kaczuszka5555555555 29.07.06, 21:02 Moim zdaniem schroniska są bardzo wrogo nastawieni do wolontariuszy zwłaszcza tych młodych.Po pierwsze nie przyjmuja osób niepełnoletnich, a po drugie godziny wolontariatu to od 10-15.A wtedy jest szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justynavege Re: wolontariusze 29.07.06, 22:38 zapraszam wszystkich wolontariuszy nawet nieletnich do Uciechowa ( obok Dziierżoniowa) dolny slask :)))))))))))godziny dowolne i na pewno miłe przyjecie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczuszka5555555555 Re: wolontariusze 30.07.06, 10:33 No wielkie dzięki, tylko że ja z Poznania to raczej nie bardzo moge dojeżdzać.Trochę daleko jest:))) Odpowiedz Link Zgłoś
justynavege Re: wolontariusze 30.07.06, 23:43 szkoda ze tak daleko... u na s wolontariusze sa traktowani wspaniale, zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam1 Re: wolontariusze 01.08.06, 11:03 Kaczuszko, tak się składa, że schronisko pracuje w takich właśnie godzinach. Jak sobie wyobrażasz pomoc, gdy w całym wielkim schronisku jest dwóch albo trzech dyżurnych? Kto byłby odpowiedzialny za zorganizowanie Ci pracy i za Twoje bezpieczeństwo? Tam jest kilkaset psów po przejściach, to nie maskotki do głaskania. Poza tym potrzebni tam są wolontariusze, którzy potrafią się podjąć jakiegoś zadania i systematycznie przychodzić do schroniska, a nie wpadać z doskoku, gdy im się nudzi albo skończyli wcześniej lekcje. A w ten sposób niestety "działa" większość niepełnoletnich. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczuszka5555555555 Re: wolontariusze 01.08.06, 13:30 No i po co uogólniasz?Nie wszyscy niepełnoletni to jacys nieodpowiedzialni ludzie.ja z chęcią przychodziłabym codziennie, albo kilka razy w tygodniu gdybym miała możliwośc przychodzenie później niż w trych godzinach.Mam kilka pomysłów jak pomóc tym psom i wiem że to nie są maskotki do głaskania.Gdyby w schroniskach p[racowali ludzie którzy naprwde chca to riobić z potzreby serca to te psy byłyby inne, szczęśliwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam1 Re: wolontariusze 01.08.06, 14:45 Kaczuszko, to, że schronisko pracuje w takich godzinach i że tylko wtedy wpuszcza się wolontariuszy, nie zależy ode mnie. Natomiast jeśli masz jakieś pomysły i możesz o nich (i o sobie) napisać, to proszę, żebyś zrobiła to mailowo: schronisko.poznanskie@gmail.com . W schronisku większość pracowników to ludzie kochający zwierzęta, ale jest wiele innych zależności, na które nic nie można poradzić. kaczuszka5555555555 napisała: > No i po co uogólniasz?Nie wszyscy niepełnoletni to jacys nieodpowiedzialni > ludzie.ja z chęcią przychodziłabym codziennie, albo kilka razy w tygodniu gdyby > m > miała możliwośc przychodzenie później niż w trych godzinach.Mam kilka pomysłów > jak pomóc tym psom i wiem że to nie są maskotki do głaskania.Gdyby w > schroniskach p[racowali ludzie którzy naprwde chca to riobić z potzreby serca t > o > te psy byłyby inne, szczęśliwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
justynavege Re: wolontariusze 01.08.06, 20:36 Dziewczyny chyba macie zle doswiadczenie , u nas wolontariusze pracuja w przeroznych godzinach a sa psy ktore wlasnie z dzieciakam nawazuja najlepszy kontakt,wolontariusz mlodziutk wrecz dzieciecy potrafi wlozyc ogrom serca i obowazkowosci w swoja prace, tacy sa u nas , zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś