 15:11 Witam. Jeśli chcecie właściwie odrobaczyć kota, do dorzadzam wizytę w lecznicy i zakupienie tam środka przeznaczonego do odrobaczania kota. Pyrantelum działa jedynie na robaki oble, a dodatkowo jego skuteczność w odrobaczaniu kota jest bardzo dyskusyjna i lepiej użyć innego prearatu, który będzie skuteczniejszy i będzie miał szersze spektrum działania. Pozdrawiam - Gagik Odpowiedz Link Zgłoś
karola.n.m Re: odrobaczanie 11.08.06, 19:40 Mam szczeniaczka, który dostał już trzy razy tabletkę na robaki. Po każdej wydałał po dwa wielkie obłe robaki. Po ostatniej również. Teraz powinnam iść z nim na szczepienie, ale obawiam się czy pozbył się ich już całkiem. Może powinnam poprosić weta o kolejną dawkę? A co ze szczepieniem? Jak długo szczeniak może być bez szczepień? Obawiam się też o nasze zdrowie, czy możemy profilaktycznie łykać też takie tabletki? Odpowiedz Link Zgłoś